91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
artivizsla #83165 Tom, Coventry bombázása az teljesen belefér neked, mert arra volt utólag bizonyított magyarázat ? Ha nem lett volna, akkor az is csak egy összeesküvés-elmélet lett volna ? -
Lacusch69 #83164 Valahol (talán itt) olvastam, hogy az FBI szerint akkor válik valami összesküvés-elméletté, amikor kényelmetlenül közel kerül az igazsághoz.
Nem kell szó szerint venni, de lehet benne valami.. -
Lacusch69 #83163 NEM volt arról szó, hogy R. tudott volna a Guam, Wake, és a Fülöp-szigetek ellen tervezett támadásról.
Egyedül Pearlről volt szó, azt "vállalták be". -
#83162 Huh... Ez a beszélgetés kezd egyre komolytalanabbá válni. És erre én inkább már nem reagálnék semmit. -
artivizsla #83161 Mert ugye a háborúk úgy általában a hiányzó hazafias cselekedetek pótlására szoktak kitörni, a pénzhez, gazdasághoz, politikához semmi közük nem szokott lenni úgy általában. Csak pár példa a közelmúltból : Afganisztán, Irak, Arab tavasz... -
croatianus #83160 Inkább figyeljétek meg, hogy mit kapnak a szerbek, ha tovább nyomják ezt a "nem akarunk nato tagok lenni" dumát.
Ukránokat jól megszopatják épp, és nem először. Milyen érdekük fűződött ahhoz, hogy összeakaszkodjanak egy szomszédos nagyhatalommal?!
Ha Mexikó elkezdene lűdözni a határon, hogy akkor most vissza Texast, azt vajon értelmes dolognak tartanánk?!
Még ha meg is szavazná a Duma, hogy kapjanak egy két T-72-est?!
Ehelyett általában szépen hagyja az összes dél-amerikai ország, hogy olyan kormányokat ültessenek a nyakukra, ami az USA-nak jó, meg, hogy "drogellenes háborút" folytassanak náluk. -
pontijonny #83159 Mondjuk melójuk nincs ,pénzük nincs,kaja nincs,gázuk nincs,végül is mi a faxt csináljanak,unatkoznak oszt gondolták ez jó időtöltés,evvel jól elbaxxák az időt. -
pontijonny #83158 Tudod mit? Engem sem érdekel mit csinálnak arra fele. Ha vannak olyan barmok,hogy egymás kiirtásával foglalatoskodnak,ahelyett hogy jól szájba vernék a hangadókat akkor megérdemlik. Előbb utóbb elfogy az ukrán népesség oszt majd jól fel lehet osztani a területet.Lehet még nekünk is csurran cseppen valami. -
artivizsla #83157 Hallottam én is, már vártam ,hogy mikor szólsz megint, hogy a "Helyzet fokozódik" ? :))
Egyenlőre csak védelmi fegyvereket adnak, de aztán ha olvassák majd itt a fórumon ők is, hogy a helyzet tovább fokozódik, akkor már adnak támadót is. Megint meg lehetne kérdezni, hogy kinek az érdeke ez ?
Csak Pearl-re utalva, Ukrajna esetében pontosan lehetett látni, hogy mi fog történni, és megakadályozta valaki ? Senki. Érdelek valakit az eddigi veszteségek, beleértve, hogy Ukrajna épp most megy csődbe ? Senkit. Miért is ? Mert amíg az átlagember az ott élőket sajnálja, meg szörnyülködve nézi a híradóban, hogy mennyi mindent tettek tönkre mind két oldalon, addig azokat, akik a szálakt mozgatják, ez rohadtul nem érdekli, ők már gondolatban jóval előrébb járnak és biztos vagyok benne, hogy mint minden háború mögött, itt is rohadt sok pénz és befolyás található.
Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.03.24. 17:06:46 -
Paladin #83156 Na, szerintem ez az a pont, ahol az ember inkább hallgat, mert az összeesküvés elméletek híveit meggyőzni úgysem lehet (érdekes pszichológiai jelenség egyébként, érdemes utánaolvasni ;) ), viszont aki csak olvas minket, és az érvek érdeklik, az ennyiből, ami itt le lett írva, el tudja dönteni, mit higgyen.
