II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Franciaországban 1940-45 között polgárháború volt, volt egy emigráns kormány és volt a vichy kormány egy háborús hősnek tekintett Pétain vezetésével, amit a franciák többsége bizony legitimnek tartott, a gyarmatokon is. A francia jobboldal és baloldal között a Dreyfus-ügy óta egy "hideg polgárháború" folyt, az előbbi úgy tekintette, hogy a németektől való vereséggel az utóbbi jogosan megbukott, és az ő "elmúlt xx évük" volt az oka a vereségnek. Nem véletlenül törölték a köztársaság jelzőt is az ország hivatalos nevéből. Mondhatni jobban utálta mindkét fél a másikat, mint a németeket. A franciák szeretik úgy beállítani, hogy mekkora ellenállás volt, valójában jelentéktelen volt katonailag, a "kollaboránsok" (a vichy "rezsim" iránt lojálisak vagy közömbösek) pedig jóval többen voltak. Persze a "felszabaduláskor" a "hős" ellenállók legyilkoltak több ezer-tízezer "kollaboránst", többek között a börtönben módszeresen agyonverték Louis Renault-t, a Renault gyár alapítóját-tulajdonosát is a francia kommunista börtönőrei mint "kollaboránst", a gyárát államosították kártérítés nélkül, de a nevet azért persze megtartották....
Pluskast
A vicces a történetben meg az, hogy kétszer verték meg a németek és ehhez képest ők a gyengébb gazdasági hatalom. Kicsit olyanok mint mi. Büszkék nagyon a múltjukra (lásd:Napóleon) csak éppen szart sem érnek vele.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

molnibalage83
Én inkább azt mondanám, hogy a franciák egyszerűen nem tudták, hogy mit kellene csinálni. 20 évvel azelőtt ők alázták porig a németeket és most egyszerűen szereptévesztésben éltek. Sokan mondják azt, hogy a francia arrogancia határtalan volt ahhoz képest, hogy úgy elverték őket a II. vh alatt, hogy a taknyukon csúsztak... Ehhez képest mind a mai napig imádnak úgy keménykedni, mintha igazi klasszikus nagyhatalom volnának... (Amit az atomfegyver persze alátámaszt, de azért nem csak ebből áll a nagyhatalmi státusz...)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szerintem meg a modik nem látják, hogy mi a gond... A linkelt hsz-ben ott a magyarázat. Miért van, hogy az nem sértés, hogy tudatlan senkiháziak becsmérlik a mérnöktársadalmat, aminek én is bizony része vagyok...? Ma divat lett semmihez sem érteni és ezt még melldöngetve láthatólag kinyilvánítani is. És mikor közlöm, hogy ember te hülye vagy, akkor még engem vágnak ki.

No offense, ez egy tudományos oldalon vicc... Tudom, az SG sajnos lassan már blikk színvonalon van...

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.02.06. 13:22:41

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

nem szimpizik velük se, egyszerűen el kellet volna olvasni alaposabban is az írását mert pont az akkori francia felfogást és világnézetet próbálta a mai embereknek elmagyarázni tudni illik a franciák még akkoriban is hozták a félközépkori felfogásukat azt hitték hogy a francia német béke egyezmény és a francia hadsereg részleges leszerelése elég lesz ahhoz hogy az angolok is tudomásul vegyék az egykori szövetségesük nem fog átállni a tengely oldalára és a francia hadihajók sem jelentenek továbbra veszélyt az angol tengeri érdekekre, ez csak a faszparaszt Churchillnek az agymenése volt hogy nyugat Afrikában majd több száz német kém egyszerre megrohamozza a nagyobb hadihajókat.

a franciák továbbra is olyan álomban ringatták magukat hogy nagyhatalmi státuszban vannak és az angolok(egykori szövetségeseik) nem fognak majd ilyen aljas támadásra vetemedni pedig igazán megtanulhatták volna hogy a drága britekben sohasem lehet megbízni, mers el kebir féle hátbuszarás után pedig teljesen jogos volt a felháborodásuk.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
azt azért ne feledd, hogy öregként előjogod visszajönni alt-al és lássuk be téged felhúzni nem nehéz, onnantól a balfasz egy szerény jelző, amit azokra használsz akik szerinted hülyék 😊

nahát, itt meg le is írják ugyanazt, amit az előbb én, , hogy mi volt a gond, ne mond azt, hogy ez meglep, ismered a saját stílusodat

magyarázat

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

molnibalage83
OFF

Ezért...

