3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Free
miért van az hogy az emberek nagy százaléka irtózik a vallásos és hitbeli vagy megvilágosodásról beszélõ társaiktól ?

de egy zuhanó repülõn mindenki tudja hogyan kell keresztet vetni 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

nem erre gondoltam, hanem a következõ/volt generációra, csakhát ma már 0,1% az aki éber erre...
Ehhez kapcsolódóan a vallások stb éretlensége és értelmetlensége...
A Kiakasztó felismerés 6 éve történt meg, addig 30 éves koromig nem tudtam, hogy milyen játékban vagyok benne. Írtó nagy szopás nem tudni..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
Nagy siker!
Akinek kéne késõbb: exportálásnál van egy kis ikon jobbra lenn levélformát átkapcs sima lapra.
Köszi! <#puszis>

Youth

Aldaryn
Use plates bekapcs. 😊

Nenad, képesek vagyunk valamit létrehozni, és képesek vagyunk pusztítani, és mindkettõt túl azon, hogy ez evolúciós kényszer lenne. Szerintem ezért nem csak az az ember, ahol végetér a bõröd. Szerintem az ember addig tart, ameddig a hatása.

per aspera ad astra

npeter
<#hehe><#wave>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Régen én is ezzel küzdöttem, és Al megadta a segítsétet: valahol a 0. pixelnél pontosan célozva meg kell húzni a szegmensszámot (vagy mit) állító piros vagy kék csúszkát, és akkor megjelenik az a lehetõség.
Lehet tök hülyeségeket írtam, mert most nincs elõttem, de a lényeg, hogy pontosan célozz a csík elejére, és utána klikkelj, majd húzd el!

Slipknot14
hát nem voltak felvéve a cuccok egyébként, épp az hogy lejjebb szettem sok mindent. De azért még kísérletezgetek, köszi.
De ha valaki tud egy fullos(minden menüjére kiterjedõ) vray beállítást, ami szép is, de gyors is, az megajándékozhatna =):$
Még nem értek a vray-hez, ma tettem fel.

youth
Hali!
Nem tudom rávenni az onyxot, hogy olyan levelek legyenek mint a tutorban. 2x2-es planek. A blogján azt írja, hogy állítsam be, hogy egyedi levél legyen, hát én olyat nem találtam...
Van ötleted? Nenad azt mondja állítsam be a rombuszt aztán kész, de azért a plane jobb lenne...

Youth

de amugy ahhoz hogy normalis kepet kapj kell egy jo bevilagitas hateret is lecserelhetned, szoval attol hogy render settingsben minden ultran van meg lehet rossz a vegeredmeny.

the world is mine

Slipknot14
barna szikla 😄D nem volt kedvem újra renderelni szürkébe 😄

ez inkabb fa 😄 mint szikla bocs

the world is mine

reggel allok a buszmegalloba varom a buszt jon egy kocsi a belsosavban meglat, athuzodik a kulsobe elem egy pocsolyahoz lefrocskol majd visszahuzodik a belsobe..szerinted? de nem allt meg sajnos....

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Slipknot14
bocs dupla postér, csak nézzetek rá a render time-ra. szerintem ennyi idõ alatt, sokkal meggyõzõbb eredményeket is kaphatnék. :/
nem mondom, hogy csúnya lett, de idõpazarlás 😄

Slipknot14

nem tudom, nekem ez a vray elsõ benyomásra szívás, nem jön be.

npeter
mivan srácok melegfront van? 😛
nekem is frankón indult a nap: kb. éjfél körül kerültem ágyba, éjjel asszony megijeszetett, mert vmi rosszat álmodott. Õ bezzeg aludt tovább nyugodtan én meg számolhattam a köcsög birkákat 😞, Ja és ráadásul 1 órával hamarabb szólt az ébresztõ vmiéert (5:20)
Szerintem ez a nap is fekete csütörtökként fog a történelembe beíródni 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Slipknot14
egyébként én ezt a vray-es rendert nem értem.... csináltam tut alapján azt a sziklás cuccot, ami abba volt render az órákig is eltarthatott volna kb 😄 vagy még tovább. lejjebb szedegettem pár apróságot meg Brute Force helyett mást használok, kisebb felbontásba, de így is nagyon lassú. Már látom félig a végeredményt render közbe, de nem valami meggyõzõ ennyi idõs munka után. Amit nem értek, az az, hogy ott van pl a Crysis játék. Jóval szebbek a szikla falak mint amit én csináltam(meg a tutba ami van) mégis csak 1x tölti be az egészet. Szóval hogy is van ez?

fasza ez a nap 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
bezártad a kocsiba a kulcsot?<#eplus2><#zavart2>

\"So always look on the bright side of death\"

szerintetek mi van olyankor, ha az auto key nem mûködik?

<#wow1><#wow2> innom kell egy kavet:S

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

OFF:
néha azon gondolkodom hogy az emberek tisztában vannak e az ember definiciójával? Hehe, Az ember a bõr molekuláinak határin túl megszünik. Bármi ami rajtunk van az szemét és akadályozza az életünket. Gyakorlatilag egyfajta szar. Vagy ahogy más mondaná a holt anyag az élõn soha nem fog jót tenni. De ne felejtsük el, hogy nem egymással szórakozunk, hanem a szar szintje nõ meg rajtunk. Persze ez a szar, lehet egy parazita "mellékterméke" ami nem akar máshogyan megélni, csak szimplán rászáll az emberre. Ha tudnám,hogy egy ember tette ezt rám az már börtönben ülne...
Ember ilyet soha nem tesz maximum az aki már lélekben halott.

Bocs az elmefuttatásért, csak a multkori jutott eszembe.

