63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#55962 Mindegy végülis, dobok mindenre egy fehér felületet, fekete vray dirttel és fények nélkül csak diffust számolok, ugyanott vagyok. -
#55961 Hm, jónak tűnik, csak épp állóképre... Vagyis ha megnyomom a render gombját akkor egy képet leszámo, ha megpróbálok szekvenciát renderelni és vray render gomb akkor figyelmen kívül hagyja és nem találok AO pass-t külön a render elementsben. -
#55960 De! Próbálom is! -
#55959 pont ezt probáltam ki zenoka hsz-e után .
-
#55958 Vray ao külön nem jó ?? -
#55957 Most már elkezdtem számolni a belsőt, pár nap alatt végezni is fog, majd küldök skypon képeket, elég hasonló képek lettek mint GI-vel, szóval megnyugodtam.
Viszont az utolsó jelenetnél is megpróbálnám valahogy ezt megjátszani, hogy ne legyen foltosodás, vibrálás és időben leszámolja. Az viszont külső kép lesz, tehát a fákkal is kell valamit kezdenem, a fűvel nem lesz gond, mert sima plane textúrával, displace nélkül... -
nenad #55956 ez is jó lehet csak így meg hosszú lesz a render vraylightokkal nem? -
#55955 Arra gondoltam még, hogy leszámolom vray dirt nélkül csak ambient meg sima fényekkel, aztán rádobok mindenre egy fehér felületet vray dirttel és csak a diffust renderelem ki és utána rádobom sötétítésnek utómunkában... végülis ugyanott vagyok csak nem kell egyesével beállítani az anyagokon a vray dirt-öt -
zenoka #55954 en abban biztos vagyok:D ezert nem fogadok veled:D
-
nenad #55953 mental ray. bocs de nem jutott még rá időm. Da ma majd ma este... -
nenad #55952 fogadjunk, hogy lenyomom 30 sec alá :D:D:D a 700mhzes cerkás laptopomon. Grand:D -
zenoka #55951 noh kezdjuk ott hogy a renderido fugg:
1.) magatol a jelenettol
2.) renderbeallitastol optimalizalastol
3.) renderelest vegzo gep parametereitol (magok, memoriak, gigahertzek)
ez a kep a fentiek fugvenyeben 1 es 10 perc koze sorolhato szvsz. -
#55950 Egy ilyen minőségű renderelés mennyi idő kb?
-
zenoka #55949 toon shader esetleg? ez csak egy otlet.. -
#55948 Hali!
Egy interior animáció készítése közben belefutottam egy durva villódzásba, foltosodásba.
Megpróbáltam az interpolation samplest felhúzni, 100-200 majd AO-an visszahozni a részleteket prepass után, mert azt már nem akartam újra számolni. Viszonylag jó lett, de 20 perc lett egy frame.
Most azt csináltam, hogy kikapcsoltam a GI-t és benyomtam egy vray ambientet, valamint az anyagoknak nyomtam vray dirt-öt. Egész jó eredményt ad 4-5 perces renderidővel. Eredetileg AO-t akartam rádobni az ambient mellé, de rá kellett jönnöm, hogy csak GI bekapcsolásával mehet, az meg villódzás forrása lehet.
Vray dirtön kívül, hogy lehetne AO-hoz hasonló hatást elérni GI nélkül?
Köszi! -
#55947 Jó lesz a Vray úgy gondolom, kösz szépen az infókat nektek.
Van lynda.com-os, meg Digital tutoros videótutorialsorozatom, abban sztem kitérnek a renderelésre, csak még nem tartok ott. -
#55946 Igen Vray és én is a 2es verziót javaslom(bár ez mág 1.5Sp4el van renderlve) vagy mentalray ha van hozzá elég gyors géped és türelmed kitanulni a működését. -
zenoka #55945 persze van demo, vizjelezik meg felbontas korlat de teljesen jo!:)
-
#55944 A maxhoz a leggyakrabban használt renderelő a VRay, ennek a 2.0-ás változata jelent meg nemrég.
