63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#55882 Pofás nagyon, bár fordnak néztem, de lövésem sincs a kocsikhoz.
Sanya, pár magyar tutort azért találni gugliban is, videosmarton is láttam párat,de egybe se néztem bele, hogy hasznos-e. De amugy, ja, angol marad:) -
#55881 Mindig te vagy a szemét:)
Az a fellépő diamond plate v-ray material, annyira nekem se tetszik de más nem jutott az eszembe (ötlet, hogy milyen legyen?), már nincs kedvem vele tökölni
Az ilyenek azért kellenek, hogy valamibe bele tudjanak kötni -
zenoka #55880 megint en leszek a szemet.....
eloszor ami neked kell az a pivot point es a move tehat a sugoba erre keres ra.... ha ilyen dilemmanal megall a tudomany es egyedul nem boldogulsz a sugo es az internet segitsegevel akkor hagyd a picsaba az egeszet.
sanya200: druszam nincs mese angolul kell megtanulni hozza, vagyis inkabb a parancsokat mi mit jelent nincs magyarositva ez. amit tehetsz esetleg hogy valahonnan megveszed a 3d studio max bibliat..
Met: szerintem jo lett ami elut magatol a kep minosegetol az a kilepo resz (az afem ize az ajto alatt.. disppel lett megoldva? az nem tetszik) -
sanya200 #55879 Tudtok abban segíteni hogy honnan lehet beszeretni magyar nyelvű oktatóanyagot.Elkezdeném én is valamikor de angolul vajmi keveset tudok, meg totál fogalmam nincs az egész progiról.Valahogy el kéne indulni. -
#55878 Itt-ott elég érdekes a mesh, de tetszik, hogy megvan a chevrolet felírat a seggén(egy mesh a többivel, mutatsz egy wire-t?) meg a lánc, a kis csavarok stb. Még tunyingólhatnád szerintem az anyagokat és egy olyan minimális környezetet mint a HDRI-d simán össze lehet tákolni secperc alatt:)
Lesd be ezt ha gondolod, ebben van több carpaint is és elég realisztikus hatásúak.
http://dl.dropbox.com/u/405131/CarPaint_Vrayblend.mat -
#55877 Pls help ide:
1 kérdés -
#55876 Nos, mivel a HDR-es hátteret nem sikerült megoldanom ezért maradtam a hagyományoknál (meg már untam is ezt az autót)
-
#55875 Sziasztok!
Egy szerintem nektek elég egyszerű kérdéssel fordulnék hozzátok! :) Mivel én nem rég kezdtem el tanulmányozni a 3dmaxot ezért még fogalmam sincs erről ! :D Nos a kérdés úgy szólna hogy tudja e valaki hogyan lehet egy kijelölt tárgyat valami billentyű parancsal vagy más hogyan az XYZ tengelyek tökéletes központjába helyezni tehát oda ahol az a kis placc van ... ez azért lenne fontos nekem mert van egy biped csontvázam és szeretném rá helyezni a karakterre de bárhogy próbálom valami mindig kilóg :D a csontváz már be van állítva a megfelelő pozícióba szóval nem azzal van a gondom :)
Ha valakinek nem lenne világos hova akarom helyezni itt 1 szépséges képecske :)
Uploaded with ImageShack.us
De ha ez nem lehetséges hogy oda helyezzem a tárgyam akkor gondolom van olyan lehetőség 3dmaxban(gondolom én mivel c4dbe van) hogy meghatározzam egy adott tárgynak a cordinátáit... és akkor oda mindenhova 0-át írnék akkor gondolom középen lenne :D 3dmaxba csak olyat találtam ahol a tárgyhoz képest határozhatom meg és nem a központhoz képest :)
Remélem tudtok segíteni eme kényes problémámban :) Előre is köszi szépen.
Üdv, musztyy! -
nenad #55874 http://www.rhino3d.com/4/help/fileio/file_formats.htm -
#55873 Üdv.
Miért nem tudom exportálni *IGS formátumba a modellt?
*.xlo-ba menti el. Az a baj, hogy az Inventor csak *IGS megnyitását támogatja. DWG-be tudta exportálni, a DXF-től meg meghalt szegény Inventor:)
Vagy úgy is jó lenne, ha valaki mondana valami *STEP-be konvertáló programot. STEP>3d max-ba konvertáló van sok....
