Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Mutans Zombi
    Először is köszi a válaszokat. És akkor sorban:

1.,
    Malakai gondolta jól, a "selection brackets"-re gondoltam. Amúgy egy 8 szögletű hasábra épülő modellen kellene dolgoznom és egyszerűen iszonyat zavar, hogy ha az élei párhuzamosak a grid egyeneseivel, akkor olyan csavart a selection brackets. Ez biztos nevetségesen olvasatik, de sikerült, úgyhogy ezért köszi!

2.,
    Az útvonal leírás alapján az adott könyvtárban csak az alábbi két fájl található: CurrentDefaults.ini, Medit.mat. Semmi több. Egyikben sem hétköznapi halandó számára írott nyelven van az infó.
    Azonban ha létrehozok is egy olyan fájlt, akkor abba mit kell majd írni?
    Mindenesetre kipróbálom azt is, amit Ackro javasolt, hátha működik.
    b,) na persze most van egy kis gond, mert most a fényforrások jelző képei, olyan gigantikusak, hogy nem fér bele a képernyőbe, és ezen a reset sem segít. Jaj?

3.,
    A bend és az ffd (akármelyik) módosító biztos, hogy kevés. A minta pontosan leköveti a váza felületét, illetve nem pont henger, hanem enyhén ellipszis alakú a modell, amin láttam. A conform-ra nem jöttem rá, de a Shapemerge is csak line//shapealapú formából "vág" (nem jó szó igazán, de a vetített képe mentén helyez a modellre edge-eket).
    A conform space warp sem az amire én gondolok, bár a megértése is igényel majd némi utánajárást, mert nem esett még le teljesen.

Azonban mivel ketten is félreértették, így meglehet nem volt elég egyértelmű.
    Ezért feltöltöttem azt a modellt (amiben láttam), hogy világossá váljon, illetve van néhány renderkép is, ha tartózkodtok az ismeretlentől származó zip(max) fájl letöltésétől. A képen (és a modellen is látható) az alapértelmezett edénytől elkülönülő díszítő motívum. Milyen eljárással lett olyan ívű, minden irányból, hogy ráilleszkedjen az alapedényre? Tudom, hogy jelen esetben több darabból áll a díszítő motívum, de láttam olyat is (csak nem lelem), ami egy poly modell volt és az X tárgy felszínére hibátlanul illeszkedett. De hogyan?

Vagy nagyon leegyszerűsítve (bár nem 100%-ig jó példa, mert az bend-del // ffd-vel még akár kivitelezhető is), a címke az üvegre, hogyan illeszthető rá, mondjuk, ami több részes. Egy a sima oldalára és egy a nyaka több írányba íves részére?

A max zip:
    Max file (zip)

1. kép, 2. kép, 3. kép.

4., Ha ennyire nem elterjedt, akkor lehet a modellezési stílusomon kellene változtatni. Ha mások annyira szabályosra meg tudják csinálni, akkor nekem is meg kell tanulnom, hmm-hmm.
    Azért köszi, majd megnézem.

5., És akkor csak erre a kicsire kiterjedő részre valaki a Vray-t elmagyarázná... ?