3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jol nez ki <#eljen>

the world is mine

Borospohár tesz.
Nagyjából átnéztem mi kell ahhoz, hogy az evermotion challnge sikeres legyen, és úgy tünik talán ezúttal sikerül valami igen profit összeraknom. Brutal jól néznek ki az anyagok causticsel és volumetricsel.
Innen indul valaki? Van még kb 2 hét hátra.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

repvez
brutal melo maxi kuki van de kifogom probalni mindenkepp!

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Köszi, részemrõl mindenképpen kipróbálom leadás után.

ThomasGins
Ha lesz idõm és gépem kipróbálom tuti!

\"So always look on the bright side of death\"

Na inkább toljon be mindenki egy NFR-t ide slg-vel.
😄

Beletettem közben még a hdr outputot. Illetve a gamma lehet 1,0- lesz defaultolva.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

haat ezt szomoruan olvastam:S

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

nem meglepett? 😄
lassan max is csak teszplatform lesz...

bár lehet a probléme az, hogy nem alkalmazpd az object containereket aktívan 😄

Aldaryn
Így belegondolva, engem igazán az zavar, hogy a nyolcas MAX óta csak rosszabb lett a program, ami a mindennapi használhatóságot illeti. Az egyetlen feature, ami nélkülözhetetlen, az a más munkacsoportokkal való kompatibilitás. Nem egy biztató tendencia.

per aspera ad astra

Aldaryn
2011 MAX éles teszt CET nagy modellen kb 280 ies fényforrással. Konklúzió: Object Paint kivételével minden új feature meghal, és használhatatlan. 😊

per aspera ad astra

NFR.
Kellemes hetet! 😄

srácok, max2slg 043 nektek elõszõr. Akinek van egy kis ideje játszon el vele.
A LuxMaterial.mse és az exporter.mse-t húzzátok be a max ablakba.
max2009,2010 kompaitbilitás. valószínüleg 2008 is..
2011 -el nem kompatibilis.

a file tartalmát a c: drivera csomizzátok ki. Ha esetleg valami nagy marhasággal találkoztok szóljatok.
A materialokat elmenti a max fileba a beállításokat nem...

A már elmentett jelenet megnyitása elõtt a materialLUX.mse-t mindenképpen húzzátok be maxba.

package
max2luxrender

help
help

Szükséges - ati stream sdk 2,0 - ATI fanoknak. (a 2,01 el nem mûködik együtt..)
nvidásokét nemtom. Csak legyen opencl support, sztem a driverbe van integrálva.

köszi, közben megoldódott...

küldöm a legujabbat. A scatter mediánál van minden a szin és a szoró. Ennyi, de a hatás bõven elég...

ThomasGins
Pofás nagyon!

Aldaryn
tud a parti volume valami 3d shadert fogadni paramétereiben? azt nem néztem még. Mellesleg köszi mindent, szuper, csak képeket nem volt mégidõm összeszedni neked. A fórumból bogarésztam DR-t, van, hogy mûködik cpu gpu együtt is

per aspera ad astra

ugyanez szinezett scatter (zöld) és emit color-al (sárga)

egy kis scatter window test. Beállítottam a paramétereket. vasárnap este vagy akörül nyomatok egy bétát.

letöltöttem a modelt.. Kb 10 perces render. Az üveg casuticsja még talán kicsit erõs (zajos a beltér), mivel nagy szerepet nem játszik lehet ki is kapcsolom.

egyre jobb a szitu az exporterrel, ugyhogy hamarosan kijön.. :-)

szeep rohogunk a kisebb nyomoran😊))

ThomasGins
ezt azóta nyomtad? há kabbe<#wow1>

66' -os beetle, SLG.
Elsõ komolyabb render.

ThomasGins
Y2K, most feléledt😊

Muhahahaha, már bocs, de ez kellett nekem is. Hehe, ez nem lehet igaz ilyen régi hiba. Egyébként most nlztem az sdk-t és valami 1987 es kódot találtam benne. DURVA!

