3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Én is gondolkoztam valami teáscsészén, de aztán most ennyi, foglalkozom a sulis dolgaimmal kicsit 😊

Lõttem még egyet, de nem rakom be, csak linkelem, hátha valakinek szar nete van: képecske

Youth

csak írd rá, hogy renderelted mert így nem tudjuk, valami még jó lenne rá sztem.
egyébként király!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
Pécsen a Ferencesek utcáján megtetszett ez a csatornafedõ... lefotóztam, csináltam reflect meg disp mapot a coloron kívül. Több fotóból stitchelve. Talán ez annyira nem egyedi, de a Jókai téren van Pécs városos fedõ is, majd lekapom valamikor.

Youth

bakker, a helyesírásom néha még a dzsigányokat is megszégyeníti.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Melyikre gondolsz? Mert az a freeform/surface, ami polyboostban is benne van elég furán csinálja,vagy én bénázok.

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
? 😊 Tényleg, azt gondolom tudjátok, hogy a graphite modelling tools (Blah... ) nak is van ilyen funkciója?

per aspera ad astra

ezek szerány véleményem szerint majdnem használhatatlanok. majdnem egyzserûnn lenne egy egy splinet rávetíteni és utána elkezdeni polyt felépíteni.

ThomasGins
Ezt,csak puncsolni kell a scriptért ott.

ez linkelte ugy egy honapon belul al ha jol emlexem a dino tuti ez volt😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Slipknot14
ahham, értem, köszi 😊

pl. arra, hogy a 3d scan-bõl kijövõ modell kezelhetõ legyen(textúrázás, csontozás, stb.).

ThomasGins
Ezen a videón jobbal látszik. Nagyon hulla modellek ujraépitésére pl. Nagyon nem tudom ki mire használja😄

Slipknot14
ezek a reptopo cuccok mire jók egyébként? Kapok egy sokkal szabályosabb felépítésû modellt? Vagy gyakorlatban mi a haszna? 😊

Met
bazeg, na ez beteg<#eplus2>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ThomasGins
Bocs hogy megszakitom a far témát...😊
Leltem egy elég jó retopo scriptet, elsõ kipróbára elég jónak tûnik.

amikor free beteg volt...

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

youth
Nem is én hoztam fel a segg témát csak reagáltam 😊

Youth

npeter
manapság az a "trendy" <#hehe><#vigyor3><#action>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ferde hajlam? <#hehe>

youth
Megpróbálom rekonstruálni a jelenetet: <#action>
😊))

Youth

youth
Rajtuk nem láttam segglyukat, de amikor õk észrevették az enyémet, elkezdtem szaladni. Nem feléjük. 😊

Youth

Met
Nem szaladtál oda, hogy beledugd az újjad a seggjukukba?<#idiota>
(aki nem tudná, South Park, Steve Irwin paródia)

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

npeter
hehe 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

youth
Csakhogy tovább rontsam a színvonalat...
Még múlt nyáron a Mátrában fotóztam, egész érdekes élõlények, este 7 után merészkednek elõ a sûrû növényzetbõl, általában növényevõk, de szürkület után megvadulnak és akár ember nagyságú állatokat is megesznek.

Youth

szeretem olvasgatni ezt a fórumot, mert az irradiance map rejtélyein kivül is sok érdekes infót tudok meg. <#worship>
<#smile>

raadasul minden ajto nyitasnal kremet kell hasznalni ami tartalmaz norvegformulat... a tvben lattam😊

a svéd és finn faház svédországba és finnországba való. a fa nagyon jó hõszigetelõ, viszont nagyon kicsi a páravezetõ képességeígy nyáron van egy fasza szaunád. nem beszélve arrór, hogy a rétegrend nagyjából úgy néz ki, hogy gipszkart-páraszig(mua fólia)-kõzetgyapot-páraszig(mûa fólia)-faburkolat. magyarul egy nylon sátorban laksz. az ytong-ból az erõsebbett kell venni, ami szilárdszágban legalább duplája az általánosan elterjedtnek(pl. az említett társasház vázkitöltõ fala). a téglának(ami igazából vázkerámia) annyi baja van csupán, hogy nem pontos törik, minta ropi(nagy az anyaghullás), nehéz megmunkálni stb.. ja és ha valamit fel akarsz rakni, akkor ugyanúgy spec. dübelre lesz szükséged.

