II. világháború
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
"A szovjetek 1945. február 13-án délben díszsortűzzel tettek pontot Budapest elfoglalásának végére (hivatalosan tehát nem felszabadították, hanem ellenséges városként elfoglalták)."
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Churchill megbízható volt?
Sztálin megbízható volt?
Roosevelt megbízható volt?
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Mi az hogy hazugság, hogy Hitler megbízhatatlan volt? Miért? Nem volt az? Van olyan aki szerint az volt? A szerződéseket, ígéreteket megszegte a saját szövetségeseivel is érdekesen bánt el. De nem volt megbízhatatlan? Valahogy nem olvastam még olyan szakirodalmat, ami Hitler megbízhatóságát ecsetlené. Ezt nagyon nem értem.
A másik, igaz, a német gazdaságról írtam, az félrevezető. Rosszul fogalmaztam, és sarkítottam, elismerem. Átfogalmazom: nem túlszárnyalta, hanem annak ellenére hogy vereség+világválság annyira összeszedte magát, hogy vetélytárs lett. Az angol gazdaságra vannak konkrét adatok, a lentebb felsorolt irodalmakban, nem kell nekem hinni.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Na de.
Az a probléma, hogy amiket állítasz, az alapvetően igaz. Nem cáfolhatom meg, igaz. A probléma része az, hogy nem folyamatában személed a történelmet, és nem veszel figyelembe minden tényezőt. Így, bár hiába igaz egy adott állításod, de a belőle levont következtetés hibás, Ez hibás történelem szemlélet.
Ez olyan, mint az állítani, hogy a Szu, Gorbacsov miatt omlott össze. Önmagában véve végülis igaz, de valójában mégse igaz ,hiszen egy hosszú, sok tényezős folyamat vezetett oda, hogy felbomlott.
Vagy, azt mondani, Magyarországot II. Lajos helyzetelen politikája, és a mohácsi csata vesztés miatt foglalja el részben az Oszmán birodalom. Igaz ,hogy II. Lajos politikája ( sőt nem is helytelen hanem semmilyen nem volt, elvégre szinte még majdnem taknyos gyerek volt) rossz, igaz hogy a csatát elveszítették, de a folyamat sokkal korábbról indult, és nem II. Ulászló, vagy II. Lajos tehető felelőssé, de mindegy, azért hoztam fel példának mert a gyarmatok felbomlása, angolok (UK, Nagy Británnia) gazdasági helyzete is ilyen.
Nem egy adott miniszterelnök politikája vezetett ide,de nem ismétlem magam, leírtam hogy ez egy jóval korábban meginduló folyamat volt, stb.
Vissza kanyarodva: Nem mondom ,hogy a II. világháború, és Churchill ne járult volna hozzá, a felbomláshoz, a problémákhoz, a gazdasági gondokhoz. Igen, lehetett volna másképp is dönteni, jobban is, rosszabbul is, lehetett volna Churchill helyett Chamberlain, de akár Halifax is, és akkor az megint egy más út lett volna. Tehát igen, részese volt, igen hozzájárult, de az téves, hogy Churchill miatt következett be ez és amaz mert...mindegy nem ismételgetem újfent magam.
A témához, némi olvasni való:
Vadász Sándor: 19. századi egyetemes történelem
Német István: Huszadik század egyetemes történelem I-II.
Roy Jenkins : Churchill.
Andrew Roverts: A vezetés titkai
John Keeagan: I. világháború
II. világháború
A parancsnoklás álarca
Mózes Mihály: Ipari forradalmak kora
Egedy Gergely: Nagy brittania története
Surányi Róbert a Brit birodalomtól a nemzetközösségig.
http://elib.kkf.hu/edip/D_10733.pdf
http://mult-kor.hu/20100126_hatvan_eve_kialtottak_ki_az_indiai_koztarsasagot?print=1
http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/nagy_britannia_a_vonakodo_europai_a_mult_vonzasaban/
http://mult-kor.hu/cikk.php?id=456&pIdx=4
http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Felte.pene.hu%2Fe107_files%2Fdownloads%2Fdownload.php%3Ffname%3D.%2F8.felev%2FVilaggazdasag%2520fejlodesenek%2520kerdesei%2FA_novekedes_szakaszai_Farkas_BP.pdf&ei=F9HcVK6PB4fjywOI_4HICQ&usg=AFQjCNE1hPv_146tJrJIO7n6hWIShmHriQ&sig2=YCcKcAaKQ4C0bX0tD6GAaQ&bvm=bv.85761416,d.bGQ
http://nemettortenelem.tti.btk.pte.hu/files/tiny_mce/Publ/Vitari%20publ/10AN%C3%A9metCs%C3%A1sz%C3%A1rs%C3%A1g1871-1914.pdf
Persze ez mind nem konkrétan arról szól amiről beszéltem, de ezekből lehet összerakni, mert amint mondtam, folyamatában és minden tényezőt figyelembe kell venni, és ehhez többféle dolgot kell elolvasni, gyakran túl az éppen tárgyalt témán, hogy kicsit szélesebben láthassuk a dolgot.
Nem mondom ,hogy olvasd el, nem is akarlak győzködni, pláne, ha már előre kialakult véleményed van, úgyse menne. De attól még úgy kéne a történelmet szemlélni ahogy mondtam, és nem azért mert én mondom, és nekem van igazam, egyszerűen ez a helyes szemléletmód.
