63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #55561 mekkora tek:D
es +1 szavazat:) -
#55560 Szavaztam, talán kb. a tied tetszik legjobban, de lehet elfogult vagyok. Végiggondolva egyiktől sem estem le a székről. Gondolom, senkinek nincs ezekre ideje úgy igazán, hiába a busás jutalom lehetősége. -
#55559 lospellos lettél. :( -
nenad #55558 Vagyis a szavazás előkészítője flreütött és így losbellosból lospellos lettem. -
nenad #55557 elindult a szavazás, aki esetleg segíteni szeretne az másolja be az urlt egy új ablakba és szavazzon. Én losbellos nick név alatt indultam. Köszi :D
http://www.mattguetta.com/index.php/2010/12/12/make-it-live-time-to-vote/ -
#55556 Hello.
Nincs mit. :) A mostani kérdésre próbáld ki azt, hogy az ablak nevén jobb klikk, majd Configuration (Viewport Configuration) és ott a Lightning and Shadows fülön az Enable Hardware Shading elől vedd ki a pipát (asszem az alapértelmezésben be van kapcsolva).
Meg nemtom mennyit használtad még a Maxot, nézd meg ezt is, mert alapbeállításban rossz: Customize menü / Preferences / Viweports fül / Configure Driver gomb. Az itt megjelenő ablakban a textura méreteket én maxra állítottam, de ami fontos: legyen kipipálva hogy Match Bitmap Size as Closely as Possible. Amikor modellezel, és nagy felbontású forrásanyagból dolgozol, akkor így tényleg nagy felbontásban látod a blueprint textúrát (és minden más textúrát). Későbbi munkafolyamtoknál, animációknál, kamera mozgásoknál viszont ettől szaggathat, ha zavaró, akkor majd visszaállítod. Modellezéshez, anyagozáshoz viszont fontos szerintem. -
#55555 És videó rendereléshez dv video encoder-t vagy mjpeg compressort ajánlanátok? -
#55554 Szóval videóvágás? :D -
#55553 Kétlem, inkább kompozitálni utólag loopolhatóvá. -
#55552 Üdv srácok! Szerintetek lehetséges valahogy fumefx-el loopolt tüzet animálni? Elkélne pár ötlet. Előre is köszi. -
#55551 köszi azért.
Amugy tényleg ez volt a hiba.
Arra esetleg van valami megoldás, hogy low poly modellnél miért vannak olyan részek mintha árnyékban lenne egy felület vagy mintha forditva lenne a normálja?
szerkesztésnél semmi hiba nincs, de perspectivban ha leveszem rola az edge face-t akkor jon elö mikor egy kicsit smootol rajta . -
#55550 http://www.evermotion.org/download/show/140/fire-flames-fuego-llamas
Alfa nem tudom van e benne, de regisztráció után letölthető ha erre gondoltál:)
+privát ment! -
nenad #55549 ingyenes tűz mozi vagy képe tud/van valakinek alpha csatornával? -
#55548 ehh ok :) -
#55547 Hello. Nemtom erre gondolsz-e, próbáld ki azt, hogy amikor kijelölöd az objektumot, akkor a Display fülön a Backface Cull elé teszel pipát. Ilyenkor azokat a poligonokat, amiknek a normal vektora nem feléd néz, azokat nem jeleníti meg (See Through alatt is működik). A hátsó poligonokat, vertexeket azonban ugyanúgy kijelöli, módosítja, tehát a Modify fülön tegyél pipát az Ignore Backfacing elé. Így nem is látod, nem is editálod ami neked háttal van.
Persze ennek vannak korlátai. Ha a nézetet elforgatod, akkor ez a láthatóság, kijelölhetőség is vele fordul, és az is mindegy, hogy ezek a felületek a modellen hol vannak. Ha túlsó felén van egy feléd néző felület, azt ugyanúgy látod, mint ami közel van. -
#55546 megtalálva tárgytalan :P -
#55545 mivel lehet eltüntetni a hátso takarásban lévö vonalakat, ugy hogy átlátszó maradjon a tárgy , hogy lássam a refképet.
Probáltam a googlét is de ha nem tudom mire keressek ugy nehéz. -
zenoka #55544 aa biztos alapvetoen balkezesvagyok igy a jobbat csak egerezesre es gepelesre hasznalom.. a jobb shift lenyomas is gyanus :))
Vertigo: emlexem amikor meg meselted.. engem annyira nem zavar faj faj kellemetlen de ez legyen a legkevesebb..:)) -
#55543 Jesszus, másfél év?
Ehh, Zeno, kitartást, meg jobbulást! -
Vertigo #55542 Csak ovatosan alattomos dolog tud lenni, pihentesd ne sulyosbodjon!