Aldaryn
Ah, inkább visszaülök a kis boxomba, megfájdul a fejem, ha gondolkodni kell.

per aspera ad astra

(hmmmhmmm, sztem valaki nem fogta fel, hogy nem valakik szórakoznak, hanem te szórakozól. Azaz rajtad szórakoznak, kurvára durván illózórikus, hogy más szórakozik, szimplán rajtad, fizikailag, soha ne engedd fel õket...)

Ennyi a köze hozzá, azzal generálták a fát.

Aldaryn
Mellesleg épp vakarom a fejem, mert a VRay2Sided shader bugos, bizonyos szituációkban nagyon, és most emiatt kellett átanyagoznom egy adag fát, bokrot, virágot. 😞

per aspera ad astra

Aldaryn
De nem értem, mi köze van az egész tutornak az onyxhoz? 😊 Azon túl, hogy azzal generálták a fát, de baromira nem arról szól.

per aspera ad astra

tegnap errõl a tutorról beszéltünk youthal skypon. nem hívott fel ez ügyben? :-)
ott nem volt megadva az onyx paraméter, itt megvan.

Aldaryn
Én nem látom itt az összefüggést? 😊

per aspera ad astra

LOL, a tutor megjelent teljesebb verzióban is.
link

Slipknot14
jajj értem 😊

hehe, ez az amit a script tesz, mindenbõl wire-t generál...
csak úgy...

oh nooo <#vigyor>

the world is mine

30 alatt csak a kivaltsagosok tudjak..

npeter
nehéz a mûvészeket megérteni 😊

Slipknot14
egyébként én nem értek hozzá, nem kötözködés csak érdeklõdésbõl kérdezem:
Mitõl ien kusza minden? Úgy értem, ott a padló vagy föld. Egy sík lap, és tele van kusza wirekkal. Oda miért nem elég egy sima lap?
Tényleg bocs ha hülyeséget kérdezek😄 csak nem értem

Slipknot14
Nemtudom ismeritek-e az Annoying Orange kis filmeket😊
Gondoltam unalmamba, megpróbálok egy hasonló kis narancsot modellezni 😊
Az eredmény:

youth
Köszi!

Youth

ThomasGins

\"So always look on the bright side of death\"

sztem megoldható vraysphere-el meg matte objectal.

youth
Ha már itt tartunk van arra lehetõség, hogy leszámoltatom mondjuk a képet motion blur nélkül, aztán rárakok pár embert akik bemozdulnak, de csak azt szeretném akkor már MB-el leszámoltatni, hogy az emberek mozognak, árnyékot vetnek, a padló tükrözõ õket, esetleg a GI hatással van a mellette lévõ falra (mert teszem azt piros a fószer pulcsija).
Egyszer mintha láttam volna egy ilyen demo animációt, hogy leszámolták az animációt karakterek nélkül, aztán meg karakterekkel és csak a különbségeket számolta, mentette le.

Youth

renderelj kulon reflect passt?

Free
lehet olyan dolgot csinálni hogy png be rendereljek ki valamit úgy hogy a tárgy látszódjon, a tárgya alatti tükrözõdés és árnyék ?

ok a matte jó akkor ha png be a tárgyat meg az alatta lévõ planera esõ árnyékot akarom külön png be. de tükrözõdést hogyan ?

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Slipknot14
a view cube érzékenységét lehet valahogy finomítani? Nem találom sehol :/
Vagy van rá valami sokkal hatékonyabb plugin vagy beállítás a dinamikus kamera forgatásra? Mer a steering wheel nem rossz, csak folyton be kell hozni, hogy használhassam :S

meeg még valami 😄
ha van egymásra két élem(Edge) merõlegesen, az lehetséges az alul vagy felül levõre "beleolvasztani"?

de jó, hogy tegnap felfedeztem a VrayEnvironmentFog-ot, elolvastam náhány tutorialt, és hazaérve tapasztalom, hogy csak SP2-m van. <#falbav>

<#idiota> nice

the world is mine

6giga mem foglalás után feladtam. Majd darabokba kiteszem vrayproyba. Ha lesz rá idõm.

Kiprobaltam, a proba fileon mukodik a dolog, koszonom! 😊

Picit szivatott a max, ugyanis ha egy gropuot az egyik elemere kattintva jeloltem ki akkor osszesz@rt mindent (hiaba jelolte ki a grouppot, valahogy belejelolt obejct szinten is, a viewporton meg persze szepen a group egeszet mutatta kijeloltnek). Szoval ahelyett, hogy rectselectionnel kijelolgetnek minden grouppot, a selection helyett objects-en megyek vegig, igy minden ami nem hidden bekerul a group (dummy) levizsgalasba, es show/hide-val tudom szabalyozni miket akarok renderelni... Szoval ugy nez ki evvel a modszerrel mukodokepes es hasznalhato a dolog.

Meg1x nagyon szepen koszi! 😊
Koszi Skacok megprobalom! 😊

u.i.
nem, nincs dummy, csak 1lvl melysegu group-ok vannak 1-6 object-et tartalmazva (jellemzoen loft objecteket)
ez wireframe, gondolom látszik, ha majd le lesz képezve akkor jobb lesz, mondjuk egyenlõre max nem hinném, hogy kötélnek áll hacsak nem találok ki valamit. Majdnem 1000 splineból áll. Majd ma.

Aldaryn
Ne vedd kötözködésnek, de nagyon nehéz elszakítani a szerkezetet az eredeti meshtõl, hogy ne legyen ennyire reguláris?

per aspera ad astra

Free
királyos lett 😊

olyan mint valami zsírkréta rajz így hogy nincs lerenderelve 😊