3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

EGy nagy play gomb jelenik meg az animáció helyén flashben, ez mitõl van? Módosítottatok valamit rajta.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

haki92
"toom"=tudom, nem láttad ezt még sehol?😄 nemtom és a többi szleng😄

***Az amatőrnek 100 képből 99 sikerül, a profinak 100 képből 1 ;)*** első kommentem(ps works topicba kezdtem el :) )--->2008. feb. 22. 21:21

köszi, azon gondolkodom, hogy ebbõl luxrender lesz. Ha már van belõle gpu gyorsított verzió is, van egy majdnem kész exporterem. Aztán majd látom, max 1 hét és lassan hozzákezek..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hajra maistro en drukkolok!!

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ezúttal lehet sokkal hamarabb...

ThomasGins
Mondjuk én neki nem állnék, meg kell csinálni összetört verzióba is,az ajtókat kerekeket be kell lõni f*szán, aztán még texturázni is. Csak a baj van vel,és valaki már ugyis megcsinálta ugyanazt a kocsit😊

\"So always look on the bright side of death\"

hat ha van export import progi hozza es annak a kiteriumainak megfelel az altalad csinalt auto akkor ugy gondolom minden tovabbi nelkul tied a vilag.😊 de ki az a toom?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

haki92
amit én csinálok 3D-be azt be toom tenni játékba?😮 pl csinlok egy autót és azt betehetem Gta SA-ba?

***Az amatőrnek 100 képből 99 sikerül, a profinak 100 képből 1 ;)*** első kommentem(ps works topicba kezdtem el :) )--->2008. feb. 22. 21:21

ThomasGins
Egy ingyenes kis 3d library, ha valakinek épp ilyen kellene😊
link

popec, Nenad tuti utolso nap kezd neki😊 Free nagy lelkesedessel neki indul aztan 1 het utan feladja😛 en meg minden 3 dik este azon gondolkodom hogy el kenne kezdeni de bele se kezdek..😊
sry hetfo van...

kösz a tipet megpróbálom
npeter
inkább ide figyeljetek: evermotion interior pályázat 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

nem beszelunk rola tobbet mert megjelenik...😊

npeter
van ám egy "furcsa" felfogása annak a srácnak 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

hmm lehet ertelmes volna az export elott atpakolni 0,0,0ba az objectet es oda rendelni a pivot pontot is. ez csak egy otlet ehez sem ertek😊

nah ot megtalalod az APon Mason neven..

Hali abban kérnék segítséget hogy csinltam egy modelt játék alá ám amikor exportálom mindig az alapértelmezet pivot pointot veszi figyelembe nem azt amit én beálíotam ezért a játékban az animáció szétcsúszik. Az lenne a kérdésem hogy egy objekt alapértelmezet pivot pointját hogy lehet megváltoztatni.
ThomasGins
Én akkor még nem voltam aktiv, csak a keresésnél találtam😄

k.andrás, hehe, RIP, gondolom már nem sg tag.

ThomasGins
És azért mert...

ThomasGins
Angelina Jolie-val párhuzamban😊

haki92
ez ilyen alap? 😄 mint a freestyle fociban az atw? 😄

Szia!

Pont most készítem a szakdogámat, amelynek a témája a 3d hatású flashek készítése weblapokra. A lényege dolgozatomnak pont az, hogy miért is terjedtek el a 3d hatású flashek, és miért nem lehet normálisan kinézõ valódi 3d flashekkel találkozni weblapokon. A legnagyobb problémát pont az interaktivitás jelenteni a 3d flasheknél. Tömérdek aritmetikai mûveletet kellene elvégeznie a számítógépnek, nagyon rövid idõ alatt. Csak gondolj abba bele, hogy egy rövidebb animáció kirenderelése is elég idõigényes folyamat tud lenni a max-ben. Ha még megoldható is lenne, hogy folyamatos 3d képet tudjon a számítógép alkotni (valós idejû render), akkor pedig az internetes sávszélesség lenne a szûk keresztmetszet. Éppen ezen oknál fogva vannak a játékprogramok is lowpoly modellekkel tele. A jelenleg fellelhetõ 3d flashek éppen ezen okokból kifolyólag nem a legjobb minõségûek. Ezért használják inkább csak a 3d hatásúk flasheket a honlapokon.
A készülõ szakdoga honlapom is ezen okoknál fogva lesz tele csak 3d hatású flashekkel.
Üdv.!
ThomasGins
Én se😄 Nem vagyok nagy kocsi fan

Ja, fasza lett Youth!

A második megoldásodra volt szükségem.
Köszönöm szépen a segítségedet!
Üdv.!
ej en nem csinaltam meg:S😊

ThomasGins
Ja,közbe kb leesett... szoval fénynél keresd az exclude gombot.

