3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az maga a max, vray ebbe nem szól bele.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

FRenkie
mire összeszedi az ember a plugineket meg a renderelõket az aktuális verzióhoz, jön az újabb :S

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

😄😄
valljuk be osszinten szidjuk szidjuk de elobb utobb muszaj lesz verziot valtani es akkor majd a kovetkezo generaciot fogjuk szidni😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

de 1,666666666666666666666666666666666666666666666666666666-szor szebb lesz a render.

hja ezt akartam is irni a masik topicban annal a ket kepnel amit oda linkeltem a 2009 es valtozat render kozben 300 megat evat memobol ugyanaz a jelenet 2011 en 500 megat zabalt

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

LOL, hehe, ez unnbiased renderer teapot imádó komám. Itt nincsen nem gi. Kausztikát ki-be lehet kapcsolgatni. Talán 1-2 hét és kidobom az elsõ bétát az exporterbõl. Elõre szólok, nem lesz max2011 kompatibilis. Mert az igéretek ellenére brutálisan lassan töltõdik, mert az igéretek ellenére 400 mega fölött indul (200 alatt igérték), mert az igéretek ellenére az ablakezelõ single threaded, nem alkalmaz több magot. Stb. Csak azért se! 😄😄😄

Ja igen legalább ati 4850 kell hozzá. Anélkül is elmegy, de akkor nem sok értelme van, mert órákat kell várni..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Nagyobb, lassabb, sokkal robusztusabbnak érzed. És új a spalsh screen. Frissebb érzés.

per aspera ad astra

node alapu mat editor. beepitett composite (nem talaltam meg).
kb ennyi😄
jah sokkal lassaban indul el mint mondjuk a 9 es😄

FRenkie
Beszarok már itt a max 2011. van valami jó fícsörje? nincs kedvem olvasgatni 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Metwork
Autó lámpáját szeretném kicsit feldobni, arra gondoltam, hogy adok egy kis "izzást" valaminek bent, mintha az izzó világítana. Ez megoldható max-ben (hogy?) vagy ps-el?

I will use google before asking stupid questions.

ThomasGins
Pofás! Kausztikkal GI-vel is elboldogul?😊

\"So always look on the bright side of death\"

max boolean 😄 egyébként sztem csak össze vissza verõdik a fény, és a rosz vertex normalokon gázosan verõdik le. No, de a lényeg az atmoszféra szép árnyékai.

Aldaryn
Az a fal ott refraktív, vagy mi van vele? 😊

per aspera ad astra

scatter media, vagy másképpen levegõ implementációja smallLuxGPU-ban.

repvez
mondjuk tényleg jo ötlet azok a kihuzhat fiokok a tüztér mellett , ebbe akár az elkészült kaját melegen lehet tartani amig elkészül a többi vagy a másik fogás.
Persze, nem is azért mondtam, csak hogy ég és föld a különbség a két lemez között. Ha lesz már kész modell, azt lefotózom és felrakom ide is. 😊
Aldaryn
erõtanilag egy tartály azért elég más tészta, mint ez a tekert doboz az alján. 😊 Legyártjátok, megnézitek, eldöntitek. Ennél jobb módszer nincs nagyon.

per aspera ad astra

Egyet le fogunk gyártani nemsokára és abból tanulva biztos lesz rajta változtatás. Az elsõ darabnak már meg is van a gazdája 😊. Kialakítok neki egy helyet, aztán teszteljük a haverokkal. A szélességét még azért elõtte valószínûleg kicsit növelem.

Szerkezetileg az egész nem lenne jó választás, de ettõl egyedi. Én 0,8 és 1,5 közötti lemezvastagságban gondolkoztam. A belsejébe pedig zártszelvényt tennék. Sokat nem növel az áron és a munkán. Amitõl én tartok, hogy a kis láb és nagy szélesség miatt rezonálni fog ami a szélénél igen zavaró lesz és gagyi hatása lesz tõle. Viszont ha belekerül a zártszelvény és kap egy masszív talpat, akkor nem hiszem, hogy nagy gond lenne vele. Ha 0,8-as lemezbõl nem lesz elég merev, akkor feljebb kell vinni a vastagságot.

