63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Klon
    tetszetős, bár az ajtó... :)
  • zenoka
    modellingnek indult de vegul csinaltam egy bjutit is.
    no displace
  • lac coo
    http://vimeo.com/14852606
  • l0b1g
    hali!
    foglalkozott/foglalkozik itt valaki közületek a vray distributed renderinggel?
    miko beklikkelem a distributed renderinget, majd a settings-ben hozzáadom a másik géprt minden OK. kiírja a gép IP címét, bár státuszt nem ír mellé, ez gyanús...
    a másik gépen elindítom a vrayspawnert, az elindítja a vraydummy2010.max-ot, ez is ok.
    ezek ellenére renderelésnél csak az a gép számol, amelyikről indítottam a renderelést.

szerintetek mi lehet a gond?
  • zenoka
    elso talalat volt googleban
    ez e
  • kenyeresdaniel
    Üdv
    win 7 32 bire váltottam.
    3ds max 2009 feltelepítettem.
    Telepítésnél nem volt gond. ám
    The application was unable to start correctly (0xc0000005). Click OK to close the application
    Üzenet fogad az indításkor.
    Xp n minden jó volt.
    Tudna vki megoldást javasolni ?
  • zenoka
    ugy 4 eve volt egy tutor abban hasznaltak ilyen modon valami teto modelezeshez...de mar elegge megkopott az emlek a fejemben:)
    fuu mi van nem tudtok ejszaka aludni?:)
  • nenad
    és se tudtam, hajnal fél kettőkor bencsab tájékoztatott a lehetőségről :D
  • zenoka
    tenyleg:) ezt de regen hasznaltam:)
  • nenad
    laticce modosító. :-)
  • zenoka
    megfogtal:(
  • nenad
    srácok, sima vertexeket ki lehet renderelni valamilyen módon? (ne kelljen geomot létrehozni, csak vertexek)
  • Mutans Zombi
    2., Malaka!i Csalafinta módszer.
    3., Zenoka! Ez az! Furára sikerültek ezek a linkek, pedig az sg url beszúrását alkalmaztam

Köszönöm minden mester segítségét!
  • Malakai
    Azonban ha létrehozok is egy olyan fájlt, akkor abba mit kell majd írni?
    Egy .max filet? Indít max, üres scenet beállítasz úgy, amilyenre mindig szeretnéd - üresnek se muszáj lennie, ha pl mindig egy studio setupal akarsz indítani - save és oda mented maxstart elnevezéssel.
  • zenoka
    marmint ez arra vonatkozik hogy kell ilyen bizbsszt gyartani...
  • zenoka
    1.) meg van az alaptargy kiszedet belole az edgeket amin szeretned hogy vegigfusson a diszites (vagy csinalsz egy olyan linet ami rafexik az alaptargyra) majd megcsinalod kulon a diszitest es path deformal raaplikalod a korabban leszedet spline-ra es pont.
  • Mutans Zombi
    Először is köszi a válaszokat. És akkor sorban:

1.,
    Malakai gondolta jól, a "selection brackets"-re gondoltam. Amúgy egy 8 szögletű hasábra épülő modellen kellene dolgoznom és egyszerűen iszonyat zavar, hogy ha az élei párhuzamosak a grid egyeneseivel, akkor olyan csavart a selection brackets. Ez biztos nevetségesen olvasatik, de sikerült, úgyhogy ezért köszi!

2.,
    Az útvonal leírás alapján az adott könyvtárban csak az alábbi két fájl található: CurrentDefaults.ini, Medit.mat. Semmi több. Egyikben sem hétköznapi halandó számára írott nyelven van az infó.
    Azonban ha létrehozok is egy olyan fájlt, akkor abba mit kell majd írni?
    Mindenesetre kipróbálom azt is, amit Ackro javasolt, hátha működik.
    b,) na persze most van egy kis gond, mert most a fényforrások jelző képei, olyan gigantikusak, hogy nem fér bele a képernyőbe, és ezen a reset sem segít. Jaj?

3.,
    A bend és az ffd (akármelyik) módosító biztos, hogy kevés. A minta pontosan leköveti a váza felületét, illetve nem pont henger, hanem enyhén ellipszis alakú a modell, amin láttam. A conform-ra nem jöttem rá, de a Shapemerge is csak line//shapealapú formából "vág" (nem jó szó igazán, de a vetített képe mentén helyez a modellre edge-eket).
    A conform space warp sem az amire én gondolok, bár a megértése is igényel majd némi utánajárást, mert nem esett még le teljesen.

