63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Jim Morrison
    elso latasra azt hittem otthoni :D (igazi)
    vagy az ? :D
  • ThomasGins
    Csak neked:)
    link
  • nenad
    szekrény valaki?
  • repvez
    Lehet valamilyen szinten parametrikusan használni a maxot?Hasonloan mint mondjuk az inventort.
    Csak az miatt érdekelne, ha készitenék egy ház tervet és szügség lenne modositani mondjuk az egyik szoba méretét vagy az ablakét akkor ne torzitsa el a topologiát vagy a másik szoba falát ferdére nyujva?

közben megvilágosodtam a multkor linkelt videobol és szemléletet váltottam :P
    Az eredmény:
    ujra modellezve szerkesztés közben
    és ugyan az 2x-es turbosmoothat nincs torzitás és teljesen nyégyszög minden.
  • Rettenthető
    Köszi mindenkinek a segítséget!
    Nem okoz egy pillanatnyi gondot sem a PS használata, csak arra voltam kíváncsi, hogy én nem veszek észre valamit, holott annyira evidensen ott van, illetve volt benne egy enyhe olyan is, hogy ha megvalósítható 100%-ig MAX-ben, akkor ismerjem ezen tulajdonságait is (na nem mintha csak ennyi hiányozna a tökéletes megismeréshez :-) ).
  • nenad
    ezt ismerem, azért köszi.
    A folyadékszimuláció elég meggyöző
  • ThomasGins
    Nálam nagyon sokat fagy, de jópofa kis cucc.
  • zenoka
    csak ezt a basicet talaltam
    http://www.youtube.com/watch?v=ebwyKWrnWxU
  • nenad
    phoenix-heznincsen valakinek jó tutor linkje, folyadék szimulációra gondolok.
  • Richard49
    Ott van a Camera Match,azzal is tudsz állítgatni..
  • VO101Tom
    PS-ben sem kell feltétlenül vagdosni, file mentéskor png-t mentesz, bepipálod, hogy alpha channel, és áttetsző háttérrel menti el a renderelt képet. Persze amit zenoka írt, hogy kiszámolod és oda igazítod a kamerát, az sokkal elegánsabb :)
  • zenoka
    Miert nem akarsz ps-elni? Ha meg mégis maxban akarod megoldani: tudod a targytavolsagot, tudod a kepszelesseget ( mekkora kell) es szépen alapmatematikai muveletekkel kiszamolod hogy milyen látószögű kamera kell neked:) De a ps egyszerűbb szvsz:)
  • Rettenthető
    Háát köszi, meg minden, csak hát izé...
    Szemléltetve:
    A mellékelt ábrán látható kamerának azon részét - amelyiket pirossal kiemeltem - hogyan lehetne ráilleszteni hibátlanul az alatta található dobozra, hogy egy ennél pontosabb képet kapjak egy doboz belsejéről?
    A doboz élei ugyanis nem kellő pontossággal tartanak a kép sarkai felé.
    Vagy ez a max-ben nem megoldható, és mindenképpen Photoshop-ban kell utólagosan darabolni?
  • zenoka
    hmm erdekes
    koszi
  • nenad
    1. lightcahce egy elég duva közelítés,
    2 az imapnál a sugarak nagy része az égboltba vagy a semmibe megy el, így a renderidő/pontosság jobban megéri.
  • zenoka
    exteriornal ne light cache? megleptel! kifejted? pleeese:)
  • nenad
    a glossy mehet interpolateddel.
  • nenad
    exteriorre ne használj lihgt cachet és nygogodtan feltolhatod a HSPH-t. Nem lassít jelentősen.
  • zenoka
    ha nem akarsz nagyon renderido novekedes akkor csinald nenad fele regi trukkot: teszel egy vraytoont arra a falszakaszra es szepen elmossa rendernel.
  • youth #55782
    Miért ne normalozzak? Lasabb mint a bump?
    Amúgy nincs ötletetek, hogy a foltosságot, hogy kéne kiküszöbölni? Próbáltam irmapnél a details-t, de úgy se változott nagyon a szitu.
  • putyi
    hagyd a csába a normál map-et. tök jó a bump is.
  • youth #55780
    Üdv!
    Kis problémába ütköztem:
    Egy csarnok külső hullámlemezei nagyon foltosak voltak, de ha az irmap-ot felhúzom, sok lesz a renderidő és azért pár ezer képen jó lenne időt spórolni. Azzal már sikerült, hogy a 3D hullámlemezt normal mapre cseréltem,de ahol találkozik a szegéllyel, foltos: kép
    Mit kéne állítani, hogy viszonylag kevésbé legyen foltos és még tűrhető renderidők jöjjenek ki?
  • youth #55779
    Beállítod a kamerát a kocka belsejébe és látómezőnek 90 fokot állítasz.
  • youth #55778
    Megvan a max fagyás oka: multiscatter.dlo :/
  • Rettenthető
    Ha egy szimpla négyszög (téglalap v. négyzet) alapú doboz belsejét szeretném totálba renderképnek, akkor a kameránál hogyan lehet azt beállítani, hogy a kamera látómezeje 100%-ig, pontosan lefedje a dobozt... amolyan a doboz tetejének a helyére kellene a kamera látómezeje?
  • ThomasGins
    Nekem annyira nem jött be igy elsőre.
  • putyi
    aha, letölthető.
  • Cronvell
    Hello!
    Buék mindenkinek!!!
    Szeretnék egy kis segítséget kérni.
    Van egy tárcsafék textúrám meg egy kész tárcsafékem de nem tudom felrakni a tárcsára a textúrát bárhogy is forgatom mert mindíg a tárcsafék felületén csavarja fel a textúrát az helyett, hogy csak rátenné.

Előre is köszönöm!
  • ThomasGins
    Priv ment...
  • youth #55772
    Jó cucc tényleg, találkozott már valaki nemcsak a demó verziójával? :)

Boldog új évet kívánok a sorstársaknak!
  • FRenkie
    Buék!
  • zenoka
    mondani kellet volna neki hogy silence, i kill you!!
    http://www.youtube.com/watch?v=HxYBceSNUrM
  • nenad
    bbc2: Egy vicsori-ízes sniper hátbaszúrás útán, egy másik ellenséges katona hátbalő, és az mondja "Fuck You!" De brutál sértödött arrogáns hangon.
    Szarrá röhögtem magam.
  • repvez
    elég jo kis cucc legalábbis annak tünik .
  • zenoka
    35 kiloval kevesebb voltal? nem voltal te akkor egy kicsit tul vekony?
  • hunkircsi
    Nagyon boldog és persze poligonokban gazdag új évet kívánok mindenkinek!!!
  • Met
    A 35 kiló mennyi idő alatt ment vissza?:)
  • nenad
    Hahaha. Ma vettem a bátorságot és megmértem a súlyomat. Sikerült vagy 35 kilót visszahíznom. Most akkor megint lefogyok vagy 40-et, hogy kevesebb legyek mint voltam és ezúttal nem fogok visszahízni. :D
  • zenoka
    búék:) pezsgore fel!
  • Atika :o)
    BÚÉK! mindenkinek