Digital Reality Rulez
-
Árnyvadász #1093 Egyébként egy nagyon jó dolog a játékkal kapcsolatban:
Nem a haderőn múlik a pálya teljesítése. A gazdaság és a bolygókon élő emberek jóléte a legfontosabb. A kutatások során nem törekedtem a fegyverek fejlesztésére jó sokáig. Inkább megadtam minden újdonságot az embereknek, hogy jobbá tegyem az életüket az adott bolygón. És milyen hasznos is ez! Védelmet alakítottam ki katonai bázisokkal és az megvédte őket bármilyen súlyos csapástól. Majdan mikor lehetőségem nyílt katonai kollégium építésére, megtettem. Ugyanis az egész flottám odaveszett még korábban. Azt hittem ezzel megpecsételtem a sorsomat, de meglepődve tapasztaltam, hogy egyáltalán nem! A kutatások, fejlesztések, épületek nagyban növelték a morált és a gyártókapacitást. A kutatásaim egyre kevesebb pontba kerültek és gyorsabban is fejlődtek. Majdan megvolt a megfelelő anyagi biztonságom, legyártottam pár csapat korvettet, melyek 3 bronzcsillaggal rendelkeztek és beleültettem hőseimet. Otthagytam őket a bolygó védelmére. Az ellenfél persze támadott, de a katonai bázisok ellen esélytelen maradt, míg korvettjeim folyamatosan kapták a bónusz pontokat úgy, hogy csak szemlélői voltak az eseménynek. Utána már csak elindítottam őket és kaptak egy plussz katonai bázist arra az esetre ha túlerővel szemben kéne harcolniuk. A végeredmény: Teljes megsemmisülés és a Kariakok pusztulása az univerzumban. Ezért fantasztikus ez a program. Nem a haderő nagysága jelenti az abszolult győzelmet, hanem a háttérben meghúzódó gazdasági fejlettség és az emberek folyamatos növekedése az adott bolygókon. Utána megteszi pár jól kiképzett hajó és a győzelem tálcán van kínálva.
Próbáltam az ellenkezőjét is. Hatalmas hajóhadat tartottam fent és felfegyvereztem őket a legmodernebb fegyverekkel. A gazdaságot hátérbe szorítottam. Persze az eredmény súlyos lett. Hajóim életpontja rohamosan csökkeni kezdett. És elhulltak a csatában. Pedig már majdnem két ezüstcsillagosok lettek volna. Örökös pénzhiányban szenvedtem és nem funkcionáltak a védelmi rendszerek. Bár ez is járható út volt egy ideig. Amíg az egész flottám rá nem ment. Innen más utat kellett választanom. A végeredmény pedig teljes siker. Erős gazdaság, fejlett bolygók, defenzív taktika, jól kiépített bolygóvédelemmel és kis számú csapásmérő egységekkel a cél garantált. Kémkedés pedig külön haszonkulcs.
Persze most már, hogy a gazdaság biztos alapokon van ráálltam a proton technológia kiaknázására. Ion és Kvantum technika teljes mértékben háttérbe szorult. Elvitte a pontokat a jólét megteremtése. De a katonai felfegyverkezést is azért kezdtem el, mert a későbbi pályákon úgy vélem nagy hátrány érhet a fejletlen fegyverekből adódó hiányokból. Tehát most egál van. Jöhet a kémkedés és a plussz védelem megvalósítása. Jöjjenek csak az idegenek. A robbanásaikban gyönyörködni nem vagyok rest.