63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Stracciatel
    Köszi, segített nekem is.

A viewport canvas-ról esetleg nem tudsz valamit? Azokat a részeket nem tudom festeni, amiket extrude along spline-al kreáltam.
  • Midas
    XD lol jo kis hely
  • SZilaJMaGGoT
    http://www.youtube.com/watch?v=oDCz-TfzHDU

Ez egy elég jó tutorial erre, nekem nagyon sokat segített.
  • npeter
  • zenoka
    nah azt meseld el hogy hogyan talaltad:D vagy vesztek fel titkarnot es irt a delikvens hogy mar jart a kornyeken es dobta a kepeket:)
  • nenad
    már megint pórnózol!? :D
    nálam bezárul rendesen max 2011 32bit. x64 alatt.
  • Aldaryn
    Ó, ezekszerint 2011 is bent marad processként. Hehe... :D
  • bencsab
    Kijött a 3dsmax 2011-hez a service pack 1. Sajnos azt még mindig nem tudták kijavítani, hogy leállítsa a task-ot, amikor kilépek a programból. Hogy ezen én már miért nem lepődök meg...
  • Aldaryn
    Hihetetlen, miket találni az interneten. Ez például az irodaházunkat, és környékét bemutató fotósorozat, ha valaki kíváncsi rá, hogy hol dolgozunk, akkor katt!
    udvar1, udvar2, udvar3, nyílászárók, irodatér,
    padlóburkolatok,
    utcánk...
  • Stracciatel
    Sziasztok.
    Lenne két kérdésem 3ds max 2011-el kapcsolatban:

1. készítettem egy tukánamadarat, adtam neki csontokat meg skin modifiert. A csontok ugye alapból hatnak bizonyos vertexekre. Én ezt nem akarom. Pontosabban hogyan tudom beállítani, hogy azok a vertexek, amiket a Max alapból beállít olyannak, hogy hatással legyen rájuk a csont, azokra ne legyen hatással.

2. Viewport canvas-ban bizonyos részeit nem tudom lefesteni a madárnak. Egyszerűen nem csinál semmit Max, amikor oda nyomom az ecsetet. A többi részét rendesen festi.

Nagyon köszönöm a segítséget :)
  • zenoka
    hmm letezik az hogy a jo oreg colorcorrect plugin nem megy 32 bites 2011 max alatt?:((
  • nenad
    az a gond hogy nem tudtam átkonvertálni kulcsframbe az animot. Maxban talán meg lehet oldani. Viszont kellene egy másik buildinggen ahol a fal rendesen kétoldalas. Nem tud valaki ilyesmit?
  • nenad
    max 2009 array:

cc = #(1,2,3,4,5,6,7)
    #(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)
    kk = cc
    #(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)
    kk[1] = 6
    #(6, 2, 3, 4, 5, 6, 7)
    és most jön a brutal primitive rész:
    print cc
    #(6, 2, 3, 4, 5, 6, 7)

ha egy arraynak egy másik array értéket adok akkor instanceként kezeli a sima érték helyett.
    ZZzinggggggggg MAxScript. Beszarás..
    ez kb olyan mintha azt írnánk
    hogy x = 100
    y=x
    y = 50
    print x
    50
    szuper durva, és az a poén az egészben hogy ezt eddig úgy használtam hogy fel sem tünt, szerencsére mindenűtt felül lettek írva az értékek...
  • ThomasGins
    Arrafelé kemény a víz:)
  • zenoka
    hogy megmaradt a viztarozo:D lol:D fain:)
  • Aldaryn
    Ó, egy kis motion blur mehetett volna rá. :D
  • ThomasGins
    Jópofa!
  • Met
    Az miért van, hogy időnként a loop nem megy végig az edge-eken? pl. kivágok cut-al egy plane-ből egy lukat, az így kapott poly-t törlöm és nem fut végig a loop, pedig a nincsenek "törött" vertexek (nincs 2 vertex egymáson amit weldel meg tudnék szüntetni)
  • nenad
    egy próba a buildgen által létrehozott épületek szétkapására.
    Sajnos buildgen csak az elemek egyik oldalát hozza létre így kicsit fura ahogy szétesik.

buildgen szetkapas
  • Aldaryn
    Na ez épp kurvajó. :) thx a linket!
  • nenad
    nem találtam, de ahogy látoma rigid body megy még benne rendesen, mert nem sikerült clotholnom.
  • ThomasGins
    Bocs, hülye kérdés volt 32 bitest akartam 64esre rakni...
  • ThomasGins
    Jól látom hogy 2010es verzió nincs?
  • nenad
    WOOOOOOWWW bullet physics in max! És ingyenes, NO MORE TOLERENACE STB BULLHIT! :D:D:D

