63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• FRenkie
    Másnak is van olyan bug 2011 alatt, hogy ha eltolsz valamit akkor a kurzor sebességének négyzetével (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) tolja a mozgatott objektumot, és miután elbaszta meg nem lehet undozni!!! MI EZ?!
  • JackMeadow
    nem rég kezdtem a 3dzést ez az első értelmesebb
  • Aldaryn
    Go go go! :) Szurkolunk!
  • zenoka
    Tg:
    ment privi!
  • nenad
    ahogy a kompeticiót nézem, senki sem egy über nagy ász. Meglátjuk, hátha sikerül :D
  • zenoka
    de ahogy latom megint valami specivel keszulsz:D tradicionals vilagitas gi nelkul...
    pedig ha maradnal egyszer a konfekcioknal akkor tuti befuto lennel:DD
  • nenad
    egész jól néz ki.

Ha esetleg érdekel valakit: Elindultam a MAKE it live Challengen! losbellos, nick név alatt.
    link
  • zenoka
    egyebkent latszik hogy oreg vagyok ezer eve nem voltam diszkoba nem is talalkoztam ilyen cuccal:DD
  • Sanya2007
    NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!

Ezer köszönet a gyors válaszért :)
  • zenoka
    ugye a kocka modelezese nem lesz tul bonyi:)
    aztan a belsejebe teszel egy vraylightot
    a kocka anyaga meg legyen vray2side material ahol a front es back material legyen ugyanaz es a translucency mondjuk 80
    pl igy
  • Sanya2007
    [IMG]Sziasztok.

Segítségeteket szeretném kérni.

Készíteni szeretnék egy olyan Kockát, amit a discokba is gyakran használnak díszletként. Egy műanyag kocka és belülről világít.

Mellékeltem egy képet mire gondoltam!

Nos Vray-ben szeretném megvalósítani. Valakinek lenne pár hasznos ötlete, hogy lehet pl bekalibrálni egy Vray materialt, hogy olyan hatást érjek el ami a képen is van.

Próbálkoztam sokféle beállítással, de sajnos nem jutok egyről a kettőre.

Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv.
    Sanya

[/IMG]
  • drevil666
    És ezt ki lehet menteni valami jóféle formátumba. STEP, IGES ilyesmi?
  • koko1968
    Sziasztok!
    Adot egy reactoros anim benne két vagy több golyó.....amikor ütköznek vannak olyan esetek az anim során,hogy az ütközés(ek) után akkora lesz a sebességük (vagy energiájuk),hogy kirepülnek az adott objektumból pl kocka belselyéből messzire a térbe.Lehet ezzel a problémával valamit kezdeni,hogy ne repüljenek ki vagy leszebályozni ezeket a túl nagy sebességeket vagy ez a reactor fizikai számítás során kialakult extra nagy értékek és ezzel nem lehet semmit kezdeni.
    Előre is köszi.
    Üdv: Koko