ThomasGins
Ha arra gondolsz,hogy az objektum ne vessen árnyékot,akkor obj megfog,jobb klikk obj properties, és a rendering control részen tudod kapcsolgatni az árnyékvetését. Vagy a fénynél tudod exclude-olni hogy milyen tárgyat ne vegyen figyelembe a fényed.

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogyan tudom egy konkrét materialnál azt elérni, hogy ne jelenjen meg rajta egyetlen árnyék sem. Az a lényeg hogy egy texturám árnyék nélküli legyen a többin viszont legyenek árnyékok. V-ray materialokat és v-ray rendert használok.

Elõre is köszönöm a segítséget.

Üdv.!
ThomasGins
Akkor Fiat 500. E nélkül nem is maxos a maxos ember😊

haki92
nem úgy megunni...ez egy végtelenített program..nincs vége nem lehet megunni😄 csak úgy értem h már nincs ihlet... 3 éven keresztül minden nap csináltam benne vmit szinte... és most nagyon megtetszett a 3D-s kocsi modellezés...egyszerûen hihetetlenül jó...és szeretném én is elsajátítani azt 😊
Köszönöm a válaszokat amiket adtatok

youth
Újabb agymenés: üveg kannácska

Youth

google youtube meg rengeteg training video van hozza mint pshez. gondolom eloszor a kezdoknek valonak ess neki ami bemutatja az eszkozoket meg hogy mirol is szol az egesz tortenet.

the world is mine

ThomasGins
Ha a 3D-t is megunod akkor jön majd a 4-5-6?D
A program helpje és beépitett tutorja a legjobb anyag, ezenkivül a net tele van leirással.
És vagy 3-4 magyar oldalon is találsz pár leirást magyarul.

haki92
csá... én is szeretném elkezdeni ezt a 3D-s ábrázolási módot meguntam már a PS-t kicsit nagyobb szintre szeretnék lépni... vmi segítséget tudtok adni hogy kezdjem el? vagy saját tapasztalat? ki hogy kezdte? akartam könyvet szerezni de a könyvtárba nem volt...majd hnap megnézem a városiba is hátha...
szal aki nem lusta és segítõkész anna várom a válaszát 😄
Elõre is kösz

Az elöbb lemaradt a lényeg 😄 sorry

Érdekelne, hogy mi a véleményetek arról, hogy a mai napig tudomásom szerint nincs normális használható megoldás arra hogy a már kész 3D-s modelled, belsõ tered stb. közé tedd a neten de nem hagyományos módon.(kép, videó), hanem interaktívan.

Tehát körbeforgathatod , sétállhatsz benne, mindezt ugyanolyan vagy hasonló minõségben, mint azt ahogy egy rendelt kép vagy videó esetében elvárnád. Ja és a lényeg, hogy mindenki számára elérhetõ Flashben vagy Java-ban jelenne meg az interneten nem pedig valami utolsó "noname" pluginnal.

Lenne ilyen lehetõségre igény, vagy az embereknek elég a hagyományos kép vagy videó ?

Írjátok meg. Köszi

Lenne ilyen lehetõségre igény, vagy az embereknek elég a hagyományos kép vagy videó ?

Írjátok meg. Köszi

megvan stacked stone agyujto neve😄

hmmm ha jol emlexem jo regen vagy youth vagy frenkie posztolt itt egy falat ilyen apro szeles kavicsokbol volt kiteve..mi annak a falnak a neve hogy keressek ra?

volt valahol egy kamrás felvétel az erdõrõl illetve a vizesésrõl. Az brutálisan szép volt.

naaagyon durva...

Aldaryn
Ezzel kicsit úgy vagyok, mint a parasztember a zsiráffal...

per aspera ad astra

cryengine 3

http://www.crytek.com/technology/presentations/

lehet ámulni:

http://www.slashfilm.com/2010/02/25/cool-stuff-a-look-at-pixar-and-lucasfilms-renderfarms/

Mondjuk ilyenkor adhatnék egy kokit magamnak, hogy miért nem keresek google-el.
Köszi a linket.

Aldaryn

per aspera ad astra

Szerintetek ki lehet adni valahogy a "Reset material editor slots" parancsot anélkül, hogy kinyinám a material editort? Ugyanis amikor kinyitom az egyik anyagnál egyszerûen kivág a max, szó nélkül.

ThomasGins
Hehe,én is.

Frankó lett nagyon!

Aldaryn
Imádom a csatornafedeleket. ^_^

per aspera ad astra

youth
Ja renderek. Csak a textúráknak fotóztam. Bár igazából csak egy plane... majd valamikor megpakolom pattogó üveggolyókkal vagy valamivel...

Youth