Ha angol nem gond, vedd meg még ezt:
Francesco Legrenzi - The Complete Guide 2010. 1060 oldal nem csak a VRayról, és a mögötte lévő fizikáról is, de még a CG történelméről is :) Elég beteg néhol, de azt nem lehet mondani, hogy nem lenne alapos :) -
#55943 És 2011-hez létezik, meg lehet 'venni'? A bolt helye nem érdekes, csak h kapható-e. -
#55942 Mér, azt le lehet tölteni? -
zenoka #55941 VH bacsi vrayyel renderel:)
ilyenekre lehet rakerdezni persze, arra nem szabad hogy ezt a programot hol lehet letolteni:)
-
#55940 Ez h működik, ha most megkérdem, h milyen renderrel készült, arra lehet így válaszolni?
Nem régen tértem át erre a komolyabb modellező progira, nem igazán vágom még a dolgokat.
-
#55939 Én egy choppert szeretnék csak a részletek miatt nem nagyon akarok nekiállni, blokk, váltó vezetékek stb. attól tartok, hogy nem sikerülne rendesen megcsinálni
-
#55938 köszönöm:) -
#55937 nyomj Z-t aztán kezd elölről a zoomolást -
#55936 néha elromlik a zoomolás, nem enged közelebb a tárgyhoz egy adott távolságnál, mer minnél közelebb megyek belassul, aztán már képtelenség tovább zoomolni.. :S
Ezt, hogyan lehet kieszközölni?:$ :)
Előre is köszönöm :) -
#55935 Azt is megcsinálhatid, hogy kijelölöd a plane-t, és a jobb oldalsó panelsor tetején a Display fülön a "Show Frozen in Gray" elől kiveszed a pipát. -
#55934 Oké, így jó lett.
Köszi! -
#55933 ha referenciaképnek lesz akkor tedd külön layerre és egy másikon meg a modeltt igy látszani is fog és kijelölni sem fogod tudni, tehát nem tudod elmozditani a helyéröl és bármikor ki be kapcsolhatod ha nem akarod hogy látszodjon. -
#55932 Helló!
Az a problémám hogy van egy plane, amire rárakok egy textúrát és amikor rámegyek hogy freeze, akkor a textúra nem látszik. Hogy lehet ezt beállítani, hogy látszódjon? -
#55931 Nagyon nem kerestem még, hogy van-e , bár biztos. de szerintem vagy a fej, vagy a textura biztos hogy nem fog stimmelni.Szerintem ps-t nem lehet kihagyni. -
sanya200 #55930 Sziasztok.Annyit akarok kérdezni hogy hogy érdemes nekiállni egy arc textúrázásnak vannak letölthető skinek?Vagy ps-ben csináljam vagy hogy? -
#55929 A rozsda nagyon pöpec lett eddig! -
#55928 :D
VH: Anyag az nekem bejön nagyon! Igy félkészen ugy néz ki mint valami régi pedálos kiskocsi:) -
#55927 Szóval, eltölt háromszor annyi időt a lámpákkal, a beállításukkal, amennyi egy GI-os render lenne egy ilyen rettentő bonyolult jelenetben 2011-ben... -
#55926 Neki feküdtem egy ratrodnak(már másodszor az első elveszett:(), eddig itt tart a dolog gondoltam megmutatom hátha van valakinek ötlete vagy bármi:)
KÉP -
#55925 Készült a másikbol is panó, csak ezek frissebb képek, este meg már nem csinál jó képet a gépem.
Mire végzek vele kérek egy jobb gépet.
De még van javitani való rajta rendesen.
Meg egy plusz 2-3nm logószerűséget még fel kell pingálni, ami már képen se szép, azzal majd nem villogok szerintem:) -
zenoka #55924 12mp... -
#55923 Nektek kb hány sec alatt lesz használható a 2011? Nekem borzaszóan lassúnak tűnik az AC3D után.