91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Google-ban keress rá az apollo 17 képekre, ők színes kamerát is felvittek.
  • Valka78
    Szerintem elmentek ezek a Holdra, csak baszták megmutatni mi van ott. Inkább csináltak egy stúdió verziót, hogy azzal bökjék ki a népek szemét.
    Az senkinek nem gyanús, hogy csak fekete-fehér képeket mutogatnak? Mármint a valódi felszínről is. Asszem Buzz Aldrin az aki képeket fest a Holdról és mindegyiken színes, fémes felszíne van, ellentétben a sok f-f szarral amit hivatalosan kiadnak.
    Amúgy is rengeteg anomália van a Hold körül, amiket az ember hajlamos elfelejteni a konvencionális "tények" kényelméért.
  • pontijonny
    nana! ne keverjük az önkormikat a külüggyel! Csak gondoltam szólok.
  • artivizsla #83202
    Hát nem tudom, de az önkormányzatoknak is van pénzük, a legnagyobb bukó anno Sopron volt, mikor a Budán épülő volt SZOT üdülőbe fektettek be 1 milliárd körül, de most is ragadt bent szépen önkormányzati pénz a brókereknél. PL. pályázatokhoz önerő honnan lenne költségvetési szerveknek, ha nem a saját szabad felhasználású forrásaikból, vagy a megtakarításaikból ? De ez csak elméleti kérdés persze.
  • artivizsla #83201
    "Ideiglenesen" maradnak Lengyelországban, szóval a nyomásgyakorlás azért megy ezerrel. A 4 varacskos igaz, hogy nem csinál nyarat, de azért jelzés értéke az van a dolognak és ezt érteni is fogják a túl oldalon.

Anno, nálunk is állomásoztak már többen is "ideiglenesen", de egyik sem volt egy rövid ideig tartó párkapcsolat a számunkra.
  • pontijonny
    A belföldi helyzet az ami fokozódik:)) Ez még pár éve divat volt ,de eszembe nem jutott volna,hogy egy ilyen cég első embere is meg meri lépni.Főleg most. Bár szerintem ezeknek se lesz semmi baja belőle de ez már inkább komikus .
    http://aktiv.origo.hu/gazdasag/20150325-tarsoly-csaba-masra-keni-a-balhet.html

Bár Bokros elég megosztó egy arc de pl ez elég jól ül asszem.

"A volt pénzügyminiszter szerint a baj azonban ennél jóval nagyobb. "Senki sem tette még fel a kérdést: egyáltalán honnan van a külügynek befektethető pénze? Hát a külügy nem része a kincstári rendszernek, ahol pénz csak akkor mozog, ha az államháztartási rendszeren kívülre kell fizetni? Amit még nem kell kifizetni, az a kincstári rendszerben egyszerűen nem jelenik meg pénzként, nem lehet belőle sem befektetni, sem betétet elhelyezni!" - írja közösségi oldalán a politikus."
    Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.25. 19:40:44
  • pontijonny
    Ugyan. A hír az lenne ha a Lengyelek vettek volna. Most ,hogy ezek mindenféle hadgyakorlatra jönnek mennek szerintem nem nagy dolog.
    No meg 4 desznyó nem csinál azért nyarat,főleg nem a muszka ellen szerintem,bár nagy csodálója vagyok ezen gépeknek.Nem is értem miért akarják kivonni őket.
  • artivizsla #83198
    Laca ! A helyzet ismét fokozódik. Azért ezek már nem csak védelmi fegyverek, vagy kimaradtunk valamiből ?
  • VO101Tom
    Ezt angolból fordítottad? Mi az eredeti szöveg? Vagy hol lehet ezt megnézni, a szövegkörnyezet lenne fontos.
  • RepeszElek
    mi az a gáz elosztó kar? :)
    Nem találok rá magyarázatot sehol..
  • croatianus
    Ja én se nagyon gondolom, hogy kamu volt, illetve nagyjából letojom. Nem sok jelentősége van számomra. Viszont arra emlékszem, hogy annak idején, amikor a filmet láttam, kb. kamaszfejjel, a film miatt jutott eszembe, hogy talán mégsem voltak fenn. Valahogy úgy okoskodtam, hogy ha csinálnak egy ilyet, az azért van, mert azt gondolják, hogy az emberek majd azt gondolják, hogy ilyet úgyse engednének csinálni, ha tényleg nem lettek volna fenn... szóval... na.
    De nagyjából már akkor is letojtam.
    Akkoriban olvastam egy könyvet (azt amúgy mindenkinek ajánlom: Sánta Őz, a sziú indián sámán), amiben volt egy aranyos történet:
    Egy öreg indiánus a kocsmában kérdezte egy sápadtarcútól, hogy hallja, hogy a sápadtarcúak fenn voltak a Holdon. Úgyhogy akkor biztos találkoztak a szüleivel, meg a nagyszüleivel, stb. Az meg mondja, hogy bolond vagy öreg, hát a Holdon nincsenek emberek. Az meg: hát akkor bizony nem voltak azok mégsem a Holdon, mert a sámánjuk minden holdtöltekor felmegy, és mindig találkozik velük, szokott velük beszélgetni.

Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.03.25. 15:13:27
  • Lysandus
    Nem hinném, hogy a Holdraszállás kamu volt, de sokakat megihletett a téma. Még a Rammseint is:

Pedig akár büszkék is lehetnének rá. Hiszen Werner von Braun az egyike azon keveseknek, akiknek teljesült az álma, amiért dolgozott. Embert küldött a Holdra. :-D
  • croatianus
    Ja, az lesz az. Fönn is van tecsőn angliánusul: capricorn one
    Rohadt régen láttam, még megboldogult koromban. Úgyhogy egy kicsit egyszerűsítve emlékeztem rá. Illetve úgy, ahogy a "szakértők" akarták, hogy emlékezzen rá az egyszeri ember. Mert hát valljuk be, attól, hogy egy-két szereplőt átneveztek benne, mint pl. a Holdat Marsra...
  • PhantomAss
    azaz
    földi űrutazás
  • RepeszElek
    Köszönöm a gyors segítséget!
    Neked is feca! El is mentettem gyorsan az oldalt:)
    Igyekszem mindennek utána nézni a neten mielőtt itt kérdezősködök, hogy ne zavarjalak titeket folyton a nyomorommal, de van amiket nem találok..:(
  • Lacusch69
    Ez az a film, amikor a végén azt mondták, hogy meghaltak ( a főszereplőnek nem tetszett a hamisítás és el akarta mondani a kisfiának) és a saját temetésükre kerültek elő?
  • PhantomAss
    Nem Tom Hanks játszik benne, a címe pedig Földi űrutazás -az egyik kedvenc régebbi filmem. Abban a filmben egyébként a Marsra mennek és nem a Holdra.
    Már ha egyre gondolunk...
  • pontijonny
    jaja igazad lehet,mert még űber titkos is.Már annyira titkos titkok birtokában van a kollega,hogy a titokzatos titkosítás titkát is csak megemlíteni merte ,de lévén ez már felfedi a titok létét így várhatjuk ,hogy jön értünk a fekete autó mert a titokhoz közelebb kerültünk egy hangyafaxnyit és így már bármi lehet. Vagy eltereli a figyelmünket más titokzatos titkos titkokról! Lehet kezdtünk más titkokhoz közelebb kerülni?

