91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#87821 A black out részt elég jól megcsinálták, talán itt van elöször igy megoldva, hogy nem csak a csölátást szimulálták hanem az elszürkülést is, hogy a szinek elmennek. ez eddig a legjobb megvalósitás amit láttam. -
#87820 Annyira nem volt hely a műszerfal előtt, hogy nem is volt öntömítős az a tartály. Csak volt rajta egy aluminium lap, mint "deflector plate". Kb arra jó, hogy a pilóta azt higgye, védi valami a tankot is. A műszerfal viszont volt valami légmentes anyaggal elzárva, hogy legalább a benya ne fröcskölje képen a pilótát, ami persze égő gépnél már kb qrvamindegy, így is úgy is ugranod kell. -
sakkay #87819 Én ezt tudom Csak sokan ezt nem veszik figyelembe. -
LacAI #87818 Mért is lenne. A spit meg a hurkány égett mintha kötelező lenne. Ott volt a benyatank a pilóta előtt és max a motor védta ha szembe lőtték. Ammeg lássuk be ritkán volt. Oldalról végiglőve a törzset és mondjuk van betárazva valami foszforos motyó ,hát az meg is gyulladt . Csináltak volna jobb gépet.Érdekes,hogy a Zeroknál nem volt kérdés az IL2 ben,hogy ég mint a fáklya.Senki sem berzenkedett emiatt:) -
sakkay #87817 Nagyon faxa. Írtam priviben, lőj egy rövid választ légyszi.
-
#87816 Tegyük hozzá Karaya tud is lőni, játékban ahhoz, hogy így essenek szét, így is kell lőni őket
Ja, és betettünk egy 8mm-es aluminium lapot minden 109 modellbe az ülés mögött kb fél méterrel a törzsbe. Kevesebb lesz a PK hátulról, de ha közelről lőnek, akkor sokat nem ér az sem (teszteltük). -
sakkay #87815 De komolyan. Nem kezdték el fórumokon, hogy ez nem élethű meg mekkora csalás -
sakkay #87814 Nagyon faxa! Mekkora sírás lesz itt te atyaég!!!! -
#87813 Basszus... tegnap beszéltem az egyik német sráccal a CloD-os navigációról, mondta, hogy ő vezeti a JG4-esek repülő iskoláját, sok-sok órát tesztelték a clodot 109-esben ülve, és találtak pár érdekes dolgot. Először szóba került a -10 fokos (vagy másképp 10 fok nyugatra) deklináció, ami a föld mágneses és a térképeken jelzett északi pólus eltolódásából adódik. Megmérték, és ez a 10 fok csak átlag. A térkép délkeleti sarkában és az északnyugati sarkában pár fokos eltérést mutat. Mikor összevetették a náluk meglévő eredeti német repülési térképekkel, kiderült hogy pontos. Olegék nem csak egy átlagos eltérést programozták bele, hanem a föld görbületéből adódó valódi eltolódást.
A másik a deviáció. A repülőgépekbe épített nagy fém tömbök (jellemzően a motorblokk) torzítja a mágneses erővonalakat, és a repülési iránytól függően ez extra eltérést okoz, hogy a motorblokk pl. az iránytűhöz képest északra vagy nyugatra helyezkedik el épp. A 109-esben ez a deviációs táblázat van a szívótér nyomástól jobbra leírva, de elég szar felbontás, nem igazán olvasható. Ez egyébként +-6 fok is lehet, ami navigációnál sok. Krugerék valami 350 repóra alatt megmérték, és ezt a grafikont kapták a clodban: graf
Az eredeti grafikonjaikkal összevetve ez meglepően pontos, még ha az ő mérésükben lehet is itt-ott hiba, a tény, hogy a mágneses deviáció le van programozva a játékba, egy hatalmas dolog. Engem speciel az miatt keresett, hogy ezt a programból hogy lehetne kinyerni géptípusokra vonatkozóan, mert nem akarnak gépenként ennyi időt tölteni méricskéléssel, ha sikerül, akkor majd kiadjuk ezt a táblázatot is gépekre vonatkozóan.
