3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Készítettem egy ember modelt alapállásban , aztán ráraktam a phisique-t, azt beállitgattam jól. Viszont ott a gond hogy nem tudom hogy hogy kell alapállásba visszarakni a testet ,mert véletlen elmentettem elmozdítottan.
(itt látszik ,hogy mi az alap és mi a mozgatott : http://img411.imageshack.us/img411/8842/rgagagaega.jpg )
Erre kaptam 1 ilyen választ hogy : "kapcsold be a show end result-ot"
ezt hol kell?
\"So always look on the bright side of death\"
Arra az ívre gondolok ami a hátsó lámpa jobb felsõ sarkától megy a kerékjáratig.
Megvan a sárvédõ, szép íves smoothal, de hiába teszek chamfert arra a vonalra ahol kellene lennie a saroknak nem látszik.
Próbáltam, hogy kitörlöm a vonalak, hogy 1 polyból legyen de így se látszik.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
A többire meg egy 3dsmax.ini file törlése talán...
A renderen is ilyen meg a szerkesztöben is:
modell
Probáltam teapottal is,de az is hasonlo darabos.Néztem pár lowpoly modelt a neten és ott simább a felület egységesebb.
MEshsmoothot nem akarok rátenni mert egy két helyen akkor elrontja a formát és nem akaron feleslegesen novelni a polyszámot sem .
Lehet hogy valami nagyon kezdi megadni magát a MAX-omnál, mert a material editorba sem látszanak a slotokban a gömböt, csak amelyik használva van, a jobb also nézöpont olyan mindha egy halvány fátyol lenne rajta.Sokkal fakobb szineket és modellt mutat.
Az unwrapnál meg egyszerüen nincs submenü mint ahogy már régebben is irtam igy meg nem tudok texturát gyártani.
Ha valaki bármelyik problémára tudja az orvosságot az jelezze.
Szóval jelenleg ennyi még, lesz egy kis material tweak. Ez csak amolyan preview.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
van 1 kérdésem: be lehet állítani valahogy a default mappát, ahova a VFB-bõl mentek képet? Mindig a 3dsmax mappát hozza, nem jegyzi meg a legutóbbi útvonalat.
Aldaryn: szép nagyon a videjó! Ilyenkor az égbolt hdri vagy csak egy panoráma? és a skylight az égtextúrából jön, vagy óverrájdolod valamivel?
köszi
kellemes május elsejét mindenkinek! 😊
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
per aspera ad astra
Megpróbálom a noisos displacet...
Hogy csináltad az ikeás videót? dslr remote és timelapse?
Youth
Elõször is jó displace mappal, hogy magában abban se lásd az ismétlõdést, én erre két egymásba ágyazott noise-al blendelt mapet használok, amikben 3x van ugyanaz a displace textúra, csak más offsetekkel és elforgatva. Ha ez megvan, akkor jöhetnek a finomságok, a kisebb nagyobb dombocskák, amik tényleg segítenek. Nekem ez simán geometrikus, MAXban subdivide után kézzel kijelölgetve (soft selection) és több réteg noise módosítót használva egész jó eredményeket lehet elérni. A pusztán displace megoldás azért nem mûködik az esetemben, mert a füvet szeretem teletömni mindenféle kiegészítõ gazzal, aminek muszáj igazodnia a geometriához. (pl. itt is így készült, szerintem nem tileolódik. ha ennél nagyobb kell madártávlatból, akkor szvsz a legprofibb, ha légifotóból egyszerûen odafested a füvet)
per aspera ad astra
displacenek en specklet szoktam funel hatha.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Két kérdésem lenne:
1. Valamiért eltûntek azok az opciók, hogy mozgatásnál mihez igazodjon a transzformációs gizmo. View, local meg nemtom én mik vannak. De ki lehet választani csak épp nem látom, hogy mit kép Hogy lehet visszacsalni, hogy lássam a listán lévõ dolgokat?
2. Hatalmas egybefüggõ zöld területnél, hogy lehet elkerülni a displaces fû ismétlõdését? Próbáltam kis dombocskákat belecsempészni, nagyon nem jött ki magas nap állásnál. Displacenek nyomjak noiset vagy mit?
Elõre is köszi!
Youth
Tegnap este hazafele menet az irodából beugrottam a hivatalos Autodesk elõadásra. Meg volt hirdetve a legújabb MAX és MAYA bemutató, meg V-Ray is. Eszemiszom, állófogadás, meg a legújabb WACOM Cintiq digitális táblák kipróbálási lehetõsége. A MAX 2011-el kezdõdött az elõadás, aminek röpke egy órája elég is volt arra, hogy felnyomjam az agyamat.
Utoljára a MAX9 megjelenésének alkalmából voltam ilyen hivatalos rongyrázáson, de a 2011 bemutató az kész volt. Az egész nem szólt másról, mint hogy elõhoztak egy fícsõrt, elmondták hogy ezt már ismerhetjük régebbrõl pluginként, de az Autodesk most jól megvette, és beleintegrálta a legújabb verziójukba, és így most aztán erre is lehet verni. De az összes új feature ilyen volt. Olyan suta és primitív jeleneteken mutogatták be ráadásul a példákat, amit még egy 7 évvel ezelõtti gép is fütyörészve megpörgetett volna. A MAX 2011 bemutatójának ideje alatt az elõadó ráadásul folyamatosan ugrált a MAX a Mudbox és a Motion Builder között, hogy az Autodesk milyen szuperul összeintegrálta ezeket a programokat, és most már az egész olyan mint egy nagy és szép család.
