63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#55361 ami látszik az nem rossz, csak sajnos elég sötét. AA nagyon nem stimmel, nagyon recések az élek sok helyen. -
l0b1g #55360 örülnék, ha én is tudnék valami hasonlót alkotni. jó néhányszor elkezdtem már autót modellezni, de a mikor elérkezem a részletesebb kidolgozásig, ott mindig megakadok. te melyik tutorial alapján csináltad? -
nenad #55359 pl az új material editor... -
Koppixer #55358 A 2011-es verzióban a 2010-hez képest van jelentősebb változtatás, ami egy magamfajta kezdőnek számottevő lehet, vagy csak a hardcore használóknak vannak újítások benne? -
#55357 Akkor kezd a legujabbal.:) -
Koppixer #55356 Helló!
Régebben elkezdtem a max-szel foglakozni, tutorialokat csinálgatni, de ez már pár éve volt, azóta nem foglalkoztam vele. Most elölről kezdeném, teljesen a nulláról megtanulni a progit. Melyik verziót ajánljátok hozzá? (vegyük azt az abszurd helyzetet, h gyk. bármelyik verzióhoz szabadon hozzáférhetek :)
A gépemben a videókari a leggyengébb láncszem... -
#55355 Na, ez is kész van, turorialos történet
-
#55354 particle flow szerintem a leg egyszerűbb. -
putyi #55353 vrayscatter, vagy particleflow, ha már ennyire kötöd az ebet a karóhoz -
zenoka #55352 azt nem tudom hogy ha egy ilyet scatterolsz akkor elveszti e a constrait tulajdonsagat mert ha nem akkor utana mehet ra random mat Id (gondolom nem tobb ezer fajta emberke lenne) es akkor egy multi materiallal megoldhato.. bar ez csak elmeleti okoskodas mert nincs elottem most max:S -
bencsab #55351 ezt én is ismerem régóta, de ezzel nem lehet beemberezni egykönnyen egy többezer négyzetméteres területet. -
zenoka #55350 http://www.orvatsel.com/max/ -
zenoka #55349 valami billboard generator vagy mi a szosz asszem... -
nenad #55348 nézz szét a sciptspoton, sztem van ilyen script. Ha nincsen összedobok egyet.. -
bencsab #55347 na igen, ez pár embernél könnyen kivitelezhető, de több száznál kicsit nehéz a kényszereket bekonfigolni -
putyi #55346 advanced painter+lookat constrain a rotationhoz a kamerához pedig linkkej egy dummy-t(wire-rel),aminek megtiltod a z irányú elmozdulást, ezután a dummy legyen a lookat linkje és ta-ta-ta, mindenki a kamera felé fog nézni. -
bencsab #55345 Van valami jó ötletetek arra, hogy hogyan lehet több száz emberrel megtölteni egy jelenetet? Természetesen több nézőpontból is kell róla kép, így ha billboard emberekkel csinálom, akkor a kamera felé kell fordulniuk mindig. A forest packot használtam eddig erre, de most a 2011-es maxhoz még nem tudtam frissíteni. -
#55344 Szerintem is textúrázz, a lyukakat pl megtudod csinálni alpha mask-al is(én semmiképp sem modellezném). -
zenoka #55343 akkor a nagy lukak kituremkedesek kivetelevel oldj meg mindent texturabol szerintem.. -
#55342 játékba lenne , nem támogatja a normal mappot.
a max poly számot nem ismerem pontosan igy a lehetö legkevesebbre kéne szoritkoznom .
És mivel repülö kabin lenne a kapcsolok sokasága eszi a poly-t igy a keretpanelen tudok csak sporolni. -
zenoka #55341 azt dontsd el hogy low poly vagy high poly modelt akarsz..
ha
1.) akkor normal mapolas etc.
2.) akkor miert erdekel hogy mennyi poly:)) -
#55340 mielött nekifogok egy uj projectnek tanácsot szeretnék kérni.
Mi a legjobb modszer arra ha kevés poly felhasználásával szeretnék müszerfalat késziteni?Tehát a müszerfal formája plane-böl és abba különbözö méretű és poziciojú kör alakú lyukak a müszereknek .
Mert ha minden csucsot elkötök akkor abbol vagy nagy kuszaság lesz vagy sok poligon és ha növelem a kör felbontását akkor ez csak tovább hatványozodik. -
putyi #55339 szépek -
#55338 Konténert használja itt valaki? Ha PF-et rakok bele nem hajlandó utána működni :s -
nenad #55337 uj path tracing method, sokkal gyorsabb mint az előző megoldások:
video -
nenad #55336 max reset? Max restart? Ha rákatintasz valamelyik tengelyre akkor nem resetelsz,, esetleg beírhatod ezt is, vagy ráhúzhatod a toolbarok egyikére.
modobj = modPanel.getCurrentObject()
modobj.mirror.value = $.transform
az objektumod transform mátrixa lesz a mirror tegely alapja. Ez a default müködése egyébként.
Az objektumodona mirror modósító legyen kijelölve amikor futtatod..
-
#55335 A Symmetry módosító mirror pontját, hogy lehet resetelni?
Ráteszem egy objectre és valami elcseszett szögben áll -
zenoka #55334 Ájfonom van 3GS nincs egyenlőre negatív tapasztalatom vele. Valami konkret kerdes? -
#55333 CSaó
kicsit off:
Van vkinek tapasztalata taccsszkrínes okostelefonról? Olvastam már tucatnyi tesztet, de kíváncsi lennék egyéb véleményekre is, pl. htc desire, galaxy s, ájfón stb...
köszi -
myers90 #55332 köszi! valami bonyolultabbra számítottam :D -
#55331 ...vagy shift+drag...:) -
zenoka #55330 Meg lehet
Kijelöl jobb klikk másol aztán arebb mozgat eger és jobb klikk beilesztes és mind ezt a timeline on -
myers90 #55329 Szevasztok!
Kéne egy kis segítség. Azt meg lehet csinálni, hogy egy adott animációt átrakni/átmásolni más framekre? tehát pl tart mondjuk 25-50-ig és én át szeretném rakni 50-75-re?
Köszi előre is. -
#55328 Örülök, hogy tetszik:) -
#55327 Láttam már más fórumokon is a képet, tényleg szép munka. Nekem főleg a 3. kép tetszik. Láttam a nyers rendert is, hát szerintem kihoztad a legjobbat belőle ps-el, sőt... :)
-
nenad #55326 nagyon királyos! -
#55325 Nekem bejönnek! -
zenoka #55324 nem ide nem lesz de beszurni betudsz szurni kepet a kep beszurasa gombbal:D
ha szelesebb mint amit a forum elbir akkor meg atmeretezi. -
#55323 Szóval, hogy a képek linkje lemaradt: http://dl.dropbox.com/u/405131/Driftwood_all.jpg
(Ez nem is lesz más soha vagy csak nicsn még jogom nagyobb kép feltöltéséhez? "A feltöltendő kép maximális mérete 20 Kbyte!") -
#55322 Sziasztok!
Készítettem egy ilyen interiort anno szimpla fanból.
Aztán tologáltam a "polcon" ide-oda, de úgy érzem ennyit tudok kihozni belőle jelenleg.
Remélem azért lesz akinek elnyeri a tetszését:)
Képek itt megleshető eredeti méretben:
http://dl.dropbox.com/u/405131/Driftwood_al...