A legnagyobb titok most nekem,hogy a francba kell bekötni egy villanymotort ami mosógépbe volt és áll ki belőle vagy 10 szál kábel. Na mindegy próbálgatom.
    Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.25. 08:02:01
  • pontijonny
    De mint mondtam elég csak pár ezer degenerált akik hatalmat fegyvert kapnak és akik majd rákényszerítik a többi embert ,hogy menjen.A félelem a legnagyobb motivációs erő amit okosan ki is használ minden aljadék. Amikor meg már huppog az áldás az ember körül,meg már személyes is lesz a dolog akármi miatt ,onnantól megy szépen minden magától. Majd vége lesz mint minden konfliktusnak ,akik túlélik öreg korukra elmondják,hogy semmi értelme nem volt.
    Különben nem is értem mért érzi fontosnak az emberiség ezt a vezetősdit ,hogy mindenképpen kell választani ,vagy kinevezni,vagy isten segedelmével a nyakukba ültetni. Vagy csak valaki kitalálja,hogy majd ő vezeti a népet.
  • croatianus
    Küldte a szolgálat megint a bértrollt, me' sok vót a politika.
    (Ha mán benne vagyunk úgyis a konteóban )
  • pontijonny
    Már beszélünk róla.El van hintve a mag és szépen kikel majd ,figyeljétek csak meg. 10-20 évvel ezelőtt nem is volt téma az emberek között ilyesmi ,akármi volt is a világban.
  • Willenbrock
    Erre már komolyabban fog reagálni a nyugat is gondolom. Azért egyelőre nem hinném,hogy olyan háború lesz mostanában,hogy megint sorozott seregekkel háborúzzon a nyugat is. Bevetik majd legfeljebb a hivatásosakat,meg a zsoldosokat,legalábbis merem remélni.
  • artivizsla #83183
    Valamelyik nap egy biztonságtechnikai szakértő azt jósolta, hogy az ISIS terjeszkedni fog Szaúd-Arábia felé is, bár ez elsőre szinte lehetetlennek tűnik, de mondták már ezt Kadhafira is annak idején, aztán tessék...
  • Willenbrock
    A hangadókat még soha sehol nem verték szájba,olyan szerintem sosem lesz. Mit lehet tenni,ha megy a propaganda,törvényeket hoznak,hadbíróságokat állítanak fel stb? Szerintem menni fogunk mi is ha majd akarják uraink, és meg is döglünk rendje módja szerint, ha ne adj isten eljutnánk addig. Az USA-ban is voltak a nagy tüntetések, meg behívó égetések vietnám idején, mégis ment a vágóhíd, csak volt némi nyomás a vezetőkön. Nagy indokok, dumák mindkét VH előtt voltak, a végén meg érdekes módon elkezdték "értelmetlennek" nevezni pl az 1 VH-t. Toborzáskor gondolom felségárulás lett volna az olyan vélemény.
  • Willenbrock
    Ismét fokozódik a nemzetközi helyzet: Szaúdi csapatösszevonás
  • pontijonny
    Mit sértettem én meg?Milyen szabályokat? Szóltam én hozzád? Ó édes istenem.Felébresztettük az alvó oroszlánt.
  • artivizsla #83179
    "...De az Ultra védelme az legalább egy hihető ok, még ha nem is értek egyet vele, de el tudom fogadni, hogy akkoriban a titkot megtartani fontosabbnak tartották, mint megmenteni azt a kis várost. ..."

Szóval, azt el tudod fogadni, hogy bizonyos esetekben vállalhatnak saját áldozatokat is a háborúzó felek, ha az érdekeik úgy kívánják ?

Pearl Harborral kapcsolatban is csak azt feltételeztük páran, hogy esetleg a hadba lépés kikényszerítése is lehetett olyan fajsúlyú indok, ami miatt akár feltételezhető is, hogy hagyták Pearlt támadni.

• VO101Tom
    Én nem kételkedek a holdra szállásban, a doppler effektust is ismerem, de azért a rádióhullámok és a gamma sugárzás közt az elektromágneses spektrum elég széles, nem tudtam, hogy mire gondolsz. Így már azért konkrétabb.

