3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"kenliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" <#bohoc>

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter
"bikicsunáj" <#awink>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ThomasGins
<#eplus2>

\"So always look on the bright side of death\"

Malakai
Az élet, a világmindenség, meg minden.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

tenkenorman
adjatok valami jó témát amit megcsinálhatnék 3ds maxban. már megint nem nem maxozok hónapok óta:S

http://www.tenke.hu

ThomasGins
És ha mégis könyv, akkor a bibliát vedd meg szerintem.

Aldaryn
Az én eddigi tapasztalatom, hogy MAXos könyvek maximum az olvasás élményével nyújtanak többet a helpnél, és hozzá kapcsolódó, egyébként eléggé átfogó, tutorialoknál. Igazi mesterfogásaokat úgyis a hosszú évek gyakorlata, profik mellett végzett munka hatása alakít csak ki. Erre az eddigi tizennemtudommennyi év nem cáfolt még rá, és azt hiszem, a többi sem fog. 😊

per aspera ad astra

DirtyVisions
(és lenne még egy kérdésem, olyan középhaladó vagyok a maxban, ilyen szinthez melyik könyvet tudnátok ajánlani? 3ds Max a 3D világa vagy 3ds max 7 Alapvetõ technikák középhaladóknak?)

http://www.dirtyvisions.org

DirtyVisions
Sziasztok!
Egy új, amatõr filmes csapathoz keresünk tagokat. Fõleg 3D-hez jól értõ személyek kellenének. Fizetni nem tudunk érte, csakis saját örömünkre csináljuk a dolgot. Tehát ha valakinek van kedve filmekben dolgozni (nem animációs film), akkor kérem jelentkezzen:
E-mail: [email protected]
MSN: [email protected]
Illetve az oldulunkon írhattok: Dirty Visions
További jó maxozást, üdv Szabó Péter - Dirty Visions

http://www.dirtyvisions.org

Aldaryn
Persze, végsõ soron az a fontos, hogy egy adott modellen a geometriai felbontás sûrûsége illeszkedjen a kívánt részletességhez, és relatíve konzisztens legyen, onnantól meg mindegy, hogyan készül. Az automatikus tesszalációval operáló algoritmusok mind rendre háromszögekkel dolgoznak, nm véletlen, nekünk, kis puhány embereknek kell a négyszögek rendezett világa. 😊

per aspera ad astra

Ez mondjuk nagyon igaz hogy kinek milyen a stilusa mert sok uton lehet eljutni ugyannahoz a vegeredmenyhez 😊

the world is mine

Malakai
Igen, a klasszikus subdivnél is ugyanez van és klasszikus alatt nem a klasszikus meshsmoothot értem max-ban, mert az trágya. 😊
De ettõl még elcseszi a loopok folytonosságát és poleokat hoz létre, tehát alacsonyabb szinteken továbbra is problémát jelent.
Persze nem a Gnomonos arcoknak akarok ellentmondani, azért írtam, hogy mire írhatta, mert annak is megvan az elõnye. Lényegében azon múlik, hogy ki hogyan dolgozik, mi neki a könnyebb.
Pl a háromszögeknél sokkal gázabb, hogyha elnyújtott, aránytalan polyk vannak, vagy a polyk mérete nagyon különbözik részeken és nem ott ahol kellene.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
Szekrény helyett<#mf1>

Metwork
Matt fekete autófestést, hogy tudok elõállítani?
Vagy ilyen v-ray festéssel találkozott valaki?