Az ember akinél vannak a gépek elvileg tud 10-es lemezt hajlítani. Ha nem változtatok rajta. Vagy nem kell olyan vastag lemez, vagy más irányba viszem a kivitelét. Vagy marad a sima szögletes vasnehezék. 😊

Amúgy jelenleg 1,5-ös saválló lemezbõl gyártatok tartályokat, amikben 7-8 bar nyomás van. A lemez meg sem mozdul, az már elég masszív. Anno elsõ körben ott is 0,8-as lemezzel próbálkoztam, de annak kinyomta az oldalát már az 5 bar is.
Aldaryn
gondolj arra, hogy mennyit nézik az emberek egy ilyen sezrekezet alját. A jelenlegi design ráadásul erõk és hajlás szempontjából sem a legjobb választás, arról nem is beszélve, hogy mivel hajtasz le egy ilyen vastag lemezt ilyen ívben. A tetején jó ötlet ez a két kihúzható fiók, de én még mindig bajban lennék, ha a húsz szelet steaket ugyanennyi csabait meg pácolt csirkét tartalmazó tálat le kellene tennem valahová, amíg a rablóhúsocskákon megpirul a hagyma...

per aspera ad astra

Lehet. de sajnos a túl egyszerû talp valahogy rontott az egészen. Szvsz eddig ez lett e legjobb, viszont ahogy írtad is, ha valaki le tudja csavarozni, akkor valószínûleg az lenne a legjobb megoldás.

Lehet hogy egy 8-as lemez is elég 😊

Itt van még egy kép ahol ki van nyitva az egész: grillezõ nyitva

Amúgy ez a design sokkal jobb szerintem is, de itt már elborultam és elmentem a drágán kivitelezhetõ grill felé. Ezt már nem nagyon lehet 60 pénzbõl kihozni. Szerintem csak a gyártás elmegy 150 ig minimum, de majd kiderül. Az biztos hogy erõsen fog majd a ceruza ennél a verziónál. 😊
Aldaryn
A talpat szerintem felesleges ennyire túldimenzionálni. Egy felcsavarozható vastagabb (azért nem 10es... 😄) lemez kellene, amit elhagyva akár lerögzíteni is lehetne az egységet. ez a design nekem sokkal bejövõsebb.

per aspera ad astra

ha ezt fûre illetve kertbe rakod a lábazat alsó eleme és a lap között túl nagy a távolság, talán úgy jobb lenne ha nem lenne benne ív, mert akkor a lábak besûllyedhetnek a talajba a lap meg megtámaszkodik ahol tud. Így csak a lábakra illetve az ívre helyezõdik a súly, ami lehet nem túl szerencsés. Ezt még átgondolnám, a többihez nem értek.

Megvalósítás nem gond. Az egyetlen hiba az ár, viszont nem ez lesz az "itthoni" modell. Édesapám már az elõzõ rajzok alapján elkezdte kirajzolni azt a verziót, amit még jó árban ki lehet hozni. Itt már sok a hegesztés, elszalad az ár, de csinálunk egy ilyen komolyabb modellt is és megpróbálkozok fele külföld felé.

Azért lett ilyen vastag a talpa, hogy fasza stabil legyen.
Papirzacsi
Az alsó lemez vastagságát elnézve nem lehet valami könnyû a cucc.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

tenkenorman
így viszont már a megvalósítás ... nemtudom lehetséges ezt összerakni?

http://www.tenke.hu

Kicsit sikerült tovább haladnom a grilezõvel a kapott ötletek és pár új elképzelés alapján:

Grillezõ
ez se rossz, de jóval lasabb összességében. Igen a 2,01 es sdk az ami problémázik sajna. Én szerencsére nem upgradeltem arra.

