63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #55121 Create a file, "priority.ms" and put it in the scripts/startup folder wherever 3ds Max install created it. Inside this file, type the following in the file:
(
sysinfo.MaxPriority = #low
)
ez csak LOLnak bedobtam :D
passz ha van valahol akkor a rendering fülön. -
#55120 Milky Way :D -
#55119 Mental Way-ben hol van a Low thread priority kapcsoló? Mint V-ray-ben.
Renderel és belassul a gép :s -
#55118 végülis a sculptolás az rosszabb megoldás lenne egy ilyenhez mint ahogy elkezdted, tehát az előbb nem jól mondtam, nem a legrosszabb módszert választottad. :) -
#55117 :)
nem csak látható élek mentén lehet azt a szerencsétlen poligont elkaszálni hanem akárhol. mint már mondták előttem is slice vagy cut. de én nem így csinálnám.
inkább kiloftolnám (loft->meghatározott útvonal mentén egy profil kiextrudálása - és még az uvw-t is tiszticcsa :) ) de boxból is vagy egy plane-ből is kialakíthatod vagy splineokból. gyakorlatilag minden megoldás jobb mint ahogy hozzáfogtál. érdemes előbb alap színtű tutorialokkal kezdeni, hogy legalább néhány modellezési technikával tisztában legyél. -
#55116 Maxba kb mindennek legalább 2-3 féle módon neki lehet álni, én ugy csinálnám, hogy a kar szimetriatengelyénél megfelezve csak a fele kart csinálnám meg. Csinálsz egy kb 5x2 felosztású plane-t, behajlitgatod ahol kell,kerekitesz még az éleken pl chamferrel editpoly/edge módban, aztán symmetry modify, és shell modifyvel adsz vastagságot a cuccnak. -
#55115 szóval, a képen lévő gránátnak azt a "karját", vagy a dolgot, amin a kibiztosító van, azt szeretném lemodellezni, és nekem azt ajánlották, hogy boxból vágjam ki - ellenben, ha csak simán kivágom, ilyet kapok
|
\/
ezután, azt is mondták, hogy ki lehet úgy is vágni a dolgokat, hogy megmaradjon a felület, azaz ne tűnjön el, hanem csak "zsugorodjon", gondolom én, bár azt már nem tudták megmondani, hogy minek hívják ezt
tehát, ha én oldalról kivágom, hogy mekkora legyen, akkor az elejéről és a végéről ne tűnjön el a felület; cap-pel és wel-del már próbáltam, de úgy eldeformálódik -
#55114 Antiochiai Szent Kézigránátra én se értem mi a kérdés. Van edit polyn belül slice, és modify is van ilyen, ha ezt keresed...:D -
#55113 http://en.wikipedia.org/wiki/File:M67b.jpg
amin van a kibiztosító -
#55112 Gránát karját??? WTF :O?! Mutass képet, sztem nem a legjobb módszerrel dolgozol. Ne a modifier-ekkel akarj modellezni! -
l0b1g #55111 sziasztok!
gépújítás előtt állok és a tanácsotokat kérném. ha jól tudom, renderelésnél inkább a processzorok száma (és azok teljesítménye) számít, mintsem pl. az utasításkészletek milyensége vagy a cache-ek mérete egy processzoron. kinéztem egy 6 magos AMD procit, AMD Phenom II X6 1055T.
a cpubenchmark.net-en találhatunk hasonló összteljesítményű 4 magos procikat, melyek hasonló árúak vagy esetleg olcsóbbak, de szerintem a +2 mag renderelésnél többet számít. szerintetek?
(ja és főleg vray-rel renderelnék.)
köszönöm! -
#55110 hello
úgy tudom, hogy van egy mofifier, ami levágáskor nem veszi le a felületet, azaz meghagyja, melyik lenne az?
egy gránát "karját" próbálnám megcsinálni/kivágni egy boxból, de jön vele a felület is - weld-et próbéáltam, de viszi magával a vertexet is, ami következtében eldeformálódik -
#55109 Hali!
Találtam egy számomra nagyon hasznos script-et a scriptspot honlapon, gondoltam megosztom veletek. A cucc arra jó, hogy a bitmap textúrák valamint minden egyéb külső fájlban tárolt részegységek elérési útját egyetlen gombnyomással újra tudjuk szerkeszteni megadva azt a mappát, ahol a dolog valójában megtalálható.
Relink Bitmap -
#55108 Esetleg egy határozottan nőies design? -
putyi #55107 a genius-nak vannak rózsaszínű mintás egerei is asszem. -
marcee #55106 Pontatlan voltam. CAD-es rajzoláshoz kell. Barátnőmnek lesz szülinapi ajándék, hőn szeretett ezeréves egeréhez nincs W7 driver. Jónak tűnik a Razer, de egy kicsit megosztónak tűnik a dizájn, remélem nem égek be vele, ha sikerül megkapni még ma.
