3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
design: Diego Rodriguez
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
the world is mine
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Szóval itt csak a model maxbahozása és a render az én érdemem. Amit tudok azt mindent video tutorialokbol tanultam, illetve ehez a csillogáshoz volt 1-2 hasznos szöveges tutorial is. A leirt problémára próbáltam keresni választ, de nem nagyon találtam, valószinüleg rosz kulcsszavakkal kerestem. Szóval kb azt tudom amire éppen szükségem volt és utánna néztem, de sokszor nevetnek rajam hogy totál alap dolgokat nem tudok hogy mi hogy meg merre van a maxban, hát ez van. 😊
\"So always look on the bright side of death\"
sima matek:
x orat dolgozok egy projecten y penzert. ha azt szeretnek hogy y-z penzbol kijojjon akkor en x-F orat dolgozok rajta. hogy a maradek orat hasznosabb dologra tudjam raforditani (lasd masik megrendelo).
Ha meg nem egyszeri megrendelo akkor jon az ordogi kor hogy mi a picsaert ne varjak el a kovetkezo melonal a szarpenzert ujra a magasabb minoseget. igy nem lehet egy vallalkozasnak fejlodnie szepen lehet stagnalni de elore lepni nem.
Egyebekent meg ha szar penz nem magas minoseg amit lead az ember azt utana nem teszi be portfolioba pont.
Igenis hatarozza meg a vallalasi ar a minoseget valamilyen mertekben. szerintem!!
ott van a render mellet legorduloben regebbieknel ujaknal meg a renderablakban van balra fent egy legordulo.
Köszönöm elõre is a segitséget!

a minõséget pedig szerintem ne a vállalási ár határozza meg. mi legalábbis ezt az elvet követjük. van egy csomó olyan munkánk ami jó esetben is nullszaldós, de azokat sem basszuk össze. már csak azért sem, mert a portfolióban már nem szerepel a vállalási ár.
De leltem egy szkriptet amivel a subdiveket le lehet venni egyszerre mindenhol,ha kell valakinek elõkukázom.
Életemben nem láttam még ilyen sok egyforma szabályos fahasábot (elsõ kép) 😊
A harmadik képen, nekem kicsit soknak tûnik a plafonon a lakk.
I will use google before asking stupid questions.
itt a világ vége<#zavart1>#zavart1>
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Végre és ez még a közelre zoomolási problémámat is megoldotta , eddig nem is tudtam elképzelni hogyan tudjátok a kis apro dolgokat megcsinálni mikor nem is tidok olyan közel zoomolni , hát megvan hogyan .
Nem lenne rosz ha lenne ilyen, hogy mindegyik nézöpontot az adott kijelölésre ugrasztaná .
De azért ez eléggé rossz hogy ezt nem lehet ilyen egyszerüen elintézni hogy a vertexeket bárhol bármikor ossze lehessen weldelni függetlenül attol hogy hol helyezkedik el egy adott objektumon belül.
Teszemazt itt az "érintkezõ" részek hiába nyitottak, az alsó doboznak nincs felül nyitott éle (border), mert van egy belsõ fala.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Elviekben nem lehet hogy összekeverje a kettöt hiszen egymás mellett vannak és perspektiv nézetben nem takarja ki egy másik vertexwt mint ha mondjuk front nézetbe lenne és a kiirás szerint is csak 2 vetrex van kijelölve
Groundwiz planter használ valaki? Ha igen szóljon, mert priviben lenne egy kérdésem.
köszi
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Baromi lassú hétvége van. zzzzzzZZZZzz

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Az alpha bug is javítva lett de arra a buildre még várni kell,(nem sikerült win alatt normálisan compileolnom) Ezt holnap vagy holnapután kidobom és akkor elmondhatjuk hogy van egy elég stabil cucc.

hang nélkül nézem a videót<#zavart1>#zavart1>
<#worship>#worship>
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
ha van 1 tif képem alfával, akkor van valmi gyors megoldás maxban amivel ff maskot tudok belõle varázsolni?
Ha az rgb channel outputnál az alpha as gray-t választom, akkor pont olyat kapok, de rendernél szar, mert az is átlátszó félig, ami elvileg fekete.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Nézek egy tutorial videót, kijelöl egy csõbe 3 vonalat, loopolja, majd rányom a polygon gombra és az edge kijelölés poligon kijelöléssé vált át.
Nálam nem<#confused>#confused>
per aspera ad astra
Egész picit off a dolog, de mivel a MAX-hoz közvetlenül köze van, ezért felteszem, remélem, valaki volt már hasonló cipõben.
Szóval mostanság a távolról irányíthatósággal bajlódok. Magyarországról szerettem volna a bécsi irodában tanyázó asztali rendergépet irányítani, meg néha felügyelni. Kezdtem a VNC-vel, de az iroda internetje kissé full biztonsági szinten leledzik, és sehogy nem bírtunk ésszerû módszert találni arra, hogy a VNC-vel rákapcsolódjak az irodai gépre.
Ezekután ajánlották a www.logmein.com csodát, ami tényleg szuper, meg az ingyenes része is tök jól használható, és mindenféle Router bütykölés nélkül beenged csatlakozni. No, ez eddig mind szép és jó, csak az a gondom, hogy a MAX nézetablakai egy az egyben nem jelennek meg. Érdekes módon a haverom kipróbálta, nála simán mûködik.
Fõleg a MAX miatt van szükségem a távoli vezérlésre, de nem csak egy renderslave kell, hanem komplett ott üljek a gép elõtt anélkül, hogy annyit utaznom kelljen. Néha a kolegám is használja azt a gépet, és így távolról tök jól tudnám segíteni, ha valamit éppen nem ért.
Ha valaki tud bármi infót, hogy ne kelljen vakon MAX-oznom a logmein távoli vezérlése közben, akkor kérem, hogy ossza meg velem.
Nagyon köszönöm a segítséget elõre is.
Ki korán kel, poligont lel.
Vagy érdemesebb collapsolni?
pl. valami smooth vagy shell
I will use google before asking stupid questions.
the world is mine
feljebb nem akarok/tudok menni😊