Nekem a SmallptGPU v2.0-t sikerült eddig csak mûködésre bírnom és abban lehet tárgyakat is mozgatni. A SmallLuxGPU v1.3 "link failed" hibaüzenettel leáll (HD4850, W7 x64), bár ez úgy tûnik az Ati Stream SDK 2.01 hibája, legalábbis ezt találtam gúglival.

itt a kamerát lehet mozgatni mást nem nagyon.
Most demoztak egy két képet az apha mappal ivy generátorral. Lehet most este ezt és a bumpot fogom betenni. Egy két apró bugger van még azokat majd levadászom ,aztán annyi.
Piszok jó funkciónak tünik a participating media, egyfajta legeõt vagy egyéb közeget szimulál, amiben a fény vagy gyengül vagy "erõsödik" így létrehozva a köd, vagy a az ablakon beszûrõdõ fény hatásait.

GerY5
Sziasztok!

Elnézést kérek, ha hülyeséget kérdek. 3Ds 2010 alatt van egy meglehetõsen idegesítõ dolog, amit nem sikerült eddig beállítanom. Nevezetesen az, hogy az Alt+W-vel kinagyítom valamelyik viewport-ot és utána a megfelelõ billentyûkkel váltogatnék a meglévõ 4 viewport között, akkor pl a T megnyomására nem a Top viewportra ugrik át, hanem az aktuálisban helyezi át a nézetet ortografikus felülnézetre. Magyarán amikor váltogatok, akkor nem a meglévõk között ugrál, mindegyiknek a saját megjelenítési beállításait használva, hanem abban az egyben váltogat nézetet. Én meg idegbajt kapok, mert míg mondjuk Left nézetben wireframe megjelenítésre volna szükségem, addig perspektívben maradnék a sima árnyalt, textúrás nézetnél. 😊

Valaki...?

http://www.dock4phone.com - http://gyar.eu/2A-dock4phone \"Az autónak is két tengelye van, mégsem függvény\"

Aldaryn
"célirányos fejlesztés" 😊

Köszönöm a képeket, az biztos, hogy ezek a progresszív rendszerek valami eszméletlen jók elõnézeti sebességben, fõleg, ha a memóriakezelés is dinamikus, és lehet menet közben geometriát ki-be cserélgetni anélkül, hogy újra kelljen inicializálni az egész rendszert.

per aspera ad astra

eh, be volt állítva az scale az infranviewban. 😄

16 min

2 min

csináltam egy 2 perces és egy 16 perceset ebbõl, a legós az jóval gyorsabb, ugyogy ott kb 1 és 5-6 percre kell számítani. A felbontást jelen pillanatban az ablak mérete korlátozta így 1924*1065

2 perc

16 perc

Esetleg majd segíthetsz tesztelni az exportert valmelyik nap.
Még ami fontos és bele kell tenni az a bump, alpha és a scattering media.
Ennyi kell nekem ahhoz, hogy az Evermotionon elinduljak majd a képemmel amit ezzel renderelek le.

passz. azt nem, tudom, de majd megnézem neked. De sztem simán belefér és ha más nem a preview brutálisan gyors.

Aldaryn
Egy ilyen jelenetbõl, vagy a legósból készítenél egy valós munka folyamatban is használható méretû rendert mondjuk (2K pl) egy 5 és egy 30perces idõvel ( a konvergencia végett)

per aspera ad astra

ThomasGins
Csinos lett!

Két mat + doftest. Erre ez is jó. Bár nyomtam egy két interiort is, ott még elfogadható volt a sebesség, fõleg unbiased rendering szempontjából, Kb fél óra alatt nagyon jó képet lehet kapni.

de csak mert benne van a kezed 😄

the world is mine

Haha, piszok jó lett! gratula!

Nos befejeztem a kis univerzumos kepem ami nenad wirezerje nelkul nem johetett volna letre koszi megegyszer 😊
Pics universe

the world is mine

ThomasGins
KHE!

