3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pcie es melo tudod ilyen 3ds izeket hegesztek😊
a gep nem jatekra valo😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Ennyibõl 9800GT-t (GTS250-et) vagy kicsit feljebb HD4850-et javasolnék jelenleg.

Metwork
Agp-s vagy PCIE-es?
Mire kell? Munka, játék stb.

I will use google before asking stupid questions.

sracok 20-25K korul milyen videokarit ajanlotok? elfustolt a regi ami egy 7900gs volt😊 tobb zse most nincs innen vennem:
http://www.users.hu/category/114

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

egyébként a zajt a mostmár default # New Film with Gaussian filter - el jelentõsen lehet csökkenteni. Kicsit aa-sabb lesz a kép mivel egyfajta per pixel gaussian blur is hozzájárul a dologhoz.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

annak kivalo!

jaja, hehe, nekem is feltünt, a polygonokkal árnyékol, bug.
Zaj, sütögetni kell még egy kicsit. Ebbõl sem lesz mainstream renderer ilyen formában de garázs projektnek jó.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

jol latom hogy az opacitys levelek arnyekat nem kezeli vagy csak halucinalok a faradsagtol.... jobb oldalon fent a maganyos level arnyeka fura egyebkent szeep.. csak lehetne zajmentesebb.

ujabb verzsön.

uj material és exporter
max2slg

újabb verzio mindhárom filet a c:\luxrender könyvtárba tenni, felülirni az ott találhatóakat.
smallluxgpu fileok

Vasárnap lesz majd még 1 komolyabb update ha minden jól megy. Mindenféle bitmapot olvasni képes slg, (nem kell konvertálgatni) normal map, ilyenek.

mert ilyeneket szamol hogy hol lesz eles hol lesz elmosott.. thomasgins koleganak igaza van dofprot hasznalj vagy sima zdepht mapot kimented es pssel blurodol de a dofpro az zsir is jo is szep is.

ThomasGins
Sima kamnál is szerintem. Doffolj ps-ben, és/vagy dofpro-val.

\"So always look on the bright side of death\"

atenza
Vray physical cam-nél a depth of field használata miért lassítja le iszonyúan a renderelést? Egy 3 perces renderbõl 25perces lesz ha bekapcsolom... Igaz elég sok a növény a képen

hát az lesz a vége, hogy legyakom 3dsmax.ini-t hátha az segít 😞)

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

terj at blenderre😊
sajnos passz ilyet meg nem csinalt nezd meg a 3dsmax.ini filet hatha beletudsz piszkalni milyen ui setup keruljon betoltesre

skacok a toolbarom minden indításnál, elállítódik a defaultra 😞
hiába mentem el a megfelelõt, köv indításnál default lesz <#nemtudom><#rinya>
vkinek van vmi 5lete az orvoslásra?

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

meg kozos ismerosom sincs vele😊

ThomasGins
😄DD
Csak az egészségügyi minisztert ne jelöld be😊Az se felmenõ se én nem vagyok😊

81 es szuletesu.. inkabb egy regi randi eredmenye😊
aaaz tevesztett meg hogy fischbein ismerose volt..grr akkor torlom

ThomasGins
Nem vagyok fenn😊 Valszeg egy felmenõm😊

hmm asszem rossz embert jeloltem be facebookon azt hittem te vagy😊
nev az stimmelt😊)

lolol

the world is mine

nem, ez az átengedjük a fényt, mely nem csak caustics formájában tud világítani. Bár az is igaz, hogy casustics nélkül is megy. Ez a sima glass.

Az acrhitectural glass-nak átlátszóbb árnyéka van melyt szabályozható, illetve a visszaverõdés is.

A kiráyság benne, hogy nem annyira caustics függõ a dolog. Mert ha megnézzük, az igazi üvegen sem csak a caustics az ami világít, a caustics csak fókuszált fény.

csinaljuk meg😊

ThomasGins
momdjuk a gyûlöljük,mert irigyek vagyunk klubbhoz inkább csatlakoznék😊

komoly!
en mar castlakoztam a facebookon a homologue rajongokhoz de nem sokan vagyunk😊

remélem nemsokára mi is itt tartunk:

a homologue elképzelt jövõje

Aldaryn
Ez a "nemszámolunkcausticsotglass"?

per aspera ad astra

megjött az ArchGlass! :-)
Király!

hehe, kézzel írtam és nem tudtam a syntaxot.

tenkenorman@ ez egy videókártyán futó renderer. A teljes csomagot keresd pár nappal visszább ezek az updatek voltak.