Viszont én is tudtam neki érdekességet mondani, azt nem tudták, hogy a naprendszer bolygóinak helyzetét is megtaláltuk 1-2 éve, tehát éjszaka csillagok alapján is lehetne navigálni. Most majd bővíthetik a repsuli anyagát éjszakai repüléssel is.
Azért az elképesztő, hogy Olegék mennyi dolgot beleintegráltak a játékba, ami látszólag csak lényegtelen dolog, és a játékosok 90%-a nem is tudja, hogy egyáltalán a játékban van, mégis mennyit hozzáad, ha valaki eredeti dokumentumok, eredeti eljárások szerint szeretne repkedni. -
sakkay #87812 Nagyon állat ez is -
Klusi86 #87811
Szépen lángolnak az angol gépek
Utoljára szerkesztette: Klusi86, 2017.10.21. 13:43:32 -
LacAI #87810 Magamnak minek? Csak úgy csináltam de még csak félig volt kész máris megvette egy ámerikai ficak. Pontosabban kettőt vet.De ezt nézd)
-
sakkay #87809 Nagyon vadállat. Ezt rendelésre csináltad, vagy saját? -
LacAI #87808 Had mutassam. Erre most büszke vagyok.
-
sgforum #87807 na most jól értem hogy a clod-ban van 30 mm-es mk101-es? a 4.5 verzióban ami ingyenes? -
#87806 Hát jó, majd igyekszem :) -
#87805 Igazad van Pogi, nekem sem volt semmi bajom a jelenlegivel, de a térképet az a srác kalapálja évek óta, aki hetente többször elrepül ott (kereskedelmi járaton pilóta Franciao és Anglia között). Szerinte -és az angolok szerint- Anglia tényleg ilyen. A fű nagyon sűrű és élénk, jellegzetes sövények és fasor az utak szélén, és a fák inkább sötétek mint békazöldek. Meghívott beta teszterek közt is vannak páran angolok, azok is összepisilik magukat, hogy mennyire "olyanmintazeredeti" az új talaj. Majd megszokjuk ezt is idővel ;) -
lala42 #87804 A jelenlegi szinek jobbnak tünnek. -
#87803 Igen igazad van, nekem is csak a színekkel van problémám. -
sakkay #87802 Igaz, de azt is nézzed, hogy az utakat meg a terület határokat körbe veszik a fák, nem csak úgy összevissza ákombákom állnak.. Sokkal inkább olyan mint az igazi látkép. És igen az egyéni fák néha hülyén néznek ki. Meglátjuk. -
#87801 0:58-nál még a fák is olyan szürreálisak, de igazad van, majd meglátjuk milyen "élőben",ha kijön. -
sakkay #87800 Értem mire gondolsz, de amikor a legélethűbb a kép(van pár képkocka amikor olyan mint az igazi), az is az új. Mármint arra a pár nagyon egyen zöld mezőre gondolsz, amin nem is látni sok jellegzetességet, de azon kívül szerintem baromira eltalálták .Szóval majd ha kijön meglátjuk.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.10.20. 20:12:27 -
#87799 Minden tiszteletem a Team Fusion-é, de szerintem valahogy az új verzióban nem sikerült eltalálni a talajtextúra színeit, a zöld mező szinte csak egy egybefüggő paca, mintha kifolyt volna egy vödör festék.
Nekem valahogy az eredeti tetszik a legjobban. -
sakkay #87798 -
LacAI #87797 Akkor megnyugodtam. Nem szerettem volna egy petákkal sem hozzájárulni a 777 bevételéhez.De így már értem ,azaz nem értem ,de betudom annak,hogy oroszok:) És nem utoljára! Le a 777 el!! :) Egy önálló gondolatuk még nem volt ,mindent lenyúltak eddig ,a Rof ot sem ők találták ki.Meg semmit. -
#87796 Akkor én kérek elnézést . Így már nekem is tiszta egyrészt hogy ki kivel van, másrészt a további kiadások hogy következnek. Engem az zavart meg hogy 5.0 ebből nekem az volt logikus hogy a Clod vonal épül tovább. De mostmár értem hogy az már egy külön rész lesz (lehet hogy amúgy is
kiderült volna ha jobban visszaolvasok) Így már érthető a financiális része is.