Azt hittem valami ma is ellenőrizhető dolog lesz, mint pl. az LRRR, de ha az akkori telemetria adások doppler torzulása, meg az akkori rádiótávcsöves követés a megoldás, akkor az ma már felejtős :) Rádióamatőr sem vagyok, meg hát nem is lenne mit amatőrködni, azok a rádióhullámok már több mint 45 fényévre vannak innen, oda most hogy ugorjon el az ember? Attól tartok a konteó hívők sem fognak összeomlani ezek az érvek súlya alatt, ezt is mástól kell elhinniük, semmi kézzelfogható bizonyíték. Valami kövecske Made in Moon felirattal mennyivel jobb lenne. De azt hiszem a szuper nagyon titkos titkod sem lesz valami meggyőző, amit el sem mondhatsz. :) Mert hát ugye el sem mondhatod. Így azért elég nehéz bárkivel is elhitetni bármit... nem igaz? Apropo. Az ekkora titkok nem szoktak akkora titkok lenni, hogy még arról sem szabadna beszélned, hogy valami nagyon titkos dolgot titkolsz nagyon? De nem is kérdezem, én sem, nehogy véletlen utalj rá, és akkor puff, lőttek is a titoknak.
  • croatianus
    Ugrálgathatsz tőlem itten "ál-konetóra", de szerintem szövegértelmezési képesség ahhoz is kéne, legalább egy kicsi.
    Én egy filmre utaltam - ha jól emlékszem pl. Tom Hanks játszik benne - ami arról szól, hogy nem mentek föl, hanem az egészet egy stúdióban rendezték meg. Példaként a sok "összeesküvés-elmélet" megfilmesítésre.
    Így már érted, vagy kezdjük az ábécénél?
    Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.03.25. 01:32:23
  • Yserac
    Fizika. A rádió hullámok (be)mérése a doppler effektuson alapul. Megfigyelő és a forrás viszony száma. A lényeg hogy profi rádiósok és az "amatőrök" pontosan meg tudták határozni az adás pontos helyét, hasonlóan, mint a GPS ahogy működik, de primitívebben. Több ezer amatőr és hivatalos szervezet tanulmányozta ezt hibátlanul.

Ugye a rádió frekvencia terjedésének sebessége meghatározható. A mért koordináta ismeretében (jelforrás) egyértelműen beazonosítható merre jártak. (És miről beszéltek!!!)

Nekem még ennél több információ áll, a rendelkezésemre, nem árulom el honnan. Titok. Akinek elmondanám mindenféle különösebb bizonyítás nélkül elfogadná az álláspontom. Ezt egyszeri embernek nem árulhatom el titoktartás miatt. Talán, ha felmutat egy nemzetbiztonsági bizonyítványt, de akkor is meggondolnám.
  • VO101Tom
    A doppler hatás hogy jön ehhez? Nem világos, hogy mire gondolsz...
  • Yserac
    Laca bocsi, de te is bele írtál a topikba, megsértetted a szabályokat. De nem leszek offenzív, csak kétkedő.

"A holdraszállást is megcsinálták a stúdiófelvételes verzióban."

Nem igaz, hogy konteó. A Holdra szállás valóban megtörtént. Páratlan bizonyítékom van róla, keveseknek adatik meg, hogy a birtokában legyen ilyen itt Mo.-n. Azt sem árulhatom el hogy mi lenne az. Még utalás szintjén sem.

De ha az nem elég, akkor más módon. Vagyis a doppler hatásnak nézzetek utána, annak az elve, önmagában az én titkos tényadatomon túl bőven bizonyító erejű.

