3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
<#zavart1>

\"So always look on the bright side of death\"

na ez elég konkrét válasz volt <#worship>

37,5 cm vastag P2-es ytong ból 10cm hõsziggel ellátva.

Atika :o)
picit OFF

Nekem lenne egy olyan kerdesem hogy a mai vilagban amikor az ember sporolni szeretne milyen epitoanyagbol eri meg a legjobban hazat epiteni hogy arban is jo legyen es energiatakarekos is legyen.
Azert itt kerdezem mert gondolom hogy van itt epitesz is legalabb is remelem 😊
Koszi elore is

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

ez igaz

npeter
hmm vannak beépített max-os ablakok? <#hehe><#kuss>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

meg a beepitett maxos ablak nem egy tul profi munka gyorsrenderkhez okes de egyebkent nem egy szepseges dolog

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ezért tervezzük a képeket..., egyébként nem veszíted el a nyithatoságot hiszen csak az ablakokat is el kell fogratni... Nemtom mennyit számít renderidõben sztem relative sokat.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

köszi, csak akkor az a baj, hogy elveszítem az az ablak mivoltát a dolognak, nem fogom tudni egyszerûen nyitni-csukni. hacsaknem, "megépítem" a keretet plusz bele az üveget és áthelyezem a pivotot az object egyik szélére, így tudom egyszerûen nyitni-csukni. de akkor meg minek csináltam beépített, maxos ablakot. LOL

hmm, kétféle megoldás van, detacholod az üveget és a propertiesben kikapcsolod a cast shadow-t vagy kitörlöd az üveg poligonokot és boxokból létrehozol ujakat, melyeknek szintén kikapcsolod az árnyékvetés tulajdonságét.. Az utobbi a jobb megoldás, az elsõ a gyorsabb.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

azt hogyan oldom meg egy maxos window object esetében hogy csak az üveg (glazing) ne vessen árnyékot?

csak az üvegre gondoltam.

azt elhiszem, de akkor az ablakkeret sem cast-ol shadow-t. és ha mondjuk az ablakpárkányra raknék egy vázát, azt telibevilágítaná a napfény, holott a keret miatt árnyék képzõdne rajta...

míg szenvedtem a különbözõ értékekkel, hogy jól belõjem a kép minõségét, és míg csak egy üres helyiség a "jelenet", addig nem volt vészes renderidõ. ti mennyit használtok általában/maximum ablaküvegre?

sokkal gyorsabb árnyék nélkül.

Sziasztok!
Hogyan tudom azt megoldani, hogy egy testre csak pár képkockával késõbb hasson a "reactor" által gerjesztett gravitáció, mint az elõtte levõre. Amíg a Mass 0, addig nem mozdul meg, viszont ez az érték nem kulcskockázható.
Köszi!
Üdv!

50-100 refract subdiv o_O

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

a max beépített windows-ait használom, árnyékot meg vetnek azok. <#vigyor0>
de most hogy feltoltam 50-re (vagy 100-ra?) az üveg refract. subdivjét teljesen megjavult a dolog.
no meg kellettek azok a portal vray lightok....

az ablakok ne vessenek árnyékot, a propertiesben kapcsold ki a cast shadowt-t.. Ez fontos.

csak egy kis update, az exporter már material alapon menti el a vertex colort.
Sajna smallLuxGPU ennél többre nem képes jelenleg material szinten - csak diffuse vertex color.
Na de azé kérem egy kevesebb mint 1 perc alatt dobta!

az interpoláció az irr. mapban 20-25 körül volt/van. de köszi a segítséget, beraktam mindenhova egy vray light-ot portalba és így most elfogadható. ja meg az ablak materialjával is bajok voltak, ott alacsony volt a refract subdivje, az is bekavarhatott.

lehet még egy probléma az interpoláció esetleg az van ellálítva?

a kamerának miért került kb középre a "mozgatópontja"?

az irr. map medium beállításon van tehát -3/-1, hsph subdiv 100, interp. 20, a light cache subdivje meg 1000 (sample size: 0,01). most kipróbáltam daylight systemmel is, vray sun-nal, de azzal sem lett jobb, shadow subdivs: 10.
azért nem értem, hogy most mi a baja, mert korábban csináltam csak egy helyiséget a lakásból, ott két sima plane vray light volt az ablakban, és semmi hasonlót nem produkált.
nem akartam minden ablakba light-ot rakni, de amennyit kisérletezgettem már az értékekkel, annyi idõ alatt bõven belõhettem volna azokat a lámpákat is. <#falbav>
de most már meg akarom oldani!!! <#boxer>

ez azért van mert ar irradiance map/ligthcache felbontása nem elég nagy.
próbáld -3/-1 -el vagy -3/0 -van. Esetleg helyezhetsz belülre az ablakokra vraylightokat is, portal módban.

