91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Solt
    Ha szart se látsz, akkor nem volt jól beállítva! Az irkálás szerintem felesleges, ott a beépített mikrofon, de mondjuk egy szöveg felismerő szoftver ami a beszédet chat üzenetre váltja cirka csak hozzáállás kérdése programozói oldalról.

Ami jelenleg a VR "ellen" van, az az összköltség. Maga a HMD egyre olcsóbb, de az olyan gép ami a látványt is tudja garantálni, jelenleg nagyon drága... repüléshez és a "fix" 90 FPS-hez kell az 1080Ti plusz a hozzá illő körítés.

Autószimulátorokhoz már elég egy 1070 is és ez meg is látszik a különböző autós fórumokban, mert amióta elérhető az OR ilyen 450 USD körüli áron, jelentősen megugrott a felhasználók száma. Gyanítom a további árcsökkentés nem fogja hátráltatni ezt a folyamatot! :)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.10.13. 19:41:55
  • LacAI
    VR el xart se látok jelenleg. VR el nem tudok írkálni. Az élmény nagy ezzel nem vitatkozom,de jelenleg nem jó ha az eredmény a cél. Kipróbáltam . Multira nem jó és ennyi.
    Búvár meg élményszerűen ugrálna és nyitná az ernyőt.
    Akkor lenne létjogosultsága ha mindenkinek az lenne. De jelenleg a fasorba sincs a tr hez.
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.10.13. 19:36:02
  • LacAI
    Egyvalamit kihagysz a számításból. És ezzel nincs mit vitázni:)))
  • Solt
    A VR a jövő Laca! Szép csendben nyugodj bele! ;)

1-2 generáció és a képminőség minimum olyan lesz mint egy monitoron, mindezt ~180 fok körüli FOV-l úgy, hogy csak ott lesz éles a kép ahova éppen fókuszálsz, nézel... pont úgy mint a valóságban. A vezetéknélküliség már csak hab lesz a tortán.

Lehet, hogy a TIR-l te eredményesebb vagy, de ez így lenne VR alatt is, viszont abban biztos lehetsz, hogy nagyobb élményben a "búvárnak" lesz része! ;)
  • levy668
    Hát a fene tudja.. én nem cserélném le a jó kis sufnituning fejkövetőmet akármilyen VR rendszerre.(jelenleg max 5-6 év múlva amikor már igazán kiforrott lesz a dolog)Engem pont a lényege zavar, az hogy teljesen kizárod a külvilágot, azt valahogy nem szeretem(tán valamilyen fóbiám van). Meg az érdekesebb részeket az asszony is szokta követni: -Hé most miért zuhantál le? -Hát édesem én itt voltam, az orosz meg ott, azt láttad igaz?No a bal szárnyam meg 50 méterrel jobbra....
    A 6dof meg alap, én nyomoréknak érezném magam 3 dof-ban.
  • LacAI
    Tudod mi lesz a jövő . A hajlított kijelző. Gömbbe beülsz és körbevesz a "valóság"
    De bármikor hajlandó vagyok mint mondtam egy TR el sok év kihagyás után összecsapni egy búvárral ,oszt nagy látvány meg érzet ide vagy oda de nem hiszem,hogy a rövidebbet húznám. Örömrepkedésre jó ,másra nemigen.
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.10.13. 19:11:40
  • LacAI
    Persze.Látatlanba nem ekézném:)
  • repvez
    Márcsak az a kérdés, hogy a tartalom hogyan kerül a kijelzőjére és megoldott lesz e a PC-vel való kapcsolat .
    Amugy a videon nem tudom , hogy értik a 3dof-ot ,mert a kontrollerekkel együtt nekem ugy tunt, hogy nem csak a forgások aktivak a szemüvegnél hanem a másik 3 irány is.
    A valós 3D-nél meg nem is lenne értelme csak a sima 3dofnak , pont a szabadság érzése veszne el ha nem ugy és akkor nézhetek oda ahogy nélküle is tenném.
  • Papa01 #87693
    Laca, úgy egyébként, kipróbáltad már?
    Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.10.13. 17:29:01
  • Lysandus
    Alakul ez. Csak így tovább! Lassan csak megtalálják azt az árat, amiért viszi a nép.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2017.10.13. 15:17:13
  • VO101Tom
    Az odahajolás nem tudom, hogy mennyire volt szokás, de sok Revin van védő bőrpárna, szóval gondolom gyakori. Egyébként lehet, hogy többnek tűnik, de a német Revi eltolása oldalra 4cm csak, vagyis normálisan középen ülve jobb szemmel tudsz célozni is. Hogy ez miért és mennyivel lenne jobb mint középen, azt nem tudom. Szerintem nincs jelentősége.

