3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jo lett nagyon 😊 <#eljen>

the world is mine

SZilaJMaGGoT
Nem a kontraszt-ról beszélek, annyira én se vágom, mert a bevilágítást még csak most tanuljuk suliban, de ilyen envmapokat érdemes használni, hogy a "környezet" "tükrödzõdjön" az objektumon. Bár te matt felületet használsz, ettõl függetlenül még nemárt, ha a háttérképed fényei/színei világítják meg az autót.

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Met
igen, (asszem) 😄 nem értek a programhoz csak nyomkodok össze vissza

direkt ilyen "kontrasztos", a lepukkant környezetben egy "hightech" dolog

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

SZilaJMaGGoT
A háttér envmap-ként is rajta van? Nekem nagyon elüt a környezettõl... De egyébként szép!

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Met
Összedobtam még 2 képet, ezt én úgy érzem, hogy egész jó lett nem ?😄

szerintem a matt festés nagyon jó lett. kb 3 hete láttam egy autót ilyen matt fekete festéssel, mellettem állt a pirosnál. nagyon megtetszett akkor...

Met
Ehhez mit szóltok?😊

Olyan jó lenne már találni valami jó beállítást amit tudok használni késõbb is...

Metwork
Matt festést szeretnék, gondolom a lopakodó ihlette a tervezõt ahhoz meg inkább a matt festés illik.

I will use google before asking stupid questions.

npeter
jobb lett, de még mindig nem az igazi nekem 😞
a kaszni anyagán még kéne gyúrni vmit.a glossy értékén kéne még vmit állítani, meg a szélvédõt tükrözõdbre tenni.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Ha vray, akkor szerintem a kasztnira tegyél freshnel-t vagy mi. attol szebb lesz. De ha mattot szerettél volna akkor nem szoltam.

Met
az nem illesztés 😊 vray plane

repvez
kár hogy látszik a szélvédön a 2 fél összeillesztése és az üveg anyaga lehetne jobban tükrözödö.

amugy jo lett.
Met
Azt hiszem így már jobb 😊
Az elsõ légbeömlõ belsejében mitõl olyan pöttyös az árnyék?

hajra😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Metwork
A környezetet mindig elbaszom, azt hiszem maradok a studiórendernél...

anyag, kornyezet, bevilagitas szentharomsaggal😊
viccet felreteve kornyezet borzalmas ennel az is jobb hogy ha egy kepre mattezod ra.. arra meg van millionyi tutor a neten.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Metwork
Köszi mindenkinek.

Tipp, hogy hogy lehetne kicsit fotorealisztikusabbra renderelni a képet?😊

Jim Morrison
waow

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

tenkenorman
Grat!<#taps>

http://www.tenke.hu

szep munka <#eljen>

the world is mine

ThomasGins
Szép modell!

\"So always look on the bright side of death\"

lac coo
<#eljen><#eljen><#eljen>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Met
Na, kb. 2 hét, tutorial nélkül 😊

npeter
nemárt, ha van vastagága is annak az üvegnek 😉

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Metwork
ja jó, csak még nem találkoztam ilyennel renderben, illetve igen, amikor csak egy plane volt ablaküvegnek és felnagyította a belsõ teret (kormány, ülések) de ha tettem rá shell-t akkor elmúlt

jah erre keres ra:
geometriai optika, lekepezes, fenytan

nez meg egy homoru/domboru nagyon nagoyn tukrozodo feluletet.. (pl kanal) hogy mit latsz benne viszont.. ugyanigy mukodik az esetedben az uvegnel is (nagoyn nagyon lebutitva).

Metwork
de, homorú meg domború, akkor ez így normális?

ize nem lehet hogy siman csak homoru/domboru az uveg..tudod akkor igy tukrozodik.

Metwork
A kép persze lemaradt 😊

Metwork
Most nem tudok nagyobb képet adni 😞 Majd este

Beszíneztem, a kék dolgok tükrözõdnek át a sárga helyre

npeter
vmi nagyobb képet lehetne? nem látok semit <#wow1> amúgy is folyik a szemem egész nap <#zavart2>

keres ra a final gatherre ha mental rayyel renderelsz vagy a radiosityre ha scanlinenal. ennel reszletesebbet ne varj.