npeter
jah anno archicadnél én is így voltam. Istenért nem akartam átállni 8.1-rõl a 10-re, aztán vmiért muszáj volt használni közös project miatt és megtetszett. most a 13-al vagyok így, nézegetem-nézegetem és kezd tetszeni egyre jobban. 11-12-t át is ugrottam. cégnél meg van 7-tõl 13-ig, de 1-2 verzió csak ott díszeleg a polcon. mire rávett volna a szándék, hogy elõvegyem már volt is egy verzióváltás😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

en ugy lattam hogy a batch render gyorsabb

the world is mine

en is igy vagyok vele probalok maradni a regi megszokottaknal de ugy tapasztaltam hogy 2 evente muszaj kovetni a szoftvert (autocadnel is ennel is) foleg ugy hogy ha az ember masokkal is egyutt dolgozik es nem csak sajat magaval... egyszeruen masert nem az adatszolgaltatasok miatt.. mert annal cikibb nincs hogy ha a "tarstervezotol" kapott anyagot nem tudod megnyitni.
egyebkent azota rajottem az cseszte szet hogy az adott objecten tobb fazisban ket editpoly modosito is volt. ennek collapsolasa megoldotta a problemat.

npeter
én pl. az ilyen gondok miatt nem szeretek váltani semmiben, maradok a régi megszokott dolgoknál, legalábbis amíg ki nem forr teljesen az adott progi/ vagy bármely más dolog. én ien maradi vok 😛

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Met
lehet ez olyan mint a win, meg kell várni az SP1-et, hogy használható legyen 😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

nah most elso problemam 2011 el
csinaltam egy modelt es utana egy mar elore elkeszitett masik jelenetbe akartam bemergelni (mind ket jelenet tisztan max2011 ben keszult) eeeeesss szeeeetkurta a merge a modelt de nem kicsit nagyon lol!!!

Atika :o)
koszi koszi 😊

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

ThomasGins
szoval redõny összes eleme kiválaszt és utána jön az egyik ikon

ThomasGins
Bal oldali ikonok közül válassz😊

l0b1g, ezt akkor csinálja ha valamilyen olyan material van a jelenetben amiben raytrace reflect vagy reflact van😊 Vray scene converter sztem megoldja.

Atika :o)
Sziasztok maxban azt hogy tudom megoldani, hogy pl lemodellezek egy kulso aluminium redonyt es ha az alsonak valtoztatnam a dolesszoget hogy valtozzon a tobbinek is? Koszi

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

youth
A másodikra rájöttem, szarul volt beállítva a unit setup eredetileg inchre volt állítva.

Youth

sziasztok!

nem tudjátok, mitõl van az, hogy a max egyszer csak vray rendereléskor elkezdte feldobálni a raytrace (log)ablakot? tök idegesítõ! <#boxer>

youth
Skacok!
Két kérdés:
1. Batch render gyorsabban számol mintha simán renderelnék vagy semmi gyorsulás nem tapasztalható?
2. Van egy jelenetem, egy belsõ térrõl van szó és szeretnék bele 3ds emberkéket tenni. De nem jön össze, mindig valami torz alak jön be. Nyitottam egy új maxot, ott jól megnyitja meg a mocap-el sincs gond ha rárakom, de ha mergelem a belsõ teres jelenetemben, ott szétmegy, látszik, mintha a csontvázaz összehúzná vagy nemtom. Mi lehet a gond? Vagy hogy nyissak meg egy felriggelt embört akire rádobok egy mocap mozgást, hogy mindig klappoljon?

Youth

Met
Köszi a pozitív véleményeket.
Lehet tényleg túl világos a háttér, bár nekem tetszik így.
Az üveg direkt sötét, nincs belsõ tér 😊

15.-én kezdtem el, hétköznap 1-2 órát dolgoztam rajta, hétvégén jóval többet. Az utóbbi pár napban a lámpákkal szarakodtam.

sztem szuper állat jó lett!. Nekem is kellene már modelleznem egy autót! amindenit neki! 😄

szep munka ez <#eljen> sztem az uvegen varialhatnal esetleg

the world is mine

npeter
nem rossz nem rossz, csak kár hogy full világos a környezet, a tükrözõdésnek nem tesz jót.

ThomasGins
Szép lett!

repvez
szerintem egész jo lett csak valahogy a kép megjelenése fura és nem tudom hogy mitol a kocsi szine vagy anyaga miatt vagy hogy a háttér tul világos lett hozzá .
a modellen nincs kivetni valom
Jim Morrison
waow. A talajt hogy csinaltad? teglalapot kihuztal?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Met
Na, kész az autó, tudom elég gagyi de már nincs kedvem vele tökölni 😞
De legalább mindent én csináltam 😄

ThomasGins
ááállat

haat ez nagyon beteg kuva jo.

duhuhuhrva!

pixel

az tiszta azert nekem is ennyit sejteni velek a folyamatokrol (nem akartam kulon kiemelni hogy render miatt csak akkor jutott eszembe ranezni a memo zabalasra) 😊