Peace! :)
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2015.03.24. 17:06:48 -
pontijonny #83155 Ja megszavazták most ,hogy ámerikai fegyvereket adhatnak az ukrán hadseregnek. Na majd most jóóóóóóóóóóól felpakolják őket ,oszt szépen ölbe tett kézzel megnézik,mennyire hatékonyak a cumóik az orosz technika ellen.Ma hallottam a radióban. -
artivizsla #83154 Wake egy picike, szinte lakatlan zátony, Guam meg akkora, mint Debrecen, Fülöp-szigetek az már azért nagyobb, de ismerve az amerikai gazdaság kapacitását és esetleg az elhúzódó háborúba fektetett pénz sokszoros megtérülését, szerintem még ez is "beleférhetett" nekik. A fegyverlobbinak szerinted mi jött volna jól ? Egy két győztes csata az elején, aztán vége is a háborúnak, vagy azért egy kicsit elháborúzgatni, jó sok fegyvert gyártani és eladni ? A fegyverlobbi szerinted is tényleg olyan erős Amerikában ? Lehet, hogy te csak harcászatban gondolkodsz és sajnálsz pár régi csatahajót, amiket amúgy is elég gyorsan talpra állítottak Pearl után, de talán a fegyver lobbi messzebb tekintett mind pénzben, mind politikában. -
pontijonny #83153
-
#83152 Egyáltalán nem "csak Pearlt" vállalták be. Pearl harbor, Wake, Guam, Fülöp-Szigetek. Mindenhol pár órás különbséggel indult támadás, Amerika területeit vagy gyarmatait Midwaytól nyugatra mind el is foglalták (plusz az angolokat is megtámadták ugyanekkor Malajziában). Ez szerinted nem lett volna elég ok arra, hogy az usa hadba lépjen? Hát akkor mi? Ja, a semmittevés látszata, az már igen. Az azonnal fölrázta az embereket, hiszen az olyan lelkesítő, amikor a politikai és katonai vezetőink töketlenkedése elveszti nekünk a flottánk gerincét és a légierőnk zömét, és flotta nélkül utána fél évig csak nézik, ahogy Japán sorra foglalja el Malajziát, Burmát, Borneot, Jávát, Új Guineát. Kitalálni sem lehetne jobb tervet. -
artivizsla #83151 Igazából az "elég nyomós érv nagyságáról" megy most a vita. Egy tengeri ütközet talán még kevés lett volna a teljes hadba lépéshez minden fronton. A II. vh. teljesen átrajzolta a katonai /gazdasági erőviszonyokat a világban, ennek legfőbb haszonélvezője pedig pont az USA volt és ez sok helyen be is volt kalkulálva, csak az emberek nem nagyon akartak akkoriban háborúzni. Ez is persze csak teória. -
#83150 Továbbra is úgy vélem, hogy a Pearlben álló elavult csatahajókat akár feláldozhatónak is tartották a nagy cél érdekében, míg a hordozókat nem. A hordozókról már tudhatták milyen komoly taktikai értékük van, pl a flottagyakorlatokból, de ekkor már a Bismarck esetéből is látni lehetett milyen sérülékeny a légierő által akár a legerősebb csatahajó is. Csatahajóknak épült az új Iowa osztály, meg ott volt a North Carolina, Washington stb amik modernek voltak. Védekezni pedig azért nem kellett, mert kellett az áldozat bemutatása a megfelelő propagandahatás kedvéért, mert az izolacionista közvélemény gond volt a vezetés számára. Ha kis veszteséget szenvednek és nagyot okoznak a japánoknak, ez a sokkhatás odalett volna. És biztonyára az is benne volt, hogy ekkora veszteségekre maguk sem számítottak. Csak leírtam mit gondolok erről, nem várom el, hogy bárki azonosuljon ezzel. -
#83149 1943-as film légiharc taktikákról:
-
Paladin #83148 Igen, már megindultak az új csatahajó építések, és volt 1-2 ami már szolgálatba állt - máshol.