Mindenkinek köszönöm a segítséget! -
bencsab #55105 ja, tényleg... -
#55104 tudom, te ajánlottad nekem is kb. 2 éve -
bencsab #55103 Ja, rajzoláshoz nem is gondolkodnék egérben, a legkisebb wacom is nagyon jó vétel, már több tulajdonosával is beszéltem, mindenki elégedett. -
#55102 jópofa kis script -
nenad #55101 akkor már egy olcsóbb pad, mint pl genius G-Pen 560, kb 560, azért rajzoláshoz fényévekel jobb mint az egér... -
bencsab #55100 Nekem is Razer Pro-m van, vagyis volt, mert éppen a múlt héten ment tönkre a bal gombja két év után. Amúgy tényleg nagyon szuper egér.
Esetleg ezekből szemezgess:
http://prohardver.hu/teszt/jatekos_egerek_megatesztje_elso_resz/logitech_mx518_a_nagy_oreg.html
http://prohardver.hu/teszt/jatekos_egerek_megatesztje_masodik_resz/razer_abyssus_a_kicsike.html -
Blum #55099 Kikapcsolom,de akkoris egyben rakja be...:S -
nenad #55098 Az import as a single mesh ne legyen bekapcsolva, ennyi...
-
Blum #55097 Aha..és azt hol találom? -
nenad #55096 van olyan opció benne amivel be lehet állítani hogy egybe vagy darabonként jöjjön be... -
#55095 Én ezt használom: Razer Pro Click V1.6
nagyon megvagyok vele elégedve :) -
#55094 nem tudom, hogy hogy, de megjavult :) -
Blum #55093 Üdv!
Na,végre sikerült átrakni .obj-be a cuccot,de mikor maxban importálom,akkor az egész egyben van. Mit kéne átállítanom,hogy ugyanúgy külön legyenek az objektumok? -
#55092 sziasztok!
segítséget kérnék:
egy tutort csinálok max 2011-el. a reactor számításnál kiakad a max a következő hibával:
hiba
a két felső láncszem mozogna, de nem sikerül. a preview animációt is csak egyszer sikerült megnéznem.
van erre valami megoldás?
kezdő vagyok...
előre is köszi -
putyi #55091 ha nagyon unatkoznátok:
http://www.youtube.com/watch?v=2XbxPsWFyU8&feature=player_embedded -
putyi #55090 logi mx510 -
marcee #55089 Precíz, sok gombos (5+, ez a legfontosabb szempont) (és programozható) egeret rajzoláshoz tudtok ajánlani? Vezetékest, lézerest lehetőleg. Keresgéltem, de kicsit belefulladtam a kínálatba és programozható gombszám alapján semelyik webboltban nem szűrhető... Az sem baj ha nem drágább tizenegynéhány ropinál. -
putyi #55088 én javasolnék egy program váltást -
nenad #55087 van egy webes galéria szkriptem. Létrehoz thumbnaileket is. Szeritetek milyen funkciókat lehetne még beletenni. van rel, title, thumbnails, automatikus link generálás. Ezekkel általában jól le lehet generálni lightbox clone megjelenítők számára.
egyébként így hogy annó átáltam a laptopról a multhireading ismét reneszánszát éli, mivel sokkal gyorsabb a memória az asztali gépben. Így alkalomadtán 3 threades is hatékony működésre képes... -
Blum #55086 Na,hát ez most felba**ta az agyamat. Először próbáltam úgy,hogy a modellen belül megszűntettem a mappaszerkezetet,aztán úgy exportálom. De Zmod lefagy. Na mondom mind1,akkor megpróbálom 1 az 1-ben mappástul,mindenestül átrakni,de .obj exportálás közben szintén lefagy. FFFUUUUUU
Most mi a jó Istent kezdjek vele? -
nenad #55085 beimportálja ha szerncséd van akkor darabokban, ha nem akkor egybe de akkor detach még mehet. -
Blum #55084 Na,szuper. Találtam újabb Zmodelert,amiben már van *.obj exportálási lehetőség. Mostmár csak az a kérdés,hogy max majd mit kezd vele... -
nenad #55083 nézzé szét a scripspoton, hátha van importer. Ha nincsen nézd meg melyik formátum ment ascii vagy xml formátumba, aztán ha szerencséd van fél óra alatt lekenek neked egy importert :d -
#55082 Nem létezik, hogy nem lehet hozzá mondjuk obj plugint letölteni... :S