Azonban mivel ketten is félreértették, így meglehet nem volt elég egyértelmű.
    Ezért feltöltöttem azt a modellt (amiben láttam), hogy világossá váljon, illetve van néhány renderkép is, ha tartózkodtok az ismeretlentől származó zip(max) fájl letöltésétől. A képen (és a modellen is látható) az alapértelmezett edénytől elkülönülő díszítő motívum. Milyen eljárással lett olyan ívű, minden irányból, hogy ráilleszkedjen az alapedényre? Tudom, hogy jelen esetben több darabból áll a díszítő motívum, de láttam olyat is (csak nem lelem), ami egy poly modell volt és az X tárgy felszínére hibátlanul illeszkedett. De hogyan?

Vagy nagyon leegyszerűsítve (bár nem 100%-ig jó példa, mert az bend-del // ffd-vel még akár kivitelezhető is), a címke az üvegre, hogyan illeszthető rá, mondjuk, ami több részes. Egy a sima oldalára és egy a nyaka több írányba íves részére?

A max zip:
    Max file (zip)

1. kép, 2. kép, 3. kép.

4., Ha ennyire nem elterjedt, akkor lehet a modellezési stílusomon kellene változtatni. Ha mások annyira szabályosra meg tudják csinálni, akkor nekem is meg kell tanulnom, hmm-hmm.
    Azért köszi, majd megnézem.

5., És akkor csak erre a kicsire kiterjedő részre valaki a Vray-t elmagyarázná... ?
  • Malakai
    1. Ha nem arra gondoltál, mint Ackro, hanem az úgynevezett selection brackets-re (a kijelölt ojjektum bounding boxának sarkait jelzi), akkor azt úgy, ha a testet pl elforgatod és aztán xformal korrigálod (amit utána vissza-collapse-olhatsz), bár nemtudom pontosan mi haszna lehet. :)

2. Application Databan (vista/win7: \ Users \ %user% \ AppData \ Local - nem a roaming), kell lennie egy ilyen elérésnek, hogy Autodesk \ 3dsMax \ %verzió% \ enu \ defaults \ MAX azon belül pedig írd felül, vagy hozz létre egy új maxstart.max filet, ezt tölti be mindig a max, amikor indul, vagy reset-elsz. Mellesleg ugyanott van még pár fontos alapbeállításokat tartalmazó file, mint a CurrentDefaults.ini, vagy a Medit.mat, ami pedig az alap material library amit betölt.

3. Esetleg conform space warp, az egy bizonyos vektor mentén tolja rá egy mesh vertexeit egy másikra.
  • Ackro
    most gondolkodom, hogy nem biztos, hogy a units beállítás benne van a saveUI Configuration on Exit opcióba, szóval mindegy nekem sincs kikapcsolva, mégsem felejti el a beállításokat
  • Ackro
    1. rectangular selection region gomb a toolbaron (a select and move gomb avagy a nyilaskereszttől balra kettővel) nyomvatartod és kiválasztod a fence selection region-t (fentről a harmadik) ez nem teljesen az amire gondoltál de ezzel meg lehet csinálni azt amire gondolom szükséged van.

2. customize menü->units setup beállítod amit akarsz, újraindítod a maxot és ezután customize->preferences->general fül->saveUI Configuration on Exit elől leveszed a pipát
    ha azonban más beállításokkal elmentett max file-t nyitsz meg vagy importálsz valamit akkor egy felugró ablak figyelmeztet a mértékegységek különbségéről és itt ha rossz opciót választassz akkor felveheti a megnyitott/importált fájl mértékegységét

3. bend és/vagy ffd box módosítót próbáld meg, de attól függ mit akarsz pontosan.
    nézz még szét a helpben a conform és a shapemerge szavaknál

4. ezzel a scripttel itt szétnézhetsz vannak használható egyéb scriptek is. esetleg még polytools de az nem ingyenes. Automatikus egygombos megoldásról nem tudok, de megkockáztatom, hogy ha lenne is biztos, hogy csak a bemutatóvideójában szereplő objektumon működne :)

5. mental ray help (vagy használj v-ray-t :) )
  • Mutans Zombi
    Hellósztok!

Mint maximálisan amatőr MAX-s fordulok hozzátok, annak reményében, hogy Ti talán tudtok segíteni.
    Lehet benne volna némelyik a max helpjében is, de azt sem tudom milyen kulcsszóval keressem.

1., A kijelölőkeret (ami a testet körbefogja) az elforgatható valahogy a testhez képest? Ha igen, akkor hogyan?