Ezen a lőlapon pl jelzik is, hogy a gép középtengelyétől a Revi eltolása 4cm. A lőlapokat a fegyverek belövéséhez használták.

Clodban a revihez hajolás parancs benne van, vagy ha trackIR-t használ valaki, akkor ki tud hajolni kicsit balra, ott nulláz, akkor rendesen ülve kicsit jobbra kerül a középpont.
    A billentyűzetben is be lehet állítani gombot, hogy a kamera alaphelyzetét csúsztasd a kabinban az egérrel, de az TrackIR és társainál felülíródik. Csak hat switch vagy egeres nézelődéshez jó.
    Ami szerintem hülyeség, hogy benne van, 5.0-ra szerintem ki is fogjuk szedni, hogy revihez hajolva 90 fokos tartományban engedi csak mozgatni a fejet. De azt még nem néztük meg, hogy van-e egyéb oka, pl onnan hátranézve grafikai hibák vagy elcsalt 3D objektumok hátoldala látszik-e.

A régi il2 féle megoldás kicsit más volt, de nem hiszem, hogy a mostani rossz lenne. Az biztos, hogy egyáltalán nincs napirenden, hogy ez változna.
  • Lysandus
    Nekem a géppuskák 200 méteren vannak (horizontális és vertikális is) az ágyúknál pedig 120 méterre van állítva mindkét összetartás. Én 150 méteren belülről lövök ágyúval.
  • LacAI
    Még mindig ezen a vackon agyaltok?:) Solt mester már megmondta,hogy ez a jövő meg,hogy nemsokára már nekem is búvárszemüveg lesz a fejemen,de valahogy egyik sem akar összejönni szvsz:) Megrekedtek ezek mint a széklet ,egy csomó dolog hiányzik belőle,hogy multiban használható kütyü legyen ,ráadásul az isten gépe nem elég alá.Én elfogadom,hogy páratlan élmény ,de abban is biztos vagyok,hogy nemsokára lesz valami új dolog és ez megy a levesbe.No meg abban is,hogy egy sima TR el bármikor levadászok egy ilyenben harcászkodó valakit,és még vígan cssetelgetek is közben.
  • sakkay
    Nem írja ki egy ideje a clod a rádió szövegét. Lehet azt visszaállítani?
  • sakkay
    Jaja most én is azon agyaltam, hogy azért 3DOF..
  • Paladin
    3DOF nekem kizáró ok lenne.

((Btw prohardver valahogy nincs képben, ha a rift áráról van szó, már korábban is rosszul írták egyszer, mert júliusban volt utoljára 599))
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2017.10.13. 13:57:37
  • sakkay
    Nézzétek csak!!! Ez nem pont szimulátorhoz való!?!?!? Lap alján, az olcsóbbik rift.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.10.13. 13:50:45
  • sakkay
  • LacAI
    És igazad van!!! Le a 3x7 el:))) Mindennek ők az okozói:) Ezek maguk a sátán a szememben. Jönnek a leveleik állandóan,hogy már lassan ingyé odaadják nekem ,de akkor se . Baxák meg a simjüket:)) még ha jó is.

Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.10.13. 11:12:13
  • LacAI
    Én nem hajolgatok ,hajolgattam. A lehető legtávolabbi nézőpont oszt csak akkor nagyítok rá valamire ha látni akarom ki fia borja. A végére már asszem elég jól belejöttem ,nagyjából bármikor bármit eltaláltam,kivéve ha sok volt a célzóvíz.
  • sakkay
    A revibe hajolásnál egy gondom van-túl lassú. Kb negyedelni kellene az idejét.
  • sakkay
    Lassan akár azt is lehetne mondani, hogy egész használható-kijavították pl. a messzert-de már nem térek vissza. Ez valahogy örökre el lett baxva nekem.Mostanában sokat repülöm a CLOD-ot. Alakul, (mármint a technikám) de várom a 4.5-öt. Ha jön vele a tömeg' akkor maradok.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.10.13. 09:33:11
  • PhantomAss
    Az okés hogy a fejét tudja mozgatni a beszíjazás mellett is, csak szerintem a megvalósítása nem élethű a játékban.
    Én is úgy csinálom ahogy Tom mondja, manőverezés közben nem használom mert nincs erre idő, csak csapkodásnál. Ahogy a valóságban sem lett volna erre idő, elég lenne egy pár centis fejbiccentés, sőt lehet hogy az egyik szem becsukása is.
    Ezzel szemben a játékban gomb megnyom, 3 mp odahajol, lősz, nem tudsz körbenézni, gomb megnyom, megint 3 mp visszahajol, és már el is vesztetted az ellent.
    Jó hát nyilván nem ez a legfontosabb javítanivaló a játékban, csak én meglepődtem hogy ez az alap beállítás és nincs is lehetőség a revin átnézésre.
    Annyiból viszont jó hogy a revi nélkül is megtanulsz kapáslövést leadni :)
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.10.13. 08:33:04
  • LacAI
    Értem:) Mindig tanul az ember:)
    És hogy megy a harcászkodás? Már clodban?
    Használod még a BOS-t? Ahogy nézem az is sokat fejlődött ,legalábbis a videók azt mutatják.
  • LacAI
    De a fej nem volt beszíjazva ,az meg nyeklik nyaklik ahogy rángatta a gépet. Legalábbis gondolom. Szerintem tök jó ahogy megvan csinálva de hát ízlések és pofonok. Engem az elejétől fogva nem zavart sőt talán mondhatom ,hogy élveztem is ezt a fajta megoldást. De Tom is mondta,hogy csak rácsapásoknál hajol oda ,intenzív harc közben nem használja.
  • sakkay
    Ebben nagyon sok igazság van.
  • sakkay
    Laca mester. Videó indít, találatkor megállít-jól néz közben-és már tudja is mondani neked hány a méter
  • PhantomAss
    Tényleg Tom, arról esetleg nincs tudomásod hogy a peccsek során a revihez hajoláson is változtatnak? Arra gondolok hogy pl. mint régen az il2-ben be lehetett állítani hogy a pilóta mindig lássa a revi célkört. Vagy mint a RoF -ban, be lehet állítani a pilóta fejének a helyzetét, így ott is pont átlát a revin. A fórumokat olvasba elég sokan szeretnék ezt az opciót, nem is értem hogy Olegék anno miért így oldották meg.
    Engem néha zavar ez az állandó revihez hajolgatás, kicsit hülyeségnek is tartom hogy egy jól beszíjazott pilóta a legvadabb légiharc közben odahajolgat amikor a valóságban a kisujját is alig tudná mozdítani.
  • LacAI
    Ok :) Igazad van.
    Én sose méricskéltem méterekben.Ha úgy éreztem lőni kell akkor lőttem.Aztán vagy összejött vagy nem.
    Én mindig a másik gép mozgását próbáltam kitalálni ,azaz megsaccolni és úgy is irányítottam a sajátomat ,véleményem szerint az a legjobb hogy jó lőhelyzetbe kerüljünk.
    Mondjuk a mindig is hangoztatott elvem az volt mint csodabogárnak.Én csak vezetem de ,hogy mitől megy azt nem tudom:)
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.10.12. 23:33:08
  • VO101Tom
    lehet mellettük is, az nem mindegy? :)
  • LacAI
    Aztat tudom,hogy kell a revivel mérni de azt nem értettem,Sakkay honnan tudja mennyiről lőttem,a revi kör ne is volt a gépeken:)
  • VO101Tom
    Én a Revihez hajolást szoktam használni, mert sokkal stabilabb lesz a Revi és jobban is látom, hogy mennyit kell elétartani. Forgolódós dogfightban nem jó, de BnZ-nál bőven van rá idő, míg odahajol. Zoomolni nem szeretek, szerintem kifejezetten rossz ha a látómező, objektumok mérete hitelen ennyit változik.

