91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • pontijonny
    Pontosan ismerték a Japán kódokat azt ne felejtsük el.Midway is ezen csúszott el asszem a japóknak.
    És nem pár hét alatt fejtették meg ezeket.
    AzértPearl-t nemlett volna olyan egyszerű elfoglalni ,volt ott katona bőven és a japánok nem erre voltak akkor berendezkedve,ráadásul azért ha tudták az ami ha nem a japók sem lehettek biztosak abban ,hogy a kikötőben állomásozó hajókat taccsra is teszik úgy hirtelen.
    Amúgy hány hordozóval kezdte az USA a VH-t? És hánnyal fejezte be?
    Nem tudom azért kérdezem.
    Mert szegény németek csak egyet akartak de az se lett kész soha.

Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.22. 13:16:42
  • VO101Tom
    Ráadásul hol voltak bevetve a repgéphordozók azelőtt? Tarantónál? Persze, a zseniálisabb hadvezérek előre láthatták, hogy az a jövő, de a hivatalos katonai doktrínák még sokáig a csatahajókat nevezték meg a flotta gerincének. Yamamoto is csatahajón vonult Midwayhez, a repgéphordozóknak csak megpuhítani kellett volna a célt.

Azt én sem hiszem, hogy ha az Amerikaiak tudták volna a Japánok terveit, akkor ugyanígy nem csinálnak semmit. Ennek nincs értelme. Ha a Japók támadnak, az már elég ürügy a hadba lépésre, csendben riadóztatják a flottát, hogy azok szedjenek le annyi gépet amennyit csak tudnak, sőt, a gyakorlatozáson kint lévő hordozókat is ráküldhették volna a támadókra amikor azok gépei Pearl fölött vannak. Honnan tudhatták volna, hogy a tényleg hatalmas Japán flotta nem hajózik be Pearlbe másnap és foglalják el a teljes szigetet? Négy hordozójuk lett volna hat ellen, nulla támogatással. Mi biztosíték volt arra, hogy Korall tengeri vagy a Midway-i csata egyáltalán bekövetkezik és hogy ott győznek? Melyik hadvezér kockáztatná meg ezt szándékosan?
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.22. 13:05:55
  • pontijonny
    Azért többről van szó mint érzések meg legendák.Ha csak a a tényeket vesszük akkor voltak ott intő jelek bőven.
    De amúgy tök mindegy mint mondtam,mert ezzel beléptek a VH ba és onnan már csak idő kérdése volt a dolog.Ha az USA nem lép be akkor Európában a Németeket meg se karcolta volna senki.Angolok szépen ott maradnak a szigetükön,Francik szóra sem érdemesek,Rommel kisöpri az Angolokat afrikából,és a majd teljes haderő rámegy az oroszokra,ami még mindig 2 esélyes vállalkozás lett volna azért,de szerintem Sztálin költözhetett volna Moszkvából . Mer azért nagy ám az az ország ,és volt hova hátrálni.Teljesen elfoglalni úgysem tudták volna.
    Az első VH nál is amíg az Usa be nem lépett addig biza nagyon nem volt egyértelmű a dolog,bár ott mindkét fél derekasan küzdött azt meg kell hagyni.De tudtommal azért a Németek meg az Osztrák Magyar Monarchia nem állt rosszul addig .
    Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.22. 12:59:05
  • sakkay
    Ez tök igaz, de mint a jelenkor is mutatja, ez nem mindig elég. Ne menjünk be a mi lett volna ha-kérdésébe, de azért volt pár olyan része a 2.vh-nak, amikor hajszálon múlt a dolog.
  • sakkay
    Na pont ez az amire előbb utaltam.
    A USA tudta!! hogy a Japánok valamikor besokalnak és támadtnak(gazdaságilag is rá voltak kényszerítve), csak azt nem gondolták, hogy képes ilyen megrendítő csapás végrehajtani. Az ami tábornoki kar, egyszerűen lenézte Japánt, és potenciálját. És ezt viszont tények igazolják, míg a másik oldalt(hogy tudtak az amik mindent csak hagyták) érzések meg legendák. Soha nem értem az ilyet. Tételezzük fel tudták, hogy mi lesz. Na és ha megtalálják a kóborló anyahajó flottát is a japcsik?-ugyanis az sem sokon múlt. Nem nem..ez nettó baromság. Egyszerűen ilyen a valóság.
  • pontijonny
    Mindamellett azt mindenki tudta akinek egy csepp esze is volt,hogy már az akkori világban is ha az USA hadba lép akkor ott sanyi az ellenfeleknek.Az első VH is ott fordult meg amikor ezek beszálltak. Ugye a Japóknál is jó páran tisztában voltak vele,hogy ha ezek rákezdenek akkor ott vége a dalnak,egyszerűen semelyik más ország sem volt képes azt az ipari kapacitást de még csak hasonlót sem abszolválni amit az Usákok tudtak.
    Gondoljunk csak bele,hogy 2 fronton tolták,és bőven győzték ,plusz még a szövetségeseket is ellátták evvel avval.
  • pontijonny

