63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    Ez de komoly! Irigylésre méltó élmény lehet ez bencsabnak:) bele is libaboroztem:)
  • VO101Tom
    Kicsi a világ :)
    Ha van róla fényképed, vagy életéről bővebb infó, ha gondolod küldd el e-mailban, hogy bővülhessen az oldal.
  • bencsab
    Az oldalatokon ott van nagyapám is:
    http://www.pumaszallas.hu/puma-pilotak/Puma_pilotak2_2old.html
    Benkő Lajos hadnagy - 24 éves - megsebesült 1944. aug. 9-én (saját lég. tüz.)
    tök jó viszontlátni
  • VO101Tom
    Hello.
    Ha csak egy sík mentén akarod elvágni, akkor a Slice Plane paranccsal csináld, ne a boolean-al (jól látom, hogy itt azzal próbálkoztál?). Az objektumod akár Mesh, akár Edit Poly, Polygon szerkesztési módban kijelölöd a feldarabolandó polygonokat (vagy Element módban az egész objektumot), majd a Slice Plane lapját úgy pozicionálod, igazítod, mint akármilyen plane síkot. Ha ez megvan, klikkelsz a mellette lévő "Slice" gombra, és meg is van a vágás. Lehet objektum, vagy egyszerű plane, a Slice vág mindent.

De ennél az objectnél lehet egyszerűbb edit polyvá konvertálni, majd az első és hátsó "fedőlapot" a Cut paranccsal a két vertex között kettévágni (amiket ez a vágási él is érint), és gyakorlatilag ugyanitt vagy.

Az a szemetelés, amit mondasz, az simán importnál is belekerülhet, én először végignézném, hogy element modban kijelöli az összes Plane-t vagy Polygont. Ha nem, akkor kigyomlálnám (mesht nem szoktam használni, nemtom annál mi a gyirs módszer), és utána úgy vagdosod és alakítod, ahogy akarod.
  • Hzsolesz
    Sziasztok!

Ketté szerettem volna vágni egy testet vízszintesen egy egyszerű síkkal, és feldarabolta nekem jó pár darab apró kis fecnire. A csatolt link TOP nézetében jól látszik:
    http://kephost.hu/image-E2D2_4CF8A70B.jpg
    Ezek a darabok síkidomok, nem pedig tömör testek.
    Amit fel szeretnék darabolni az egy 3DS beimportált objektum. Mit csinálok rosszul?
    Köszönöm!

Üdv!
  • npeter
    frankó lesz/lett.
    egyik ismerősöméknél egy zsiráf van, aminek a hosszú nyaka átnyúlik a másik falra is, mint itt a fatörzs.
  • bencsab
    ilyen jelenség még nem volt eddig, teljesen új. és mivel updatelem manuálisan?
  • ThomasGins
    Köszi! Egy zdepthet még kap elvileg pisztollyal, ha sikerül összehozni.:)
    Nem tudom milyen festékkel szokták ezt csinálni,de ezzel a festékkel rendesen kell kapkodni. Ha fél percen belül nem kenem szét a szint akkor rászárad.
    Kis update:
    1
    2
    3
    Ja, asszonka besegit, a türelmes részeket ő csinálja:)
  • VO101Tom
    Köszönöm a file-t, ki is próbáltam, működik.
  • nenad
    ez azért lehet mert a spline update valamiárt nem tud végigmenni valamelyik spline elementen. Manuálisan kellene megoldani. Ez most teljesen új vagy volt már máskor is csak most nem találtad meg a pipádat :D
  • npeter
  • zenoka
    fu koszi!
    atnezem ezeket is.
    VO1o1Tom: ment vlaasz csatoltam
  • marcee

Elsőre ez jött ki. Prociban gyárilag két mag engedélyezett, de nekem eddig abban a néhány darabban, amihez közöm volt, mind kapcsolható volt a plusz két mag hibátlanul. 6 magos Phenom is belemegy. 4x2GB-tal számoltam, mert 2x4GB másfélszer annyi lett volna. Táp nem olcsó, de azt nem váltanám kisebbre, ha húzni kell, akkor inkább 4GB RAM és 9800GT/250GTS kártya.
  • zenoka
    mar likeoltam:)