Ez az önjelölt akárkicoda hozzám képest két perces nickjével úgy döntött, hogy feljelentősdit játszik...

Én erre meg ezt mondom...

A moderálás színvonala olyan mélységekben van az sg-n, hogy arra szavak nincsnek... Érdekes, hogy anno mikor én közöltem, hogy micsoda trollkodás van a cikekk alatt, akkor a válasz az volt, hogy a cikekket nem modeálják...

SG, én így szeretlek....

ON
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.02.06. 12:59:13

mert habkönnyű a stílusa és cuki a modora 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

mert tengelypártinak tűnik, saját bevallása szerint (már, ha jól értelmeztem) semleges párti, tehát oldaltól függetlenül ítéljük el azt akit el kell, ne az alapján, hogy győzött, vagy veszített (kicsit merészebben fogalmaz, mint a katpolosok, pedig ők is szembemennek a kanonizált történelem értelmezéssel/ Amerika babusgatással) . Illetve egyszer leírta, a németeknek drukkolt...az I. világháborúban. egyébként kis túlzással (és nagy adag cinizmussal), kérdezz meg egy random idősebb embert, milyen érzés összefogdosni kis társaidat, egész biztos vagyok benne, hogy sok olyan volt, aki kergette a zsidókat 44-45-ben,utána meg kergetett bárkit a szocializmusban. Szóval kollaboránsok mindig lesznek, ki anyagi, ki elvi megfontolásból, ki meg azért mert így szocializálódott.

Sőt, nézd meg a gyerek demokráciánkat: nem konstruktívak akarunk lenni, hanem fel akarunk húzni egy piros vagy narancssárga ruhát és csak dobálni akarjuk a másikat, na de ez már messzire vezet.

Ja, nem félreérthető volt, téged innen , a tudomány rovatban állandóan hullanak a fejek, én átlagban minden minden második mondatomért kapok büntit. De ez csak zárójelben jegyeztem meg, nem ez a lényeg, hanem amit Vichy kapcsán írtam.
molnibalage83
Zoli bannolt téged? Honnan?

Jók az írásai, ha a haditechnikát, nézzük csak a világnézetét nem értem( jó azt se értem miért bannoltak...) . Például a Dakar cikkben, mintha a kollaboráns Vichy franciákkal szimpatizálna. Churchill és angol utálata, az minden cikkében előjön, az meg se lep. De Vichy-Franciaország?
Nem igazán értem , hogy ők miért ,,jófiúk". Az akkori francia vezetést se értem.
Akárhogy nézzük, A németek megtámadják és fél Franciaországot elfoglalják. Létrejön egy németekkel kollaboráló bábállam. És a francia katonai vezetők jórésze, a gyarmati vezetők ahelyett, hogy mondjuk erőforrásaikat, haditechnikájukat igyekeznék átjátszani az angoloknak, az egyetlen országnak, ami harcol a franciákat megtámadó németekkel, még szembe is fordulnak az angolokkal, és beállnak kollaboránsnak.

Én sose voltam egy millitáns alkat, és nem szívesen háborúznék, de ha valaki a hazámat megtámadja, nem állok át a támadók oldalára. Nem arról van szó, hogy fölsölegesen harcolni, ha úgy sincs remény győzni, de inkább mennék külföldre és várnám az alkalmat a visszavágóra. De hát ez bonyolult dolog.

Visszatérve Zoli cikkeire és a világnézetére, hogy miért szimpatizál Vichy-vel? Ezt nem fér a fejembe.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Molnibalage
Feltettem javított változatokat, mert pár apró szerkesztési hiba valahogy benne maradt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Egzotikum Szovjet Mustang...orrgéppuskás,alisonos,

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

igen,eddig megvan ,250 vagy 251 es lehet,de ennél közelebb én még nem jutottam

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

valamilyen féllánctalpas járgány, szerintem német.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

ismer fel a fegyvert <#ravasz1>

Több különböző változatot is szállított,nem tudom pontosan milyeneket.