I will use google before asking stupid questions.

nekem ez magas igazabol ami engem rendszerint erdekel hogy amit ok csinalnak marha jol nez ki masik gondolom megbizhatok mert legtobjuk reszt vett valami nagy meloban szoval amit mondanak az ugy jo.

the world is mine

Aldaryn
Ez azért érdekes, mert tudtommal mudbox is, és zbrush is olyan algoritmust használ subd-re, ami az elsõ iteráció után csak quadokat eredményez függetlenül attól, hogy milyen volt a bemenet. (A quadokat további quadokra osztja, 1 háromszögbõl pedig lesz egy négyszög, stb...)

per aspera ad astra

Malakai
Van egy tippem, hogy mire mondhatták.
Lényegében egy elõny-hátrány csere.
A háromszögeket nehezebb csúnyán szétnyújtani szobrászkodás közben. Ellenben a négyszögeket szebben subdiveli, hisz ideális esetben nagyon kevés a csomópont (pole) és mindenhol végtelen loopok futnak. A háromszögeknél sokkal több lesz a problémásan lekerekedõ felület, vagy az összerántott felület.
De mindkét probléma orvosolható menet közben. Négyszögeknél a szétnyújtásra oda lehet figyelni, hogy ne tegye az ember, a háromszögeknél pedig a poleok által létrehozott problémákat meg el lehet simítgatni.
Nagyobb subdiv szinteken pedig mindkét probléma csak gyengül.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

az egyik gnomonworkshopos videoban volt

the world is mine

Malakai
@Midas: Ezt hol hallottad? Ugyanúgy subdivel, mint minden más program, tehát négyszögek az ideális.

Garou jól írta, hogy miket érdemes ellenõrizni, habár importnál nem szabadna összeomlania sokszögek esetén, háromszögnél meg végképp nem. Elméletileg régebbi verzióknál subdiv szint emeléskor meghalt sokszög esetén Mudbox, de az se import.

Amit ajánlani szoktak még az egy Utility/Reset XForm és, hogy a pivot az origóban legyen.
Én pedig még hozzátenném, hogy nem érdemes túl nagy méretben exportálni, értsd ne legyenek vertexek ezres nagyságrendre az origótól.

És persze mudbox presettel exportálni maxból, az eleve felosztja quadokra, persze azért jobb, ha te teszed meg.
Smooth groupok pedig nem számítanak, nem használja semmire a mudbox, megjelenítésre sem.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

nem olyan mint a zbrush mert abban meg 3 szogeket kell csinalni?

the world is mine

Garou
Mudboxba olyan modellt rakj, ami mondjuk quadokból áll csakis, tehát nincsenek benne 3 meg sokszögek. Továbbá az UV térkép legyen normálisan megcsinálva, ne lógjon egymásba semmi. Plusz gondolom obj-t akarsz neki adni, mert azt szereti... Ha ezek a feltételek teljesülnek, mennie kell. Ne legyen smooth-olva, ott úgyis húzhatod majd a részletességet ameddig akarod.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Helo, valaki tudna segiteni mudbox-ban?

Be akarok importálni egy modelt, de valahányszor készen van ,kiirja ezt :
"An unknown error has occured while performing the operation. we are sorry for the inconvenience."

Gondolom a használható RAM -ot kéne felvinni ,hogy ne akadjon ki egyfolytába.. pl ha valami bonyolultabb modelt összehozok az alap formákból ,akkor is .

Na de ezt hol lehet?

és van még egy kérdés, hogy mudbox-ba smootholva importáljam be a modelem ,vagy ne?
a win7 mindig atadja a memoriat ha kell ez benne a poen hogy folhasznalja az osszes uresen allo memoriat a rendszer gyorsitasara, de ha belovod a maxot akkor szukseg szerint atadja neki es joval kevesebben is elvan mint 1 giga mar neztem.

the world is mine

ThomasGins
Frankó, igy kipróbálva.

npeter
thx, ez tuti jó lesz majd 😉

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

sweet! minap neztem de meg nem probaltam.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins

Tegnap sikerült végre lefuttatnom ezt a SPECviewperf 10et, meg a Microstation Graphic benchmarkot mind a két kártyán. Mind 2 tesztnél az FirePro jött ki sokkal jobb eredményekkel. Egy dolog azért még nem világos elõttem. Ezek a benchmarkok OpenGl-el tesztelik le a kártyákat. Nekem eddig mindig direct3d volt beállítva maxban, mindig az volt a gyorsabb. Ebbõl fakad a következõ kérdésem😊 Ezeket a workstation kártyákat OpenGl-es megjelenítésre ildomos beállítani maxban?

