3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kis dof test SmallLUxGPU val. V;g-l a volumetrikus dolok miatt is, ezzel fogom leképezni a Evermotion - challenge képet.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

FRenkie
sikerült, köszi

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
és melyik groupban?

ThomasGins
customiz/cust user interface/ category: adv painter
ott kell lennie

\"So always look on the bright side of death\"

Helo ,tud valaki egy olyan 3dsmax-al foglalkozó oldalt, ahol vannak videotutorialok ,segitségek ,stb, mint az after effectsnél a www.videocopilot.net ?

nagyon jó lenne 1 ilyen ,ty
FRenkie
Hi, használ valaki advanced paintert? futtattam az install scriptjét, de nem találom utána az action item listben, pedig ott kéne lennie.

Mop
Én is így emlékszem, pedig nem találtam sehol. :/

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol

nem tudja valaki, hogy 3dsmaxban mikortól van exr támogatás?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

viszont akkor szeretnek "tobol levagott labujjak" nevu nfr-t is😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Akkor keresek kisbaltát fényképezõt😊

tegnap azt beszseltuk Allal hogy ragyursz meg egy kicsit es siman fotominosegu lesz a cucc es mehet falra... szoval hajra!!

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Rágyurók még akkor.

popec csak sok az ismetlodo textura msot ha jol latom 3 fajta hasab veg van kenne melle meg vagy 6-7 hogy ne nagoyn legyen egymas mellet ismetlodo. meg egy kettobe lehetne pakolni masfajta el letorest kaotikusan..szerintem..de fasza😄

ThomasGins
Köszi!
Mit dolgozzak még rajta?

tenkenorman
magyarul nemtudok pedig ha jóltudom van fordítás

http://www.tenke.hu

Mop
Hali!
Valaki tudja, hogy merre lehet kapni 3ds max 9 bibliát?
Persze magyarul kellene, de a Google csak a max 7-es bibliákkal bombáz, az meg már kissé régi.
Pedig régen mintha láttam volna vmi online könyvesboltban...
Remélem nem csak képzeltem. 😄

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol

youth
Ögen.

Youth

FRenkie
használt már valaki vray batch rendert win7 64biten?

über brutál ficsörsz a luxrender gpu legujabb verzioiban...

volumetrikus istennyila

Atika :o)
meglesem koszi

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

npeter
itt esetleg nincs olyan, ami neked jó?: http://www.cgtextures.com/

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Atika :o)
Hello nem tudja valaki hol talalok olyan apro koves texturat amivel a csaladi hazak falat is ki szokjak rakni olyan aszimetrikus kovek 😊 koszi

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

nagyon off:
tud valaki megbizhato keylogger eltavolito/detector progit portable kenne es win7 ala

Üdv Mindenkinek!
bocsánat a láma kérdésért!nemrég kezdtem el ismerkedni a 3ds max-el.próbálok egy autót modellezni,és találtam is olyan video tutorialt,amiben a három vetületi képet beillesztve háttérnek a viewport-okba,mutatják meg,hogy is kell csinálni.nekem a gondom annyi,hogy miután beállítom háttérnek az adott képet,és elkezdem kialakítani a tárgyat,van úgy,hogy amikor zoomolok a képre,akkor egyszer csak a háttérnek beállított kép,összébb zsugorodik,valamelyik tengely mentén.hálás lennék,ha valaki elárulná,mit is rontok el.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Aldaryn
Nagyon pöpec ötlet, és kellemes kivitelezés. 😊 Ha még egy kicsit dolgoznál ezeken az ötleteken,... 😄 Tedd ki APra is.

per aspera ad astra

hol van a kanna? amúgy nagyon szép lett.

csak ha 2000 fok környékén lesz a hõmérséklet. a samot tégla inkább hõtároló, mint hõszigetelõ anyag.

ThomasGins
ekkis nfr...

tenkenorman
samot tégla

Legolcsobb, ha minel elobb rogton az egesteret hoszigeteled le...

