II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Budapest német felszabadítási kísérleteirõl a neten van valami értelmes írás?
Elõre is kösz.

Igen, láttam már, sõt, írtam is bele.
RATCUSTOM
Sziasztok!
Na megnyitottam a hidegháborús topikot! 😄
Hidegháború

Molnibalage
Meg az ellenállás is. Ugyanis az egyenruha nélküli fegyveres az kém is lehet. Õket meg nem védi semmféle jogi egyezmény. Szóval aki ilyesmire adja a fejét az számoljon azzal, hogy szó nélkül kötél vagy golyó.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Gundark 1 1
A kollaboráns olyan mint a terrorista. Az hogy ki mi azt utólag döntik el. Leginkább a Göring egy mondata passzol ide, "hogy ki a zsidó, azt én döntöm el" Egy országban amit megszáll egy másik ország hadserege rengeteg konfliktusforrás van. Még "alaphelyzetben" is, ha nincsenek partizánok, ellenállók, vietkongok, és bárkik. Ha ilyen helyzetben bemész a munkahelyedre dolgozni akkor is már nyugodtan lehetsz kollaboráns, mert a mocskoknak dolgozol. De lehet az is hogy te lengeted legjobban a zászlójukat a felvonuláskor, késõbb a megszállás után mégis bebizonyosodik hogy ellenálló voltál és titokban harcoltál a rohadtak ellen 😊
Meg általában a hátországokban is szigorodnak a dolgok,és szaporodhatnak a túlkapások,atrocitások.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Pluskast
Na igen. Mondjuk az úgynevezett kollaboráció is egy érdekes kérdés....

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ez elötte is igy volt.A civilek általában jobban szenvednek mert mindkét irányból jöhet a gond.

Pluskast
Nem tudom de SAJNOS egy háborúban (jellemzõen a 2. világháborúban illetve azt követõen) óhatatlanúl megszenvedik a civilek is azt atrocitásokat. Ez történt Oradournál is.

Gundark 1 1
Azért nyugaton is megvoltak a "túlkapások és kilegések". Például Oradour-sur-Glane. Csak a keleti oldalon ez nem volt egy "nagy" dolog, partizánvadászatkor meg volt engedve, vagy inkább el volt nézve.
degenerator
fogalmazzunk úgy, hogy a keleti fronton egyik fél sem tartott be semmilyen szabályt. a civil lakosság pedig csak a jóindulat miatt élt.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Strahd_
bar nezopont kerdese, de jenkikhez kepest a nemetek is keletre vannak 😊
ergo voltak keleti fogjaik.

A lenti cikkben az volt a nemetek meglepodtek hogy a nygatiak igy bantak veluk... igaz keleten a nemetek kegyetlenkedtek, de a nyugatiakkal nem.
Erre reagaltam a jenkik is ezek alapjan csak ezt csinaltak a keletiekkel ergo a nemetekkel.

Rossz hozzászólásra ment, a 3342-re vonatkozik.
42 (aki olvasta, úgyis érti 😊 )
Jézus szíve
A lehetõ legjobb helyen kérdezted meg😊

qtab986
Ez eldöntendõ kérdés volt?

Igen.
Pluskast
Mármint reagálni a hozzászóláskhoz vagy a személyes infójukba írni?

Egy kérdés A youtube-ba beléptem de hogy lehet kommentet küldeni a töbieknek ha valaki tudja mondja meg?
A hidegháborúnak is megvan az érdekes oldala(kémkedés, fegyverkezési verseny, az ideológiák harca), vagy a nagy részét már ki is merítettem?
Beleférne a történelembe is talán..

RATCUSTOM
bár 3. vh-s topikot találtam<#vigyor>
az se rossz...
de azért szvsz kellene egy hidegháborús is

RATCUSTOM
Akkor nem kellene nyitni egyet?<#vigyor>
Persze csak akkor ha valakit érdekel...

(de nem én akarom nyitni, nehogy én legyek a hibás, ha nem megy a topik<#buck>)

I.C.ram
Persze, hogy azok. Ilyen telitett szineket meg a mai digitgepek is megirigyelhetnenek 😊
Rommel jól bánt a hadi foglyokkal még azokkal is aki meg akarták ölni öt.
Volt második csecsen-orosz háború és van errõl megjelent könyv?
degenerator
érdemes elolvasni tõle az 56 szovjet szemmel c. könyvet.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Zichermanról annyit, hogy elég jó forrás számomra, ha kevésbé tárgyalt témákban akarok infót szerezni. Jelenleg a csecsen-orosz konfliktust olvasom tõle és nagyon jól leírja a hadi eseményeket, valamint az ezekhez vezetõ politikai történéseket.
degenerator
már írtam. nem kell mindent elhinni mostanság. ajánlom neked zichermann istván: oroszok hitler szolgálatában címû könyvét. van benne egy fejezet, amely az ukrán autonóm köztársaságokat taglalja a 3. birodalomban.

