63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
sanya200 #55401 Van egy 3ds max karakterem valaki tudna róla egy képet készíteni egy bizonyos szögből úgy hogy rajta legyenek a textúrák is? -
#55400 Ez is ügyes kis script... -
nenad #55399 ezt nem szedtem le mert 2010 is volt kiirva hogy jó. -
#55398 mondjuk 2010alatt próbáltam,bocs ha nem megy:) -
#55397 ehun egy -
nenad #55396 lightLister script ami vraylightal is működik és fut max 2011 alatt, van ilyen valakinek? -
#55395 Van még, bőven, de nincs válogatva, azért ilyen olcsó, van benne selejt is, meg sok collapsolt, weldelt is, bár azokat vissza lehet köszörülni használhatóra. -
#55394 Egy hálósszatyorni használt vertex azéert érdekelne... -
#55393 huhh, nenad bepótoltad a pár hete tartó pangást 1 kis elmélettel :)
most akkor jöhet a "másoknak" szöveg is ;)
a bannerszöveget ki találja ki amúgy? Al? -
nenad #55392 Hmm, ma ilyen tesztelős nap van: A brazil 2,0 pro verzió glossy leképzése brutálisan jó megoldást kapott. Nemtom emlitettem e multkor, hogy a irradiance cahche nagyon gáz volt de amint kiderült az anyag volt az oka. Megfelelően gyors önnmagában is akár interiorokre is. A glossy-t érdemes megpislantani, nagyon jó adaptive megoldásuk van.
Arra még kíváncsi vagyok, hogy a photon mapot lehet e irradiance cahce-el regatherolni.
-
nenad #55391 Al van még egy ötlet, nemtom menniy értelme van, olyat a vray globalsba hogy a vraylightoknak, meghatározott subdivs/felületet adni. Ha átméretezi, akkor ha kisebb akkor kevesebb stb. Általában egy jó arány minden méretű lámpával jó eredményt adna... -
Szeki26 #55390 Sziasztok ! Nem tud valaki ingyenes modellt kivetőpánt témára ? Nem találok sehol.
http://www.mote.hu/files/imagecache/product_full/docs/products/Csill-raut-clip.jpg -
koko1968 #55389 Szép napot Mindenkinek!
Bátorkodom egy kérdést feltenni (mint hozzá nem értő lelkes hobbista amatőr maxos lévén nem értek hozzá ill nem jutottam érdemben előre a dologgal) ,hogy hogyan lehetne az megoldani,hogy a reactor csak bizonyos frame-nél kezdjen el működni az objectumokon.Mert pl. a második objectumra csak jóval később kellene hatnia a reactornak mint az elsőre mert addig saját utat járna be és csak utána kellene,hogy módosítsa a reactor a mozgását.
Előre is köszönöm a segítségeket.
Üdv: Koko -
nenad #55388 bonusznak, ha már a materialba bent van a direct light opció egy store with imap is tök jó lenne. Ezzel a zajosodás nagy részét ki lehetne iktatni. -
nenad #55387 ps, az extract mesh as node, végül megoldotta, azonban az a rész ettől függetlenül áll amit írtam mert össze vissza forgat rakosgat, áthelyez és töröl. (pl ha egy másik objektumot teszek be az eredetit nem adja vissza mint node kapcsolgatás nélkül) Sok felesleges lépés kell. -
nenad #55386 Kevesebb helyesírási hibával stb.. :D
Pár dolog ami eszembe jutott.
-object lightokkal, material, vagy vraylight>mesh, még mindig oriási számu HSPH kell a sima képhez.
-Miután vraylighthoz betettem a mesht, egyszerűn nem lehet leszedni a vrazlightot róla, clone-ozni kell az eredeti objektum poly-jait. Ha egy másik objektummal akarom helyettesíteni az eredeti egyszerűen eltünik vagy elfordul, iletve a "replace mesh with lights" kapcsolót kapcsolgatva sem történik semmi. BUG :D
-Az Interpolated glossy reflection/refratcion sokat javult. Nagyon megéri használni.
-Az AO beleintegrálása a renderelőbe külön, nagyon nagy bónusz, sokszor kiválthatja a detail enhancement-et. Viszont egy clampolt képen ha világosabbra veszem a képet ne legyen zajosabb mint más egyébként is a noise treshold által managelt részek, legalábbis ne alaphelyzetben (több subdivs vagy rosszul van beállítva). De ez nem nagy probléma mert 16 felettei subdivnál már egész jó képet ad és elég gyors. Baromi jó lenne ha a legelső paramnak oda lenne írva hogy opacity :D ez lemaradt róla...
-Kurvára hiányzik a materialba integrált cast/shadow opció. Pl glass egyéb anyagoknél nem kellene folyton oda kattingatni.
