1396
Digital Reality Rulez
-
Edward2 #1126 Nem tudom de én ki tudtam magamnak irni normálisan!De a kezelése egyszerüen szar!! -
Edward2 #1124 Ha védett a játék akkor jol cdRwinnel ill. fireburnerrel leht jol kiirni! -
Lantee #1121 Az ionsugár kék...a darzok kezeiről még nem tudok nyilatkozni! :) -
#1119 Oké, meglesz... -
#1118 +a -
#1117 Amúgy meg A Hegemoni az Haegemonia és amiatt 2x elsiklottam a topic fölött :)) -
#1116 www.alvilag.hu/pascal/sshot.jpg na ezt megnézni és véleményt mondani PLZ PLZ PLZ -
#1115 THX Big "SG" Brother -
#1114 Halihó vki, egy ADSLes haver lekaparta vhonnann és kifirkálta nekem halandó dialupposnak a gámét DE ezen az istenverte CDn semmi crack vagy hasonló dolog nincsen... Miután felrakom a játékocskát és elindítom kerreg a winyó meg pörög a CD aztán kidpbja hogy (remélem a SG kivételesen megjelenti a képet :)) -
Jacky #1113 Lacee: Asszem neked csak varnod kell es tortenni fog valami. Talan, ha jol emlekszem megtamadnak a Darzokok.
Kapcsolj 4-szeres sebességre. -
Árnyvadász #1112 Azt szeretném megkérdezni, hogy van olyan aki feltelepítette az 1.07-es patch-et? Mert ugye az 1.06-os után már ismeretes, hogy akadozik a játék 5 másodpercenként. Namármost a fejlesztők azt mondják ebben az új peccsben ezt a hibát valamelyest korrigálták. Az lenne a kérdésem, hogy aki próbálta az hogy látja ezt? Mennyire sikerült korrigálni? Előre is thx... (Én csak hétvégén tudom kipróbálni ezért kérdeztem meg.) -
balty #1110 Akinek nem megy a game nézze meg a http://haegemonia.hq.hu/ linket.
Már a 4-s epizód végigjátszása is fenn van!
-
#1109 Ez a megoldás nem működik... az egész kócerájt végignéztem, sehol egy bányászállomás, de egy nyamvadt vadászgép sem. Egyszerűen üres az egész ismert univerzum :))
Marha idegesítő, de nem tudom, mitévő legyek. Kell még valamit csinálni? -
balty #1107 5 pontot ér a kérdés Xinx! -
vik3d #1106 vazeg nah ittvan ez a nyereményjáték ..akkor most 2 kérdés :
hány keze van a darzoknak
milyen színű az ionágyu
?? naa kitudja? -
balty #1103 Szerintem semmi! -
Árnyvadász #1100 Kariakoknak van egy bolygójuk. Egyetlen egy. A nap közelében. Onnan küldik rád folyamatosan az ion korvetteket. Neked is van egy bolygód. Azt kell szépen felfejleszteni és katonai bázissal megvédni. Mikor a bányászhajót elindítod az érc felé, feltétlenül kisérd őket vadászokkal. Jó sokkal. Ez lényeges. Mikor van elegendő pénz és elég korvett, akkor irány a Kariak bolygó. Kötelező vinni egy katonai bázist is, mert anélkül szevassz van, ha elpepecselsz a pályán. Én közepes fokozaton játszottam a pályát, de kemény volt. Itt a gép nagyon geci. És itt volt az is, hogy a hajóim elégtek a nap közelsége miatt. Vigyázz erre is. Remélem ez az a pálya. Egy rendszer, egy bolygó és egy cél. 3epizód, 3-as pálya azt hiszem. Földi kampány. -
Lantee #1099 Na...a kariakokkal most van az első meetingem, és az a parancs, hogy verjek vissza minden támadást! Már két bolygót is kolonizáltam, van egy csomó mindenem, a kariakok meg csak jönnek-jönnek (persze hiába), de nem történik semmi! Se üzenet, se küldi módositás, semmi! Gondoltam betámadom a kariak bolygót, de ott is csak lőttem vagy 15 percig, és semmi! Most mi a rák van? -
Árnyvadász #1098 Ajjaj... Most én is :( -