LINK

a pathnak max root ot add meg, némi doksit a start menű Bullet3dsMaxPlugin könyvtárában lehet megtalálni.
    WOW.
  • VisualHarmony
    Nagyon szép, és amint elolvasom a válaszaitokat mindig rájövök, hogy semmit se konyítok se a maxhoz se a Vrayhez :( Grat!
  • npeter
    tényleg jó kis script, köszönöm én is,jól fog jönni modellezéskor ;)
  • zenoka
    mester tokeletesen mukodik geniusz vagy!!!
    koszonom!
  • nenad
    baromi fáradt vagyok, sok a hiba az írásban de remélem érthető még.
  • nenad
    baromi sokat, én is pont a flickeren keresztül jöttem erre rá. Sok filternet pont az olyan dolgok miatt mint flicker,vibráció, ringing miatt találtak ki - illetve a bluros filterekkel azok sokkal kevésbé látszódnak. Válassz ki egy olyan képkockát amin jól látható a zizegés, majd képezd le az a képkockát blurozzos AA filterrel, és hasonliítsd őket össze.
  • Aldaryn
    Látod, ez nem jutott eszembe, hogy egy kis blur filtert kapjon az AA, utólag nem láttam értelmét blurrolni, nem tudom, az AA filter mennyit segítene, lehet megér egy próbát, bár őszintén most azon töprengek, hogy újra kellene renderelni pár jelenetet nagyobb AAval meg több sample-lel a nap shadowban.
  • putyi
    atmoszferikus szempontból azért az erdő kicsit más történet, mint egy városi környezet, valamint, ha kimész egy erdőbe, akkor azt is megfigyelheted, hogy csak legfölül van lomb - mint ahogy itt is -, ezért hívják ezt a részt "lombkorona szint"-nek. Ezen az erdős területen annyi fog történni, hogy az aljnövényzetet kitakarítják és olyan 10-20 db kevésbé értékes fát kivágnak. nagyjából ilyen képet fog mutatni. természetesen a faállomány nem ennyire homogén, de a munkadíj és a hardver is szab határokat.
  • nenad
    a módosított script ami editable polyn mükszik. Ha kell elkészítem a switches verziót ami mindkettőt le tudja kezelni. Tehát ez csak editable poly, a másik editable mesh.

link
  • bencsab
    Szép munka, gratulálok! Látom a tervező gondosan odafigyelt arra, hogy a fák szép magasan fel legyenek nyírva, és hogy a házak benapozása még egy ilyen sűrű erdőben is tökéletes legyen. Hiába, ez a marketing.

Különösen nagyra értékelem azt az energiát, amit egy ilyen munkába beletettek, tapasztalatból tudom, hogy egy ilyen melóban a házak lemodellezése max 10% energia, a többi 90% elmegy a környezetre, növényekre, stb.

Szerény véleményem szerint a nagymértékű atmoszférikus hatás egy reggeli erőteljes párás levegőt sejtet, a fényviszonyok viszont nem ezt tükrözik. De ez csak kekeckedés, amúgy tiszta csillivilli, marketingből 5*!
  • nenad
    esetleg más filtert hasznánlni, ami jobbban bluroz? Vidókhoz általában blurrosat használnak és ha nagy felbontású akkor annyira sokat nem is jelent. Sőt esetleg utólag is lehet sharpenozn ügyesen.
  • Aldaryn
    A fű vibrál, igen, kevés AA sample miatt, eredetileg sokkal rosszabb volt, postban denoise és motion blur mögé próbáltam dugni. Sajnos az időbe ennyi fért bele, így egy frame 20-30 perc között mozgott.
  • nenad
    A fű mintha vibrálna néhol, a házak szine (bár gondolom ez nem a ti dolgotok) nagyon nem illik bele a könyezetbe, de az atmoszféra meg a zöld az tök jó! Kellemes kis múvit dobtatok össze.
  • npeter
    szép munka. vártam már, hogy mivel fogtok előjönni, régen postoltatok ;-)
  • Blum
    Baszki,ez igen!
  • nenad
    ok, maj megnézem.
  • zenoka
    file not found a kep nem latszodik.. de valszeg nyisd meg az uw editort es ott maszirozd az uvw-t