• kisokka
    És valóban, kösz a segítséget!Bár az említett materialt mégsem tudom renderelni(valami olyasmit ír ki, hogy régebbi vray verzióval készült, bár szerintem akkor is működnie kéne), de legalább mostmár látom a többi materialt.Jövök egy sörrel
  • bencsab
    1. A material/map browser ablakban meg tudsz nyitni max fájlt is library-ként, és onnan közvetlenül be tudod húzni az anyagszerkesztőbe
    2. valószínűleg egy olyan plugin-re hivatkozik az anyag, ami nincs feltelepítve a maxodhoz (pl.: vray)
  • kisokka
    Végül is bementettem Library-be, de egy használhatatlan fekete semmi lesz belőle.Rendereltem is képnek egy sima kockán, de akkor is.Valamit nagyon nem jól ügyködök
  • kisokka
    Hát ez az, hogy már azt is próbáltam, de ilyenkor megnyitja a Max-ot, egy sphere-en már rajta van a material, de az editorban azt írja ki, hogy "Missing material/map".Ezzel meg semmit nem tudok kezdeni.
  • Ackro
    hát akkor nyisd meg a max fájlt és nézd meg a material editort. ha ott megtalálod amit keresel, akkor ki tudod menteni a materialokat mat kiterjesztéssel és azt ezután vissza tudod tölteni később.
  • kisokka
    Sziasztok!Van egy kis gondom materialokkal kapcsolatban.Leszedtem netről egy-két jól kinéző materialt *max kiterjesztésben, de lövésem sincs hová kellene bemásolni, hogy a progin belül megjelenjen a mtl library-ben.Autodesk 3D S Max 9-em van.Találtam ugyan egy könyvtárat "materiallibraries" címmel, de az kapufa.Előre is kösz a segítséget.
  • ThomasGins
    LOL:)
    Szoval ott ül bahamákon egy zsák pénzen és lufipolygon kutyát hajtogat félvér nőknek:)
  • nenad
    ey azért van mert al webshopot csinált a fórumból. :D
  • bencsab
    Amióta én itt vagyok még soha nem állt le 4 napra a fórum. Lehet, hogy kifogytunk a mondanivalóból... kérem kapcsolja ki!
  • sanya200
    erről a progiról nem halottam de sértegetni azért nem kell másokat csak azért mert nem tud dolgokat, honnan a halálból tudjam hogy 2 nap a csontozat elkészítése.Mondtam hogy nem értek hozzá csak szépen megkérdeztem hogy vállalná-e valaki az elkészítését, ezért még nem kell így viselkedni.De akkor hagyjuk is nem is írok akkor többet mert semmi értelme.
  • Midas
    hasznalj posert ahelyett hogy itt vinnyogsz arra eleg amire neked kell.
  • zenoka
    akkor lassan irom hogy megertsd:
    1.) ps, barmilyen 3d szoftver ket kulon vilag.
    2.) egy ilyen karakter elkeszitese becsontozasa nem 1 ora (also hangon 1-2 nap azoknak a profiknak is akik a jatekot csinaltak)
    3.) hajra a netrol valo tanulassal ez pozitiv
    4.) kb 5 perc volt mire begepteltem hogy tenyleg lassu legyen.
  • sanya200
    jólvan csak megkérdeztem de ez hozzáállás kérdése hogy megcsinálja-e valaki vagy nem én pl szoktam avatarokat készíteni másnak persze az hamarabb megvan, de sose szoktam kérni érte semmit azzal hogy megcsinálom azzal is gyakorlok finomítom a tecnikám...stb de akkor úgy tűnik ennyi volt.Meg addig minek álljak neki a 3ds max-nek amig a ps-t se tudom használni rendesen és igen én is a netről szedem le a tutorialokat meg mindent.Na császtok.
  • SZilaJMaGGoT
    De hogy tudja... XDDD
  • zenoka
    persze persze... redtube tube8 etc....:))
  • SZilaJMaGGoT
    Úgy értem az internet segítségével tanultam mindent, és nem a "netről" tanultam... XD
  • SZilaJMaGGoT
    Én magamtól tanultam a netről mindent szabadidőmben. Ha azt az időt is tanulásra fordítanád ameddig fórumokon vergődsz akkor neked sem lennének ilyen problémáid. Egyébként nem 5 perc egy ilyet megcsinálni és hülye lenne bárki is erre pazarolni a szabadidejét... :D
  • zenoka
    sok sikert...
  • sanya200
    és a képen csak az effectteket csináltam a csajt nem.Bárcsak így tudnák dolgozni a ps-el és a 3ds maxel akkor nem kéne itt kunyerálnom.A PS-t fél éve kezdtem el kb de melózok mellette meg néha játszani is kéne meg persze egy csomó más dolog szóval nincs rá sok időm.Talán egyszer elvégzek egy tanfolyamot de csak akkor ha el is tudnék vele helyezkedni mert csak azért hogy magamnak csináljak dolgokat nem éri meg kiadni 100.00-ket.
  • sanya200
    hát akkor ne fotoreal minőségbe de nézzen azért már ki valahogy.Amúgy meg mekkora összegről beszélünk több 10.000-t biztos hogy nem adnék érte.
  • zenoka
    hmm a csajt igen ugyesen megrajzoltad O_O tetszenek a bor tonusai es igen valosag hu lett a szeme...bar a jobb keze kicsit furcsa.. izomsorvadasa volt a modellednek? sajnalom:(

jaaaah hogy nem a csajt rajzoltad hanem az "effekteket"

jopenzert fogsz talalni embert aki csinal neked karaktert a jatekobol ingye fotoreal minosegben biztos nem..
  • sanya200
    hát az gond hogy én ezt nem tudtam én nem értek a 3ds max-hez ezt egy srác csinálta de hogy hogy azt én nem tudom de egyébként akkor lenne rá vállalkozó aki csinál egy-két karaktert a játékból?Csak ps-hez értek de ahhoz is csak olyan kezdő haladó szinten.Ha esetleg lenne valaki akinek van ideje türelme vagy csak unatkozik, vagy csak kihívást keres akkor írjon pm-et ott megbeszéljük.
    Ez volt amit utoljára csináltam PS-el.
    kép
  • zenoka
    noh megneztem.
    az egy dolog hogy valami directx lopo cuccal szedted ki a karaktert valami jatekbol (ME talan?) de ezzel igy tovabbdolgozni nem lehet mert se becsontozva nincs a karakter se egy normalis alappozicioval... egyebkent elethu kepeket karakterrekrol nem egy ket ora alatt szokas csinalni..
  • sanya200
    Ha nincs aki esetleg megcsinálja nem tudtok ajánlani valami oldalt vagy fórumot ahol lesz aki megcsinálja?
  • sanya200
    Itt a karakter:
    letöltés
    És ilyen pózba kéne valahogy de úgy hogy a fegyvert is így tartsa.
    kép

Még annyi ha esetleg valaki nagyon jól tudja használni a progit akkor tudna rajta textúracserét csinálni úgy hogy élethű legyen az arca meg minden?
    Kb ilyen szinten ha tudtok az nagyon király lenne.
    ez valami nagyon álltat tiszta élethű:)
  • nenad
    megy 2011 alatt is.
  • ThomasGins
    Szerintem linkeld ide, és valaki lesz oly rendes biztos:)