tenkenorman
valaki beavatna mi ez? nem jöttem rá.

http://www.tenke.hu

nezzenek oda scriptel igy scriptel ugy de egy sima html szeru taggel nem boldogulsz...szeeep😊
koszonjuk! en csak hetvegen fogom tudni kiprobalni:S

max2slg - material és exporter immáron 2 fileban[/url]
slg.rar - ird felül a filet

Ujabb verzió
Mat + exporter fix
bump map scale,
gauss film a default film tipus
metal és mirror map kiegészült diffuse és bump mapokkal.

slg fix.
Az alpha mapok mostmár helyesen jelennek meg.
Mindenfajta image formátum használható. (ez még nincsen támogatva az exporterben)

<a href=http://iaro.3dmax.hu/kep/max2slg.zip>max2slg - material és exporter immáron 2 fileban</a>

<a href=http://iaro.3dmax.hu/kep/SLG.rar>slg.rar - ird felül a filet</a>

következõ verzióban architectural glass támogatás és normal map.
Talán hétvégén.
Üdv.
Toljatok már valami képet, tepotot vagy valamit! 😄

najó, a napot úgy állítottam be, hogy annak fénye a valóságnak megfelelõ szögben essen be az ablakon. de volt, hogy csak skylight adta a fényt...
ha aránytartó, akkor miért van az, hogy sokkal világosabbak az árnyékok, mint pl. a fényképen?

Aldaryn
A napállás nem lehet defaulton, olyan nincsen, valahová tetted, és az már nem default.

Az 2.2 gammának semmi köze a fizikához és a rendereléshez. Az lwfnek van, méghozzá az, hogy aránytartó fizikai modell. Az lfw render kimenetével azt csinálsz, amit akarsz, exponenciálisan is mappelheted, ha neked az a tetszetõs.

per aspera ad astra

najó a fényvisszaverõképesség az lehet, hogy nem tökéletes. a napállás/erõsség + skylight az defaulton van, az legyen már referencia. a többi stimmel 😊

nahjo de ugyanakkor blende nyilas mellet ugyanolyan fenyvisszavero kepessegu kornyezet mellet es ugyanolyan napallas es naperosseg mellet?? ugyanakkora "film" meret?etc.

látom itt is nagy az egyetértés. 😊 amúgy szerintem sem alkalmazható ez az LWF minden esetben. a nappalimat próbálom lemodellezni, de 2.2-es gammával full nem valóságosak a fényviszonyok a referencia fotóhoz képest. ráadásul ISO200-on 1/40-es záridõvel készített kép a maxban ISO100 és 1/100-as vraycamerának felel meg. <#boxer>

aham, köszi <#buck>

npeter
a 17. oldal közepe felé pont volt errõl egy kis eszmefuttatás , van aki használja van aki nem.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

sziasztok!

ti használjátok ezt a linear workflow dolgot? én annak idején azt "tanultam", hogy ha valóságos fényeket/renderelõket használok (mental ray/vray), akkor az exponenciális color mappingot kell használni. ehhez képest most a vray-nél feljött ez a 2.2-es gamma meg gamma correction color mapping.....

valaki elmagyarázná, hogy kell-e vagy nem, ha igen/nem, akkor miért? <#nemtudom>

max 2009 én is erre esküszöm jelenleg, esetleg 2010. Max9 volt elõtte amit még használhatónak tartottam. A 2008-as valamiért nem jött be.

Aldaryn
Vahaol 8as MAXnál volt utoljára, szerintem, jó a viewport kezelés. Azóta valami fura oknál fogva a jelenetet shaded módba kapcsolom, a MAX gyorsan lefoglal még magának pár giga ramot, és ha ez nem elég, akkor tekerni kezdenek a vinyók. Ez egy nagyobb jelenetnél, amire most a CET tökéletes példa, elég zavaró tud lenni, fõleg, amikor hopp, nyolc giga ram már el is tûnt, és még akad is a viewport.

per aspera ad astra

Én a 2009-est használhatónak tartom, a 8-nál még zavaróan lassú volt a viewport és objektum kezelés. A 2011-et akkor lehet ki sem próbálom, 2010-et is kihagytam.

hjaaa
szerintem akkor a biblia de azon kivul nem hiszem hogy nagyon mozog barmi is komolyabban.

magyar nyelven is megjelentek közül, de azért köszi.

complete vray guide vagy mi a franc.

Szerintetek melyek a legjobban menõ szakmai könyvek mostanában?