63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#55801 elso latasra azt hittem otthoni :D (igazi)
vagy az ? :D -
#55800 Csak neked:)
link -
nenad #55799 szekrény valaki? -
#55798 Lehet valamilyen szinten parametrikusan használni a maxot?Hasonloan mint mondjuk az inventort.
Csak az miatt érdekelne, ha készitenék egy ház tervet és szügség lenne modositani mondjuk az egyik szoba méretét vagy az ablakét akkor ne torzitsa el a topologiát vagy a másik szoba falát ferdére nyujva?
közben megvilágosodtam a multkor linkelt videobol és szemléletet váltottam :P
Az eredmény:
ujra modellezve szerkesztés közben
és ugyan az 2x-es turbosmoothat nincs torzitás és teljesen nyégyszög minden. -
#55797 Köszi mindenkinek a segítséget!
Nem okoz egy pillanatnyi gondot sem a PS használata, csak arra voltam kíváncsi, hogy én nem veszek észre valamit, holott annyira evidensen ott van, illetve volt benne egy enyhe olyan is, hogy ha megvalósítható 100%-ig MAX-ben, akkor ismerjem ezen tulajdonságait is (na nem mintha csak ennyi hiányozna a tökéletes megismeréshez :-) ). -
nenad #55796 ezt ismerem, azért köszi.
A folyadékszimuláció elég meggyöző -
#55795 Nálam nagyon sokat fagy, de jópofa kis cucc. -
zenoka #55794 csak ezt a basicet talaltam
http://www.youtube.com/watch?v=ebwyKWrnWxU -
nenad #55793 phoenix-heznincsen valakinek jó tutor linkje, folyadék szimulációra gondolok. -
Richard49 #55792 Ott van a Camera Match,azzal is tudsz állítgatni.. -
#55791 PS-ben sem kell feltétlenül vagdosni, file mentéskor png-t mentesz, bepipálod, hogy alpha channel, és áttetsző háttérrel menti el a renderelt képet. Persze amit zenoka írt, hogy kiszámolod és oda igazítod a kamerát, az sokkal elegánsabb :) -
zenoka #55790 Miert nem akarsz ps-elni? Ha meg mégis maxban akarod megoldani: tudod a targytavolsagot, tudod a kepszelesseget ( mekkora kell) es szépen alapmatematikai muveletekkel kiszamolod hogy milyen látószögű kamera kell neked:) De a ps egyszerűbb szvsz:) -
#55789 Háát köszi, meg minden, csak hát izé...
Szemléltetve:
A mellékelt ábrán látható kamerának azon részét - amelyiket pirossal kiemeltem - hogyan lehetne ráilleszteni hibátlanul az alatta található dobozra, hogy egy ennél pontosabb képet kapjak egy doboz belsejéről?
A doboz élei ugyanis nem kellő pontossággal tartanak a kép sarkai felé.
Vagy ez a max-ben nem megoldható, és mindenképpen Photoshop-ban kell utólagosan darabolni? -
zenoka #55788 hmm erdekes
koszi -
nenad #55787 1. lightcahce egy elég duva közelítés,
2 az imapnál a sugarak nagy része az égboltba vagy a semmibe megy el, így a renderidő/pontosság jobban megéri.
-
zenoka #55786 exteriornal ne light cache? megleptel! kifejted? pleeese:) -
nenad #55785 a glossy mehet interpolateddel. -
nenad #55784 exteriorre ne használj lihgt cachet és nygogodtan feltolhatod a HSPH-t. Nem lassít jelentősen. -
zenoka #55783 ha nem akarsz nagyon renderido novekedes akkor csinald nenad fele regi trukkot: teszel egy vraytoont arra a falszakaszra es szepen elmossa rendernel. -
#55782 Miért ne normalozzak? Lasabb mint a bump?
Amúgy nincs ötletetek, hogy a foltosságot, hogy kéne kiküszöbölni? Próbáltam irmapnél a details-t, de úgy se változott nagyon a szitu. -
putyi #55781 hagyd a csába a normál map-et. tök jó a bump is. -
#55780 Üdv!
Kis problémába ütköztem:
Egy csarnok külső hullámlemezei nagyon foltosak voltak, de ha az irmap-ot felhúzom, sok lesz a renderidő és azért pár ezer képen jó lenne időt spórolni. Azzal már sikerült, hogy a 3D hullámlemezt normal mapre cseréltem,de ahol találkozik a szegéllyel, foltos: kép
Mit kéne állítani, hogy viszonylag kevésbé legyen foltos és még tűrhető renderidők jöjjenek ki? -
#55779 Beállítod a kamerát a kocka belsejébe és látómezőnek 90 fokot állítasz. -
#55778 Megvan a max fagyás oka: multiscatter.dlo :/ -
#55777 Ha egy szimpla négyszög (téglalap v. négyzet) alapú doboz belsejét szeretném totálba renderképnek, akkor a kameránál hogyan lehet azt beállítani, hogy a kamera látómezeje 100%-ig, pontosan lefedje a dobozt... amolyan a doboz tetejének a helyére kellene a kamera látómezeje? -
#55776 Nekem annyira nem jött be igy elsőre. -
putyi #55775 aha, letölthető. -
Cronvell #55774 Hello!
Buék mindenkinek!!!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy tárcsafék textúrám meg egy kész tárcsafékem de nem tudom felrakni a tárcsára a textúrát bárhogy is forgatom mert mindíg a tárcsafék felületén csavarja fel a textúrát az helyett, hogy csak rátenné.
Előre is köszönöm! -
#55773 Priv ment... -
#55772 Jó cucc tényleg, találkozott már valaki nemcsak a demó verziójával? :)
Boldog új évet kívánok a sorstársaknak! -
#55771 Buék! -
zenoka #55770 mondani kellet volna neki hogy silence, i kill you!!
http://www.youtube.com/watch?v=HxYBceSNUrM -
nenad #55769 bbc2: Egy vicsori-ízes sniper hátbaszúrás útán, egy másik ellenséges katona hátbalő, és az mondja "Fuck You!" De brutál sértödött arrogáns hangon.
Szarrá röhögtem magam. -
#55768 elég jo kis cucc legalábbis annak tünik . -
zenoka #55767 35 kiloval kevesebb voltal? nem voltal te akkor egy kicsit tul vekony? -
#55766 Nagyon boldog és persze poligonokban gazdag új évet kívánok mindenkinek!!! -
#55765 A 35 kiló mennyi idő alatt ment vissza?:) -
nenad #55764 Hahaha. Ma vettem a bátorságot és megmértem a súlyomat. Sikerült vagy 35 kilót visszahíznom. Most akkor megint lefogyok vagy 40-et, hogy kevesebb legyek mint voltam és ezúttal nem fogok visszahízni. :D
-
zenoka #55763 búék:) pezsgore fel! -
#55762 BÚÉK! mindenkinek