63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #55721 csak egy pl, nálam a flasdh player miatt volt 1 hónapon keresztül rendszeres fagyás. Ahogy frissítettem elmúlt. -
nenad #55720 ha az intel BURn test lefut akkor kicsi az esélye hogy hardware probléma legyen...
-
#55719 Feszültség 1.5-ön van, viszont amit az everestet böngészve feltűnt, hogy a memória sebességre 1333 helyett ezt írta az SPD alatt: DDR3-1333 (667 MHz)
Az alaplapon meg ez van: valódi órajel 533 Mhz Effektív órajel 1067 Mhz.
Az alaplap egy Asus P6T, elvileg 24 GB-ot bír el. -
putyi #55718 itt szerintem valami hardware probléma lesz. azt kellene megnézni, hogyan alakul a mem. használat, amikor indítasz egy újabb programot. az is érdekes lenne, hogy az alaplap tud-e kezelni 12GB-t, vagy csak 8-at és bios update kell a 12-höz(bár akkor elméletileg az elején sem látna 12-őt. föl kellene telepíteni a legújabb csipszett drivert(bár azt meg a win7 elméletileg megoldja), illetve meg kellene nézni, hogy kap-e elég feszültséget a ram, vagy nem kap-e túl sokat( core i7-nél 1,6v-ban van maximálva) -
#55717 Putyi jol mondja nem éppen erre gondoltam, hanem valami olyasmire amikor csinálok egy edge loopot akkor az fel -le tudjam mozgatni a testen ugy hogy a forma ne változzon csak az edge loop csuszkáljon .
Olyan mint a connect menüben a side és a pitch opciokkal lehet elérni. -
#55716 Igen, ugyanolyanok. A jelenetet, hogy tudom "megtisztítani"? Az segíthet a dolgon, hogy kijelölök mindent, save selected és egy új jelenetbe bemergelem? Hátha a felesleges dolgoktól megszabadulok... Vagy felesleges? Mondjuk most szerencsére 2 éjszaka sem fagyott, csak nap közben, amikor mellette elindítottam más programokat. -
putyi #55715 a fagyás a jelenettől is lehet, valamint az új ramoktól is. az újak ugyanolyanok, mint a régiek? ha nem akkor simán fagyhat tőle a cucc. -
putyi #55714 edit poly-ban tudod megcsinálni, kisebb korlátokkal. az edit geometry redőnyön a constraints-ban van néhány lehetőség.
-
putyi #55713 szerintem nem erre gondolt. -
#55712 Hali. A "Snap" kell neked. Shift+Jobb klikk, majd Grid and Snap settings. A Snaps fülön minden elől kiveszed a pipát, csak az Edge-t hagyod bent. Ezután, ha a fő eszköztáron bekapcsolod a snap toggle-t (Nálam patkómágnes ikon, amelyik előtt 3-as van), akkor pl a kijelölt a vertex (referencia kordináta rendszertől függetlenül) az éleken csúszkál ide-oda (vertex körül berajzol egy kis kört, azt fogd meg, ne a gizmókkal mozgasd). Object túloldalán lévő, nem látható élekhez is odahúzhatja, ez bekavarhat, de szerintem ez jó lesz neked. -
#55711 az elsö probléma megoldodott .Ki kellett törölni azokat a polykat amik közösek lettek volna a veldelés után. -
#55710 Az hogyan lehet egyszerüen megoldani ha van 2 testem és egybe szeretném gyurni öket, mert nálam az nem müködik hogy attacholom öket és a vertexeket weldelném, mert addig rendbe van hogy az attacholás után egy testnek veszi,de a weldelést már nem tudom megcsinálni, hiába állitom a távolságot és target welddel sem lehet a másik testen lévö vertexet kijelölni.
A másik kérdésem, hogy melyik eszköz az amivel az éleket vagy a vertexeket ugy tudom odébb mozgatni a meglévö éleken hogy ne torzitsa el a test formáját hanem csak végigcsusszon a kivánt helyig. -
nenad #55709 akkor a szoftver fagy, van olyan program mint pl windows task manager ami kiirja a max memória használatot is, és abból megtudhatodó, hogy esetleg az okozza e. -
#55708 Éjszaka nem volt fagyás. De reggel, amikor elindítottam az újabb adagot, ahogy rámentem a render gombra kifagyott :) Mondjuk ez a jobbik eset, mint hogy egész éjszaka ne ment volna... -
#55707 Lefuttattam a tesztet, most meglátjuk éjszakára kifagy e a gép. Az hogy a stressnél hány MB-ot álíltok be az csak azt jelenti, hogy mekkora adattal bombázza a procit meg a memóriát vagy azt jelenti, hogy ennyi MB-on futott és biztonságos? Magyarul ha mondjuk kb 4-5 gigát használ a max, akkor mondjuk 6 gigával teszteljem? -
Obicsek #55706 Üdv ember!