Midas, én mostanában sokat camera mappelek és szeretem fullresben nézni a textúrákat a viewportban, és ott már bizony nem is olyan sok az a 6gb. Meg a win7 is alapból lefoglal magának 1 gb-t. Én is úgy gondoltam, hogy minimum 1gb memóriás videokártya kell, de most ezek a tesztek azt mutatják, hogy a Firepro jobb, pedig annak csk 512 Mb memója van.
most nem azert de 6 giga memoriara mar lehet pakolni rendesen, meg barmelyik jobb 1 gigas video kartya eleg.

the world is mine

Én a gépben lévõ memóriára gondoltam, nem a videokártyán lévõre
azért a driver is beleszól egy picit.

a chipen mulik minden, még a memória sebessgége is másodlagos.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Itt most nem az a kérdés hogy mi elég nekem, hanem hogy hogy mennyi különbség van a 2 között. Az erõs gép és stabil op rendszer mind megvan. A ram az ok, nekem még sajna csak 6gb van amit elég könnyû megtölteni. E miatt sem nagyon tudom letesztelni maxxal simán a polyszám felnyomásával, mert mind a 2nél a memó volt a korlát😞
Ezért lenne jó számokban látni a különbséget 😊 Mert így elég nehéz eldönteni, hogy melyik maradjon a gépben.
npeter
Szerény véleményem szerint bõven elég a geforce is neked. Itt a kulcsszó nem a VGA-n van, hanem a RAM-ok mennyiségén,minõségén. Legyen min. 1 erõs géped, abba lehetõleg minél több memória, vmi stabil oprendszer és mehet is a móka.

Sziasztok!
Kicsit offolnék ha nem haragszotok meg érte😊
Van egy videokártyám, egy Geforce gtx 285-ös és most szereztem egy ATI Firepro v5700-as kártyát kipróbálásra. Most ez az ATI elvileg egy workstation kártya ami kifejezetten 3ds melókra van tervezve és szeretném kideríteni, hogy melyik alkalmasabb max-ra meg az egyebekre. A SPECviewpref 10-es benchmarkot találtam erre (meg a SPECap 3Ds Max 9-et) a legalkalmasabbnak, de nem tudom elindítani, csak felvillan command prompt és ennyi. Nem próbálta már valaki véletlen ezt a benchmarkot?
Illetve örülnék ha véleményeznétek, hogy van-e értelme egy ilyen kártyának a meglévõ videokártyával szemben.
npeter
Itt találhatsz sok tutorialt: ->

😊) poen

the world is mine

Met
Hát, igazából már feladtam, hogy olyan legyen 😊
Valószínû, hogy újra kellene az egészet modellezni ahhoz meg nincs már kedvem.
Végül is így se rossz

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Jó ,nembaj az a lényeg jól reagáljátok le😊 Ne vegyétek magatokra, csak idegesít már hogy ment minden eddig , de 1-2 hónapig szerencsétlenkedtem ezzel a biped-phisique modelemmel és nem jutottam semmire mert voltak kis, idegesítõ ,elmagyarázhatatlan hibák ..

amugy a Generate Mapping Coords az hol van?