#1097 Köszke, kipróbálom -
Árnyvadász #1095 Az AI amúgy is megvan kötve egy bizonyos szintig. Nehéz fokozatban a gép nem csal, sőt bizonyos esetekben nehezebb helyzetben van mint a játékos. Gyakorlatilag ugyanúgy fejlődik ahogyan mi tesszük. Könnyű fokozatbana a gépi intelligencia nem jelent kihívást. Közepesen már elég jó, nehezen pedig emberi taktikákat dolgoz ki. A leggyengébb pontokat támadja. Nem érdemes védtelenül hagyni semmilyen saját egységet, hiszen rögtön célponttá válik a gép szemében. Előszeretettel utazik a szabadon hagyott bányászállomásokra. És az AI kémtevékenysége sem lebecsülendő. Mára ennyi... :) -
Árnyvadász #1094 Fontos tény: Sokan érdeklődtek a minimalizált (megszabott) egységek volta miatt. Nos ez azért lett így kialakítva, mert a játékos egy meghatározott történetbe ágyazva halad előre. Gyakorlatilag meg van kötve a keze. Ha ez nem lenne, felborulna az erőviszony a gépi ellenfelek és a játékos között. Ez pedig a játszhatóság élvezeti értékét csökkentené kihívás hiányából eredően. A multi módozatban természetesen nincsen megkötés (ha ezt választod) és így visszakapjátok az IGII szabadságát. De a single játékban ezt a lépést meg kellett tenni a fő vonal menete miatt. A korlátozások nemcsak egységszámban, hanem kutatási pontokban is mutatkoznak. Szintén emiatt. Lineáris történet ezt a fajta megoldást tette lehetővé a fejlesztők számára és így az AI kódolása is könnyebbé vált. Hiszen így előre kialakított rendszerben lehetett belőni korunk sok anyázásának kietett gépi intelligenciáját, amitől az jobbá, mi pedig nyugodtabbá válhatunk. -
Árnyvadász #1093 Egyébként egy nagyon jó dolog a játékkal kapcsolatban:
Nem a haderőn múlik a pálya teljesítése. A gazdaság és a bolygókon élő emberek jóléte a legfontosabb. A kutatások során nem törekedtem a fegyverek fejlesztésére jó sokáig. Inkább megadtam minden újdonságot az embereknek, hogy jobbá tegyem az életüket az adott bolygón. És milyen hasznos is ez! Védelmet alakítottam ki katonai bázisokkal és az megvédte őket bármilyen súlyos csapástól. Majdan mikor lehetőségem nyílt katonai kollégium építésére, megtettem. Ugyanis az egész flottám odaveszett még korábban. Azt hittem ezzel megpecsételtem a sorsomat, de meglepődve tapasztaltam, hogy egyáltalán nem! A kutatások, fejlesztések, épületek nagyban növelték a morált és a gyártókapacitást. A kutatásaim egyre kevesebb pontba kerültek és gyorsabban is fejlődtek. Majdan megvolt a megfelelő anyagi biztonságom, legyártottam pár csapat korvettet, melyek 3 bronzcsillaggal rendelkeztek és beleültettem hőseimet. Otthagytam őket a bolygó védelmére. Az ellenfél persze támadott, de a katonai bázisok ellen esélytelen maradt, míg korvettjeim folyamatosan kapták a bónusz pontokat úgy, hogy csak szemlélői voltak az eseménynek. Utána már csak elindítottam őket és kaptak egy plussz katonai bázist arra az esetre ha túlerővel szemben kéne harcolniuk. A végeredmény: Teljes megsemmisülés és a Kariakok pusztulása az univerzumban. Ezért fantasztikus ez a program. Nem a haderő nagysága jelenti az abszolult győzelmet, hanem a háttérben meghúzódó gazdasági fejlettség és az emberek folyamatos növekedése az adott bolygókon. Utána megteszi pár jól kiképzett hajó és a győzelem tálcán van kínálva.