VO1o1Tom: nalam van ilyen szoval 2011 reinstall nalad mert valszeg tobb plug hianyzik..
  • putyi
    nem is írtam még. benne vagyunk a tévébe':

http://www.youtube.com/watch?v=0mbvQaoCLIs&hd=1
  • putyi
    max-szel dolgozol nem? akkor meg mit csodálkozol?
  • bencsab
    Ilyet még nem pipáltam. Van egy spline rendszerem zárt splineokból, erre tettem egy edit poly módosítót (0-ás extrude helyett). Ha visszamegyek spline szintre, akkor némely splineokat nem jelenít meg, mintha kitörlódtek volna az objektumból, pedig a poly felület allkotásához figyelembe veszi őket.
  • VO101Tom
    Igen, gebasz van a maxommal. :)
    Max 2009 alatt még volt az /stdplugs mappában egy gw_objio.dle file. Ez az .obj exporter plugin. Mivel a weblapjukon újabb maxhoz már nincs file (de az .obj exportáló alkalmazás ugyanaz) gondolom megvették a licenszet, és alapból adják a maxhoz. Ezt megnéznéd, hogy a te könyvtáradban van-e ilyen vagy hasonló nevű file?
  • zenoka
    ott van az vagy ha nincs akkor valami gebasz vana maxoddal
  • VO101Tom
    Öööö. Ja. Sorry, elírtam. Szal export alatt nincs. Van sok kiterjesztés, de .obj nincs, ha alul kiválasztom az all formatot, és exportálnék valami.obj néven, ezt a kis ablakot dobja fel:

Export [X]
    "Dont know how to save to that file type"
    [ OK ]
  • zenoka
    neee save ass :P hanem export alatta van ugy 5-6 sorral es ott valaszd ki az obj formatumot a nevbeiro alatt..
  • VO101Tom
    Sziasztok. Van egy kis gondom 3DS Max 2011-el, tud valaki segíteni benne? A Save As menüpontban nincs .obj kiterjesztésű mentési lehetőség, amikor ilyen file nevet írok be, azt írja ki, hogy nem ismeri a file típust. A Max 2011-nek ezt pedig alapból tudnia kéne nem? Lehet hogy valamikor véletlen kitöröltem az stdplugs mappából a gw obj exporthoz szükséges file-? (nem szoktam használni az obj formátumot, csak most kellett volna). A guruware.at oldalon csak 9-esig van letölthető file. Tud valaki megoldást erre?
  • npeter
    jópofa lesz ez. egyre jobban tetszenek nekem is az ilyesféle festések a gyerekszobába.
    gondolom jó sokszor kellett hátramenni, hogy lásd az egészet egyben ;)
  • zenoka
    nem nem abbol van 2:D
  • marcee
    Monitor is kell?
  • zenoka
    hat ez franko!!
    gyerekeknek tuti fog tetszeni:)
  • zenoka
    zsir uj. mostani (3 eves leharcolt) megy a felesegemnek ami amost a felesegemnek van azt meg odaadom anyukamnak (internetes ulti fuggo es egy nagyon hangos 1.7 es celeronja van ami 9 eves):)
  • ThomasGins
    Kis off, kis falfestés egy ismerősnek. Mivel még nem csináltam ilyet meg is látszik rajta:)
    3-4 félnapi munka van benne,és még vagy 2 rámegy a shaderezésre:)
    link (24MB )
  • marcee
    Zsír új gép kellene, vagy ház, táp, odd, perifériák használhatóak?
  • zenoka
    ezzek szerint nem nvidia es nem intel? vagy az mar regi felfogashoz max jobban csipi az intelt es az nvidiat?:)
  • zenoka
    koszi leirom es utana nezek.
  • nenad
    55k proci, 1090T
    20k 4 GB mem Kingstone, kingmax, vagy akár jobb is.
    35k egy jó deszka Gigabyte
    15k vinyó 500gb
    10k hűtés ennek utána kell nézni.
    40k videókaresz Ati 5xxx
    175k, itt ott le lehet csípni belőle.
  • zenoka
    150-160K bol most milyen gepet lehet osszepakolni? basszus el kenne mennem valami hardveres tanfolyamra mar:S
  • nenad
    4ghz -en +0.15 volt és stabil, tátá.. 7,04 pont a cinebenchben.Ezután már az uj opteronok meg a xeonok jönnek. LOL!
  • nenad
    annyi szopás van, hogy a memet vissza kelett venni 1066-ra mert a bios csak bétás és nem támogatja az 1066nál gyorsabbat 6 magossal..
  • nenad
    ma procit cseréletem, amd phenom II 905e röl 1090T-re.
    A tuningolt 3,3 ghz 905e 3,88 pontot tolt ki a cinebenc 11.5 ben, az alapfrekin futo 1090T 5,54-et dob ki. Remélem sikerül 6,2-6,3 ig felhuzni. Viszonyításképpen, a core i7 960 5.48 pont, (4+4MT).
    54 000 forintért nem rossz, főképp, hogy a 905e-t úgy néz ki el tudom passzolni 30k ért.
  • bencsab
    2008 óta csinálja, és csak simán újra kell indítani hozzá a maxot.
  • zenoka
    asszem undo (hiaba nem latszik)-> save ass :P->ujra betolt megoldja.
  • FRenkie
    Engem nagyon gyakran megtalál a szemét!
  • Aldaryn
    Találkoztam már vele 2010, 2008, ésatöbbi alatt is. Ha valakinek van rá ötlete, én is kíváncsi lennék rá. Szerencsére inkább csak szakbarbári szinte, mert elég ritka jelenség.