3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Ha piszkálod, és 1.0-tól különbözõ, akkor nem lesz fizikailag reális a végeredmény.

😊 hehe, elég laza helyeken jártál banyek. 😄 Ipari kémkedésrõl nem nagyon lehet szó, mert õk nem fejlesztenek, jógi probléma adódhat belõle, de tulajdonképpen csak reklám nekik, tehát támadható, ha nem értenek vele egyet, hogy megjelenjen a kép.

per aspera ad astra

ThomasGins
Óz kapja be😊

\"So always look on the bright side of death\"

youth
Szívtelen vagy 😊

Youth

ThomasGins
Nem tudom átérezni a problémáidat😊

youth
Király! Így franyesz! Bár levettem 0,5-re a szorzót így is, mert az 1,0 elég soknak tûnt...
Amúgy Atlantában készült, a Delta légitársaság szerelõhangáraiban (min 10 panot lõttem ott). Kérdezni is akartalak, ha a hangárakban szerepel a Delta felirat a repcsiken, lehet ebbõl jogi probléma? Mert szerintem ez csak egy hdri környezet 3ds-eknek, de érted benyomják, hogy ipari kémkedés, akkor mi van?

Youth

Aldaryn
Ezt te fotóztad? Merre vala?

per aspera ad astra

Aldaryn
Kétszer szerepel a háttered, egyszer samplereli a domelight importance samplinggel, egyszer pedig az irrmap sima dmc-vel, ez utóbbi itt felesleges, de nem az a megoldás, hogy a bouncest leveszed 0-ra, mert akkor a jelenet GIje nem lesz okés, hanem az, hogy a GI ne lássa az environmentet. (Pl. enviroment override full feketére)

per aspera ad astra

youth
Még egy teszt...
Igazából annyira nem is rossz 0,0 szorzóval. Egy másik példa:
példa2
teljes kép

Youth

youth
Skacok!
Már többször próbálkoztam ezzel a problémával, de nem jöttem rá eddig mit kéne tenni.

Így néz ki a kép, amikor imap hatása látszik (primary bounces multiplier= 1,0)

Ha viszont az imap szorzóját leveszem (primary bounces multiplier= 0,0)

A fény egy vray light dome-ra állítva. Ha az primary bounces multipliert leveszem 0-ra akkor jó mert nem foltos viszont így a háttérben lévõ panoráma nincs akkora hatással rá... Vagy jó ez így? Hogy kéne Matte objectel összehozni? (a kannák alatt van egy plane, vray shader nem matte, csak vray propertisnél van beállítva a matte object.)

Elõre is köszi!

Youth

a renderer
http://davibu.interfree.it/opencl/smallluxgpu/smallluxgpu-v1.3beta2.tgz
winxp64 build/ csak felül kell írni a SmallLuxGPU.exe-t
http://www.luxrender.net/forum/download/file.php?id=6745

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

LOL 6 perc után, broadcast quality' 😄😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

4 perc után 😄 hihetetlen. Ez már final render minõségû...

luxrendergpu gyorsítva, kb 2 perc után a gépemen, ati 4850-el. most 3ghz-en fut a proci.
Két perc után a metropolissal nem is rossz. Igaz az anyagok kicsit egyhangúak, de határozottan fejlõdik a cucc.

Aldaryn
Sajnos a viewport szerintem nem fejlõdött igazán jó irányba. Rengeteg erõforrást használ és nem a videókártya készleteibõl gazdálkodik, hanem vinyóra cachel, ami nem valami szupergyors megoldás.

per aspera ad astra

végül is, ha megnézed, eddig egyik ujabb releasnek sem volt lasabb a viewportja...
Az dx/opengl fejlõdése miatt sem lehetne, illetve a driverek miatt sem. Valami kavirnyálás a fejlõdés irámyába mindig van, szerencsére, egyébként piszok gáz lenne a szitu. 😄

Aldaryn
Majd ha láttuk, ha használtuk pár hónapig, és éles stresszhelyzetekben is mûködöt, akkor kap az Autodesk egy pirospontot.

per aspera ad astra

ha láttad a prezentációt akkor olvashattad, hogy erre most külön hangsúlyt fektettek. Igazából csak reménykedem, hogy ebbõl be is válik valami. Egyébként ha a viewportok multithreadesek lesznek akkor jelentõs gyorsulás lesz. Szóval naivitást félretéve ebben a releaseban talán tényleg történi fog valami a sebességet illetõen is...

