91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Solt
    Remélem csak hozzászólást akart generálni és játszani azért az Ocolus-n játszik! :))

Egyébként nekem egy ilyenem van: Asus PG279Q
  • sakkay
    Ja
  • LeonSilver
    Egy 23-as LG DM2352, meg egy 22-es Dell S2240T tapizós moncsi. 1920*1080 mindkettő
  • LeonSilver
    Paszmek.... "egérmozi" ... majd' leestem a székrül :D
  • VO101Tom
    27 colos monitor, 1920x1080.
  • Solt
    Ne verd belém a harctéri ideget... van egy erős VGA-d, most akarsz 8700K-t venni, erre egérmozin játszol?
  • sakkay
    Nekem egy 21.5..csak a pixel érzékelés miatt kérdezem.
  • VO101Tom
    Az angol Merlin a háború elején porlasztós volt, aztán egy ügyes szerkezettel megoldották, hogy rövid ideig a motor negatív G-nél is kapjon üzemanyagot, ez volt a "Miss Shilling's orifice", egy női mérnök fejlesztette ki. Megakadályozta, hogy negatív G-nél visszafollyon a karburátorból az üza. Aztán bevezették az SU karburátort, ami egy saját dugattyúval folyamatosan szívóhatást tudott kifejteni attól függetlenül, hogy milyen G-n terhelődik a hajtómű. Arról egyébként kevés szó esik, hogy az üza tartály, üza pumpa ugyanolyan fontos lenne, és ebben a mesza sem jobb. negatív G-nél a mesza üza is elapadhat, csak az injektor miatt sokkal több tartalék van benne, olyan fél perc vagy kicsit több. De már kényszerszállt azért mesza, mert a pilóta repnapon háton akart átrepülni a pálya felett, aztán az üza tank meg ezt nem akarta. Azt sem sokan tudják, hogy a háton repülés a meszában a hajtómű miatt is tiltott volt, a dugattyúk olajozási rendszere olyan, hogy invert helyzetben nem adagol olajat a hengerekre (most meg ne kérdezzétek minek hívják ezt a rendszert, nem vagyok gépész :D), ezért azok besülhetnek.

A BOS fejlesztését már nagyon rég nem követem, múltkor belsős fórumon volt arról szó, hogy mióta LOFT-ot kirúgták,a fejlesztésben inkább szimulátor felé mozdultak el a dolgok és sok ötletet átvettek clodtól, és egyre jobb. Részemről időm sincs most vele repkedni, de már DCS-t sem indítottam el vagy két hónapja.
  • Lysandus
    Dehogy volt így. Csak a BoS-ban ilyen.
  • Lysandus
    Lehet, hogy vannak modern források is. Az F-16-osban is hasonló az ülés, szerintem arra vannak adatok. De lehet, hogy nem ez a legfontosabb.
  • PhantomAss
    Hát a BoS-ról úgy hírlik hogy eléggé maguk felé hajlik a fejlesztők keze, szóval itt inkább az állhat a háttérben :)
    Az orosz technika mindenek felett...
  • Zpogi
    Én így, 1920x1200, egy 24"-os monitoron.
  • feca1229
    Azt vágom, hogy porlasztós és befecskendezős motorok. Csak az oroszok az elnagyolt, muzsikok által épített motorjai hogyan tudnak fokozott túlterhelés mellett folyamatosan működni a Bosban, míg a az elméletileg precízebb nyugati típusú motorok meg tönkremennek, ugyan olyan terhelés és folyamatos csúcsra járatás közben. Vagy ez is "a minden szentnek maga-felé hajlik a keze". Számomra ez a furcsa, és hihetetlen. Tudom ez egy játék, csak tényleg ilyen különbségek voltak a motorok között, vagy úgy van ez, hogy a szovjet nép terméke és megy mint a traktor, csak nyomjad neki!?
  • PhantomAss
    Az angolok RR Merlin motorja porlasztós volt, ezért negatív g-nél megszűnt az üzemanyagellátás és a motor leállt. Ha jól tudom akkor a későbbi spiteken már valamelyest javítottak ezen, de sosem szűnt meg teljesen ez a dolog. A német motorok meg ugye befecskendezősek voltak, azoknak mindegy milyen helyzetben repülsz (persze ott sem ajánlott a huzamosabb negatív g).
    A korszerűbb orosz /amcsi motorok is befecskendezősek voltak tudtommal.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.11.04. 11:33:31
  • sakkay
    Milyen felbontásban repültök? És mekkora monitoron?
  • feca1229
    A Bosban nincs ilyen gond! :-) Ha találnak egy orosz/szovjet akár csak egy lőtér kutyát is aki azt mondja, hogy az orosz gépek olyanok voltak akkor az olyan lesz. Szemben a tengelyhatalmak gépeivel már más a helyzet, ott nem mindig engedékenyek! Nekem az "tetszik a legjobban" hogy a tengelyhatalmak gépei (BF-109, FW-190) ha előre tolod a botot akkor megpördül, és a hátára fordul, most már nagyon sokat javítottak rajta, már nem olyan durva, de azért még maradt belőle egy pici. Azonban a 109 Emil -7 az nem csinál ilyet, ha jól emlékszem talán még Tom mondta, hogy azt nem Jasonék csinálták hanem azt csak megörökölték!
    Egy kérdés: nem igazán érték hozzá azért kérdezem, hogy lehet az hogy az angolok Rolls Royce motorja az befullad ha negatívba viszed a géped, és nem tudod folyamatosan "csutkán" járatni (teljes gáz, prop pitch 100%), a P-40 Allison motorja szintén meghal perceken belül ezen a teljesítményen a messer és a fóka is, a Heinkell is persze! Aztán jönnek ezek az orosz vasak full minden, és működik nem hal meg, nem megy tönkre... tudom az angol gépeke motorján javítottak egy kis idő elteltével így nem fulladt le a negatív terhelésnél, de az oroszok akkor már ilyen motorokat használtak mind a Jakoknál, il-2-nél, az I-16-nál is? persze nem egy időben vannak ezek a gépek, mivel a spit, és a hurrikán az 1940 közepe, a ruszki gépek pedig 1941 közepe-vége. A meredek emelkedést az orosz gépek sem bírják a Bosban. Azért mégis, ez tényleg így volt a motorokkal kapcsolatosan?
    Bocsánat ha egyszerűen álltam a dolgokhoz de olyan nagyon nem vagyok benne a repülőgépmotorok terén a témában.

