"Aki másnak felbontás...!"
-
Hellósztok!
Mint maximálisan amatőr MAX-s fordulok hozzátok, annak reményében, hogy Ti talán tudtok segíteni.
Lehet benne volna némelyik a max helpjében is, de azt sem tudom milyen kulcsszóval keressem.
1., A kijelölőkeret (ami a testet körbefogja) az elforgatható valahogy a testhez képest? Ha igen, akkor hogyan?
2., Hogyan lehet beállítani, hogy a MAX mindig a beállított paraméterrel induljon (méter // cm, ne pedig méter // inch. Hiába állítom át, randomos változatossággal visszajön az inch, pedig a korábban betöltött modelljeim között nem szerepel inch-s mentésű)? Hogy lehet beállítani, hogy a (max)reset megnyomása esetén ne inch legyen az alapértelmezett?
3., Milyen eljárással lehet egy modellt egy másik felületére hajtogatni? Íves felületű vázára láttam ráhajtogatva polygon alapú díszítő motívumot. Hogy lehet ezt megcsinálni?
4., Hogyan lehet egy alakzaton olyan poly map-et kialakítani, ami... izé. Tehát bármennyire is alaktalan a modellem, szabályos térhálót tegyen rá négyzetekből?
5., Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy van egy üveg felületem, amin textúra formájában van nem átlátszó minta, mint pl. levonó? Én a composite- féle eljárást választottam - és a renderelt képe az én igényeimnek meg is felelne éppen - de az árnyéka az tömör fekete. Miért? Mit és hol kellene beállítani, hogy csak a levonó által kitakart rész legyen fekete, a többi meg átlátszó, mint az üvegnél (mental ray-ben próbálkozom, amihez sok közöm nincs, de még mindig több, mint a vray-hez).