63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• npeter
    BÚÉK! Nektek is skacok!
  • ThomasGins
    És szekrényekben is!:)
    BÚÉK!
  • Jim Morrison
    3ds maxban teli sikeres újévet kívánok mindenkinek !
  • Aldaryn
    Azért érdemes ehhez hozzátenni, hogy a MAXokon belül az átállási kényszert elég sokáig az jelentette, hogy nincs vissazfelé kompatibilis mentési lehetőség a verziók között, ergó, ha a cégkörnyezetben, pertneri környezetben valakik átállnak, akkor előbb,v agy utóbb a többiek is át fognak, mert senki nem akar több MAX verziót tartani a gépén, és kétes fbx meg 3ds import/exportokkal zsonglőrködni.
  • nenad
    határozott max ölő beszólás topic gyilkolónak is igérkezik :D
  • nenad
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
    -ismét azon fogunk anyázni, hogy az autodesk ismét vásárol és ismét bellasít valami xarral.
    -De azért majd átállunk...
    -érdemes átállni?
    :D
    Most amikor már azt hittétek vége, beüt a szokásos slussz poén:
    -Ah lihgtwave már évek óta tudja ezt.
    :D:D
    Sok sikert 2011-ben is
    ŰBER Dö MONDMIRÁLY
  • putyi
    http://www.cgchannel.com/2010/12/get-clarisse-intriguing-hybrid-2d3d-graphics-app/

új programot fog vásárolni az autodesk :-)
  • Met
    Karácsony alkalmából nem tettek ingyenessé valahol HDRI panoráma képet?:)
  • Wearwolfff
    Szerintem a kamera near clip értékét vedd lejjebb, vagy hogy nevezik ezt maxban.

A lényeg, hogy kameránál van egy határ, hogy mettől és meddig lát el. Neked a mettől érték magas.
  • raulrm
    Öhm nem az, hanem...

és mikor zoomolok, akkor

tehát így vagyok benne... szó szerint :)))
  • repvez
    kijelölöd az a vertexet polyt vagy részt amit modositani szeretnél majd egy "z" gomb és minden nézetbe odaugrik és azon a pont körül tudod forgatni .

És találtam egy jo kis videoz ahol pont arrol van szo amiröl a mult napokban vot szó:
    hard surface
  • raulrm
    Sziasztok!

Egy apró gondom lenne: van egy lámpa amit éppen formázok, és amikor kicsit zoomolok, akkor akkor már félig benne vagyok, és pont az a rész tűnik el amin éppen dolgozok. Van erre valami gyorsbillentyű ha jól tudom, de fogalmam sincs mi az :)).. esetleg tudnátok segíteni?

Előre is köszönöm

Üdv
  • nenad
    én is örültem volna a küldeménynek, de jobb letölteni mint a semmi. : - |
  • VO101Tom
    A végeredmény ugyanaz lesz, ez igaz :) Az attach sorrendje nem mindegy. Symmetry alatt -nekem- ez sokkal jobban adja magát, ott véletlen sem kavarom össze mihez mit.
  • Met
    Symmetry-vel tükrözöm, vagy nem tükrözöm, mindegy symmetry-vel teszem az ellentétes oldalra :D
  • VO101Tom
    Hali.

Homályra és a materialr editorra nemtok mit mondani, video beállítási gond lehet.

Tükrözés. Próbáld ki, hogy nem Instance másolod, majd tükrözöd, hanem a symmetry módosítóval tükrözöd (a módosítók stack-ban lenyitva a Mirror módban igazítsd oda a tükör felületet ahova kell. Ugyanitt az editpoly módosítóval pedig tovább szerkesztheted a modellt).

Szárny edge loop. Gondolom a hossztengellel párhuzamosra gondolsz. A hosszra merőlegesen lévőkből jelölsz ki egy loopot, majd a connect paranccsal létrehozol egy új loopot (ami már a hossztengellyel párhuzamos lesz ugye), és azt a connect paramétereivel oda mozgatod, ahova kell. Ez egy egy plusz loopot csinál, de a régit ezután ki is törölheted (Ctrl-t nyomva klikkelsz a remove gombra, akkor a vertexeket is törli, nem csak az edge-t).
    Vagy másik megoldás a Slice plane, az megvágja az összes kijelölt face-t, végeredményben ugyanazt csinálja mint a connect után kapnál. Ha pont hossztengelyben kell vágni, akkor pozicionálni is egyszerű.

Smooth. A Subdivision surface-nél klikkeld be, hogy Separate by smooting groups. Ezzel nagyon jól lehet az ilyen szögletes éleket kezelni. Fontos, hogy minden (!) poligon legyen valami groupban, mert amire nem raksz (mégha egyetlen lapos poligonból is áll az a terület), azokat a szeparálás nem veszi figyelembe. Tehát szárny teteje 1, alja 2, kilépőél 3 pl. Játszogatni kell vele, és próbálgatni hogy jobb.
    Modellezéshez segítség: szedd le ezt a scriptet, le van írva hogy installáld, nagyon hasznos: kijelöli azokat a polygonokat, amik nem négyszögek. Smooth-hoz fontos, hogy lehetőleg mindíg négyszögekből álljon a modell.
  • Aldaryn
    Nemá', egy nyamvadt DVD-t sem küldenek?! ... Hátizé, mi is így szoktuk leszedni a nyereményünket. :D
  • Met
    Melyik torrentre töltöd fel?