De ha szerinted igenis és csakis kizárólag a te szemléleted a helyes, akkor mindegy, úgyse fogod elfogadni, hogy szemléld másként.
Gorkij parki kiállitás képek
Utoljára szerkesztette: fonak, 2015.02.09. 22:15:24
Nos, esélyesen nem sokáig. Sőt, nagyon rövid ideig, 3-5 év után a szovjetuniónak komolyan választania kellett volna, hogy folytatja-e a fegyverkezési versenyt, és hamarosan összeomlik (már az 1980-as évek második felében sem tudták tartani például a hadihajók gyártási ütemét, zavarok voltak a nyersanyagellátásban, ) vagy pedig sűrgősen nekiáll gazdasági reformokat végrehajtani, ami nagyon-nagyon sok befolyásos embernek fájt volna (ebből következik, hogy polgárháború tör ki).
Magyarország is egyre növekvő külső adóssághalmazt görgetett, és előbb-utóbb elfogyott volna a valutatartalék, ami a külkereskedelemet is veszélyeztette volna. Így vagy úgy, de a gazdaságot itt is meg kellett reformálni, és üzleti alapra áttérni. Vagy további külföldi pénzekből fújni tovább a buborékot, hogy jól élünk...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Szóval a 'gulyás' meddig húz(hat)ta volna maximálisan?
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Más: visszasírják, igen, de a történelem kerekét nem lehet visszafordítani, pláne az EU-tagsággal.
A rendszerváltáskor a CIA is itt bábáskodott, ahogy nyilván a többi szolgálat is, de az kétségtelen, hogy a magyar titkosszolgálati kör átmentette a hatalmát, a nyugatiak aktív segítségével.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.02.09. 19:28:05
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
mondjuk ez most akár aktuális is lehet, már ha úgy gondoljuk, hogy Oroszország még nagyhatalom:
„Véleményem szerint sohasem kifizetődő, ha egy nagyhatalom kihasználja egy másik nagyhatalom időleges gyengeségét vagy zavarát, hogy olyan engedményeket kényszerítsen rá, melyeket normális körülmények között sohasem fogadna el” – írta 1990 májusában.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Persze van pár elmeháborodott-sajnos van szerencsém látni a megnyilvánulásaikat-,akik arról akarják meggyőzni a másikat, a szociálista rendszer nem bukott meg, szerintük 90-ben a CIA meg az ördög tudja mik pénzelték a 90-es évekbeli rendszerváltó erőket...
No comment...
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2015.02.09. 17:10:52
Viszont vannak akik egyáltalán nem akarják elfogadni,te ezek szerint nem az a kategória vagy.
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.02.09. 17:02:57
"Alexander Podrabinek has called Sputnik a tool of Russian state propaganda distribution abroad,<2>2> and has likened it to a pro-Putin version of the Daily Mail and described it as "anti-Western""
Cáfolat arról, a mieink humánusabban harcoltak, mint a német egységek.
amivel most pl bajban vagyok, hogy az indexen lehoztak egy cikket, hogy amikor volt a kitörési kísérlet Budán, akkor tudatosan mészárszékbe küldte a a vezetés a civileket, ez szintén elég erős vád, utána kéne olvasni, mert én ezt régebben máshogy olvastam.
Read more: http://sputniknews.com/politics/20130624/181842058.html#ixzz3RGOAko62
<#wilting>#wilting> A Szovjetunió, mint védelmező és felszabadító, illetve békefenntartó? Na, ez a csajszi se tudja, miről beszél.
Persze ezek állandóan emlegették a békeharcot, csak azt nem tudom, a békéért mi a görcsnek kell harcolni?<#fejvakaras>#fejvakaras>
De próbálj csak bárhol,akár csak kissé negatívan nyilatkozni a Második világháborús magyar seregekről,és meglátod az eredményt.
Vagy akkor az összes áldozatnak, akik az erőszakoskodó katonák áldozatául estek, ezentúl be kell fognia a pofáját, ha Ivánék rászólnak, szádat alapállásba?
kérek helyette ilyen fajsúlyú Magyar törvénytervezetet 😊
De azért Nankingban biztos ma is ferde szemmel néznek a japánokra. (tudom, szar vicc)
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
"Gulags, army without any weapons, Russians shooting their own soldiers in the back. By the third mission I was honestly expecting to see bear cavalry"
a játék elég komolyan veszi magát ezek szerint:
227
mondjuk ez is meredek, kíváncsi vagyok megszavazták-e:
"Even today, attempts to portray the Red Army negatively cause outrage in Russia. Current president Vladimir Putin wants to pass a censorship law making it illegal to portray the Soviet war effort as anything other than a glorious march to victory"
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2015.02.09. 15:40:19
Önkéntesség: ja, kötelezően önként jelentkeztek...
Akkor meg azzal lehetett volna vádolni a kiadót, hogy erősen szubjektív, mondhatni elfogult a ruszkik iránt.
Jaj, bocs, nem is oroszokról van inkább szó, mivel a keleti fronton javarészt fehérorosz és ukrán nemzetiségűek hullottak elég szép számban.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
"A 160 milliós országban mindössze egy független TV-csatorna van (Dozsgy TV), amit tavaly januárban egy kisebb botrány után (egy szavazásnál feltették a kérdést, hogy nem lett volna érdemes inkább feladni Leningrádot, hogy százezrek életét mentsék meg) a nagyobb kábelszolgáltatók kivettek a kínálatból"