Hoszigetelo anyagbol keszult konzolokra "akasztva" a korulotte (ami korbeveszi) levo elemekre eleg lehet egy hovisszavero reteg is akar... (elofeltetele, hogy az egester egy jol kulonvalasztaho elemkent legyen integralva...)
Az nem ég szét?

Mondjuk mintha a kéményeknél is hasonló szigetelõanyag lenne.
kõzetgyapotot kellene használnotok

Valamit kell vele csinálni, mert ha nem teszünk semmit a szigetelés miatt, akkor tuti, átmelegszik az egész szerkezet. A munkalapot valami hõálló gumival lehetne leválasztani, de ez majd úgy is adja magát a próbák után.
ThomasGins
forró objektum<#vigyor3>

ertem. sok sikert hozza.
renderek egyebkent nem rosszak bar a tiling erosen latszik meg AA mehetne ra boven😄 es tedd szep fuves kornyezetbe😛

Egesz esztetikus kis sutogeto... (csak igy elso blikkre mukodes kozbe felnek a kozelebemenni)

Egester hotechnikailag le van valasztva a tartoszerkezetrol, munkalaprol, stb-rol?

u.i.
az asszimetrikus munkapad nekem is szimpatikus, plane 1kis sortarto, esetleg cserelheto fa/kreamia betet szeletelesre, vagy forro objektumoknak
Értelek, de mi nem a felsõ kategóriát szeretnénk megcélozni. Egy olyan grillt szeretnék készíteni, ami bár nem a 15eFt-os kategóriába lesz, de nem is akarok 100 fölé menni. Egy erõs közép kategóriát szeretnék, ami hiányzik is a piacról. Végletek vannak, ilyen meg nem nagyon, vagy gagyik.
npeter
majd a komornyik emelgeti 😛

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

fuu ertem de ha vegig gondlom hogy mayergazdag gyerek vagyok aki draga kerti grillt vesz es nem csoro hulyegyerek mint most aki megelegszik a 15K-s teszko grillel akkor tuti azt gondolnam hogy mi a fasz meg emelgessem is ezt az izet ha mar kidobtam ra egy csomo zset.

Elvileg kézzel ha kell. Az egész nem lesz túl nehéz.

Én úgy képzelem el, hogy megint csak az alap modell nem tartalmaz kereket. A dobozból kiszeded, felállítod a helyére és ott marad amíg ott marad. Ha közelben tudod tárolni, akkor két ember pikk pakk arrébb tudja vinni. Ha szükséges, akkor lehetne rá tenni kereket, de ez a kinézetén sokat rontana. A mobilitástól nem lenne meg az a fasza feeling, mint a fix esetében . Esetleg egy olyat tudnék elképzelni, mint kiegészítõ, hogy felpattintható a kereke, amiket leszedsz, ha már nem mozgatod. Ez egyszerû, olcsó és mindegy hogy néz ki, úgy sem lesz rajta a szerkezeten sokáig.
Asszimetrikus elrendezésen én is gondolkoztam. Megrajzolom azt is, aztán kiderül mennyit ront, javít az összképen. Az biztos, hogy praktikusságra nem elhanyagolható hogy hol is tároljuk a motyókat.

Ami még lényeges az a talp rész. Sajnos arra még nem találtam jó formát. Az a megoldás, hogy két viszonylag vastag lemezt használnánk távtartókkal, hogy legyen egy kis magassága és súlya is, szerintem jó lehet. A gyártása egyszerû, nem kell hajlítani, hegeszteni, csak lézerrel bevágni a lukakat, illetve menetet metszeni bele. Kinézetre szerintem nem lenne rossz, viszont valami jó formát kellene találnom. A mostanit kicsit erõszakosnak érzem, bár lehet hogy nem az. A sima szögletes meg snassz, unalmas, bár az passzol a felsõ laphoz.

A "lábára" szeretném majd feltenni a különféle boxokat, ahol lehet tárolni gyujtóst, faszenet, egyebeket, viszont szerintem ez már nem fog beleférni az árba, max mint opcionális kiegészítõ. A csavar helyeket persze azért nem ártana elõre kialakítani, hogy már az alap modell könnyen fejleszthetõ legyen utólag is.