Nekem ne magyarázd:) Mondtam,hogy én "szeretem" ezen termékeket. Csak másnál. De ott nagyon is szeretem.
  • pontijonny
    Én nem szeretek találgatni,de abban 100% ig meg vagyok győződve,hogy az Usa vezetői tisztában voltak avval,hogy Japán támadni fog.
    Így a rendelkezésre álló infók alapján ez tuti.Sok apró momentum árulkodik erről, és ráadásul a Japánokról sok mindent lehet mondani de,hogy hadüzenet nélkül támadtak volna azaz úgy akarták volna kezdeni azt fel sem tételezem róluk.
    Mondom,ha más nem is de kevesebb áldozat lett volna ha felkészülnek akár csak minimálisan is, de akkor nem lett volna olyan megrendítő a hír .
    Így volt jó,a nemzet harcba szállt ,az USA erősebben jött ki belőle mint valaha is volt a nép boldog volt és kész.
    De az is megér egy misét,hogy Japánt ,hogy belevezették a háborúba ,elég okosan meg volt az tervezve.
  • croatianus
    Ez olyasmi, mint egy adósságcsapda.
    Egy platformváltásra íííötössel most nem vót száz rugóm, huszonötezrem meg vót.
  • croatianus
    Csak a proci új.
    Single-ben is csinálja. Nekem ilyen szinkronizálós problémának tűnik, úgyhogy gondolom, megnézek egy fps-limitert is.
    Annak idején persze (egy videókártyával ezelőtt) kipróbáltam én kínomban ami ötletet csak találtam, hátha nem a gépem kevés hozzá.
    Úgyhogy szinte már rutin lesz végigmenni megint mindenen.
    Mondjuk ez talán hozzátartozik a szimulátorozáshoz. És hol van ez még az FSX marhaságaihoz!
  • Valka78
    Oroszország túl önálló. Saját elképzelései vannak, amik nem illenek a globális világrend tervezetébe.
  • sakkay
    Én a jelenlegi felhasználható információk mellett, mindkét esetben a nagyjáboli hivatalos verziót fogadom el. Pl. az lehet, hogy az amik sejtettek valami-de nem azt, hogy a távol-keleti flottát leradirozzák az óceánról! Ilyesmikből aztán szépen lehet mindenfélét kiöszeesküvéselméletezni' Az meg, hogy a politikusok hazudnak, irreleváns a témában...persze, hogy hazudnak.
  • pontijonny
    Na mondom fokozódik
  • pontijonny
    Én spec rühellem Orbit,de abban igazat kell adjak neki ,hogy nekünk az az érdekünk,ha jóban vagyunk a muszkával.
    Gazdaságilag mindenképp. Csak a mezőgazdaságunknak micsoda áldás lenne ha megint megnyílnának az orosz piacok,ez sok embernek jó megélhetést tudna biztosítani,de sok egyéb területen is áldásos lenne ha kóóóóóperálnánk velük.
  • artivizsla #83071
    Kinek az érdeke ? Európáé aligha.
  • pontijonny
    Most az oroszok a főmumus,majd elmúlik ez is.
    Mondjuk nem értem mi a bánatos ménkű nagy fax nak cseszegetjük őket ahelyett ,hogy be lennének véve a buliba ők is .
  • artivizsla #83069
    Hát, nem kéne az oroszlán bajszát ráncigálni, abból csak baj lehet, no meg a székely ember is megmondta már :

- A nő nem ember.
    - A bor nem alkohol.
    - A medve meg nem játék !
  • pontijonny
    Na mondom én a nemzetközi helyzet egyre fokozódik

Éberség!
    Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.22. 08:47:22
  • artivizsla #83067
    Bármi is volt, a politikusok mennyire foglalkoznak már az utólag kiderült turpisságokkal ?

