63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Blum
    Az a baj,hogy az általad leírt formátumok közül egyikbe sem lehet exportálni :S
    Csak ezeket. Ezek közül esetleg támogat valamit a max? Vagy esetleg másik program,amin keresztül át tudnám pakolni?
  • putyi
    exportáld .dwg-be, vagy obj-be, vagy fbx-be. szóval valami modernebb 3d-s formátumba.
  • Blum
    Üdv!

Lenne egy kérdésem.
    Szóval..Zmodelerből szeretnék átrakni egy modellt 3DS-be,hogy rendereljem azt. A probléma az az,hogy ez a modell rengeteg alkatrészből áll és very kiba**ottul high poly :D Most csak úgy tudom átrakni,hogy egy alkatrészt 2 vagy 3 részre bontok. De ez így nagyon hosszú idő,mert ez a modell áll vagy 2-300 különálló részből. Szóval arra gondoltam,hogy ti hátha tudtok valamiféle 3. programot,amin keresztül 1 az 1-ben áttudom pattintani a masinát. Vagy esetleg max-hoz létezik valamiféle kiegészítő vagy tudomisén.
    Szóval van valami ötletetek?
  • Aldaryn
    Hehe,mennyire igaz! :D
  • bencsab
    Hibás meglátás... a viewport nem tudja lekövetni a szimulációt, ezért ilyen lassú! :D
  • Ackro
    vray rt-vel szórakozott már vki? nekem odáig eljut, hogy starting rendering és itt megáll a tudománya. nem hiszem, hogy a scene mérete okozza a gondot, mert egy sima sphere sem megy neki. és nem vray rt-nek nevezi magát, hanem vray interactive renderer-nek (max2009 x86, vray 1.5 sp4 van fenn)
    mi lehet a gond?
  • nenad
    blender is ez megy és ott tünt fel előszőr, hogy milyen egyszerű és jól használható.
  • nenad
    jah, és ha nem elég c4d be beépített bullet ami singlethreaded akkorr kiexportálható .bullet-be és a standalone bullet editorral ami multithreaded megtolhatjuk...

Egyébként a bullet integrálása maxba volt a product tervem egy ideig, csak a c++ könyvet azóta sem nyitottam ki. :-(
  • FRenkie
    A baj amúgy az, hogy install közben kéri a cédét, ami már bent van, lehet nem a framework a baj.
  • FRenkie
    csaó,

eddig nem volt gondom a net frameworkkel, de most max 2011 telepítés közben nem tudja feltolni a 3.5-öt.
    Kerestem neten külön, de azt meg nem tudom felrakni, mert azt mondja hogy a vezérlőpult szolgáltatások ablakból kéne mahinálni. win 7 x64 Eddig mindig működött.
  • Aldaryn
    Autodesk meg implementálja közben a PhysX-et, azt is arcpirítóan szar sebességen... banyek... ezen a videón látható szimulációt a mostani Havok 3 is gyorsabban tolja le, mint az elvileg GPU gyorsított PhysX... roflmao...
  • nenad
    egész brutkó gyors lett a cinema 4d dynamics engine. Le lett cserélve a most menő Bullet-re.
  • SZilaJMaGGoT
    Nem konkrétan erre gondoltam, főleg arcok érdekelnek, e már megoldódott... :D
  • ThomasGins
    Kis kutakodással szerintem fellelhetők csunyás oldalakon:)
  • SZilaJMaGGoT
    Üdv srácok! 3d.sk-n kívül nem tud valaki valami jó human reference oldalt? Szal az ingyenesség lenne a szempont. Elfogadható res azért lenne még jó mert a textúrát is a képből készíteném el. Előre is kösz!
  • ThomasGins
    off:D
  • VisualHarmony
    Tudom, tudom, de mindig bizalmat szavazok a maxnak erre ez a hála :D
    Mind1 már újra is modelleztem az egészet :)
  • nenad
    periodic/inceremental save, ez a megolddás erre sajnos..
  • VisualHarmony
    Hyztok!

Van egy elég nagy problémám.
    Van egy max file amit nem nyit meg a max. Ha meg akarom nyitni vagy merge egybe az egész scene-t akkor a wievportban semmi sem látszik illetve a select from sceneben nem tudok kiválasztani semmit(tök üres hiába van bekapcsolva a display mindegyik tipusra).
    Viszont ha egyenként próbálom behúzni az objekteket egy kivételével mind bejön.
    Ez egy rönk ház és ez az egy objektum az összes falat tartalmazza:(

Nincs v.kinek valami ötlete ennek az egy objektnek a behúzására?
  • Blum
    Öröm olvasni a beszélgetéseket....csak kár,hogy nem értek belőle semmit :D De tetszik....egyre jobban megismerem a programot :D
  • nenad
    Csak azért, hogy nehogy bedurculj rajta ez igazából sky samplingnak minősül. A path tracereknék a direkt lightingot hívják így. Azonban a sky sampling még gi kategóriába tartozik. SLG is támogatja ezt a leképzési módot.

btw pár nap és belefacsarom a scene settingset a max file-ba így azzal már nem kell vacakolni többet.
  • nenad
    ok, akkor máshogy mondom, path traceljél, ray tracing nélkül... és ha csak direct lighting lenne akkor a másik oldal teljesen ányékban lenne.
  • Aldaryn
    "This version uses direct lighting (form a skydome) only."
  • Aldaryn
    Nem, az nem GI. Ha már a felületek között is van bounce, akkor GI.
  • nenad
    hdri sky dome az ami világít, az elég gi-os nem? A file név ne tévesszen meg. Ami igaz lehetne világosabb is - gyanítom csak 1 bounce van benne. Egyébként letölthető a brigade és valószínű a játék is, és ott be lehet paraméterezni. Alul a kommentben részletezve van.
  • Aldaryn
    Mondjuk itt épp nincs semmi gi ray tracelve.
  • nenad
    realtime path tracing gi in game. Ez realtime :D

link
  • zenoka
    egyebkent valamelyik pesti masik kocka orult nem jon (lanchid, alagut,budai rakpart, szabadsag hid, roosevelt ter) ejszakai oromfutas?:)
  • zenoka
    oke johetnek a frissen kezdok kerdesei ami a program elinditasaval kapcsolatosak..:)
  • npeter
    az ECDL tanfolyam kódja most lemaradt, így nehéz lesz rákeresni a munkaügyi pályázatok/tanfolyamok között
  • ThomasGins
    Középkezdő fórumozó tanfolyam, ugyanitt.
  • zenoka
    lol a banner:D
  • ThomasGins
    LOL
  • zenoka
    nem lassu csak megfontolt..
  • tilbury
    csak a 3dmax marad lassú :P
  • Aldaryn
    Most már minden realtime, minden GI, minden gyors. :D
  • Geccoka
    Ja, nekem is most jött hírlevél róla:
    V-Ray 2.0 is Coming on December 6, 2010 - Includes: V-Ray 2.0, V-Ray RT and V-Ray RT GPU
  • nenad
    vray 2.0 december 6 tól lesz megvásárólható valószínüleg akkor jelenik meg..
  • nenad
    Sketchup realtime radiosity render. Egész kira cucc...
    link
  • Blum
    Köszönöm!
    1. lehetőség volt a nyertes! :)