Bocsi, de erre az ál-konetóra ugrok. :)
  • feca1229
    Itt leírják neked milyen magasságban kell bekapcsolnod a második fokozatot és a "MANIFOLD PRESSURE" -ban fogod észrevenni, hogy megnő az értéke. Aircraft guide -tutorial BOS
    Na persze ha a BOSban lévő gépekre kérdezted!
  • VO101Tom
    A superchager az egy levegő sűrítő kompresszor, ami a motornak a szükséges mennyiségű oxigént biztosítja nagy repülési magasságban is. Általában 5-7 km magasságig biztosítja maradéktalanul a levegőt, afölött a hajtóművek teljesítménye mindenképp kezd visszaesni. Használatát tekintve több konstrukció létezik, a 109-esben például teljesen automata, de az orosz gépekben ezt a levegő sűrítési fokozatot (előírt magasságon) át kellett kapcsolni, általában egy vagy két lépcsőben.
  • VO101Tom
    Ha van bizonyítékod, akkor azt már nem hívod elméletnek, mert akkor már ugye minek? :) Ez benne a lényeg.
    Ami Coventry-t illeti, az sem más, ha nem volna bizonyíték, akkor az is összeesküvés elmélet lenne. De az Ultra védelme az legalább egy hihető ok, még ha nem is értek egyet vele (bár nem ismerem az összes körülményt sem), de el tudom fogadni, hogy akkoriban a titkot megtartani fontosabbnak tartották, mint megmenteni azt a kis várost.
  • croatianus
    Egyébként pont olyan, mint az "antiszemita". Akár milyen tárgyilagosan vetsz fel valamit a zsidósággal kapcsolatban, egyből náci vagy.
    Gondolatrendőrség rulez!
  • artivizsla #83169
    Ez egy előbb megjelent hírből van :

"...Apró bibi, hogy az egész Irán elleni kirohanást maga Netanjahu hiteltelenítette, amikor kiderül róla: az ENSZ közgyűlése előtt nagyjából akkorát hazudott az atombombáról, mint 2003-ban George W. Bush az iraki vegyi fegyverekről..."

Én meg inkább azt mondanám, hogy az összeesküvés-elmélet alapját valaki folyamatosan szolgáltatják.
  • VO101Tom
    Mi lenne a különbség? Miért lenne az különálló esemény? Ha a tétlenségük előre megszervezett dolog volt, akkor egy háborúba vonultak anélkül, hogy megerősítették vagy evakuálták volna a kis szigeteket (150 halott 2000 hadifogoly, katonák, civilek együtt). A semmittevésük miatt estek el a Fülöp-Szigetek is (8000 halott, 150000 hadifogoly), mert nem tudtak sem utánpótlást, sem erősítést küldeni, vagy ha már minden borul, akkor evakuálni, mert NEM VOLT FLOTTA amivel hajózhattak volna a vízen. A Csendes-Óceánon ez igenis qrva nagy probléma, és ha azt hiszed, hogy a flottájuk elsüllyesztése csak egy elszigetelt esemény volt Pearl-ben, akkor elárulom, hogy nem, az a flotta qrvára el volt süllyesztve akkor is amikor már máshova kellett volna hajózniuk. Nincs olyan, hogy "csak Pearlt" vállalták be.
  • croatianus
    összeesküvés - wiki
    És nyilván ők találták ki a "pszichológiáját" is.
    Tele van az internet ökörségekkel, mint chem-trail, meg HAARP, amiket persze előbb elhisznek a legtöbben, mint a jó helyen kotorászókat. Ezek egy részét tuti, hogy terelésként dobják be. De nagyon nem kell törni magukat, mert elég jó üzlet is (pl. Da Vinci-kód). Halivúd meg csak úgy ontja ezeket. A holdraszállást is megcsinálták a stúdiófelvételes verzióban.
    Szóval működik a dolog: úgy el lehet veszni a sok felvetés közt, hogy az ember már csak legyint egy újabbra, ráadásul mindenre be lehet dobni, hogy "nem vagyok híve az összeesküvés elméleteknek" (mint ha bárki is kérdezte volna), és az adott kérdéssel már nem is kell foglalkozni.
    Mondjuk szerintem egy csomó dologról már az ügynökségek, szolgálatok tagjai sem tudják, hogy melyik verzió az igaz.
  • RepeszElek
    tudja valaki mire való ez a superchargers control?:)
    a szó jelentése elvileg, sűrítő, kompresszor, turbófeltöltő,de ha ki be kapcsolgatom semmi nem történik :D
    Annyi mindent tanultam az utóbbi napokban hogy a billentyűzeten már lassan kezd elfogyni a hely az kezelőeszközök számára nagyon durva....:)
    Utoljára szerkesztette: RepeszElek, 2015.03.24. 20:16:29