3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

atenza
Hogyan lehet a VUE-ban elkészített dolgokat vray-el renderelni? A hivatalos oldal szerint 8-as verziónak mûködnie kell max-ban vray-el de nekem sehogy sem sikerül csak mental ray-el...

ThomasGins
Van rajta,csak szétkûttem ps-sel,azért olyan amilyen,meg már letörölgettem a hozzá tartozó cuccokat.
Csak késztetést éreztem valamiért egy ilyenhez😄

\"So always look on the bright side of death\"

nyomj rá egy AO-t lehet használna neki.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
Király! Még kéne 10-20 féle ilyen kis kocka, aztán felépíthetsz belõlük egy várost 😊

Youth

ThomasGins
Egy újabb dzsuva NFR.

Sztem nem olyan fontos, hogy retail legyen, bár van már ilyen, de az csak CUDA-val fut (mental ray, octane). SmallLuxGpu fut nvidia és ati kártyán is. Ami igaz nem olyan egyszerû egy jelenetre beállítani, hogy teljesen ki tudja használni a kártyát, meg kell határozni threadek számát ahhoz hogy az összes processzort ki tudja használni a kártyában. Nem tudom lehet e igazából írni erre algoritmust. Úgy tünik scene függõ. Mondjuk egy teszt jelenetre valószínüleg igen.

Mindent összevetve egyenlõre úgy tünik az ATI implementációja jobb OPENCL-re.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Indigo-t én ajánlottam a tesztbe, még nem tudom jól tettem-e, de nagyon el voltam havazva, mikor hirtelen kellett az új tesztrendszert felállítani, még itt sem volt idõm kérdezõsködni. Az MR jelenetet még Al csinálta 2008-ban, (és meg tudom osztani, ha igény van rá) de eddig inkább a Vray-est használta fLeSs (nem használhat túl sok tesztet, így is mindent 3x futtat és átlagol az összes rendszeren és tuningolt beállításon), csak most nem sikerült ugye 2010-es max-hoz mûködõ vray-t keríteni, ezért került ki a csomagból.
GPU-n számoló retail terméket sem sikerült találnom, de ezek amúgysem keltették fel fLeSs érdeklõdését, mert ezek CPU és platform tesztekhez kellettek, pedig szerintem nagy buli lett volna bevenni valamit, amit cpu és vga tesztekhez is lehetne használni egyenes összehasonlítással. Talán majd jövõre.

Sikerült megoldani a problémát 😊 Nem rendereltem azért nem mentette el.

Köszönöm a segítséget mindenkitõl.

Ja bocs 😄

Rendben. Akkor lehet, hogy inkább képekbe mentem, de miért nem találom sehol amit elmentettem?

thanks 😊

the world is mine

ThomasGins
Nem tõled kérdezte😊

Midas, doc settings-be local alatt

Free
amúgy a legjobb valóban az amit thomas tanult kollégánk mondott. mentsd kii képekbe és aztán videó editorban tedd össze akár még virtualdub vagy Adobe After effect vagy valami.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

amiket bealitasz neki a felhasznalo bealitasait azt hol tartja.

the world is mine

Bocsi, de ezt a kérdést most nem értem.

hol tarolja a max a konfigot?

the world is mine

Köszi Free!

Van mégegy gond :S Elmentem avi-ba, de nincs ott a fájl ahova mentem. Még a keresõ se találja meg. Ilyenkor mi a gond?

ThomasGins
Jobban jársz ha több képbe mented és nem aviba. Egy esetleges fagyásnál kezdheted elölrõl a rendert. Már ha hosszabb az anim...

Free

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Hello!

Bocsi, hogy ide írok, de már mindenhol kerestem. Az lenne a kérdésem, hogy lehet a 3Ds max-ban videó formátumba menteni mert nekem csak képformátumba sikerül? (3Ds max 2009-et használok)

A válszokat elõre is köszönöm!

Üdv.
Márk

nyomtam én is egyet. Sztem nem érzékeny a tabletre csak úgy tünik, egyébként ha operát használsz állíthatod a pen mûködési módját is mellyel a háttér azaza a mintázat és a toll egymásra hatásának mértékét lehet beállítani. keresss ré a sketchy szóra majd e két 0,05 -re. Az elsõ a toll erõsségét a második a háttér erõsségét, illetve lehet van valamilyen arányosság is közöttük. Interaktivra kellene tenni az értéküket, hogy ki lehessen emelni részleteket.

ThomasGins
TCSSZ😊

Aldaryn
😊 hehe, és nem kanna, hanem topikcsendszekrény.

per aspera ad astra

npeter
jah én is úgy vettem észre.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ThomasGins
tablettel,kicsit mintha a nyomást is érzékelné

Slipknot14
Slipknot14

😊

npeter
jópofa, beelõztél, én is vmi szekrényféleséget akartam kreálni 😊 amúgy egérrel készült vagy vmi tablet-en?