2., Hogyan lehet beállítani, hogy a MAX mindig a beállított paraméterrel induljon (méter // cm, ne pedig méter // inch. Hiába állítom át, randomos változatossággal visszajön az inch, pedig a korábban betöltött modelljeim között nem szerepel inch-s mentésű)? Hogy lehet beállítani, hogy a (max)reset megnyomása esetén ne inch legyen az alapértelmezett?

3., Milyen eljárással lehet egy modellt egy másik felületére hajtogatni? Íves felületű vázára láttam ráhajtogatva polygon alapú díszítő motívumot. Hogy lehet ezt megcsinálni?

4., Hogyan lehet egy alakzaton olyan poly map-et kialakítani, ami... izé. Tehát bármennyire is alaktalan a modellem, szabályos térhálót tegyen rá négyzetekből?

5., Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy van egy üveg felületem, amin textúra formájában van nem átlátszó minta, mint pl. levonó? Én a composite- féle eljárást választottam - és a renderelt képe az én igényeimnek meg is felelne éppen - de az árnyéka az tömör fekete. Miért? Mit és hol kellene beállítani, hogy csak a levonó által kitakart rész legyen fekete, a többi meg átlátszó, mint az üvegnél (mental ray-ben próbálkozom, amihez sok közöm nincs, de még mindig több, mint a vray-hez).
  • johnny1030
    Ezek a munkahelyi körülmények............ :)
  • SZilaJMaGGoT
    Tárgytalan, rájöttem magamtól.(bocs) :D
  • SZilaJMaGGoT
    Üdv!

Nem tudja valaki, hogy lehet e videót használni referenciaként a háttérbe? Animációhoz. Esetleg ha valaki belinkelne egy videótutorialt azt megköszönném.
  • ThomasGins
    Pár tutor itt is van.
  • tapper
    Oks, ha minden igaz akkor a jövőhéten lesz alaprajz meg oldalnézeti rajz (talán iigy hiivják) akkor elkezdem és majd csinálok pár képet. Egyébként a textúrázni azért kellene hogy élethű legyen és abba kellene a segitség.
  • ThomasGins
    Szerintem ess neki és rakj be képeket hol tartasz,aztán okoskodunk rá valamit:)
    Texturázáshoz én ezt a scriptet használom.
  • tapper
    Üdv!

Mint mindig most is segiitségért jöttem ide.  Nem mintha nem szeretnék ide járni, de nem szeretnék pofátlan lenni se.
    A helyzet a következő:
    Szeretnék egy épületet lemodellezni, elég nagy az épület biztos el lennék vele egy darabig, de fogalmam sincs, hogy hogy kezdjek hozzá. Vagyis egy kevés van, de szeretném a legélethűbbre megcsinálni. Először is én kezdő vagyok, mind modellezésben és a fórumon is, tudom hogy vissza kellene olvasni de valahogy nincs kedvem meg időm visszaolvasni több száz oldalt. Úgy gondolom, hogy az épület modelljét meg tudnám csinálni, legalábbis reménykedek benne. De textúrázni nem tudok. Ebben kellene a segiitségetek, hogy merre kezdjek el keresni, milyen kulcsszavakat irjak be, illetve tudtok-e jó oldalakat ahol le van iirva, hogy hogy kell texturázni az épületeket, illetve mi kell hozzá…stb.
    Az épületet úgy kellene megcsinálni hogy a source engine kezelni tudja, vagyis tudom hogy át kell konvertálni és arról is olvastam már, hogy hogy kell, de ez jelent valamit a modellezésnél/textúrázásnál vagy csak konvertálni kell?
    Válaszokat, ötleteket várom!
    Üdv: Máté
  • Aldaryn
    ( volt egy kis szabadidő, feltettem 19 projektet a galériánkba, ha valakit érdekel, 2009-esek között is vannak még )
  • nenad
    fasza :D
  • Met
    köszi :)

hmhm
  • zenoka
    nyomni kell egy entert a cimsorban...
  • Met
    nem vannak képek :(
  • Stracciatel
    Nem tudom hogy azt hol lehet megnézni/beállítani.
    Ezt a canvas-el kapcsolatban kérdezed?
  • ThomasGins
    Szép környék és nyilászáró:)
  • bencsab
    Jó irányba áll a felületek normálisa?
  • bencsab
    Persze, de hát ez akkor is röhejes, hogy a user trükközzön ezzel.
  • repvez
    Ha a hölgy is ott dolgozik akkor szivesen tennék egy látogatást a melohelyeteken
  • SZilaJMaGGoT
    Utóbbi problémáddal kapcs nincs tapasztalatom, sem ötletem... :/
  • zenoka
    gondolom te mar megtalaltad a megoldast de hatha masnak meg uj

http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=98&t=850661