63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#55201 MAX-on belül alapvetően az UnwrapUVW modifierrel lehet UV teret szerkeszteni, ezen felül pedig akad rengeteg külső program, vagy plugin direkt ehhez. -
zenoka #55200 editable polyval nem mukodik csak meshhel:S -
FCVP71 #55199 Nekem segítene valaki? -
zenoka #55198 ehh sry.
Aldaryn: respekt szep munka!
mikor iszunk valami jofajta irsai-t? -
#55197 -
Utóbbi hetek munkájának gyümölcse. VRay, ahogy szoktuk. 720p ben van fent. Vimeo szerver haldoklott, azért került ki tecsőre. -
nenad #55195 azé scripspoton meg a többin keresni tanuljatok meg...
ilyen script már van...
Még szerencse hogy a workpipeline-omba már az utánanézés is benne van... hehe
http://www.3dtrue.com/max/20.html
-
#55194 Meniszkuszostol mindenestől király, sajton kicsit sok az sss.De ez csak szerény vélemény. -
nenad #55193 kira, a sajtra is tegyél saját textúrát. -
CseNo #55192 Fincsi -
#55191 tetszik a leves anyaga, szinte érzem az izét :)
viszont a sajt(?) darabkák nekem nagyon elütnek onnan, nélküle lehet még jobb lenne (nekem) -
zenoka #55190 ertem
VisualHarmony: tetszetos.. recept?:) -
nenad #55189 eh, elfelejtettem irni, hogy natívan támogatja az instancolást és proxyt. Talán így komolyabb esélye lesz ennek az egyébként nagyon jó kis pluginnak. -
nenad #55188 carbon scatter, vue eco system maxban free open beta
link -
#55187 Itt egy kép tőlem fogyasszátok egészséggel (Eat 3d? :D) :)
A kép: http://dl.dropbox.com/u/405131/SOUP.jpg -
FCVP71 #55186 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogyan tudom megigazítani a textúrákat egy modellen? Példának okául van egy gta-s emberkém, amire hanyag módon van felhúzva az alap textúra.
Kép: -
nenad #55185 úgy meg lehet oldani, hogy sorban pick annyi vetexet ahányra szükséged van majd a billentyű lenyomásával bezárod a pick módot. Ezután megnyitod a másik objektumot majd a billentyű ismételt megnyomával elkeded a pozícionálást. Ha elfogy a vertex akkor a program ciklus automatikusan lefut. Ismét megnyomva a billentyűt elkezdődik a pick stbstb... -
zenoka #55184 Nem rossz de nem elégít ki:) -
zenoka #55183 En max egy vertexrol több vertexre használnám de biztos volna olyan szituáció amikor többről többre kene -
#55182 Egy hasonlóféle még van itt. -
nenad #55181 szerintem igen,
az érekes lenne ha inkább pickobj módban müködne azaz katt az x/y/z koordon majd a módon edge/vertex stb és utána pick vertex majd picck másik vertex. Esetleg egy billentxű kombóra reagálva ismételhető lenne. -
#55180 És edge, poly, és object pivotra is megoldható?:) -
#55179 ha így akarod akkor csináld úgy ahogy már kifejtettük korábban ;) mb! -
nenad #55178 bár az komplikált lenne. -
nenad #55177 esetleg több vertexet egyszerre?
és ugyanúgy több vertexre? -
zenoka #55176 pontosan:
editable polynal vertexmodban fogom kijelolok egy vertexet es annak az x,y,z koordinatajat (csak az egyiket vagy kettot vagy az osszeset) tudjam atorokiteni egy masik vertexre. kb ugy mint az align parancs az objektumoknal.
koszi:D -
nenad #55175 mi is kell egészen pontosan?
Írd le és beteszem, valószínüleg az ui-t leszámítva csak 10-15 perc. hoolnap este megcsinálom.
-
zenoka #55174 amit tg linkelt #55149 azt nem tudtam mukodesre birni 2011 alatt vertex modban.. mast meg nem talaltam marad egy jodarabig a manualisan masolgatas. -
nenad #55173 a coordináta másolás megoldódott?
-
zenoka #55172 me' elbasztam:D tg-nek irtam csak veletlen a te hozzaszolasodra kattintottam hogy valasz. -
nenad #55171 nem jött át? Nincs privát üzenetem. -
zenoka #55170 Ment priv ha public itt is valaszolhatsz:) -
#55169 Hehe én se láttam:)
Ezzel a plusszal lehet nyomok egy falu nfr-t. -
nenad #55168 ebben az a vicc hogy a script maga is tudja úgy generálni az épületet hogy egybe attacholva vala.
Hehe,
Annyi opciója van hogy nem vettem én sem észre meg az illető si aki kérte ezt az opciót.
revizóba elteszem emlékbe... -
nenad #55167 őőő, apró elírás a sima multisub materialos objekumokat is az attach gombbal kell összekapcsolni.
Az alsó gomb arra a speciális esetre jó amikor egy darab multisub mat van és rengeteg obj amelyhez ugyanez az anyag van rendelve.
Annyi még hogy van progressbar, obj count, mem felhasználás kijelzés.
tervezett feature, a szabad memória alapján dönti el a kód hogy mikor kell memet felszabadítani
illetve multithread.
-
#55166 Jó ez a bg plusz kiegészités.
Kösz a scriptet! -
nenad #55165 na emberz, kérésre, attach script buildinggenerator kiterjesztéssel.
általános objektumokra az attach gombot toljad (ez is figyelembe veszi a mat id-ket stb) Amit lehet átkonvertál editable meshbe, de ha lehet csak mesht kapcsolj össze mert nincsen benne csek kamera light és egyéb objektum tipusokra melyet egyébként sem lehetne..
A building generator scripthez speciális cucc kell, ahhoz az attach building gen objectet kell nyomni. Nem kell ungroupolni stb minden megy automatikusan.
Esetleg ha olyan objektumokat kell összekapcsolni amelyekhez multi sub material van hozzárendelve ott is működhet a dolog az alsó gombal.
Ott egyébként néha eltünhet a felirat valamilyen max focus bug miatt. :D
attach.mse -
nenad #55164 glossy búra, a végén meg bloom. Maxban vagy psben. -
Blum #55163 Van rajta búra.
Ez egy teherautó fényszórója lenne. Tehát van egy lámpatest (ami jelen esetben chrom...mint az igazi). És ezen van egy üveg búra. Ha valahogy így megtudnám csinálni,akkor nagy boldog lennék. (Bár ez nem biztos,hogy V-Ray...)
-
#55162 bár attól függ milyen fényszórót akarsz, ha le van modellezve egy búra min van egy textúra de nem látszik át akkor ez a megoldás jó lesz neked, viszont ha átlátszó a búrád akkor ügyelned kell hogy pontosan modellezd le mint az eredetit és rakjál bele egy kis fényforrást, ami visszaverődhet a búrában lévő prizmáról, vagy tükörről, nem tudom hogy hívják :P