91395

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lysandus
    Jók a hangok!
  • sakkay
    Na ő meg a másik oldal-úgy lő mint egy gép!
  • VO101Tom
    Karaya 110-essel bétázott kicsit

• mustangdc3
    MA repültem újra párat atagon és most jobban ment mint tegnap. Bár mindig a vízben végeztem de tűrhetően ment az energia harc és sikerült találatokat elérni a megszerzett fölényből.Egy gépet sem kaptam meg tisztán csak részpontokat kaptam de külön öröm volt hogy egy jó lövéssel sikerült kinyírni egy spit motort. Jobban ment valahogy most az nézelődés és időben sikerült észlelni a célokat és apránként összejött 3.5 gép.
    Napközben gyakoroltam a meszával alacsonyan hajót bombázni. Nem is bonyolult mint kiderült(hála a youtube tutorialoknak). Kicsit sajnáltam hogy most olyan map volt ahol ezt nem tudtam online kipróbálni.Tudom ti már szinte unjátok ezt a hadszinteret mert már évek óta gyűlnek a repült órák benne de én csak most kezdek belemelegedni. Remélem hogy lesz még alkalom a kötelékben vadászni főleg azután hogy kiadják a 4.5-öt.
  • VO101Tom
    DLC-k miért vannak benne? És ha valaki egyikre szavaz, akkor másra már nem is tud? 1C-t vajon megkérdezték, hogy egyáltalán melyik opció lesz választható? Ennek így nem sok értelme van...
  • sakkay
    Tényleg érdekes szavazás
  • feca1229
    Valahol olvastam, hogy többször volt olyan ha közel mentek az ellenséges géphez és úgy lőtték meg akkor az olaj vagy bármilyen folyadék az nyomott hagyott a sérült gép mögött lévő repülő szélvédőjén! Sőt volt olyan is, hogy szinte lehetetlenné tette a további légharcot is. Amúgy tényleg nagyon jól nézne ki ha Tomiék letudnák ezt is modellezni!
    Ne legyünk telhetetlenek... :-)
  • Lysandus
    Végül is ez annyira nem lényeges, nem tudom ki lesz olyan bátor, hogy a nehéz 110-sel vadásszon Spitekre, Gondolom elsősorban földi célok elleni fegyver lesz az Mk 101.

Egyébként ha már fizika. Kedvenc videóm arról, hogyan szakad a szárny:

Hellcatek a Bettyk ellen

A végén van, amikor egy Hellcat leszedi egy Betty szárnyát. (Nyilván előtte szétszórták a bombázókat, illetve kiszedték a lövészeket.) Itt is full hat órából mennek a lövések az .50-es géppuskákból, és jól látszik, hogy nem "lefűrészelik" a szárnyat a lövedékek, mint egy körfűrész, hanem a találatok annyira elgyengítik a szárny szerkezetét (gondolom kapott a főtartó is rendesen), hogy a szárny meggyengül, elveszíti a hosszanti merevségét, elkezd megcsavarodni felfelé, ennek hatására megnő a légellenállás, ergo a terhelés is, amelyet az már nem visel el, és leszakad.
  • VO101Tom
    Szerintem sem szakít eléggé, de egyenlőre csak a fegyver tulajdonságaival tudunk játszani, ha esetleg a hitbox a gond, hogy első regisztrált találat után sokat gyengül, azzal 4.5-höz már nem hiszem.
  • sakkay
    "10 szárnylövés után már le lehetne vonni következtetést" értettem ezt úgy, hogy 10*ismételt ugyanazon helyzetből ugyanolyan szituban, és úgy mi a vége a lövésnek. Ha pl 10 esetből ez történik ami a vidin van-az gyenge. Csak mert félreérthető voltam.
    Persze egy csomó dolgot még nem lehet szimulálni, de ha a végeredmény közel van a valósághoz az már egy nagyon jó eredmény.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.11.01. 15:50:25
  • Lysandus
    Világos, értem. Nekem első látásra az a véleményem, hogy nem szakít eléggé a harmincas. Illetve olvasva amit írtál pontosítok: olyannak tűnt nekem egyelőre, mint egy kicsit erősebb 20-as, ha érted mire gondolok. Szerintem egy, de pláne két 30-as találat után egy vadásznak szakadnia kellene. Ha AP-t tárazott, akkor is. Sőt pláne, így full 6 órából. Ha teljesen hátulról eltalálja a szárnyat, akkor még az AP is visz mindent, bordákat, főtartót, vagy annyira roncsolja, hogy már nem bír ellenállni a normál repülésből eredő terhelésnek sem. Ha meg a törzset találja el az AP, akkor az legfeljebb a motorblokkban áll meg. De tudom, hogy rengeteg a meló, ezek az első benyomások, szerintem ha kicsit még erősebbre lesz a 30-as állítva, az már jó.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2017.11.01. 15:35:33
  • VO101Tom
    Erre való a beta. Tesztelés. Ha van hiba, azt lehet javítani.