Tony Blair az állítólagos iraki vegyi fegyverek meglétére hivatkozva döntött az Irak elleni fellépés mellett. Utólag kiderült, hogy pontosan tudták, hogy nincs semmilyen számottevő vegyi fegyver Irakban, ill ami volt, azt is a Nyugattól kapták.

"...Netanjahut sokan azzal vádolták meg, hogy hazudott az ENSZ-ben tartott legutóbbi beszédében, mert az iráni atomprogramról elmondott szavait a Mosszad jelentése cáfolta..."

Szóval nem a sarki kocsmában füllentettek vezető nyugati politikusok, hanem az angol parlamentben és az ENSZ-ben és ennek érdekes módon semmi következménye nincsen, sőt teljesen rendben van. Akkor csodálkozol, hogy az emberek állandóan összeesküvéseket keresnek minden mögött ?
  • pontijonny
    Nono! Pearl az bőven megelőzhető lett volna,de legalábbis nem letolt gatyával várták volna a Japókat.
    Nem véletlenül várakoztatták a nagykövetet,és azért egy üzenet nem tartott akkor se tovább pár percnél.
    A tornyok azok vagy vagy ,de végeredményben tök mindegy szerintem,az igazságot sose fogjuk megtudni,mint ahogy a Kenedy gyerek merényletéről sem pl. Meg végül is nem mindegy?
  • sakkay
    Nagyon nem így van a hajók esetében, kurvára nem másodrangú hajók voltak. Az anyahajók viszont nem voltak ott ,ennyi az igazság. Van oka is, max nem hiszed el. Utálom az összeesküvés elméleteket. A Tornyok este ugyanez. Majd belerokkantak az amcsik, és az utána következő válság azóta is hátráltatja az usát. A bizonyítékok jó része, pl a lenti képek az összeomlás után, már bármikor lehet. Legenda az van ezerrel. Egy tuti, ha valaki elgondolkozik a dolgokon, egyértelmű, hogy túl kockázatos lett volna. Kb mint egy tökön szúrással kezdődő biztosítási csalás.
  • artivizsla #83064
    Kávé mellé.

1.
  • pontijonny
    Na nem kell ez:) Én "szeretem" az AMD termékeit,pont úgy mint a magyar "focit". Remek cuccokat csinálnak,mit remeket ,egyszerűen csodálatos minden igényt kielégítő problemamentes hardvereket gyártanak:) De komolyan.
    Főleg a processzoraik amik túlmutatnak a jelenen ,innovatívak,és a jövőnek készülnek.Csak olyanok mint a meg nem értett tudósok,feltalálók,művészek,mer a jelen kor nem értékeli őket igazán. De majd sok sok év múlva rádöbbennek a népek,hogy haj biza azok a procik már mi mindent tudtak (volna) ha feliismerik a rejtett képességeiket. És az áruk is felhasználó barát!! Mindenkinek csak ajánlom őket ha kérdeznek bizony.
    Na szóval én szeretem őket na.
  • VO101Tom
    A micro stutterre inkább a Win8-nál panaszkodtak (videokártya mindegy), és ott is csak online játék esetén. Amire senki nem tud magyarázatot, hogy miért, de single mission-ban jó, saját gépen indítasz egy saját hosztot és rossz lesz. Elvileg azt az epilepszia filter bekapcsolása megszünteti. Azért írom, hogy elvileg, mert nekem pl. nem sikerült a hibát reprodukálni, epilepszia szűrővel vagy anélkül, nekem sem offline sem online nem akadt vagy recegett a játék (Friss Win 8.1, Régi AMD 1055T proci, nvidia 560Ti 1GB-os kártya, grafikai beállítások jellemzően mediumon, full DH felbontás, vsinc on, ssao és AA offon van).