Ezeket még megcsinálom, aztán meglátjuk. 😊

Ma holnap jelentkezek új képekkel.
Sziasztok!

Mostanában valamiért amikor megmozgatok valamit, nagyon idétlen mozgásokat generál a max. Eddig automatikusan slow tulajdonságokat adott a kulcskockáknak, de mostanában ez mindig fast..és idegesítõ, hogy minden kucsot át kell állítanom. Hiába keresgélek, nem találok default beállítást erre vonatkozóan.Valaki járt már így?
Köszi!
Üdv!

Köszi 😊

Még azért van mit rajta csinálni, remélem a vége ütõs lesz mind esztétikailag, mind praktikusságra és árban sem fog elszállni.
nekem emg az jutott eszembe hogy ezt hogyan mozgatod?
vagy lebetonozod?

Aldaryn
Nálunk a család elég nagy kertigrill barát, ha jó az idõ, a hétvégi ebédek, fõleg, ha többen összegyûlünk szinte mindig a szabadban a grill mellett történnek, próbálni is próbáltunk már pár ilyen szerkentyût, és mivel azok nem feleltek meg az elvárásoknak, jött az ötlet, hogy legyen egy samottból rakott, házilag tervezett.

Pár észrevétel, és tapasztalat, hátha segít az egész elrendezés lehetne asszimetrikus, hogy az egyik oldalon nagyobb munkafelületet lehessen kialakítani. Örök probléma, hogy a szépen elõkészített húst, a locsoláshoz használt szószokat, a fûszereket, amikre gyakran van szükség, nincs hová pakolni a grill közelében, nemhogy a grillen magán. Mindig oda kell vonszolni egy asztalt, ha nem akarsz szaladgálni. Valamint a hideg sörnek is kell hely, mert aki a húst forgatja, az izzad. 😄
A fedõ belsõ felülete lehetne mattfekete, valamint a tûztér belsõ fele is. Korom az lesz, nem is kevés, a legnyugodtabb grillezõ is képes másfél üveg gyújtófolyadékot kilocsolni a faszénre, hogy lássa milyen szépen lobban be.
Szerintem a széleirõl le kellene varászolni a sarkoelemeket, értem én, hogy miért van ott, de csúnya.

per aspera ad astra

tenkenorman
öröm látni hogy ízléssel rendelkezõ emberek is terveznek, és nem csak olyat amibõl már van 25 ugyan olyan.

Mondjuk a kettõ egészen más téma. Amit ti csináltatok annak is megvan a varázsa. Fene tudja, hogy mekkora lenne rá az igény, én azt látom, hogy pont ez a kategória hiányzik a piacról. Kicsit egyszerûbb kivitelû, de azért a profi gépekre hajazó termék, amiben van anyag és relative jó árban van.

Csináltam még egy két variálást, nemsokára azokat is feltöltöm. Kezd egész pofás lenni 😊
A fenti részt feketére cseréltem, bár nem azt amit putyi javasolt, de a kinézetre sokat dobott, életelibb lett.
Az a takarítás szempontjából nekem nem tûnik túl higiénikus megoldásnak.
De amúgy az lehet, hogy valóban kibassza a szemed nyári napsütésben. 😊
Aldaryn
A drágaság relatív. Az értéket mindig az határozza meg, hogy kinek mennyit ér. 😊 Mi épp most rakatunk egy kemencébõl, bográcshelybõl és egy szép széles rácsból álló rendszert ennek nagyjából a háromszorosából, tehát én biztosan nem vennék, de annak, akinek nincs erre helye, vagy valami mobilat szeretne, annak megérheti. Minden a minõségen múlik, a jelenleg kapható, még drágább modellek összeszerelési minõsége is iszonyat gagyi. Olyanok, mint a félmillás kávégépek, amiknek nyöszörgõ, nyekergõ mûanyag mindene.

per aspera ad astra