A Kubán térképük viszont nagyon szép lett, és sokat javult a dolog a kezdetek óta !
    Utoljára szerkesztette: feca1229, 2017.11.04. 10:16:10
  • VO101Tom
    Az az ülés helyzet az elájulástól védte meg a pilótát, vagy csak az időt tolta ki, amíg mindketten beájultak? Ha csak kicsit segített rajta, akkor mennyi időt nyert? Hogy írod le a gépnek, hogy hány százalékkal tudjon többet a mesza pilóta, mint a Spit?

Az ilyen pofonegyszerű kérdésekre sem egyszerű válaszolni, ha konkrétan meg kell indokolnod, hogy miért van az, ami.

Ezt többször átbeszéltük már. Angoloknak is vannak olyan sztorijaik, hogy csak lesel. Merlin motor 12lbs boosttal próbapadon ment 50 órát, akkor mi ez a hülyeség az 5 perces limittel? Mi ahhoz tudjuk csak tartani magunkat, amiről papír vagy teszt van. Ez van sajna.
  • Lysandus
    Vagy: amikor a Spit pilóta már blackoutol, akkor a 109-esben még csak beszürkül. Itt az is lényegtelen, hogy hány G-nél történik mindez.
  • Lysandus
    Én a cikket még nem olvastam, de ha volt ilyen, akkor úgy kellene lemodellezni, mint a kormányerőket. Az is úgy van lemodellezve, hogy az átlagos pilóta mekkora erőt képes kifejteni a bot húzásakor. Azt nem modellezték le, hogy ha valaki súlyzózott, akkor többet tud húzni a botba 20-30 százalékkal.
  • Zpogi
    Igen, igazad van ez eléggé random, mindenkinél más, de azért köszi, hogy rákérdezel.
    Minden kis szösszenet ami előnyünkre válhat, jól jön, és talán nem tépkednék annyira vérpistiék sem.
  • Papa01 #87961
    Nagyon hangulatos, látványos! Köszi a vidit! :)
  • VO101Tom
    Nem tudok erre biztosat mondani.
    De szerintem ugyanakkor szürkül mindenki. Az a baj az ilyen kivételekkel, hogy a múltban is akkor foglalkoztunk csak vele, ha nagyon pontosa adatok vannak róla. Oké, meszában jobban bírja elvileg, de mennyivel? Fél G? vagy 2G? Eleve az sem kőbe vésett, hogy hány G-nél kezd bárki szürkülni. Vagy ha elájul az mennyire gyorsan megy végbe? Asszem most 6G körül van, de ez sem biztos.