És azt se felejtsétek el, akármennyire jó a clod, rengeteg hiba volt vele, amit a TF nek kellett helyretenni. Ez most a legelső 30mm-es fegyó, lehet, hogy a kódba is bele kell nyúlni (sanszosan az nem most lesz). De azt is jó lenne tudni, hogy milyen volt a tárazás a videón, az Mk 108-asnál is leginkább az aknahatású lőszer hatásait mutatják, amikor a 30mm-es AP meg átmegy és csinál egy lyukat, azt meg nem. Hogy becsapódásnál milyen effektet játszik le és milyen lőszerrel számol, azt is ellenőrizni kell.

A clodnál is hiába van több mint 800 pont a DM-ben, amiket ismer és amikkel dolgozik, ez még mindig nem realtime fizikai modellezés. Csak azt tudja amit előre beprogramozol neki. A való világ fizikája eléggé le van egyszerűsítve, ha így jobban tetszik. Egy hitboxot ő egy hitboxnak ismer, aminek vannak tulajdonságai, amire be lehet programozni viselkedési profilokat, erősséget, de ennek is vannak korlátai. Olyat nem tud valós időben szimulálni, hogy pontosan az a kilőtt AP hogyan gyűri fel a lemezt, ot a HP bemegy és bentről kirobbant mindent. Ezt még mindig nem lehet, hanem hitboxokat néz, melyik milyen lőszerből és mennyi találatot kapott, az a a cucc amit az a doboz jelent, az hogy fog viselkedni, vagy milyen hatása van, ha sérül vagy ha megsemmisül. Ami robban az milyen rádiuszban robban, hogy megy át a különböző anyagú hitboxokon, stb. A sérülésnek van 3-4 fázisa, aztán kaputt. Főtartó találat után nagyobb G-t húzva jobban törik a szárny, mint ezelőtt. Ilyesmi sérülésekre számítsatok, vagy figyeljetek a videóban.

Amit sakkay mond, pl a lövedék becsapódási szöge még nincs leprogramozva, repülőgépen pl még nem lehet látni lepattanó nyomjelzőt. Viszont a TF5.0 egyik DM fejlesztése ez lesz.
  • sakkay
    Amilyen komoly a ballisztika a CLOD-ban, ez még beleférhet, 10 szárnylövés után már le lehetne vonni következtetést ha nagy a gáz. Gondolok itt pl. arra amikor egy tuti átlőhető cél pár fokos eltéréssel simán ellenáll az átlövésnek. Nemtom ezek a dolgok mennyire vannak modellezve. De az biztos, hogy a valóság sokszor nem olyan mint a papíron. Szóval ha kijön, majd leteszteljük. Elvileg pl Egy b 17 lelövéséhez 2-3 nehéz lövedék elég....igen, ha olyan helyen talál. Sok esetben egy fél tucat találat után hazarepültek, mert ugye néha elég volt egy, valamikor meg hat sem-de ezt nem rágom tovább, úgyis érted.
  • Lysandus
    Nekem az a furcsa, hogy a Spit milyen jól bírja a 30-ast. Pedig az mk 101-nek nagyobb ereje volt, mint például az mk 108-nak, és az mk 108 ilyen kárt csinált:

Mk 108 vs Spitfire

Szóval szerintem szét kellene esnie a Spitnek, vagy legalábbis leszakadnia a szárnynak. Különösen azért, mert egy korábbi videóban egy korvettet kapnak szét az mk 101-el.
  • Indi69
    Üdv. amikor a sérült gépből folyik valami a hátul lévőn hagyhat nyomot? arra gondolok, hogy ha ellövik a motort és jön az olaj az a támadó szélvédőjén szét kenődhet? Ha igen azt nagyon nehéz modellezni? Az elég komolyan nézne ki, szerintem. Meg a közel támadásoknál észnél kéne lenni.
  • sakkay
    hát nem...
  • VO101Tom
    Nem Karaya volt :D
  • sakkay
    Hú de idegesítő nézni ahogyan ez a srác céloz. Vagy pontosabban, hogy mennyire nem érzi-félelmetes Mondjuk persze nem is ez a dolga, ami a a dolga abban meg vsz. nagyon jó, csak akkor is már néha mondtam magamba nyomd má'baxod!
  • sakkay
    0.52-nél az egy homoszínű német felderítő??
  • sakkay
  • sakkay
    Faxa Egész komoly lett a létszám.
  • acidrain
    Valószínű, hogy én is benézek
  • sakkay
  • sakkay
    Persze gyere csak ts-en leszünk persze.
  • Klusi86
    Jövök én is :)
  • mustangdc3
    Ha nem bánjátok csatlakoznék magam is bár nem sokra mentek velem viszont én tanulhatnék.
    TSen szoktatok lenni közben?
  • sakkay
  • lala42
    Benne vagyok.
  • sakkay
    Holnap este 20.00 után egy kis atagos reppenés?
  • sakkay
    Pont azon agyaltam, hogyan adom be ezt a Tomnak...talán majd a TF 11
  • sakkay
    Tudod, hogy van ez
  • LeonSilver
    "fák meg már lesznek" Már csak be kell applikáni némi helikoptert és e örö e bodottá... ;)
  • VO101Tom
    Na ja... MINDIG van valami. A fák már jók, most jönnek a felhők...
  • sakkay
    Persze a legjobb az lenne ha látszana teljesen. Nem tudom a 4.5-ben mennyire rakja ki előbb, de ha már jó messzire kirakná az is elég lenne. Azt is értem, hogy nincsen prioritása a felhőknek, van ennél fontosabb gond is. Mondjuk fák meg már lesznek, úgyis az volt a fixa ideám
  • VO101Tom
    Az a baj, hogy van egy 105000 km2-es térkép, és annak egészére felhőket számoltatni elég necces. Az extended clouds elvileg ezen segít, és ahogy néztem a videóban az nincs bekapcsolva Hanseat-nek. De a helyi generálást ezt nem váltja ki. Viszont clod felhők ennél többet csak akkor fognak változni, ha lesz időjárás is.
  • sakkay
    Igen mindenkinél van.
  • mustangdc3
    Egy fura dolgod én is tapasztaltam a felhőkkel kapcsolatban.
    headtrack-et használva ahogy forgatom a fejem a fülkében bizonyos felhők helyzete változik a többihez képest.
    nem tudom hogy ez ismert e
  • PhantomAss
    Pontosan ilyet rendeltem:
    molykote em-30
  • sakkay
    Igaz és értem is. Arra gondoltam, hogy még így is jobb lenne ha a fehérségből derengene elő a felhő, mint most, hogy egyszerre csak előrobban a semmiből. A kép nem a legjobb, csak gondoltam könnyebben lehet érteni.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.10.29. 18:46:31
  • VO101Tom
    Elolvastam többször, de őszintén megmondom, fogalmam sincs, hogy most mire gondolsz. A horizonton látható levegő párásodása és a közeli felhőknek semmi közük egymáshoz. Ráadásul nagyban függ a repülési magasságtól, hogy egyáltalán egy vonalban látod-e őket vagy sem. Hogy akarod ezt akárhogy összehozni? Két külön jelenség.