Aldaryn
A beton környezetbarátabb, mint gondolnád. Érdemes megnézni, hogy sok ember által létrehozott dolog közül az egyik, amin megtelepszik a moha.

per aspera ad astra

Atika :o)
Na egy biztos hogy kanadai fahazam nem lesz 😊 Lestem a VELOX szisztemat az egy preselt falap utana szigeteles 15cm beton es meg egy falap ez valami Nemet technologia allitolag 50 eve hasznaljak es hogy nagyon jo 😊

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

ThomasGins
Bár mondjuk jó épitõanyag lenne<#falbav>

ThomasGins
Ültessünk betonfákat,amit ki se fognak vágni<#lama>

Free
általában ezek a faházak direkt erre telepített erdõgazdaságokból jönnek. a környezetbarát technológia nem feltétlen azt jelenti hogy nem vágunk ki fákat hanem azt hogy nem szennyezi a környeztet miután elbontjuk 😊 lásd beton bár már azt is összezúzzák és mocsaras vidéken feltöltésre használják. vagy épp útalapnak. mondjuk nem itthon.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
A környezetbarátságról a kicsapott fák biztosan máshogy vélekednek. 😛

De igaz, annál az Ytong falnál valami gebasz volt, ytong házba raktunk fel fali konzolokkal plazmákat, és egyik sem potyogott le, valami spéci dübellel, amire fel lehetett csimpaszkodni. A könnyûszerkes házaknál is ezt szeretem, hogy mindenre van fasza gyártmány.

per aspera ad astra

Free
amúgy volt rá példa hogy ürömön egy kertes házhoz ytongbol építettek hozzá mert gyors volt és ócsó.
a daruskocsi meg letalpalt mikor tették fel a tetõre a cumókat megcsúszott a sáron neki a háznak a régi õsidõkben épített téglafal fogta meg az ytong épületet meg elvitte a szél...

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
pl cimbi beköltözött 8 kerbe olyan házikóba aminek beton szerkezete van de a szintek közötti elválasztó valamint a külsõ falak ytong. vett is egy szép nagy TV t magának és örült mint majom a farkának. majd kitalálta hogy a Tv t felfúrná a falra a TV 40 kiló körül volt.
na itt hibázott mert hiába vett ytong dübelt a fishernél az annak rendje módja szerint kiszakadt és a Tv meg landolt a földön. mínusz 300 ezer.

Ez téglánál kevésbé valószínû fánál meg aztán végképp nem .

amúgy a magyar klíma igen kompatibilis mert ha hideg telekre gondolsz akkor tudni kell hogy a Fa az egyik legjobb hõtartó anyag. a Svédek is több faházat építenek õk meg euzt csak tudják 😊 bár náluk lehet télen melegebb van .
nyáron meg jól megtartja a belsõ fix hûvös klímát .
szóval ha lenne telkem akkor tégla pince fa házzal 😊 uti párosítás meg egy légforgató hogy télen a pincének a levegõjébõl hûtsem a kecót télen meg napkollektor a tetõre a telekre még egy geotermikus kis segédlet és hibátlan a történet garantált 50 - 100 éves élettartam és környezetbarát

Aldaryn
MIért, Te mit szeretnél csinálni a falakkal? 😊 Néha nekimész kisebb munkagépekkel? 😊

(tényleg,faházak is frankók, bár nem tudom, mennyire kompatibilisek a hazai klímával)

per aspera ad astra

Free
amúgy ha olcsó és jó ház kell akkor én javaslom a Kanadai rendszerû paneles faházakat. 1 - 3 millió között vannak olyanok ami már megszólal. és fa mindig jó építõanyag volt fõleg ha szendvicspaneles megoldással van építve.

Keress rá. elméletileg csak a beton alap kell meg a gépészeti kiállások és akár egy hétvége alatt felhúzzák , és valóban szép darab szinte mind.

Free
akkor sem építenék ytongból házat ha fizetnének érte.
Lehet hogy olcsó lehet hogy gyors de aztán csak képet tehetsz a falra mert kb annyi a teherbírása a dolognak . akkor már jó kis tégla épület 😊

ThomasGins
Értelmét veszti a szekrény fogalma😊

jegyzetelj mert amelyik hozzaszolasba nem lesz pina azt Al torolni fogja😊

ThomasGins
<#eplus2>

mit köszönsz?! mi most vitkozunk! tessék csendben maradni és okosan nézni! grrrr....

ez a külsõ falsík nagy divat manapság. de ahogy kinéz tõle a ház az szopi, fõleg, ha mûanyag ablak kerül beépítésre. egyéb beépítésnél pedig az van amit, írtam mert a hõhíd mindig relatív, így a probléma fenn fog állni, hacsak nem játszik az ember a befordított hõszigetelés vastagságával, de akkor jönnek a vaktokok.

Atika :o)
Koszi a valaszokat 😊

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

a nyílászárókat a külsõ falsíkra szokás beépíteni mostánában, sõt, kicsit bele is lehet lógatni a hõszigetelésbe, így a vonalmenti hõhíd mértéke már nem függ a falvastgságtól. ezen okból a vastag hõszigetelés mélyebben ülõ nyílászárót eredményez, és szebbek lesznek az árnyékok. 😊

ThomasGins
De szerintem is az!

ThomasGins
és beköszöntött a topiktavasz😊

Aldaryn
szerintem pina

per aspera ad astra

ha nem teszel bele ablakot akkor ok., de mihelyt nyílászáró kerül bele, akkor a vonal menti hõhíd sokkal kisebb lesz a vastagabban. nem beszélve arról, hogy egy lyukhomlokzat szebb, ha mélyebb árnyékok vannak rajta.

én inkább 30-asból csinálnám, de 12cm hõsziggel