Kellemes Húsvétot Emberek!

Malakai
- Unwrapnál nem sikerült reprodukálnom a problémád, mindig van sub-object szint.
- Viewportban orbit, pan-en nem tudsz lassítani. Egér görgõ érzékenységét a zoomoláshoz igen (pref/viewports/wheel zoom inc), a mozgatás és a forgatás érzékenységén a perspektivikus nézetben úgyszintén lehet változtatni (pref/gizmos/persp sens). Ezenkívül modellezéshez érdemes még subObject modera állítani az orbitot (hosszan tartva a gombot a jobb-alsó sarokban az orbiton legalsó).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

repvez
ja és még valami lehet valahol a viewport mozgatás sebességén vagy finomságán állitani, mert a kisebb részekre valo ráközelitéskor nem tudok igy kijelolni mozgatni semmit mert vagy tul sokat mozdul a vertex vagy a nézet ugrik és vagy távol lesz a kivánt rész vagy már a modell beljejében vagyok.
repvez
Igen Unwrap UVW módosító.

Ja egy kicsit furán irtam .Sima polyba modellezek, csak közbe rányomok a subd részre hogy hogyan mutatna smootolva a modell és ott látszik hogy néhol elrontja a formát , de csak ezért nem szerettem volna plussz élt beletenni, mivel nemárt ha 5000polyból megálna a modell most vagyok 900nál és még az alapformával sem végeztem nem hogy a részletekkel.
Vagy nekem az is megoldás lenne ha valahogy rendezettebb formát mutatna a modell felülete, külföldi forumokon a lowpoly modelek is olyan sima és gömbölyü formájunak néznek ki nekem meg ahány polymodositás annyi szinárnyalat látszik még rendernél is darabos a modell .
Malakai
- Unwrap UVW módosító?
- Akkor az viszont már a játékmotoron és az exporteren múlik. De miért akarsz te subdivet használni játékmodellnél? Elég ritkaság, hogy egy engine támogasson ilyesmit. Vagy ha meg normal maphoz a high poly modellnél, akkor ja, ott jobb ha maradsz a több polynál. A low poly modellnél a shading elsimítását, vagy élességét pedig a smoothing groupsal lehet állítani, ahol a különbözõ groupok közti élek élesek maradnak, az egy groupba tartozó szomszédos faszek közt pedig sima.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

repvez
igen arra gondolok, de nekem csak a neve jelenik meg a modositonak és nem lehet lenyitni hogy kiválasszam a submodokat , tehát nincs face mode sem .

Ez a crease paraméter jo lenne de nem biztos hogy igy maradna meg a modell ha elkészülte után bekerülne akár egy játékba vagy más rendszerbe valo megnyitás után. igy akkor marad a duplikálás ha más lehetöség nincs
Malakai
- Unwrapnál a viewportban való kijelölésekre gondolsz? Ha face sub-object modeban vagy, akkor aktivizálódniuk kell.
- Van crease paramétere a meshsmooth-nak, edge sub-object mode és ott kijelölgetve, de csak NURMS methode-al. Viszont lehet szenvedni akkor az abszolút éles részekkel. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

repvez
ujbol lenne 2 kérdésem.
Az egyik ha rámegyek az UVW wrap modositora akkor miért nem jelennek meg a submodjai ahol ki tudnám jelolni a dolgokat igy hiába nyomom le az edit gombot nem ad be semmit a textura beállito ablakban.
A következö hogy ha lowpolymodellnél maradok akkor hogyan tudom azt megoldani, hogy tul nagy polyfelhasználás nélkül éles éleket tenni a modellbe hogy a subd surface modifinél ne gkerekitse le ahol nem kell.A letörés az ugye megduplázná a polykat azon a helyen.
kis mattest a szokásos legó autóval. 2 perc a renderidõ, és minden anyagnak van kausztikája.
durván használhatóvá kezd avanzsálni a cucc.