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ulvar
Lehet tudni, ezek mind M4A1ek?

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Írország partjainál ,Doinegalnál, SS Empire Heritage a hajó neve
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.02.04. 15:45:05

Ulvar
És ez hol készült? 😄

Molnibalage
Még a héten igyekszem átrakni pdf-be.

Hurrá, sokáig éljen Olli és az Ő Hajói!!!
Ideje volt már... még jó, hogy meggondolta magát.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Molnibalage

Shermanok egy teherhajóban...

Első világháború idején,1917 December,London Trafalgar square
azért ide mert az első világháborús topikot alig látom...

Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.02.03. 18:19:43

Ulvar
Története? Mikor készült?

Szinezett fotó

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Hummel-Wespe ről nincs véletlenül valakinek egy jó képe.Én csak egy elég rosszat találtam,de hátha.

Ja ok. Én csak a videó alapján alkottam véleményt.

Pluskast
Mert az ismertető és a beírások alapján ők ajdar és azovosok. Azok meg nácik. De ez egy másik történet.

Miért nácizod őket? Egyik sem SS ruhás.

Egyébként nehéz megértenem, hogy miért mennek hagyományőrizni fegyverekkel, miközben az országuk másik végében igazi fegyverekkel lődöznek.

Szeretem az Airsoftot, de ha folyamatosan harcolnának tudom is én É és D Balatoniak, akkor nem biztos, hogy jó szájjízzel mennék játékpuskákkal háborúsdit játszani.

Egy érdeks fotó az The Armor Journal" on

Ha át tudnád küldeni PM-ben az nagyon jó lenne.

Vagy ha túl nagy akkor PM-ben megadom a mailcímemet.
Kuvahara-Allred: Kamikaze. (megvan PDF-ben, ha kell)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

R.I.P. <#szomoru1>

Garou
Az öreg gyógyszerész lett és üzletet nyitott a háború után. Két órányira lakom tőlük, a család sajnos közleményt adott ki pár éve, hogy ne háborgassák a "rajongók", mert már nagyon öreg, ennek ellenére egy magyar srác pl együtt vacsorázott vele (mondjuk annak is van 3-4 éve). Így aztán nem akartam ott kéretlenül megjelenni, pedig egy közös fotó volt az egyik álmom vele. Amúgy nem tagadta meg a múltját, régebben a Tiger kézikönyv letölthető volt a patika oldaláról, aztán leszedték, de a könyvét dedikált kiszerelésben (német nyelven) meg lehet rendelni onnan. Plusz a saját kis kuckója tele volt háborús relikviákkal és ajándékokkal, és állítólag mindig szívesen mesélt azokról az időkről. Szerette a gépeket amiket vezetett, a Panzer I-et is nosztalgikusan "kis vakarcs"-nak hívta. A másik ász Hartmann meg itt Stuttgart felett Weissach-ban volt kétszer polgármester a háború után, oda is el akarok nézni egyszer.

http://www.tiger-apotheke.de/

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Ulvar
😞((( Pont most keresem hol lehetne megvenni ezt a könyvét 😞

R.I.P.
Garou
Otto Carius, egyike a második világháború legendás harckocsizóinak, rövid de súlyos betegség után tegnap jan. 24-én elhunyt. 92 évet élt, nyugodjon békében!

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Pluskast
Fél off. Ukránok hagyomány őrző kis náci összejövetele...

link

igen,akkor itten...

Ez mellé ment, nem? <#alien>

Van egy könyv a korall tengeri csatáról is,a "Vér és verőfény" bár ez inkább regény

Molnibalage
Ősrégi, de egyet ismerek. (1981-ben adták ki itthon először) Ez Midwayről szól.
Walter Lord - Hihetetlen Győzelem

Már Walter Lordon kívül?

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!