-
feca1229 #87795 Jah igy minden egyértelmű... azt hittem, hogy mivel oroszok is vannak benne ezert kicsit bonyolult lesz!
:-)
Sok sikert Tom és jó munkát nektek! -
#87794 A forráskódot az Ubisoft miatt nem kaptuk meg, velük volt öt éves élő CloD-os szerződése az 1C-nek, ami 2016-ban járt le. 2016 augusztusában meg is kaptuk az első e-mailt tőlük, amiből decemberre lett szerződés. Én ebben az időszakban (megszámoltam :) ) több mint 1200 e-mailt váltottam a témában a TFS tagokkal, el lehet képzelni mekkora meló volt eljutni onnan amivel az 1C nyitott, odáig amit végül mindketten aláírtunk. És sajnos ez az időszak a TF melónak is alátett, amikor asztalhoz ültünk, akkor biztos lett, hogy a TF tovább így nem működhet, mert kapásból titoktartásival nyitottunk, névvel, címmel vállalva ki kicsoda. Ergo ha nem tudunk megegyezni, akkor vége a TF-nek, mert mi abban már nem dolgozhattunk volna. És amíg ennyire bizonytalan tárgyalások mentek, eléggé megcsappant a lelkesedés is, ki szeret úgy dolgozni, hogy egyáltalán nem biztos, hogy valaha megjelenik-e bárhol amit csinál? Ebből a szempontból egy jó fél éves csúszást okozott a megegyezés, másrészt viszont megkaptunk nagyon sok fejlesztő eszközt a forráskóddal együtt, ami meg sokat segített azóta.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.10.20. 02:13:20 -
#87793 Jó kérdés. Amikor a 777 átvette Luthiertől az Il2 franchise-t, akkor arról volt szó, hogy minden jog hozzájuk került. Amit lehet, hogy mi értelmeztünk másképp, vagy ők nem tettek sok különbséget közte, de nagyon úgy tűnik, hogy jogot kaptak rá, hogy tartalmat gyártsanak hozzá, de a franchise tulajdonosa az 1C maradt.
Amikor bejelentettük az 1C-vel kötött megegyezést, akkor sokan elkezdtek ötletelni azon, hogy a TFS majd nyílt forráskódúvá teszi a játékot, teljesen szabadon moddolhatóvá, mint a régi il-2, és mostantól boldog boldogtalan azt csinál vele amit akar. Erre válaszolta Jason a forums.muspike.com-on a következőt:
And for the record, I see some funny comments above. Just to be clear. TFS will improve CLOD and make the Add-On, but the rights are still 100% owned by 1C. 1C also owns 1CGS which is a partnership of 1C and 777 Studios. 1C also owns everything IL-2 Sturmovik: Battle of X series. 1C also owns everything IL-2: 1946.