Egy elforgatott objectel mit kell csinálni, hogy amikor ráteszem a Symetrit a normális xyz irányba tükrözze ne a forgatás utániba?
  • nenad
    Leszedtem a nyereményemet, 9 giga textúrát, a textures4ever kollekciót. Egész használható kis kollekciót pakoltak össze. Lassan már nem férek a textúra particióra, arroways, textures4ever, 16 giga, plussz még az évek során összegyűjtöttek. :D
  • Wearwolfff
    Most már értem a kérdést. :)

Az én kulcsomon a loopok mind hosszában és keresztben is folyamatosak voltak. Neked meg a szárny tövénél, meg ott a másik résznél meg vannak törve. Ráadásul a szárnynál ott mintha egy ötszög lenne, az mellett meg egy háromszög, azért vágja be azt a kis csücsköt. Ott mindenképp oszd fel az ötszöget és a háromszöget kettőbe, és akkor ott már jó lesz. A szárny külső felénél, ott a terelőlapnál, oda mindenképpen kell egy él a terelőlap mellé a szárnyra, hogy ott se vágja be.
  • repvez
    igen a topologiánál van még mit tanulnom de törekedek rá hogy csak 4szögeket használjak, pont sikerült arrol a területröl képet késziteni ahol ezt nem tudtam megoldani.

Csak azt nem tudom hogy mások ilyen komplex formát hogyan modelleznek hogy szép egyenletes felületet kapnak a végén akár egy low polynál is high polynál meg pláne. Én szinte minden vertexet kézzel huzok a helyére ennél biztos van gyorsabb és a végeredmény szempontjábol jobb eljárás.
    Probáltam már boxmodellinggel, most ezt plane-böl kiindulva épitettem fel szinte panelröl panelre.
  • Malakai
    Utolsóhoz hozzáteszem, hogy wWolFFF is segéd edgeket használt, nézd meg jobban azt a wiret!
  • zenoka
    elso ket dolog az videokari problem vagy ahoz kapcsolod beallitas szoval preference viewport kornyeken nezz korul
    masodikra a legegyszerubb ha letre hozol egy seged gridet azon a sikon amin mozgatniszeretned a kijelolt eleket vertexeket etc. majd szepen pickeled hogy a seged grid koordinata rendszerebe mozgasd a dolgokat. vagy siman letrehozol uj loopot a kivant helyre es a regit kitorlod (remove nem siman delete gomb)
    a smoothra:
    1;) csunyan modelezel!! (topologia szempontjabol)
    2;) ha plusz eleket sem akarsz beletenni plusz nem akarod sullyozni a mostani eleket akkor mas lehetoseg nincs.. szoval vagy plusz el vagy jatszol smoothing grouppal vagy sullyozod az eleket
  • repvez
    na összegyült pár kérdés és probléma és gondoltam fellenditem vele a topic forgalmát.
    Na elsonek az általános problémáim.
    A material választó menübe miért tunnek el az anyag gömbök, csak akkor jonnek elö ha rájuk kattintok.
    material menü
    A következö mindig valamelyik nézet homályosabb a többinél , föleg akkor jön elö ha kinagyitom a nézetet olyankor elhomályosodik és mindaddig olyan marad amig egy másikat nem nagyitok ki onnantol az lesz homályos
    homály
    probáltam mindegyikre defaultra állitani a rendszert nem használt.

A következö lehetséges tükrözés nélkül is instancera tenni egy tárgyat, mert a gép fele eddig ugy volt és ujramodelleztem a szárnyat és amikor a törzshöz kapcsoltam annak a beállitásait örökölte nem a törzsét igy a másik fele most nem követi a változásokat.
    ezen a képen talán el tudom magyarázni mit szerettem volna multkor.Tehát ha a szárnyon lévö edge loopot kijelölök akkor ugy tudjam mozgatni a törzs felé hogy a szárny alakját ne torzitsa el csak csusszon végig a kivánt pozicioig.

Az utolsó:Hogy azt hogyan lehet elegánsan megoldani , ha nem akarok plussz éleket beletenni és a hard edgével variálni a modelbe de ha smootholom akkor se deformálja el az eredeti alakot?
    smooth nélkül és smootholva

amugy bármilyen észrevételt tippet trüköt elfogadok a modellel kapcsolatban vagy hogy hogyan célszerü szeparálni a különállo részeket hogy késöbb pontosan illeszkedjenek vissza a helyükre animácionál?
  • zenoka
  • nenad
  • Met
  • ThomasGins
    nfr
  • nenad
    a BF:BC2 még 3 órán keresztül 13,60 euro a Steamen, ha esetleg kell valakinek.
  • youth #55732
    Oké! Átpakolom.
  • putyi
    akkor merge új jelenetbe, aztán meglátjuk. de nem kellene szétfagynia attól, hogy elindítasz mellette egy programot.
  • koko1968
    Sziasztok!......Help Me !
    Adot egy reactoros anim benne pl. egy gömben vagy kockában két vagy több golyó.Az animsorán pattognak,ütköznek....az ütközések során vannak olyan esetek ,hogy az ütközés(ek) után akkora lesz a sebességük ,hogy kirepülnek az adott objektumból (pl kocka belseljéből) messzire a térbe.Lehet ezzel a problémával valamit kezdeni,hogy ne repüljenek ki vagy leszebályozni ezeket a túl nagy sebességeket vagy ez a reactor fizikai számítás során kialakult extra nagy értékek és ezzel nem lehet semmit kezdeni.
    Előre is köszi.
    Üdv: Koko