(Invertor-ból 3ds max-ba minden gond nélkül ment az importálás!) -
nenad #55872 az mondjuk az procik melett szól, hogy brutálisan tuningolhatóak.
i7-2600 5,1 Ghz-en
http://www.youtube.com/watch?v=MV1GpgBcCI8 -
#55871 itt néz körül, de csak saját felelöségre mert az állad le fog esni néhánytól :)
http://www.military-meshes.com -
nenad #55870 cinebench 10 a cinema 4d v10 enginre épül ami a leképzés sorén nem tudott több core-on számolni ambient occlusiont stb. Így az nem reveláns. Csak hogy letisztázzam, hogy azon miért voltak jobbak az intel procik általában. -
nenad #55869 Marcee: A pron, a sandybrige cikkben ami most a vzércikk nincs ott valami elírva a processzorok relative teljesítménye alatt? Az i7-2500 pl , a neoseeker mérése alapján közelébe tud csak érni a phenom II 1095T nek, cinebenh 11,5 alatt. Már a cinebench beépített hitelesített referencia táblája alapján sem stimmel valami... Annyival nem lehetnek jobbak més alkalmazásokban sem ami teljesen kihasználja a 6 coret.
Aldaryn: Ár/telesítményben Az Amd kb úgy áll hogy ugyanaz a teljesítmény, fél áron.
pl:
http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/Intel_i7_2600K_i5_2500K/8.html
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/39555-intel-sandy-bridge-core-i5-2500k-core-i7-2600k-processors-review-10.html
Nagyon Intel által fizetett hirdetés szaga van ennek a cikknek :D:D:D -
#55868 Legalábbis a jobb oldali hangfal biztosan. -
#55867 Nekem úgy tűnik mintha a monitor fényéből nem kapna semmi, pedig kellene. -
l0b1g #55866 aham, szóval most lehúztad a képet?
jó, nem kellett hozzá nagy modellezési képesség, de a lényeg az lenne, hogy tényleg életszerű legyen, mint egy igazi (digitális) fénykép... -
sanya200 #55865 Sas szemetek van ha ilyeneket észrevesztek nekem a kocsis kép is nagyon tetszik így is.Jut eszembe nem csinált valaki vadászgépes modelleket(F-15E,F-16..stb), szívesen megnézném őket. -
zenoka #55864 ha meg egy picit akarod elethusiteni akkor a jobb oldali hangfal mogotti kabelekkel csinalj valamit mert igy furan nez ki marmint a korbulete... -
#55863 Ató éles, háttér nem. Autó világos, háttér nem, autó kicsi, háttér nem. :) (nézd meg a felfestéseket, mekkora helyre mekkora autó állt be! ) -
#55862 Nyugodtan nyomj egy printscreent, és úgy töltsed fel, minek vacakolsz azzal, hogy lefotózod? Így nem látszik belőle semmi.
( szerintem elég élethű, amin sokat segít, hogy nagyon sötét a kép, és a lényege, nagy százaléka egy monitoron látható desktopot ábrázol, amit nem nagyon bonyolult élethűre elkészíteni. ) -
l0b1g #55861 szerintetek hogy tehetném még fotó-szerűbbé az alábbi rendert? PS utómunka már van rajta...
-
bencsab #55860 Kiakad azért az is néha. Persze nyilvántartást nem vezetek, így nem tudom, hogy jobb-e az arány, mint régen. -
#55859 Ja, és azt már az elején döntsd el, hogy életszerű képet akarsz csinálni, vagy műtermi, "design" képeket. Ha életszerű, akkor kis kosz, "weathering" sokat dob minden modellen. Bár ez lehet csak szubjektív vélemény, majd a többiek leoltanak, ha nincs igazam :) -
#55858 Az autó render nagyon jó.
A háttérnél én a fényeken változtatnék. Fehéregyensúly, bevilágítás mértéke. Ha csak a kocsit figyeled, sokkal erősebb környezeti fényt feltételezel, mint amit a háttéren látsz.. Ha ezt a képet megnézed, ezen annyit csináltam, hogy a háttérre PS-ben Curves -et raktam, majd visszahúztam a szaturációt. Persze koránt sem tökéletes, elég gagyin maszkoltam körül, az árnyékokon is igazítani kellene még, üveg detto, de szerintem látszik amire gondolok.