Jason
Tehát az 1C a főnök a 777 stúdióval közös vállalkozásban (az 1CGameStudio-ban), így a BoS is az 1C tulajdona! 777 az engine-t és a fejlesztő brigádot adja, amiért nyilván kapnak sok sok pénzt is, de a főnök ugyanúgy az 1C, mint nálunk. Övék a régi Il-2 1946 vonal, és persze a Clod is. Szóval ha innen nézzük, mi kb a 777-el vagyunk egy szinten. Ami belekavar a dologba, hogy Jason producerként viszont valahol köztünk és 1C között helyezkedik el, de mint mondtam, nekünk az 1C-vel kell egyezkedni, nem Jasonnal. -
LacAI #87792 Na várjál. Nem az vol,hogy a 3x7 megvette annó a Clod ot is és övék a jog rá? Én arra emlékszem. Nekem logikus volt,hogy így velük kellett megegyeznetek.Mert annó ha jól rémlik miattuk nem kaptátok meg a forráskódot. De akkor én már nem is akarom tudni ,hogy megy ez az oroszoknál:)) -
#87791 Laca. A 777 ebből nem hiszem, hogy lát pénzt, mert mi az 1C-vel kötöttünk szerződést, ha látnak is belőle, az csak az 1C részéből lehet kifizetve. Ha osztozkodnak rajta, az az ő dolguk. Egyébként szerintünk egy nagyon korrekt megállapodást tudtunk tető alá hozni 1C-vel, nem csak eladott patchek, hanem eladott alapjátékok után is fizetnek a megállapodás szerint, amire nemtom melyik kiadónál lenne példa, de a részletekbe itt sem akarok nagyon belemenni. Egy szó mint száz, az 1C nagyon korrekt velünk, és ami Jasont illeti, nélküle eleve el sem kezdődtek volna a tárgyalások, szóval rá sem lehet egy rossz szavunk se (amikor tavaly LOFT-ot kirúgták, akkor fórumoztak arról az oroszok, hogy tulajdonképp ő volt a project manager, az ő hülyesége volt az unlock rendszer, a játékos megközelítés, meg az összes faszság. Jasonnak sok beleszólása nem volt ezekbe).
mustang. A TFS 5.0-ért a TFS munkáját fizeted meg, ha majd megveszed, az nem hibajavításról fog szólni. A hibajavítós patch a 4.5, ami még most is ingyenes lesz. Az 5.0-ban jön nagy Észak-Afrikai térkép Tobruk környékéről, 16 új repülőgép típussal + alváltozatok +sivatagi változatok! Alsó hangon lesz vagy 30 új repülhető gép, de lehet, hoyg keveset mondtam. Plusz az összes lényeges földi egység, tankok, hajók, ágyúk, satöbbi, és rengeteg olyan hibajavítás, ami 4.5-ből kimaradt.
Nálunk nincs asset pack, nincs 15000 Ft-os gépenkénti ár, és nincs külön fizetős térkép sem. Egyetlen nagy csomag. Ha így nézed, még akár a 100 dolláros ár is nagyon nagyon baráti ár a DCS-hez BOS-hoz képest is. De nem hiszem, hogy 100 dollárt elkérnének érte. 25 viszont tuti nem lesz. Azért ez nem egy war thunder, ahol sms-ekkel szedik be a nagy pénzt, ez egy régi il2 stílusú kieg csomag. Térkép+összes gép+összes földi és vizi cucc egyben. Online warokban, küldetésekben ez qrva jó dolog egyébként, hogy bármikor bárkinek bármit tudsz tervezni. -
sakkay #87790 A 4.5 ami az eredeti CLOD befejezése-gyakorlatilag. Az 5.0 az afrika térképes, vadi új 2 résznek tekinthető. A 4.5 ingyenes, az 5.0 teljes értékű új szim..elvileg.Szóval az ára is annak kell lennie.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.10.19. 22:29:42 -
feca1229 #87789 Amúgy én is ilyen BOS alapárban gondolnám 50 és 70 dollár között!
Számomra inkább az lesz az érdekes, hogy mit fognak akkor gondolni, ha többen kezdik vásárolni a TF 5.0 mint a saját termékjüket!
Akár lehetne úgy is, hogy nekik mindegy hiszen mind a kettőn van hasznuk, de azért biztos basztatni fogja az egojukat, hogy mégis a TF megy jobban. Én mentem mind a kettővel de nekem jobban bejön a TF, e izlés kérdéses kinek a pap kinek a papné. Amúgy sokat fejlődött a BOS is. -
#87788 Manapság amikor hello kittis skin packot adnak ki pénzért ami mégcsak nem is változtat semmit a játékmeneten vagy a program futásán és nem javit semmit sem akkor ne csodálkozz azon, hogy egy olyan munkáért amit már az eredeti fejlesztönek kellett volna megtenni azért pénzt kérnek.
lásd a DCS-nél is külön adják a térképet pénzért és hogy használni is tudd meg kell venned a térképre való egységeket is plusz pénzért és mégcsak nem is kész terméket veszel hanem egy alfa álapotut.