Aldaryn
Volt olyan feature list, amibe ezt nem írták volna bele? Nehogy már pont Te legyél ennyire naiv. 😄

per aspera ad astra

na, a lényeg ha igaz, max gyorsabban töltõdik majd, kevesebb memóriát eszik és stabilabb lesz.
Ha ez benne lesz akkor minden király lesz

Slipknot14
hát valóban, de fölöslegesnek azért nem fölösleges szerintem 😊

Aldaryn
Sosem az a gond, hogy ezek a feature-ök rossz koncepció köré épülnek, gond akkor van velük, ha tényleges munkára kezded használni õket. Pl. megnézném, hogy az object painter mit csinál, ha hatmillió polys alapsceneben elkezdek vele szórakozni. A textúrafestést pedig úgy, hogy van a highres modellemen 4darab 4Ks map.

per aspera ad astra

a paint funkció tényleg zúzós benne.

Slipknot14
nagyon komoly, az object paintinges cuccot hiányoltam is belõle, C4D-be szerettem 😊
No meg szinte kap egy Ps-es felületet a progi textúrázáshoz, huha😄

Már látom hogy fogják megdönteni az új dominó világrekordot.

Aldaryn
Autodesk. Ott mióta komoly bármi is?

per aspera ad astra

ThomasGins
Ez komoly?

FRenkie
fincsi! klassz az aljnövényzet, nekem az 1. dof verzió sokkal jobban bejön.
Még úgy érzem hiányzik a grain és a virágocskát kihangsúlyozó volume light 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn

per aspera ad astra

ThomasGins
USB-s volt, apa és anya,csak felcseréltem véletlenül😄

npeter
ezt már lehetne zselézni is <#hehe>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

azert szerencsere ilyennel nem hozott ossze az elet😄
rogton jatszottam volna ollo kezu edwardot😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter
nekem van 1 kannám, még 2005-bõl 😛
extra bunda

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

kirenderel szörös kannat amin bemutatja a fazonokat?😊
TG?😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Épp ellenkezõleg, újra jön be a divatba. A kopasz barack már aaaaaanniyra 2009...

per aspera ad astra

ThomasGins
<#eplus2>

npeter
<#finom><#crazya><#nevetes1>

ez a fajta gyapju ma mar nem divat😊))

npeter
pár napja láttam egy nyílászáró katalógusban érdekes zuhanyzó ajtót, próbáltam vmi hasonlót összedobni: kép

nem is rossz, nekem is sok a dof, de az összhatás még mindig sok.

youth
Nem semmi!!!

Youth

npeter
hmmm, szép lett <#eljen>

ThomasGins
A fekete pixelt elhiszem a többi gyanus kicsit😊
Hatásps mindenképp!

jah szo nem is modeleztetek a fakat meg a novenyzetet csak generatorral..pff hat igy semmit sem er, csak kattingattatok😊😊😊

Aldaryn
Jól megmondtam a számítógépnek, hogy csináljon egy ilyen képet.

(ivygen, onyx, vérehulló és ibolya xfrog majd mindenen saját készítésû textúrák, dof az dofpro a keret pixelebõl van, sokból, ne tudd meg, mire ezt a sok fekete pixelt kiválogattuk a sötétszürkék közül...)

per aspera ad astra

ThomasGins
Mesélsz róla mit, mivel,merre, meddig?

Aldaryn
Így?

per aspera ad astra

<#falbav> en is ilyet akarok csinalni 😄

ThomasGins
Durvás

nagyon szép. nekem kicsit túlzó a dof, a 2. fatörzs még benne lehetne a fókuszban.

meg a vegen megszeretem a termeszetet! durva!