De rákérdezek majd.
  • Zpogi
    Tom.
    Reflected cikkét olvasva, felmerült bennem a kérdés, hogy vajon a német gépekre jellemző g-tűrő ülés pozíció bele van-e programozva a CloD-ba? Gondolok itt arra, hogy az angolok az egyenes üléspozíció miatt kevésbé bírják a + - G-t, hamarabb jelentkezik-e náluk a blackout vagy a redout?
    Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2017.11.03. 20:01:57
  • Solt
    Megnyugodtam! :) Mondjuk most jobban megnézve a videón elején írja is... már, ha jól értem.
  • VO101Tom
    Nem vagy, hangokkal volt gond, ami miatt hivatalos verzióba nem kerülhettek, ezért vanilla játék hagjait vissza kellett rakni. Mostanában viszont megint volt valami új hang csomag a 4.49 betahoz, én is már elvesztettem követni, hogy melyik 4.312, melyik vanilla game, melyik új...
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.11.03. 14:33:40
  • Solt
    Akkor én vagyok a tök! :)
  • VO101Tom
    Az gyakorlatilag ugyanaz.
  • Klusi86
    Szépek a fény effektek:

• Klusi86
    Tom, jelenleg mi a verzió szám? Mert Karaya videóin 4.49-et látok, de láttam már más videókat, ott 4.5 beta 1-nek írták a verziószámot.
    Utoljára szerkesztette: Klusi86, 2017.11.03. 10:29:36
  • Lysandus
    Ööö... Nekem a fegyverek hangja újnak tűnik... De lehet, hogy tévedek.
  • Solt
    Őőő... ezek nem a régi hangok?
  • sgforum
    megnéztem a videót, 3:00-nál az a robbanás arra emlékeztem amikor általános iskola 4. osztályos koromban a számítástechnika teremben játszottam a Return the castle wolfeinstein című DOS-os játékkal, és szétlőttem a benzines hordót. Na kb az robbant így
  • Lysandus
    Jók a hangok!
  • sakkay
    Na ő meg a másik oldal-úgy lő mint egy gép!
  • VO101Tom
    Karaya 110-essel bétázott kicsit

• mustangdc3
    MA repültem újra párat atagon és most jobban ment mint tegnap. Bár mindig a vízben végeztem de tűrhetően ment az energia harc és sikerült találatokat elérni a megszerzett fölényből.Egy gépet sem kaptam meg tisztán csak részpontokat kaptam de külön öröm volt hogy egy jó lövéssel sikerült kinyírni egy spit motort. Jobban ment valahogy most az nézelődés és időben sikerült észlelni a célokat és apránként összejött 3.5 gép.
    Napközben gyakoroltam a meszával alacsonyan hajót bombázni. Nem is bonyolult mint kiderült(hála a youtube tutorialoknak). Kicsit sajnáltam hogy most olyan map volt ahol ezt nem tudtam online kipróbálni.Tudom ti már szinte unjátok ezt a hadszinteret mert már évek óta gyűlnek a repült órák benne de én csak most kezdek belemelegedni. Remélem hogy lesz még alkalom a kötelékben vadászni főleg azután hogy kiadják a 4.5-öt.
  • VO101Tom
    DLC-k miért vannak benne? És ha valaki egyikre szavaz, akkor másra már nem is tud? 1C-t vajon megkérdezték, hogy egyáltalán melyik opció lesz választható? Ennek így nem sok értelme van...
  • sakkay
    Tényleg érdekes szavazás
  • feca1229
    Valahol olvastam, hogy többször volt olyan ha közel mentek az ellenséges géphez és úgy lőtték meg akkor az olaj vagy bármilyen folyadék az nyomott hagyott a sérült gép mögött lévő repülő szélvédőjén! Sőt volt olyan is, hogy szinte lehetetlenné tette a további légharcot is. Amúgy tényleg nagyon jól nézne ki ha Tomiék letudnák ezt is modellezni!
    Ne legyünk telhetetlenek... :-)
  • Lysandus
    Végül is ez annyira nem lényeges, nem tudom ki lesz olyan bátor, hogy a nehéz 110-sel vadásszon Spitekre, Gondolom elsősorban földi célok elleni fegyver lesz az Mk 101.

Egyébként ha már fizika. Kedvenc videóm arról, hogyan szakad a szárny:

Hellcatek a Bettyk ellen

A végén van, amikor egy Hellcat leszedi egy Betty szárnyát. (Nyilván előtte szétszórták a bombázókat, illetve kiszedték a lövészeket.) Itt is full hat órából mennek a lövések az .50-es géppuskákból, és jól látszik, hogy nem "lefűrészelik" a szárnyat a lövedékek, mint egy körfűrész, hanem a találatok annyira elgyengítik a szárny szerkezetét (gondolom kapott a főtartó is rendesen), hogy a szárny meggyengül, elveszíti a hosszanti merevségét, elkezd megcsavarodni felfelé, ennek hatására megnő a légellenállás, ergo a terhelés is, amelyet az már nem visel el, és leszakad.