• youth #55729
    Azt írja nem talált hibát.
  • youth #55728
    Kipróbálom ezt! Köszi! Remélem megoldja a gondom.
    Rendesen kifagy, tehát ha hajnali 3kor kifagyott ugyanúgy látom reggel is ezt a fagyást, tehát ez nem olyan, hogy gondolkozik és rögtön kilövöm.
  • nenad
    mem és proci is kisapám, legjobb program.
    Ha tényleg hardcore akarod nyomatni, hozz létre egy batch filet a linpack.exe számára a neten fellelhető paramokkal és ahány coreod van annyi tasztkot futtass. Így ha pl 4core-od van akkor 4x4 threadet fog futtatni úgy hogy a memet maximál kihasználja. Ha hibás a mem, vagy a proci nem bírja akkor a számításokban azonnal jelentkezik a hiba.
  • VO101Tom
    Hello. Ha a hardware-es hibát kizártátok, akkor egy 5let: biztosat én sem tudok, de hasonló prblémám volt nekem is, rendszeresen fagyott a max és az explorer exe is. Nekem ez megoldotta, valamiért a windows fájljai sérültek. Parancssorba beírtam ami ott van az oldalon, talált is sérült fileokat, netről le is töltötte, gép újraindult, azóta -lekopogom- rendben van. Ha ez rendben lefut nálad is (pár perc), akkor biztos nem oprendszer probléma.

Ha a hardware még gyanús, akkor a helyedben én biztos kiszedném a régi ramokat a gépből, hogy az újak magukban fagynak-e. Ha nem, akkor sanszos, hogy a 12GB ram együtt a ludas. Ha igen (és a régiekkel továbbra is jó), akkor csak az új ramok lehetnek rosszak...

(a progi kifehéredésnél te mennyit vársz? Nem lehet, hogy csak nagyon leterhelt a proci, és mást számol? Közvetlen a render előtti GI számolásnál -ha kicsit túllőttem a beállításokat- van hogy nekem is kifehéredik, és még a render Cancel gomb sem működik. Amíg a Rendering... nem kezd futni, nem lehet leállítani. Klikkelek arra, hogy várjon a program válaszára, és pár perc múlva észhez is tér. Ilyesmi nem lehet nálad?)
  • imp99
    A fagyás rengeteg dologból fakadhat. Nem tudom h maxban lehet e command line rendert indítani de ha lehet azzal próbáld először. kb 1 gigával kevesebb memória fogyasztás és nyomon lehet követni mi történik a háttérben elég részletesen.

Érdemes copy/pastel új jelenetbe rakni, maradhat szemét, ami nem tetszik a proginak. Nekem egyszer 1 node miatt fagyott egy jelenet, amihez már nem volt kötve semmi.

Az is előfordult, hogy egyszer dispmapot kötöttem be majd kikötöttem és utána fagyott a jelenet.

Érdemes az összes shadert kimenteni majd egyesével betöltögetni, hátha vmelyik bugzik....ilyen is volt h 1 shader vmiért elszállt. Azt az egyet ha megvan újra kreálni és már jó is.

Ha más program (ami szintén igénybe veszi a gépet) nem fagy akkor tuti h nem hardveres a dolog. De még a bios is rendben kell hogy legyen.

Esetleg állíthatsz be memória limitálást, hogy mennyit használjon. Mayánál ez szintén nyerő dolog szokott lenni.

Érdemes 6K-nál >= textúrák használni nem lehetetlen kirenderelni őket de gyakrabban elszállnak a renderek.

Elvileg 6 gigának elégnek kell lennie. Hacsak nem használsz 200-400 modellt a jelenetben és 5K feletti textúrákat.

Render alatt érdemes minden létező programot lelőni(persze ami lehet) hogy ne kavarjon be és még a netet is néha kilövöm, ha olyan a jelenet. Volt hogy egyszer rám írtak msn- render közben és meghalt a dolog.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
  • VO101Tom
    Akkor nem értem, a connect menü (és minden paraméterezési lehetősége) működik akkor is, ha a práhuzamos edge-ekkel jelölsz ki loopot. Az nem jó? Egy printscreen jól jönne az ilyen ötletelésekhez :)
  • putyi
    és ez teszteli az együttműködést a memóriával.
  • youth #55722
    Honnan tudtad, hogy az a fagyás oka? Mert fut 1-2 dolog a háttérben, én nem tartom számon, mikor frissítem őket vagy frissülnek.