tök olyan mintha 1 centivel feljebb lenne a talajtól, pedig nincs...

sziasztok!

nekem is hasonló a problémám. vray render, 1 db vray (dome) light adja a jelenet fényforrását. állítgattam már az irradiance hsp subdivet, az interpolationt, a light cache subdiv-jét, de csak nem akar megjavulni. mit tehetnék még?

Aldaryn
Privátban majd.

per aspera ad astra

Te Al, nem tudod hogy Vladoékmaradtak a Cuda-nál vagy az openCl lesz a végsõ platform a GPU gyorsításhoz?

ThomasGins
Ha megmondja, hány tyúk hány nap alatt, hány tojást tojik, akkor segitek. XD

😊)) nah ezen most hangosan😊
vettem xbox360, cod localba osztotkepernyon rulez😊

igaza van gyoker kerdeseket tesz fol es meg sem probalja maga megoldani oket.

the world is mine

Aldaryn
Nem vagy valami empatikus kedvedben. 😊 Rizzo, F1-et kell nyomni, az segít betenni.

per aspera ad astra

ThomasGins
aknára

helo lenne egy kis gondom elfelejtettem hogy lehet berakni azt az emberkét valaki írja le mire kell rámenni
köszi
ThomasGins
Közi,szuper!

nézd meg a scene summary infot és a file propertiest a file menûbõl. A file propertiesben megtalálod a használt pluginokat a scene summary-ban meg az összeset egy kicsit bõvebb infóval. Így összerakhatod..

jah, ráadásul más objektum formátumról van szó (ply). Volt egy ilyen script maxhoz de nem mûködött így kénytelen voltam írni egyet. UI nincsen és nem is lesz mivel a projekt valószínüleg csak eddig megy smallLuxGpu csak teszt platform volt, a cuccokat beépítik luxrenderGPU-ba.

Effendi
Halihó!

Lett egy pici problémám, amivel nem tudok megbirkózni. Nevezetesen az, hogy feltettem a gépemre a Win7 64 bites verzióját, majd a max2009-et. Erre próbálom rágyûrni a vray demoját, de valamiért nem megy.
a file: vray_demo_150SP2_max2009_x64.exe

a render presetek között egyáltalán nem látható, illetve a materialok között is csak pár vray-es cucc látható, de pl. a vraymtl egyáltalán nem ....

Ha valaki tud megoldást pls. írja meg. Lehet, hogy egészen banális, de akkor bocs.

http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png

ThomasGins
Valahol ki lehet iratni maxban,hogy az adott jelenetben milyen pluginek vannak használva amik nem gyáriak?

Aldaryn
Gyors vagy, ha exporterrõl van szó. 😄

per aspera ad astra

sima emitter.

ThomasGins
Hö?<#wow1>ilyenrõl se hallottam még.

Nenad, szépek ezek az árnyékok,milyen fény ez?

némi renderidõt meg lehet takarítani vele, talán ezért

FRenkie
régebben a lightcache render közben ha scrollt lenyomva köröztél a kurzorral a renderelõdõ képen akkor szépen láttad az újra-újra megjelenõ pixeleket. de mostmár csak pár mp-enként frissül a lc. miért?

tudom hatalmas probléma 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

írtam egy kis maxscriptes exportert smallLuxGPU -hoz.

Slipknot14
vagy máshova 😄

Aldaryn
Mi lehet legrosszabb esetben? Fekete öltönyös alakok elhurcolnak, és banánt dugnak az orrlyukadba. 😊

per aspera ad astra

youth
Akiknél voltunk kint, õk delta dolgozók, megkérem majd õket, ha elküldtem a végleges cuccokat, hogy a fõnökük intézkedjen vagy valami. Nem hiszem, hogy nagy probléma lenne belõle, bár sokszor kellett már csalódnom.

Youth

Aldaryn
Ettõl függetlenül érdemes legalább szólni nekik. 😊 Nem tudom, hogy jutottál oda, ha rokon vitt be, mert ott dolgozik, akkor lehet galiba, ha nem, mert mondjuk egy vezetett túrán készítetted, akkor õ bajuk. 😊

per aspera ad astra