Baze... hogy a büdös istenbe tudtál így 2 évre vagy mennyire eltünni, hogy se email semmire nem voltál képes válaszolni? obipeti kukatz hotmail ponty com email címre írjá mán valami kontaktot bázééé...
üdv, Boba
többieknek sorry az offért.:D
Kellemes ünnepeket, jó maxolást (mégha rossz programban is dolgoztok;) -
Culram #55705 ;) Én újra megcsináltam volna azt a részt. -
#55704 Nem, van egy olyan hogy Hiren boot cd vagy mi, azon van sok segédprogram, arról bootolsz és onnan tudod a Memtestet indítani (vagy van floppys változata) -
#55703 Annyira nem értek sajna hozzá. Memtesztet a bootolásnál érted? Mert ott elvileg minden rendben van.
Ezt a burn testet mindjárt kipróbálom a következő fagyás után vagy ha lejárt a render, még 4 óra.
Köszi, délután jelentkezem -
vinc3nt #55702 azt hiszem a rossz tanácsokban elvihetnéd a fődíjat .... -
nenad #55701 intel burntest, annál nincs jobb 2 perc alatt kimutatja vagy kifagyasztja a képet -
#55700 Memteszt lefut rendesen?
Sorry, ATOMICMEDIA a PeerBlock nem engedi megnyitni az oldalad :P -
ATOMICMEDIA #55699 Sziasztok!!
Ha valakit érdekel a 2D/3D-s programok használata és ezek különböző egyvelege tovább fejlesztése az látogasson el az alábbi oldalra. Mindezt HD minőségben, és teljesen free.
atomicmedia.tk
Mindenkit szeretettel várunk! -
#55698 Hali!
1-2 hete beépítettem a 6GB ram mellé még 6-ot. Tök jó, hogy render mellett meg tudok még nyitni még egy maxot, stb nem futok ki a memóriából. Viszont, most egy animációt számol a gép és folyton kifagy a max, amit eddig nem csinált. Elfehéredik a max és kijön a win7 ablaka, hogy zárja be a programot stb... Nem a maxos aplication error. Hozzá kell tenni ennyi ideig nem futtattam a maxot ezelőtt, max egy éjszakára hagytam benn számolni, de akkor úgy fagyott mindig ki, hogy újraindult a gép (talán kékhalál).
A projectet még 6GB memóriával kezdtem, út közben raktam be a másik adagot.
Van valakinek ötlete, hogy mit tudnék tenni az ellen, hogy kifagyjon a max? Lehet a memória visszabontása megoldaná, de jó lenne ha benn maradhatna...
Előre is köszi! Mindenkinek jó pihenést!
-
Culram #55697 Lehet hogy dupla élek vannak ott, azokat kellene megszűntetni. Szerintem egyszerűbb ha újra csinálod, addig is gyakorolsz. -
#55696 kalapács -
vinc3nt #55695 Sziasztok kellemes ünnepeket!
a kérdést szerintem egyből kitaláljátok :) mivel tudom ezeket a csúnya 3szögeket kisimítani? van erre valami jó eszköz? -
Midas #55694 Kellemes karacsonyi unnepeket!!! -
Geccoka #55693 Kellemes Ünnepeket és Békés, Boldog Karácsonyt Mindenkinek! -
#55692 Sziasztok!
Kellemes karácsonyi ünnepeket és renderben gazdag boldog újévet kívánok!!! -
#55691 Boldog szent délelőttöt! -
#55690 Boldog Karácsonyt! Érezzétek jól magatokat! -
zenoka #55689 Boldog Karácsonyt minden egyes forumtársnak.
Bejglire fel!! -
nenad #55688 Mindenkinek Boldog Karácsonyt!
-
putyi #55687 Boldog Karácsonyt Kívánunk Mindenkinek! -
#55686 Hali!
Kívánok Minden fórumozónak és Kedves családtagjaitoknak Kellemes, Békés Karácsonyt és renderben gazdag Boldog Új Évet.
Mivel nem volt idén nem volt időm képre, jobb híján a tavalyit nyomom be: Xmas
Aztán aki teheti, pihenjen, egyen, igyon, szeressen lehetőleg MAX nélkül -
#55685 Valamiért nem ment el az előző üzenetem.
Közben próbálgattam a kalkulátort és kiderült, hogy kb mindent 1 óra alatt számol ki x frame alatt, szóval 1 képre is egy órát ír meg 200-ra is csak több procit von be a számolásba. Egyelőre még mindig számol... ja és találtam egy működőt, amiről szó van az a renderflow.com
-
nenad #55684 nálam megy, de közelébe sincen a minőségnek amit a videón lehet látni... -
#55683 nálam nem megy:( -
nenad #55682 ez az...