Akkor itt a CLodnál amit ahogy elöre látni és olvasni egy szinte hibátlan termék kerül ki , nem hinném, hogy sajnálni kéne. -
LacAI #87787 Az a baj,hogy amire a 3x7 ráteszi a mocskos úját annak kakukk. Már most mondom,hogy vérszemet kaptak,mert a fosuk a boss már ingyé se kell nagyon,és itt vannak ezek a srácok akik összerakták ezt a leírt játékot ingyé oszt úgy vannak vele,hogy akkor ebből most húzunk egy jó nagyot. Pedig hogy mondták,hogy a Clod az zsákutca. Mert ugyi Tomék nem tudnák a forráskód nélkül így megcsinálni az meg a 3x7 é lett hogy nőne köröm a pöcsükre. De még én is megveszem majd ha repülök ha nem, mert Tomék megérdemelnek némi aprót,bár ha rajtam múlna a 3x7 egy garast se keresne ezen hogy hűlnének ki . Uff. -
#87786 A bos alapára most 25 dolcsi nem(nem egy óriási összeg... tudom) akarom degradálni a munkátokat hiszen már most látszik h mennyi idő van benne és hogy a hibajavításokon kívül újdonságok is lesznek. Lehet hogy csak én nem vagyok képben a folyamatokkal kapcsolatban de számomra kicsit fura hogy egy "frissítés" kb annyiba kerül mint egy komplett szimulátor/játék(kinek melyik). Tudván hogy a Clod eleve úgy lett kiadva hogy nem volt kész. Tudom h nem mondtál konkrét árat sem, szóval az is lehet h nem ennyi lesz és tényleg nem az olcsó jános szól belőlem csak az arányt nem értem mint laikus. Azt is értem hogy nem tőletek függ hanem az 1C től. Nem mintha számítana de szvsz nekik vastagon kellene tejelniük nektek viszont a 5.0 és ami még utána jön nagyon baráti áron kellene hogy kínálják hiszen ezt egyszer már megvették egy csomóan és csak így jópár évvel a kiadás után lesz teljes értékű és csak amiatt hogy ti nem hagytátok annyiban röviden tömören. Ráadásul itt nem egy külön dlcről vagy más külön tartalomról van szó elsősorban, legalábbis ami az 5.0-át érinti. (Az afrika mapot nem tudom hogy melyik frissítéssel adjátok ki, én kérek elnézést ha már az 5.0 ban is benne lesz) -
#87785 A pontos darabszám üzleti titok, nem beszélhetünk róla, még nagyságrendileg sem. Az árra sem tudok mit mondani, teljesen mindegy, hogy mi mit ötletelünk, ha tippelnem kellene akkor azt mondanám, hogy BoS-al azonos árkategória, de mint mondtam ez egyáltalán nem tőlünk függ. -
feca1229 #87784 Ez mit jelent? Gondolom titkos, csak 100, 500, vagy 5.000 db eladásra gomdolnak?
Még annyi, hogy szerinted kb mennyi lehet az ára 5.0-nak 50, 70, 100 dollár. Bocsánat ha nagyon a "kényes" kérdésesk ezek, csak gondolom nem csak engem érdekelnek. Tudom az eladási dolgok nem a te asztalod, elég ha azt mondod ami pletyka szinten megy, mert gondolom ti is beszélgettek erről. Tisztában vagyok vele, hogy hivatalos dolgokról nem beszélhetsz! Amúgy nagyon tetszik amit csináltatok így az előzetes videókon! Nagyon szép munka Tom, büszeke lehetsz rá, na meg persze a TF-is!
Már nagyon várom!!! -
Lysandus #87783 Hármat fogok venni! -