(en is nyertem ilyet anno, jobb gyurus es kisujjra, guyon tunnel syndroma-kent, ugy hogy nem engedtem felvagni, masfel ev volt a felepules)
Jobbulast! -
#55541 Biztos, hogy az egerezéstől, gépeléstől? :P -
#55540 Köszi a válaszokat!
Eddig úgy csináltam ilyet, hogy az UV-t animáltam (nem mindig szerette a gép), de belegondolva az opacityt kevésbé fáradtságos és még randomizálni is tudom, ha nyomatok egy 5-6 fél mozgást...
Köszi mégegyszer! -
zenoka #55539 ejj nyertem egy inhuvelygyulladas a jobb gyurus ujjamban. pedig azzal meg csak nem is kattingatok csak tamasztja az egeret... szeeeep szakma:) -
nenad #55538 akkor rajzojá :D -
#55537 De ha én nem olyat akarok, hanem görbülő, deformálódó nyilakat? :P -
nenad #55536 a sok kis nyíl mutatja az irányt, az megfelelő szerintem. -
#55535 Viccelsz?:D
http://world3d.hu/interview.php?id=16&page=3
Nekem itt max regionális(szolnoki vagyok) problémáim merülhetnek fel bár ez megoldható, viszont túl sokáig voltam munkanélkül ahhoz, hogy el tudjam dobni 2hónapért a jelenlegi állásom + a számla képesség...kezdem úgy érezni rúgom magamnak az öngólokat:D
Ha gondoljátok privátba folytathatjuk a beszélgetést, nyitott vagyok a dologra ezek tükrében:)
Üdv, Adam -
#55534 De ha pl. az áramlás irányában az áramlás vonalát kirajzoló nyilakat szeretne, akkor annyira nem egyszerű ívelt mozgásgörbék esetén. -
nenad #55533 particle flow/find targetek és kész. A find targetbe helyezett mesh vagy egyéb objektumokkal meghatározhatod azt hogy merre haladjanak a részecskék. Kb 5 perc összerakni és nagyon csinos eredményt ad, plussz szbályozható sebesség material stb. -
#55532 Vagy pl ez 1:05-től:
http://www.youtube.com/watch?v=9LCVMvCD2c0&feature=related -
putyi #55531 miért? érdekelne? -
#55530 Mellesleg ez egy ritka ocsmány animáció... -
#55529 Animált opacitymappal mappolt spline, igen, ahogy zeno is mondta. Szerintem, ha nagyon nem akarsz kísérletezni, ez jó megoldás, vagy ugyanez, csak 3D-ben path deformmal.
Lehet játszani részecskerendszerekkel, ott mindenféle parent-child viszonyokkal még az is megoldható, hogy szép íveket rajzoljon a mozgás, vagy készítesz pl. realflow-al szimuláiót, és azt használod fel részecskerendszer alapnak pl. PF-ben, avgy TPben. -
nenad #55528 a particleknek is meg lehet mondani hogy kövessenek ezt meg azt. elméletileg. -
#55527 Végső esetben az se rossz megoldás, csak az eltérő hosszúságú splineok miatt lehet az időzítéssel gond vagy sok macera. -
zenoka #55526 itt egyket helyen ugy latom hogy ez sima path deformos planere van rahuzva egy animalt opacitis map..
oszt biztos a profik inkabb fumefxxel oldanak meg:D -
#55525 Sziasztok!
Rég jártam erre...
Olyan kérdésem lenne, hogy hogy lehet ehhez hasonló levegőmozgást utánozni: link ?
Ennyire nem kell bonyolult, kb olyasmi kell, hogy egy épületbe bemegy a hideg levegő, ott felmelegszik és a meleg levegő pedig a gépészeten keresztül ki...
Ez a fajta áramlás amúgy tetszetős lenne jobb minőségben. Ha pl húzok görbéket, arra, hogy tudnék rádobni valami ilyesmi effektet, hogy folyamatosan áramoljon?
Elkezdtem az oldalam is új skin alatt újra feltöltögetni, a régit nem tudtam már módosítani könnyen: dvision.hu -
#55524 Itt is, és a következő hozzászólásodban is hasznos információk voltak, köszönöm szépen!
Az oldalak igen hasznosnak tűnnek.
Mondjuk érdekes, hogy a videón az illető nem állított a reflection glossines-n (az neki 1.00), csak a refraction-n (0.98).
Ja és zenoka-nak is kösz! -
nenad #55523 a fizut is írd ki.. :D -
putyi #55522 bennülős egyenlőre 2 hónapig látjuk előre a dolgokat, persze komoly bizonytalansági tényező van, ezért is szükséges a számlaképesség, hogy ne legyen olyan fájó a búcsú, ha mégsem jön össze.