De azért attól, hogy már épül egy-két jobb, még nem volt másik bevethető. Ez nem változtat azon, hogy a rendelkezésükre álló legjobb csatahajók voltak gyakorlatilag.
Senki nem vitatja, hogy -főleg a modernizálás előtti állapotukban- elmaradtak a frissen épült csatahajóktól. Csak az nem igaz, hogy áldozatnak szánt, semmit nem érő hajók voltak, hanem a US Navy kb legjobb egységei. -
#83147 A fejlődés gyorsabb volt akkoriban, a csatahajók építéséban mindenképp nagy idő volt 20-30 év. A nukleáris hordozók más kategóriát jelentenek manapság, ahogy a légierőkben is akár több évtizedes típusok szolgálnak első vonalbeli gépekként, míg a 2 VH között 20 év alatt egészen megváltozott a repülők szerkezete. -
Paladin #83146 Ha megtámadják őket (pláne hadüzenet nélkül) az elég nyomós érv a csatahajók odadobása nélkül is. -
#83145 Japánban és Európában azért már ekkor szolgálatba álltak az új generációs csatahajók is. Yamato ,Bismarck, King George V, és amerikában is építés alatt állt az Iowa. Ezekhez képest a Pearlben elpusztult csatahajók már elavultak voltak, modernizálás előtti állapotukban mindenképp. A Hood csatacirkáló volt csak, nagy tűzerejű és gyors ,de védelmi rendszere hiányos volt, (úgy emlékszem testvérhajói részben emiatt vesztek oda az első VH-ban) fedélzeti páncélzata alig volt.
Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.03.24. 08:20:49 -
artivizsla #83144 Az amerikai nép háborúellenes volt, ráadásul Hitlernek elég sok csodálója volt az USA-ban is, meg úgy általában az embereket nem nagyon érdekelte, hogy mi történik a határaikon kívül. Elég nyomós érv kellett azért, hogy az országot hadba vigyék és ismerve a gazdasági potenciált, nem vállalhatták be Pearl Harbort főleg úgy, hogy talán nem is számoltak ekkora veszteséggel ? -
#83143 "Nem azt mondtam, hogy mindent tudtak, hanem azt, hogy (valószínűleg) tudhattak a Pearl ellen várható támadásról. (Általában a rejtjelzett szöveg kb. 10% tudták megfejteni. W.Lord.)
...
Ott csak egy kódfeltörés titkolásáról volt szó, itt egy nagyon nagy ország (egy vonakodó ipari nagyhatalom) hadbalépéséről.
Nem azonos kategória..."
Értem. Szerintem ebben a pontban van a legtávolabb egymástól hogy mit gondolunk. Én nem hiszem, hogy az USA ne lépett volna hadba, vagy az amerikaiak másképp reagáltak volna akkor, ha a japánok ugyanígy hadüzenet nélkül támadnak, csak épp riadókészültségben várják őket. Ha mondjuk 2500 helyett "csak" 500-an halnak meg. Továbbra sem látok okot arra, miért kellett volna megrendezni azt, hogy teljesen felkészületlenül érje őket a támadás ahelyett, hogy már az első hullámnak akkora veszteséget okozzanak amekkorát tudnak. De nem akarom ismételgetni ugyanazt, mint egy törött lemez, megismertük egymás álláspontját, és itt holtpontra is jutottunk. Akkor maradjunk ennyiben. -
pontijonny #83142 Na egy szépség. Szép ez a nyél azaz majd lesz de már látszik valami.
-
Lacusch69 #83141 Lehet, hogy felfedezte valami helyi dzsunka, csak azokban nem volt rádió. Persze erre nem számíthattak 100%-ban.
Nem azt mondtam, hogy mindent tudtak, hanem azt, hogy (valószínűleg) tudhattak a Pearl ellen várható támadásról. (Általában a rejtjelzett szöveg kb. 10% tudták megfejteni. W.Lord.)