Próbáltam az ellenkezőjét is. Hatalmas hajóhadat tartottam fent és felfegyvereztem őket a legmodernebb fegyverekkel. A gazdaságot hátérbe szorítottam. Persze az eredmény súlyos lett. Hajóim életpontja rohamosan csökkeni kezdett. És elhulltak a csatában. Pedig már majdnem két ezüstcsillagosok lettek volna. Örökös pénzhiányban szenvedtem és nem funkcionáltak a védelmi rendszerek. Bár ez is járható út volt egy ideig. Amíg az egész flottám rá nem ment. Innen más utat kellett választanom. A végeredmény pedig teljes siker. Erős gazdaság, fejlett bolygók, defenzív taktika, jól kiépített bolygóvédelemmel és kis számú csapásmérő egységekkel a cél garantált. Kémkedés pedig külön haszonkulcs.
Persze most már, hogy a gazdaság biztos alapokon van ráálltam a proton technológia kiaknázására. Ion és Kvantum technika teljes mértékben háttérbe szorult. Elvitte a pontokat a jólét megteremtése. De a katonai felfegyverkezést is azért kezdtem el, mert a későbbi pályákon úgy vélem nagy hátrány érhet a fejletlen fegyverekből adódó hiányokból. Tehát most egál van. Jöhet a kémkedés és a plussz védelem megvalósítása. Jöjjenek csak az idegenek. A robbanásaikban gyönyörködni nem vagyok rest. -
Árnyvadász #1092 Igen. Ez nekem is feltünt:) MI nem csal. Persze.
Multiban viszont még nem próbáltam, de ha ott nincs korlát akkor rendben van minden. Ott jön vissza az IGII szerű játék ezekszerint. Akkor így teljesen rendben van minden. -
Lantee #1090 Szerintem kicsit kevés a létrehozható hajók és egységek száma! Pl. amikor már 4 renszerben is tevékenykedem, akkor azért nem ártana, ha a legtöbb bolygóra figyelne legalább egy korvett csapat, és még az ellenfelet is le kell gyűrni.
Szóval ha van pénzem, van csomó emberem, akkor elméletileg mi gátolna meg abban, hogy több hajót épitsek? Meg az is érdekes, hogy már nem is tudom, hogy hányas epizódnál járok, de még csak most lehet elkezdeni a kémtevékenységet! Ettől függetlenül nagyon jó a game, méltó "utódja" az IGII-nek, bár nekem bejött a bolygó szintű menedzselés is...:( -
Árnyvadász #1089 Igazából a szatelitek problémája okoz gondot nekem. Szinte alig lehet őket használni, mert mindig másra kell a hely. És mivel fel vannak osztva a rendszerek, valahogy nem is igazán érdemes használni őket. A bolygóknak pedig elég nagy a radarhatótávúk, tehát ez is ellenük szól. Az IGII-ben nagyon sokat kellett használni és hasznosak is voltak, de itt valahogy értelmét veszti a dolog. Eddig egyszer alkalmaztam egy darabot, akkor mondjuk jól jött, de ha már van, akkor igazán jó lenne teleszórni a rendszert ilyenekkel, mert ezek az apró jószágok a szemeink a nyílt űrben. A hely szűke miatt viszont erre felesleges pazarolni, mégha idővel el is használódnak és akkor ismét felszabadul egy speciális hely. Ezért kár. Bár lehet, hogy a későbbi küldetésekben talán több hely lesz, de én a katonai bázisokat sokkal jobb megoldásnak látom, mint kihelyezni a szateliteket. Mivel az ellenség úgyis odajön a bolygóhoz és szinte mind1, mikor látom meg. A bázis elintézi rögtön a betolakodókat. Akkor lenne értelme a szateliteknek, ha kisebb lenne a bolygó radartávja és egységes lenne a rendszer, nem külön-kölün mindegyik, viszont ez az ötlet meg jó, tehát megint marad a kérdés: Szatelit minek a játékba? Nincs kihasználva. Pedig jó dolog. Lenne... -
Árnyvadász #1088 Azért, hogy legyen több hely a speciális egyságekre. Mivel egy bányászállomás megépítése és az ércanyag kitermelése után már kellő pénzmag összegyűlik és ilyenkor csak a helyet foglalná. Másikat meg nem kell építeni, egy behozza a várva várt pénzt. A többi pedig adó formájában, vagy kereskedelem formájában több, mint elegendő. -
Lantee #1087 Hm...szomorú vagyok! Logikát nem igazán látok benne, lévén hogy az állomás csak "fúrja" az aszteroidát, nem pedig "beépül". Akkor miért ne lehetne elküldeni máshova? Hiszen az elsőhöz is eljut valahogy! :)) -
#1086 VAlszeg maradt még 2 bánya :). Csak az nem látszik, és 2 üres aszteroidán vannak, azért nem gondolod, hog yott vannak, hehe.