David2
még annyi, h nekem 2009es verzió van meg

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

David2
üdv!

az lenne a kérdésem, h hogyan lehetne beállítani a világításnál, h fényforrás fotonjai "pattogjanak" így ne keletkezzenek tök sötét felületek, világos mellett. Vmi GI-ra emléxem.

Lehetõleg jó részletesen kéne elmagyarázni, mivel eléggé kezdõ vagyok. Kössze!

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

nemrég megnéztem a legújabb verzióval és ott mér elenyészõen volt lasabb. Úgyhogy nagy gond nem lehet.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Met
Azt mondjátok meg, hogy mitõl van ez a nagyító vagy milyen effektus?
V-ray glass textura, shell módosító van a plane-en (kívülre és belülre is van "ammount") több texturát is kipróbáltam.
[/img]

npeter
nah behoztam kiváncsiságból otthoni gépemet, azon volt elmentve imageba win 7 x64.
érdekes módon a legújabb laser nyomtatónk nem tetszett neki, annak kellett letölteni drivert (volt is hozzá hálisten) a régi 1700-est meg a plottert alapból felismerte. Csak az õsrégi scannerel nem tud mit kezdeni:-(, jah meg a win7 - win xp háló baszaxik kicsit egyik irányba. így pár perces használat után hirtelen ennyi

kipróbáltam egy command line rendererrel ami a vidkártyát használja,nekem lasabb volt kb 20% -al win7 alatt mint winxp64 alatt. Ez mondjuk lehet a videodriverek problémája is.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Metwork
azt mondják, hogy jók a Vistas driverek is W7 alá

sztem nagyon jó, bár aldaryn morog egy kicsit, de hát ez a dolga.

npeter
nah remélem akkor itt sem lesz a nyomtatókkal gond (designjet 500). (meg persze a max, archicad, sb cuccokkal)

Köszönöm!

En megvagyok vele elegedve nekem folismert mindent wacom padot nyomtatot osszes cuccot a gepbe es automatikusan frisiti is oket, raadasul az ilyen nagyobb sceneknel jobban is kezeli a memoriat xpn sokszor ossze dolt a dolog win7 alatt meg nem.

the world is mine

itt bent ez megy brrr:
kb fel evig vartam mire kiadtak hozza a canon ir2870 es driveret.
max alatt nem tudom de 64 bites autocad alatt (2008 es 2010 alatt is) olyan fatal erorrokat produkal kiszamithatatlanul hogy az mar faaaaj.
HP plottererek designjet 450esek (amik ugye eleg regiekk) gond nelkul futnak. meg ugy altalaban a hp mennek

npeter
Hi!
Azokat kérdezném, akik már 1 ideje napi szinten használják a win7-et, hogy mik a tapasztalatok?
vmi pályázathoz szükséges új oprendszert is beszerezni, ezért akarunk váltani.
otthon már próbálgattam keveset, de élesben melóra még nemigen.A régi scanner, meg a nagy plotter nyomtató driverek miatt aggódok kicsit, mert nem igazán találtam hozzá win7-est.

Ha valaki esetleg érdekel. Cinema 4d 11 könyv. Elõrendeléssel csak 6k.

cinema 4d 11 könyv

(ez még nem az én könyvem, hanem a nagy sikerû Arndt von Koenigsmarck úré. :-)

Aldaryn
ink n paint shader

per aspera ad astra

printscreen?😊

Sziasztok, lenne még1 láma kérdésem.
Lehet e valahogy ugy renderelni hogy csak az objektumok körvonalát renderelje ki. Nem wire frame kellene, csak a körvonalak. Pl amit az unwrap uv-re menve ugy zölddel kijelöl, asszem "seam edge" a neve ott azon az uv tempalte renderelésen belül. Szóval olyasmit szeretnék renderelni, csak 3dbe.
Thx a sagytséget!