Az, hogy félvállról vették, és még jól is jött... ("Bízzunk meg a saját ellenségeinkben!")
Ha igaz a telefonbeszélgetés, az a Pearl elleni támadásról szól. Guam, Wake kb. nyugatra fekszik Hawaiitól, a japók észak felől kerülték Midwayt, mert ott kisebb a hajóforgalom.
Repulse, Prince of Wales: Churchill szokásos "felsőbbrendű" balfaszsága.
Akkor már tudható volt, hogy a torpedóvetők tömeges támadása leradírozza őket a tengerről. (25m-nél mélyebb víz)
Nem csináltak semmit: lásd korábban Coventry, Churchill.
Ott csak egy kódfeltörés titkolásáról volt szó, itt egy nagyon nagy ország (egy vonakodó ipari nagyhatalom) hadbalépéséről.
Nem azonos kategória...
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.03.23. 19:52:07 -
#83140 De a hajókat ott sem fedezték fel. Forgalmas útvonal ide vagy oda. A támadó repülőgépek első hullámát látták a Fülöp-szigeteki radaron, az volt az első észlelés. A Japánok még aznap partra szálltak és elfoglaltak néhány apróbb szigetet északon, majd pár héttel később partraszálltak a fő szigeten is. Az amerikai és az angol hírszerzés ezután sem állt helyzete magaslatán. Nem tudták, hogy Guam-ot és Wake-et is aznap támadják meg mint Pearl-t, és azokat el is foglalták mindenestül. Nem tudták, hogy a Fülöp-Szigeteket is támadás fogja érni, sem azt, hogy mikor, sem azt hogy pontosan hol. És azt sem tudták, hogy a Maláj félszigeten mi fog történni. Nem számítottak szárazföldi támadásra, ezért fel sem készítették az erődítményeket ilyen esetre. Nem ismerték a Japán flották helyzetét és az angolok két utolsó távol keleti nehéz hadihajóját (Prince of Wales és Repulse) fedezet nélkül küldték a partraszállás ellen, odafelé a japán torpedóvetők és zuhanóbombázók el is süllyesztették mindkettőt. Nem ismerték a déli terjeszkedést sem, így a Darvin elleni támadás is nagyon simán zajlott a japánok szempontjából.
Szóval ahhoz képest, hogy mennyire alapos és összetett tudást feltételeztek az amerikaiak/angolok részéről Pearl harborral kapcsolatban, elég furcsa, hogy ennyire nulla infóik voltak minden másról (beleértve a módosított vagy új fejlesztésű japán fegyvereket is).
Az, hogy a japánokat lenézték, és nem feltételeztek túl sokat róluk, az igaz. Ha nem is mindenki, de sok amerikai gondolhatta ezt. McArthur is mondott olyat Pearl után, hogy ezt biztos zsoldos európai pilóták hajtották végre, mert a japánok nem lennének képesek rá. De ez azért még qrva messze van attól, hogy szándékosan ne csinálj semmit, sőt, szándékosan titkold, hogy tudomásodra jutott egy ellenséges támadás. Ennek semmi értelme.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.23. 18:48:54 -
Lacusch69 #83139 Fülöp-szigetek: elfoglalni akarták, nem pedig villámgyorsan megbombázni, majd lepattanni a helyszínről.
Ez esetben a késlekedés annyit jelentett (Pearlhöz képest), hogy pár ezer szamuráj hamarabb találkozhatott az ősei szellemével, mint gondolta (plusz némi technikai veszteség.)
Ami viszont (az érintetteket is figyelembe véve) kb. a kutyát sem érdekelte. Ha jól rémlik egyedül Nogi tábornok sajnálkozott a katonái halálán (Port Arthur). Persze erősen közrejátszhatott benne, hogy ott mindkét fia elesett.
Szerintem nem volt probléma, hogy nem tudták meglepetésszerűen megtámadni a Fülöp-szigeteket, valószínűleg nem is számítottak komolyan erre a lehetőségre.