A képed egyébként max végleges render, vagy utómunka is van rajta? -
nenad #55857 egyébként nemtom észrevettétek, max mintha a 2011es verzióban stabilabban lenne. Letoltam egy speed melót és egyszer sem szált el. Néhány óra után már komolyan vártam hogy mikor akad ki. -
nenad #55856 rendereld le blurrys aa-val, sztem au autó nagyon éles a hattérhez képest. -
#55855 tegyél be egy hasábot hátra a 7 szám melletti kis bejárati ajtóhoz, úgy hogy a fehér tábla tetejéig, talán kicsit lejjebb érjen. Ez kábé olyan 1.80 magas embernek felelne meg. Ezután dublikáld vagy told előre az autó mellé. Ezzel már tudsz valamit kezdeni. Vagy tegyél be egy low poly karaktert előre és hátra viszonyítani. -
#55854 Ötlet, vélemény, javaslat?:)
Mondtátok, hogy elüt az autó a háttértől, amit én is láttam de hogy lehet összelőni a kettőt?
-
sanya200 #55853 Tudjátok csak azért kérdeztem mert jómagam nem értek a 3d-hez meg a zbrush-hoz se csak photsohophoz ahhoz is csak alapszinten.A karaktert meg ps-el nem lehet feljavítani többen próbáltuk de mivel alapból eléggé szegényes a textúra a karakteren, ezért gondoltam hátha lesz valaki aki megcsinálja csak az arcát.El szeretném kezdeni valamikor 3ds max-et de addig feleslegesnek tartom amíg a ps-hez se értek rendesen egyszerre nehéz 2-t tanulni. -
#55852 Ez milyen karakter lenne? ME ugye?
A Bioware oldalán vannak fórumok, ahol csak ilyen karaktereket csinálgatnak, van hogy a modelljeiket is közzé teszik, hogy vicces-kép versenyt csinálhassanak. Régebben akadtam erre a fórumra, hopp, meg is van: link
Itt nézz körbe, hátha vannak közzétett modellek, vagy alapanyagok amiket használni tudsz.
Ha viszont midnenképp modellezni akarnál egy arcot, sokkal inkább a ZBrusht ajánlom mint a maxot... -
Dark Geo #55851 Tárgytalan! Rájöttem, hogy feleslegesen szenvedek mert a surface módosító érzékeli a kapcsolatot. -
#55850 szerintem nem -
Dark Geo #55849 Szép napot!
Újabban nekiálltam spline modellezéssel foglalkozni, de van egy dolog ami nekem nem működik.
pl: Van egy zárt spline téglalapom amibe szeretnék egy felezővonalat húzni, tutorialok szerint pipa a connect-hez és refine, majd klikk a kezdő és végpontba létre is jön a téglalapon a vertex de a felezőnek külön vertexe van "felette", tehát fizikailag nem kapcsolódnak egymáshoz. Mi lehet a baj? -
#55848 Hali!
Köszi a hozzászólásokat:)
Vray-el van renderelve. A fa egy elég macerás kérdés volt, próbáltam sűrűbb erezettel, de egybefüggő csíkos lett csak nem volt túl szép. Sokkal izgalmasabbnak találtam, hogy látszik a fa csomóssága és az erezet is kontrasztosabb még ha irreális is. Viszont a konyhapult eltérése elég gáz eddig észre se vettem:D
Nah majd next ezekre is figyelek!:) -
sanya200 #55847 Lesz akik vállalkozik rá? -
#55846 -
#55845 Hello. Nagyon jól néznek ki a képeid.
Nekem is elsőre a fa textúra tűnt föl, hogy nagy, de csak a tűzhelyes képen zavaró kicsit, hogy a felső szegély és az ajtó annyira különböző. -
#55844 szép munka valóban. -
nenad #55843 Baró jól néz ki, talán a famintázattal kezdtem volna valamit, sűrűbbre kellene venni a jobb arányérzet miatt, bár akkor meg talán elveszítené a kellemes hivogató feelinget. Nemtom. Nehéz lenne jóra belőni. Mivel renderelted?