-ha beállítok egy max reflection/refraction értéket a vray global optionsba jó lenne ha minden material amit ezután létrehozok ilyen paraméterekkel jönne létre és csak egyéni beállítás esetén írná ezt felül. Annak ellenére hogy azt eredetileg másra találták ki. Esetleg egy kapcsoló mehet az anyagba, hogy override global. Így azt az opciót többféleképpen is lehetne használni.
Hirtelen ennyi jött le egy beugrós vray project kapcsán. Kép nincs :D (kicsit még mindig zajos) -
nenad #55385 hmm, mind1, holnap átemgyek max2011re.
Pár dolog ami eszembe jutott.
-object lightokkal, material, vagy vraylight>mesh, még mindig oriási számu HSPH kell a sima képhez.
-Miután vraylighhoz betettem a mesh, egyzserűn nem lehet leszedni a vrazlightot róla, cloneozni kell az eredeti objektum polyjait. Ha egy másik objektummal akarom helyetesíteni az eredeti egyszerűen eltünik vagy elfordul, iletve a replace mesh with lights kapcsolo kapcsolgatva sem történik semmi. BUG :D
-Interpolated glossy reflection/refratcion sokat javult. Nagyon megéri használni.
-Az AO beleintegrálása a renderelőbe külön, nagyon nagy bónusz, sokszár kiválthatja a detail enhancement-et. Viszont egy clampolt képen ha világosabbra veszema képet ne legyen zajosabb mint más egyébként is a samplerrel (noise treshold) managelt részek, legalábbis ne alaphelyzetben. Ez nem nagy probléma mert 16 felettei subdivnál már egész jó képet ad és elég gyors. Baromi jó lenne ha a legelső paramnak oda lenne írva hogy opacity :D ez lemaradt róla...
-Kurvára hiányzik a materialba integrált cast/shadow opció. Pl galss egyéb anyagoknél nem kellen oda kattintani.
-ha beállítok egy max értéket a vray global optionsba jó lenne ha minden material amit ezután létrehozok ilyen paraméterekkel jönne létre és max custom beállítás esetén írná ezt felül. Annak ellenére hogy azt eredetileg másra találták ki.Esetleg egy kapcsoló mehet az anyagba, hogy override global. Így azt az opciót többféleképpen is lehetne használni.
Hirtelen ennyi jött le egy beugrós vray project kapcsán. Kép nincs :D (kicsit még mindig zajos) -
zenoka #55384 nalam kimaradt a 2010 es verzio.. -
nenad #55383 használ valaki max 2010-el vray ps5-őt x64. Max ablakkezelése illetve a windowzé is teljsen befagy. A render lefut faszául, csak mást nem lehet csinálni közben... Valakinek ötlet. A low thread priority kapcsoló alkalmazásával is ez történik. Egyenlőre egy processzormag letiltásával tudom csak megoldani, olyan mintha vray realtime task request módba kapcsolna és úgy renderelne... -
#55382 a legközelebb lévő nyers fel textúra meg egy kicsit nyúúúúlik :) -
#55381 jogos:) -
#55380 Az a bambusz parketta óriási nagy méretű a valósághoz képest szerintem a csillár meg túl kicsi.
Kintre meg inkább fotót raknék és v.hogy ott az ablaknál azok a pirosas fények se teljesen okésak, inkább kékes illene a hideg télehez szeritnem:) -
#55379 Szerényen -
nenad #55378 érdekes cucc, fizetős? -
#55377 Festékreklámféle lesz:) -
#55376 van olyan aki szeretné látni a lakását penészedve?? -
#55375 Igen,egy bazi nagy lépcsős plane,vagyis 3,nem tudom miért a bonyolultabb ötlet jut eszembe először,már ott tartottam leanimálom gif-be:) -
zenoka #55374 ezek szerint a festest planenel oldottad meg.
jo lesz ez! -
#55373 Még megy a variálás vele:)
kép -
zenoka #55372 mi lett a peneszes projecttel? kepet! -
#55371 Figyelünk Al -
nenad #55370 Te Al, most hogy kijött a vray 2,0 beta, tudsz egy olyan tesztet nézni rajta, hogy gyorsabb lett e az imap/lchache számolás? -
#55369 nah így már sokkal jobb. több látszik a modellből -
#55368 világosban :)
-
#55367 archmodels-ek között van párna jócskán, igaz az nem ilyen gombos. gondolom itt az a lényeg ;) -
nenad #55366 párna generátor?
:D -
GixEr #55365 Ezt lattatok mar? Zsenialis.
Adobe Project Rome -
nenad #55364 a képen látható párna modellje nincsen vkinek? Esetleg hasonló.
-
nenad #55363 megvan, nem jelöltem ki a réteget a channelben.. :D -
nenad #55362 skacok, hogyan lehet egy képet bapastézni vagy behúzni a layer maskba? Ezer Köszz.