A MAX bemutató után felálltam, és szépen otthagytam az egészet. Kíváncsi lettem volna a V-Ray elõadásra, de annyit nem ért meg az egész, hogy végig kelljen ülnöm a MAYA elõadást, vagy hogy lekéssem az utolsó elõtti vonatot.
A hallgatóság között többen küszködtek azzal, hogy el ne röhögjék magukat azon, hogy az Autodesk ezt az egészet tényleg komolyan gondolja.
És végezetül idézem az elõadó befejezésében elhangzó pár mondatot: "...és ha megveszitek, akkor jár hozzá sok tutorial, meg modellgyûjtemény is, van benne például sok fa, meg néhány autó, és nagyon profi oktató leckék, és hozzáférhettek a honlapon sok szép dologhoz is, szóval ha megveszitek, akkor nektek jó lesz."
Most már tudom, hogy ott kellett lennem, mert ha ezt nekem valaki elmeséli, én nem hittem volna el.
Ki korán kel, poligont lel.
Igazából a textúrázás az csak másodlagos dolog, a fejet szeretném faragni. lehet hülyeséget mondok ,de ugye ahoz nem kell az uwv ,vagy de?
Amugy nemértem hogy ha beimportálok egy modelt mudboxba, akkor megnõne a vertex száma ?
Mert nem nyomnék én shiftd-t csak kicsit benyomnék kihuznék egy két helyen az arcon és visszaimportálnám.
Na de ezt msn-en egyszerübb lenne😊
Van egy 3dsmax ember modelem kidolgozott fejjel. Szeretnék rá normális texture-t rakni ,a fejet szépitgetni, a modelt faragni a Mudbox-al . Viszont ott a gond hogy a modelem phisique modifiert hordoz magán ,ami nemtudom hogy befolyásolja-e ezt az "át-vissza importálást készen" folyamatot .
Csak úgy kéne hogy nem változna a model helyzete, az phisique envelope beállitásai se ,de teljesen felváltaná a mudbox-os model a régit . Pl nem úgy hogy levágom a fejet 3dsmax-ban azt külön átviszem mudbox-ba aztán azt visszacsatlakoztatom vertex-el valahogy.. mer ezzel rengeteget kéne baszakodni
remélem érthetõ voltam ,olyan segitség kéne ami megkönnyitené ,vagy lecsökkentené a lépések számát, hogy szépen kicseréljem . ty
the world is mine
Am szivesen elkernem az automedelleket tole 😄
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
per aspera ad astra
the world is mine
3.4GHZ,8GIGA RAM ,ATI 5970 2GB DDR5 8TB HDD GTX 570 2X SLI.. 5.1 7.2 SUBLÁDA Fuck Cops Sun City cars&motorbikes tuned...
Új projektem 3ds maxal csak kellene egy ki segítség majd.

3.4GHZ,8GIGA RAM ,ATI 5970 2GB DDR5 8TB HDD GTX 570 2X SLI.. 5.1 7.2 SUBLÁDA Fuck Cops Sun City cars&motorbikes tuned...
Melyiket ajánlanátok nekem ,mint kezdõnek ? a mudboxot vagy a zbrusht? eddig ilyen féle modellezésrõl nem hallottam ,de kvára tetszik ..
meg kéne vmi jó tutorial oldal hozzá ,mer asszem ebbe belevetem magam
Ja és sry az eddigieket csak igy tutorok alapján csináltam nem tudok magyarázat nélkül még új dolgokat megtalálni stb.. -> Hol lehet bekapcsolni a show end result-ot?
2.) zbrush vagy mudbox.
Ah, így megvan már az mlm. Okéoké.
per aspera ad astra
Lenne két kérdésem:
1.
Készítettem egy ember modelt alapállásban , aztán ráraktam a phisique-t, azt beállitgattam jól. Viszont ott a gond hogy nem tudom hogy hogy kell alapállásba visszarakni a testet ,mert véletlen elmentettem elmozdítottan.
(itt látszik ,hogy mi az alap és mi a mozgatott : http://img411.imageshack.us/img411/8842/rgagagaega.jpg )
2.
Lemodellezetem a saját fejem ,simán a vertexeket igazgattam a képeim alapján. http://img707.imageshack.us/img707/4756/fej.jpg
Viszont az a gondom hogy nehéz vertexenként jól eltalálni a pozíciókat, hogy szép sima arc legyen a végeredmény. Most tele van ráncokkal a száj ,or ,a nehezebb részek körül .
Kéne valami olyan eszköz ,amivel a smootholt modelt lehetne pl "nyomkodni" ,szobrászkodni ,és látnám egybõl hogy néz ki , mintha egy agyagszobornál benyomnék egy olyan kitüremkedést ami nem kéne. Remélem érthetõen elmagyaráztam a problémám , pls help 😄 ty