(600ezer orosz harcolt szabadcsapatokban, a wermachtban, és az ss-nél.)

degenerator
ettõl függetlenül néha jobb ellátást kaptak a nyomorúságos körülményeik között a fogságban, mint amúgy a seregben. (persze nem kell általánosítani.)

degenerator
max emberi roncsokat kutatok. (öreg emberek visszemlékezéseit 56ról, a vh-ról...)

Talán a kozákokra gondol akiket kiadtak az oroszoknak.

Molnibalage
Mit nem tartottak be a jenkik a keletiekkel szemben? Honnan lett volna olyan sok keleti hadifoglyuk?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Strahd_
Ugyanez igaz a lengyel, orosz, ukran, szerb hadifogjokra is. Tehat ha nem irta ala akkor lehet vele embertelul banni?

En valahogy ugy erzem a leiras alapjan a fagyi visszanyalt. Bar teny hogy nem a fent emliett nemzetek hanem az amerikaiak altal ez erdekes info, bar nem lepodok meg rajta.

"elvégre a nyugati ellenfelek ellen a háború során végig meglehetõsen tisztességesen betartották a genfi konvenciókat" mi a delieket es keletiek ellen azt tettek amit utana veluk csinaltak... ha igy forditod tovabb a nyugati ellenfelekkel szemben a franciak es az angolok, amerikaiak is betartottak a szabalyokat csak a keletiekkel nem.

Molnibalage
Azért halkan hozzáteszem, hogy a SZU nem írta alá a Genfi egyezményt...

Gundark 1 1
A japókról nem is beszélve. Oda járhatott volna tanulni mindenki 😊 Onnantól hogy megadta magát nem volt becsülete, tehát nem számitott "embernek" vagy inkább "harcosnak". Akinek meg nincs becsülete azzal meg azt lehet csinálni amit akarnak. Mert az elárulta a szellemet meg a bushidót.
Strahd_
a nemetek is olyan "embersegesen" bantak a szlav hadifoglyokkal

Ez a történet mintha már lett volna...
Nem vagy roncskutató?

degenerator
mondjuk nyáron volt alkalmam beszélni a barátnõm nagypapájával, õ amerikai fogságban volt, gyakorlatilag egy magánháznál volt elszállásolva, egyszerre volt "jóban" anyával, lányával....hogy miért tehette ezt meg? mert kovács volt, és hiánycikk volt arrafele a jó szakember. vele jól bántak...

lehet, õ volt a ritka kivétel. (egyébként rémlik valami dokfilm, hogy a háború után valakik német katonák élelmiszerét akarták, vagy sikerült is, megmérgezni...nem rémlik valakinek valami?)

Csak a belinkelt rövid változatot. Eddig is tisztában voltam azzal, nem csak németek erre specializált egységei és az orosz NKVD egységek követtek el disznóságokat, hanem a szövik is kiállították a maguk díszbizonyítványát ebben a tekintetben.
Szétnéztem a tudományos részlegnél, a fórumos keresõbe is beírtam, de úgy látom nincs ilyen topik.
degenerator

RATCUSTOM
Sziasztok!
Bocs egy kics OFF:
Van az sg-n hidegháborús topik?
Elõre is köszi!

Gundark 1 1
Ez is igy van. De azt se felejtsük el hogy õk kezdték a mûsort arrafelé. Még a kinaiakkal 37-ben. Illetve akkor lett nyilt háború a "határmenti villongásokból". A számadatokra nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik hogy japó oldalról 2 millió kinai oldalról meg 21 millió halott volt, a 37-45 közötti idõszakban. A két atom biztosan belejátszott abba hogy megadták magukat. Az is hogy "elfogyott" a más ellenség és mindenki (usa szu) feléjük fordult. Ahhoz meg nem kell nagy ész hogy mennyi idõ alatt darálják be õket. Fõleg hogy meg is kezdõdtek a csapatmozgások mandzsúria felé. A két atom sok minden más mellett jelzésértékkel is bírt, elsõsorban a szovjetunió felé. Ne gyüjjé mer robbantunk 😊
Molnibalage
Érdekes módon a városban élnek most is. Az "atomdóm" most is ott van a város közepén, holott az a lenagyobb sugárforrás. A sugárzási szint már régesrég normális...

Molnibalage
Otikai távmérõ szerintem amit használ.

És most boldogok valának a japánok, mert vala nekik szép sugárszennyezett terület.
REPS0L

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

TOG-1/2 google képkeresés 3. oldal.

karosszéktábornok.blog.hu