Kémmel derítsd fel a rendszerekben az ellenséges hajókat, és akkor megátod. -
caramon #1085 Ráhibáztál a megoldásra.Nem lehet az aszteroida kimerülése után a bányászállomást tovább küldeni!
Tehát: Bezúz - Épít - Küld!:)) -
#1083 Segítséég...
4/1-en vagyok, a cél kinyírni Marion Kaye (vagy vmi ilyesmi) birodalmát. Namost, minden jól ment, Solon bázis felderít, Darzok csapat megjelen, hazai csapat ugrik az Újvilág rendszerbe, ahol találtam egy kalóz bolygót. Itt elkezdett üzengetni valami nagyképű nő (gondolom ő Marion), ezután gond nélkül elfoglaltam a bolygót. A végén a nő ordibált, hogy "nem most találkoztunk utoljára", és el akart repülni egy darzok hajón, amit én csípőből kilőttem. Lehet hogy ezt nem kellett volna? Egy inaktív féregjárat felé repült éppen. Most az a baj, hogy nem tudok sehova sem menni, ellenség pedig nincs. Van ugyan egy új rendszer, de ott csak egy feket lyuk van, és még egy inaktív ugrópont. Ötlet? -
Jacky #1082 Butch kicsit bovebben ird mar le, hogy mi a kuldetes celja, mit csinaltal eddig stb. hogy tudjunk segiteni!
Mashogy nem megy. -
Jacky #1081 Xinx: 1. Kucserat hajoba beultetni.
2. Hajora jobb klikk, "rendszer katonai info" kijelolese.
3. Valamelyik bolygohoz odakuldeni.
4. Minden csillagrendszerben!! egy-egy bolygonal ugyanezt eljatszani, amig valahol meg nem lesz az ellatohajo.
Remelem segitettem. -
#1080 Anybody!!
Segítene nekem valaki:Akinek megvan a zsoczi féle alcoholos magyar haegemonia, felrakná mondjuk az sgftpre,vagy bárhova összecsomagolva a 01 és 52.rar-t, tehát az elsőt és az utolsót. A többi már megvan csak ezek hiányoznak.Nem jönnek le zsoczitól. Na, karácsonyi ajándéknak...Köszönöm -
Lantee #1079 Apropó!
Valaki megrendelte a Colletors Editiont? Most olvastam ki a regényt, és igy sokkal élvezetesebb a játék! ...bár a vége (mármint a regényé) kicsit össze lett csapva, de nem rossz! -
Lantee #1072 Köszi! Telepitve....műxik is...kalóztanya kiiktatva...de azok a qrva kalózok csak jönnek valahonnan!!! -
balty #1071 Egyébként nem kell kilőni a bázist. Én megvártam míg kijőn a hős azt eltéptem onnan. -
#1070 köszi szépen Jacky! -
Jacky #1069 Frezer:
1. fejlesztesi pontokbol raszallni valamelyik fegyvertipusra es csak azt fejleszteni.
2. Osszes lehetseges hajoval tamadni a bazist, kijelolni mindet, jobb klikk, es ne a hajotestet, hanem a fegyverzetet tamadni! Ez a tipp egyebkent a jatek egeszere ervenyes! :))
Remelem segitettem. -
Jacky #1068 Lantee! Epitsd meg az MK1-est ES TELEPITSD!
Egyebkent ugy emlekszem ezt mar korabban leirtak.