Revi körrel tudsz távolságot mérni, a kör által befogott átmérő a távolság egy tizede. 1km magasról pont föld felé fordítva egy 100m átmérőjű kört rajzolna a talajra. Gépeknél ezt azt jelenti, hogy ~10m fesztávolságú gép egyszer fér a revi körbe, az 100 méterre van, ha 2x fér bele akkor 200 m. 18 méteres fesztávú gép 1x fér bele, az 180 méterre van, 2x fér bele akkor 360. Pofonegyszerű. Csak azt kell tudni melyik gépnek mennyi a fesztávja.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.10.12. 22:28:01
  • LacAI
    Aztat honnan látod hogy mennyire voltak? Amúgy én aszondom mindegy hogy honnan csak lőjön a polgár. Nyilván a közeli lövések főleg ilyen rácsapásoknál jóval hatékonyabbak ,főleg ha a ficak azt se tudja honnan jön az áldás. Nincs recept,mindenki máshogy lő,máshogy állítja bee a dolgokat,Tom pl rázumol vagyis belehajol a revibe,én szinte soha nem használtam azt az opciót ,Savi is máshogy céloz.Sok gyakorlásnak leeső spit az eredménye:) Volt annó a Ricsiben egy srác na ő akkor sem talált el semmit ha egyenesen repültél előtte, ezt sok sok éven át böcsülettel így is csinálta:) aztán egyszer eldurrant az agyam mert war on nem tudta leszedni a seggemben lévő ellent és leüvöltöttem a fejét meg mondtam neki valamit a célzásról amire nem emlékszem,na de utána mintha kicserélték volna:)
  • acidrain
    Ilyet én is tudok! :)
  • sakkay
    A második 150-200 között. Pontosítok.
  • sakkay
    Szép volt. Mellesleg az első pont 100 m a másodiknál 200m volt a találat.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.10.12. 21:06:03
  • PhantomAss
    Ez bizony igaz :)
  • LacAI
    Lófax ez az egész. Tom jól mondja a fegyverek beállítását.Én is rá hallgattam mindig. De érezni kell,és akkor minden szögből el lehet találni a ficakokat. 8.30 nál azaz körül meg kell nézni ,hogy csak odapöccint az ember ha érzi és ülnek a lövedékek a spites meg ugrik.De 6.30 nál is
    .
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.10.12. 20:41:21
  • VO101Tom
    Hartmann nem szárnyágyús géppel repült
  • sakkay
    Rángatást nem kapcsolom ki, amit írtam azt úgy értettem, hogy néha előfordul, hogy nagyjából ugyanazon ,magasságban meglátok valakit és az iránya meg a sebessége nem teszi lehetővé-vagy nem merem megkockáztatni mert félek elveszítem-az emelkedést. És ekkor megpróbálok kicsit süllyedve mögé sunnyogni, aztán ráemelkedni szintbe. És ezért a száz méter. Ha van magasságom az más. Tudom ez veszélyes, de attól még csinálom