Pearl: még mindig azt mondom, hogy tudhatta a vezérkar a támadás tervét.
Csak éppen nem számoltak azzal, hogy ennek a Genda gyereknek több sütnivalója van a sekély vízi torpedóvetést illetően, mint az összes amerikai haditengerésznek együttvéve. ("A japánok képtelenek bármi eredetit alkotni" vagy valami ilyesmi, W.Lord: Hihetetlen győzelem)
Az sem volt ismert előttük, hogy a japán csatahajók pct.gránátjait alakították át légibombának, ami viszont kilyuggatta a fedélzeti páncélokat.
UL-nem UL: a japán követ várakoztatása a támadás napján. Talán igen, talán nem...
Szerintem Roosevelt úgy gondolhatta: jönnek a kis sárga majmok, okoznak valami csekélyebb kárt a repülőkben, létesítményekben, emberéletben, de a csatahajókban nem; ráadásul megvan az indok a háborúra.
Meg ugye az amerikai tisztek sem álltak a helyzet magaslatán (Lt.Taylor...)
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.03.23. 17:36:14 -
#83138 Az amerikai repgéphordozók egyébként is biztosították, hogy ezeknek a hajóknak sosem kellett közvetlenül japán csatahajók ellen harcolniuk, viszont a hatalmas ágyúiknak nagy hasznát vették a partraszállások támogatásánál, parti erődítmények ellen. -
Paladin #83137 Arról nem is beszélve, hogy ez volt csatahajóflotta gerince, a Task Force One. A sebességüket tekintve valóban gyengének számítottak, de egyebekben állták a versenyt a japán hajókkal.
Az elavultabb hajók a keleti part kikötőiben voltak, a modernebbek pedig még nem léteztek. (Washington Naval Treaty ugye...) -
sakkay #83136 Hms Hood 1916-os, többször modernizálták az angol flotta egyik zászlós hajója. Persze utólag mindenki mondta elavult, de nem volt az. Csak a Bismarckhoz képest. Szinte az összes ilyen hajó-de legalábbis nagyon sok 1 vh építésű, és utána modernizálták. Mert nem gazán lehetett tömegben gyártani. De mondok valamit...nézd meg a mai ami anyahajók gyártási évszámát. Elavultak? Nem vitázni akarok ez inkább megjegyzés csak a témához. -
#83135 Ez qrvajó. -
#83134 Pearlnél 8 csatahajót ért támadás, abból
- Arizonát nem emelték ki, az azóta emlékmű.
- Olkahomát nem tudták volna javítani, leszerelték róla amit tudtak, de San Franciscoba vontatás közben viharba került és elsüllyedt.
- California '47-ig volt szolgálatban, Fülöp Szigeteken is bevetették.
- Mryland már Midwaynál is ellátott támogató feladatot, Tarawa, Saipan, Fülöp Szk, mindenhol bevetették. '47-ben vonták ki ezt is.
- Tennessy-t bevetették az Aleut Szk-en, Tarawánál, Marshall Szk-en, Fülöp Szik-nél. Szintén '47-ig volt hadrendben.
- West Virginiát elég sokáig javították, Lyte öbölben és a Fülöp Szk több hadszinterén is bevetették. '47-ben vonták ki ezt is.
- Pennsylvania. Aleut Szk-en és a Kwajalein Atoll-nál és később a Mariana Szk-nél is bevetették. '46-ban vonták ki.
- Nevada. Átküldték Európába, ahol sok vizet nem zavart, majd Ivo Jimához visszakülték, ott részt vett a csatában. '46-ban vonták ki.
Ezek után jössz ezzel, hogy szerinted csak egyetlen hajó harcolt Pearl után, pont a West Virginia, ami talán a legkésőbb állt vissza szolgálatba az összes közül. Honnan veszitek ti ezeket az infókat, de komolyan?