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Slipknot14
jólett 😊

pofas 😊

the world is mine

ThomasGins

<#vigyor2>

Slipknot14
http://itismonday.com/2009/10/skhizein/
nem tudom ismeri-e valaki, nagyon jó kis film 😊

Slipknot14
nagyon jó😊 köszi a linket, imádok rajzolni

npeter
tök jó, el lehet vele kicsit szórakozni 😊

javascriptes, beszarás...

ez eredetileg a rajzok topikbol van 😄

the world is mine

ThomasGins
PS topikbol lopva, firka oldal

bon
Itt teszt már tesztelték is az intel új 6 magos Gulftown prociját és elég jól teljesít, igaz naygon nem lesz olcsó

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Az a része a programnak biztosan többszálosítva lesz. Pár dolgot kell ujrairni illetve beletenni. Maga a dll-ek fel vannak készítve többszálú müködésre. Minden windowsos dll-re alapvetõen igaz.

A probléma az adatok szinkronizálásával van. Egyébként mint láthattad a Background Workeren keresztül bárhány threadet létre lehet hozni, csak az adatokat kell szinkronizálni ha olyan a feladat. Természetesen vannak olyan dolgok amelyeket nem olyan egyszerû megoldani, ilyen például az array kezelés. Ezeket kell átírni. Számolni úgy, hogy az adatokat nem kell felhasználni a másik taszkban, megoldható sõt mûködik is.
Tehát ezeket kellene megoldani, tehát nem kellene teljesen újrairni.

Aldaryn
Nem, nem érted... az nem fejlesztés, hogy kell X mennyiségû dolog a programba, amit ki lehet tenni, mutogtani, eladni vele. Jé, itt van a spázban egy kompozit programunk, készen van, mûködik, jól használható, minden okés. Mi lenne ha ezt beletennénk a MAXba? Nem kell semmi más, csak pár callback és kész is. Összevarrjuk, jólesz, szeretni fogják. És fõnök, mondja, mi legyen azzal, hogy a maxscript interpreter nem többszálúsított még mindig, pedig 2010-et írunk, ittvannak a 12 threades processzorok, és a MAX 90%a a maxscript interpreteren keresztül fut? Mi? Mit mi legyen? Ahhoz újra kellene írnunk a program egyik core funkcióját, az rengeteg munka és el is lehet rontani! Hozzá nem nyúlunk. Fúj!

per aspera ad astra

azt is ki kellett találni és lekódolni valakinek. Mind1, jó az ha van benne...

Aldaryn
Nagyon nagy különbség van azon gyakorlatok között, hogy egy programot fejlesztesz, bughuntolsz, meg aközött, hogy elõveszel egy létezõ kódodat, és beleteszed a többi mellé.

per aspera ad astra

Mondjuk a kompozitálásnál nem mindegy, hogy meg kell-e venned még egy programot 😄 vagy alapvetõeket meg tudsz csinálni a benne levõ beépített eszköztárral. A balkántól, keleteurópától nyugatabbra lévõ államokban sztem ez is szempont.

Fogadjunk, hogy még mindig nem lehet benne középsõ gombbal pannolni spline rajzolás közben. 😊
Amúgy lehet, hogy ez már az öregkori elbutulás kezdete, de valahogy nem vagyok befogadó igazán. Annyira átalakítják a programot, hogy nincs kedvem sem feltenni. Közben pedig a lényeges feature-ök javíása készítése meg folyamatosan elmarad. Lehet, hogy újabb szoftver után kellene nézni?

bizonyos értelemben igaz, de ilyen alapon akkor minden szoftverre igaz, mert pl Modoba ezt meg azt az eszközt ínnen meg onnan tették bele, mert a másikban is van ilyen,akkor erre azt mondhatnánk hogy minimális gondolkodást igényel, mert mechanikus dolognak számít az ötletet megvalósítani.

A kompositra visszatérve valószínüleg sok ember megtanulja és örül neki hogy nem kell másik szoftvert használni hozzá, ami gondolom meg autodesk kitolom a versenytársakat a bizniccbõl stratégiája.

inkább örüljünk neki hogy lesz benne valami új is, Rossz példának ott van Onyx, nemtom hány éve már teljesen ugyanaz a szoftver. LOL.

Aldaryn
Ez a kompozit is olyan, hogy volt egy meglévõ program, beletették, mert minimal programozást ígényelt, és lehet mutogatni, hogy hûûûûha, mekkora új feature, mennyi új gomb, mennyi új ablak! Kilóra megvan a fejlesztés ADnél mindig.

per aspera ad astra

a compositing eszközök maxban azért komoly addon. Amit igazán várok a mental ray gpu gyorsításos verziója maxban. Bár az valószínûleg CUDA-ás.

felteszem én is csak a dx10 és 11 es gammák miatt, remélem arra jó lesz. (nem lehúzásképp, csak másra úgysem tudnám használni a web miatt is pl Ie6 maradnom kell XP alatt)

ThomasGins
Ez a toxic használható progi? Nem igen futottam még bele.

neztem mar nem tetszik.. maradi vagyok

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Ja, jut eszembe,gondolom mindenki teljesen odáig van: http://area.autodesk.com/3dsmax2011

per aspera ad astra