Aldaryn
Hörrr!

per aspera ad astra

kitort beloletek a gonosz 😄

the world is mine

SZilaJMaGGoT
Sztem elõször döntsd el, hogy mit is akarsz csinálni/mire akarod használni. Majd ennek megfelelõen kezd el vizsgálni a dolgot az alapoktól. Olyan oldal nem létezik ahol mindent megtalálsz, én sokszor egész napokat baszok el google keresgéléssel... Ha a karakter modellezés érdekel akkor ajánlom figyelmedbe anthony ward írományait(itt), de ha jól szét nézel mást is találhatsz. Ha nagyon érdekel a modellezés akkor addig szenvedj ameddig sikerül valamit rendesen megcsinálni, ha végletesen elcseszed akkor inkább hagyd a picsába és kezdj újat... Ha annyira nem éget a dolog, és csak unalomûzés gyanánt próbálgatod, de nem megy, akkor igaza van zenokának keress valami más hobbit.

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

hosszu leszek es banto:
1.) Npeter is leirta mit csinalj en is reszletesen nem tudom mit varsz meg menjen oda valaki fogja meg az egered?
vagy kitorlod a modositokat a symmetry folott es azt a reszt kezded elolrol
van egy kibaszott jo helye a maxnak es azt ugy hivjak hogy BEEPITETT SUGO amit az F1 el tudsz elohozni van benne egy resz ami a nullarol felepitett egy karakter animaciot.
es most jon a banto resz:
ha egy ev alatt nem jutottal el oda hogy magadtol megtalald a problemaidra a valaszt (es nem olyan reszekre gondolok hogy bevilagitasnal milyen fizikai kepletekkel lehet leirni a nem valos fenyterjedest es reflekciokat) hanem tenyleg a BEEPITETT SUGO altal konnyen kikeresheto problemakra akkor hagyd a picsaba az egeszet nem eri meg!! mert nem neked valo magadat szivatod es elbaszol egy csomo idot.

Na jó ,én most nem tudok ezzel mit kezdeni .. azt sem hiszem el h nincsen könnyû és gyors megoldás a kérdéseimre ,nem titeket hibáztatlak ,hanem sztem nagy fába vágtam a fejszét, rossz helyen kezdtem ,nem phisique-vel kéne szarakodnom elõször..

Viszont kéne nekem egy jó hely ,ahol vannak video tutorialok ,mint a videocopilot.net az after effectshez.. Azt jobban megtanultam kb 2hét alatt használni ,mint 1 év alatt a 3dsmaxot ,mert max-al csak a szarakodás ment szarakodás hátán..

pls help ebben ,valami oldal kéne
Lazarus
Ahhoz kell hogy létre tudjak hozni olyan custom attribute csúszkákat amivel az adott objektum színét és átlátszóságát tudom módosítani. De hiába drótozom be a megadott materialra, ha klónozás után a csúszkák minden egyes példány átlátszóságát és színét egyaránt módosítják.
Lazarus
Hogyan lehet úgy sokszorosítani egy objektumot hogy a hozzá rendelt material is egyedivé váljon? Most ha leklónozok akár Instance, reference vagy copyval bármit is ugyan azt az adott materialt használják.
Valamilyen automatizáció érdekelne, nem egyesével szeretném kicserélgetni a materialokat.
jah csak ma mert hetfo van es rendes gyerek vagyok
tutorial on:
1.) bongeszo cimsora www.google.com
2.) ott szovegmezobe beirod hogy show end result 3ds max
3.) enter
4.) MASODIK LINKRE KATTINTASZ ( http://www.secondpicture.com/tutorials/3d/3d_modeling_a_mouth_in_3ds_max.html)
5.) bongeszobe nyomsz egy ctrl+F et majd megkeresed "Show End Result on / off Toggle"
6.) elolvasod ertelmezed
7.) nem sikerul ertelmezni akkor ujra elolvasod
8.) tovabbi elolvasasok utan sem sikerul ertelmezni tenlyeg uninstalald

😛 hja kezdesnek😊

Aldaryn
Szerintem arra próbált utalni, hogy egy uninstall megoldja minden fájdalmad.

per aspera ad astra

SZilaJMaGGoT
Am a lehetõ legrosszabb alap pózt válaszottad... 😄

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)