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.23. 15:29:25 -
#83133 A Fülöp szigeteken a japán partraszállás Pearl után néhány órával kezdődött meg, és igaz, hogy sokáig tartott, de el is foglalták - függetlenül attól, hogy az Amerikaiak addigra már riadóztattak mindenhol. A hajók viszont jóval korábban kellett, hogy induljanak, úgyhogy ez az érv szerintem nem áll meg.
Ami ezt a telefonos idézetet illeti, próbáltam a könyvnek vagy az irónak vagy a Heinrich Müller forrásnak utána nézni, jó lenne ha lenne elsődleges forrás erről. Sajnos az íróról többet találtam, Gregory Douglas csak álnév, a valódi szerző neve Peter Stahl és ő amolyan Földi Pál karakterű író, van jó pár könyve háborús témákban, sőt, még a Kennedy gyilkosságról is írt egy leleplező könyvet. Ami még nem lenne baj persze, de ő sem történész, könyveiben forrásmegjelölés elvétve van csak, mindenhonnan összeollózott, kétes eredetű "forrásokból", másolatokból "sztorizgat". Nem feltétlen adnék hitelt olyan infónak, ami az ő könyveiben van, HA nincs más, releváns forrás azokhoz.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.23. 15:01:41 -
croatianus #83132 Szerintem itt van a kutya elásva:
south park 10/9
-
artivizsla #83131 Érdekes párhuzam Pearl Harbor és 09/11 között. -
pontijonny #83130 "És egy egészen furcsa tapasztalat: mintha eltűntek volna az "AMD csíkok"! Processzorcserétől?! (most már hiányozni fognak)"
Ott lesz az ne félj:)) -
#83129 Ez qva jó! 9 millióért legyen is. De az a baj hogy ebből kijönne 3-4 boeing vagy airbus épített pilóta fülkeŰ(home cockpit) -
#83128 " Az USA kormánya tökéletesen tisztában volt a támadás várható idejével. Erre enged következtetni, hogy az amerikai hírszerzés ekkorra már megfejtette a japán diplomáciai kódokat, és Angliából is rendelkezésre álltak erre utaló információk. Az elmélet hívei szerint indokra volt szükség a második világháborúba való belépésre, amit az amerikai polgárok többsége ekkor nem támogatott.
Az elméletet erősíti a japán nagykövet esete, aki kezében a hadüzenettel 1941. december 7-én 12.45-kor Washingtonban kihallgatást kért a külügyminisztertől, aki csak 13 óra 30 perckor (Pearl Harbor-i idő szerint 8 óra 30 perckor) fogadta. Az Egyesült Államok így megvádolta Japánt a hadüzenet nélküli támadással.
A hivatalos álláspont nem tagadta, hogy a hírszerzés rendelkezett információkkal az esetleges támadásról, valamint a hadüzenetről, de a késlekedést az információk értékelésének hibáival indokolta. " (wikipedia)
Lehet,hogy a hadgyakorlatok elemzéséből tudták,hogy az anyahajók a nyerő fegyverek. Minden nagyobb ütközetben ezeknek szánták a főszerepet,már a korall tengeren is, aztán Midwaynél.
-
#83127 Mind az első VH alatt,vagy az előtt épült, 20 csomó sebességűek voltak,első VH-s elvek szerint épültek. Még célpont hajó is volt az egyikük,kadétképzésre használták őket. Csak a West Virginia vett részt később ütközetekben, jelentős átépítés és modernizálás után. Minden összeesküvés elméletet én sem szeretek,de amiben látok fantáziát,ott hajlok rá,hogy akár a hivatalostól eltérő magyarázatokat fogadjak el. -
croatianus #83126 Na... hát végülis egyszerűen teljesképernyősről átállítottam pszeudóra, és egész elviselhetővé normalizálódott a helyzet. Most tulajdonképpen nem röcög jobban, mint a régi procival, harc közben észre sem veszem. Viszont London és Le Havre felett a korábbi 8-10 helyett 30-40 fps, úgy, hogy az épületek részletességét és távolságát is felvettem közepesre .
És egy egészen furcsa tapasztalat: mintha eltűntek volna az "AMD csíkok"! Processzorcserétől?! (most már hiányozni fognak)