imp99#55725
A fagyás rengeteg dologból fakadhat. Nem tudom h maxban lehet e command line rendert indítani de ha lehet azzal próbáld először. kb 1 gigával kevesebb memória fogyasztás és nyomon lehet követni mi történik a háttérben elég részletesen.
Érdemes copy/pastel új jelenetbe rakni, maradhat szemét, ami nem tetszik a proginak. Nekem egyszer 1 node miatt fagyott egy jelenet, amihez már nem volt kötve semmi.
Az is előfordult, hogy egyszer dispmapot kötöttem be majd kikötöttem és utána fagyott a jelenet.
Érdemes az összes shadert kimenteni majd egyesével betöltögetni, hátha vmelyik bugzik....ilyen is volt h 1 shader vmiért elszállt. Azt az egyet ha megvan újra kreálni és már jó is.
Ha más program (ami szintén igénybe veszi a gépet) nem fagy akkor tuti h nem hardveres a dolog. De még a bios is rendben kell hogy legyen.
Esetleg állíthatsz be memória limitálást, hogy mennyit használjon. Mayánál ez szintén nyerő dolog szokott lenni.
Érdemes 6K-nál >= textúrák használni nem lehetetlen kirenderelni őket de gyakrabban elszállnak a renderek.
Elvileg 6 gigának elégnek kell lennie. Hacsak nem használsz 200-400 modellt a jelenetben és 5K feletti textúrákat.
Render alatt érdemes minden létező programot lelőni(persze ami lehet) hogy ne kavarjon be és még a netet is néha kilövöm, ha olyan a jelenet. Volt hogy egyszer rám írtak msn- render közben és meghalt a dolog.