Amit olvastam a fórumon,
    - W7-nél a legáltalánosabb tipp az Aero felület kikapcsolása a játék alatt, állítólag az okoz micro-stuttert (W8-nál már nem olyan egyszerű ez, ezért szívás).
    - Van egy windows javítás, amit uninstallálni kell ha korábban felraktad: WINDOWS 7 UPDATE KB2670838.
    - Amit még mondani szoktak, a clod mappából a redist-ben lévő dolgok újra installálása, bár az inkább szimpla fagyások esetén volt tipp, akadásnál nem.
    - A videokártya beállításoknál ne erőltess semmilyen beállítást a kártyára, hagyd mindent alkalmazás vezérelten és csak a játékban állítsd be.
    - Én ezt a W8-as megoldást is kipróbálnám, epilepszia filter bekapcsolása, hátha segít W7-en is.
    - W8-as júzerek írták, hogy ha a clod laucher exe-ről csinálsz egy parancsikont, és hozzáadod a " -thread 1" paramétert, akkor elvileg ugyanazt éred el, mintha BIOS-ban kapcsolnád ki a Multiprocessor-t. Volt akinek ez megjavította a stuttert, azóta simán fut.

Az akadás proci csere után jött elő? Csak azt cserélted vagy más alkatrész is új?
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.22. 02:53:37
  • Valka78
    Csóró AMD-s gyerek...
  • croatianus
    Egy amolyan Laca-kedvence.
  • croatianus
    Windows 7 Ultimate 64-bit
    Lap: GIGABYTE GA-870A-USB3L
    Proci: AMD FX-6100
    Kártya: GIGABYTE R9 270 OC
    Memória: 8192MB DDR3

Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.03.22. 01:49:59
  • VO101Tom
    Mi a konfigod most?
  • croatianus
    Helyzet az, hogy beújítottam egy bulldozerre, ami 6magos viszont van egy-két specifikuma. A 6 mag 3 modulban van, és így 2 mag osztozik egy cash-en (vagy valami ilyesmi). Ráadásul a turbó-izé is max négy magnál kapcsol be. Ezért gondoltam valamicskét játszani az affinity--vel.
    Viszont a helyzet az, hogy az fps-számmal nincs gond (), de cserébe megkaptam a "micro-stuttering" átkát (), ami az előző procinál nem volt számottevő (cserébe a városok feletti diavetítésért).
    Úgyhogy a valós probléma most inkább ez. Az előző állapothoz képest most gyakorlatilag játszhatatlan.
    Persze az ATAG fórumot újra végigbújtam a témában, de úgy látom nincs egyedül üdvözítő megoldás, ki kell próbálgassak mindent, hátha...
  • VO101Tom
    Összeveszni? Ezen a témán? :) Erre írtam #83018 bevezetőjét.

A CloD affinitását nem kell bántani, amikor kijött a játék, akkor voltak trükkőzések, a conf.ini-vel, de ezt még Luthierék rendbe rakták. Egyébként négy magot használ maximum, az első négyet. Ha több magod van, de az órajel kevés, akkor TrackIR-t, Teamspeak-et korlátozd csak a többire.
  • Lysandus
    Nem azért Tom, de Líbiában jelenleg is tart a polgárháború. Jelenleg három "parlament" van, de lehet, hogy "kormány" még ennél is több. És nyilván mindegyik harcban áll egymással. Az olaszok a líbiai menekültáradatot nem bírják. Nincsenek közhivatalok, nem kapnak fizetést, káosz van az országban. Az ország hosszú távú anarchiába süllyedt.

Ha pedig Líbia nyugati szomszédait nézzük, akkor Tunéziában épp most volt egy terrortámadás, Algériában pedig a demokrácia záloga, hogy nincs ellenzék, mert betiltották.

Lehet, hogy Kadhafi egy gazember volt, de legalább rendet tartott. (Mellesleg ő volt Nelson Mandela egyik legnagyobb támogatója, még az apartheid rendszer idején.) Aszad is egy gazember, de legalább rendet tartott.

Az egész "arab tavasz" egy rémálomba torkollott, sikerült destabilizálni pár országot, Egyiptom csak azért nem omlott össze, mert újra átvette a hatalmat a hadsereg.
  • Willenbrock
    9/11-nél szerintem is nagyon kilóg a lóláb,eleinte is bűzlött (propaganda hadjárat-aztán rögtön büntető háború,majd Irak lerohanása) a neten hozzáférhető terhelő anyagok mellett egész biztos,hogy vagy csak engedték a terroristáknak,hogy megtegyék,vagy a cia maga is tevékenyen vett részt benne,esetleg a biztosítási csalók is hasznot húztak belőle mellesleg. Szóval sokaknak gyanúsan jól jött ez,olyan időben,mikor a közvélemény nem lelkesedett volna egy új közel keleti hadjáratért,így viszont... Ami azt illeti Pearl Harbour is gyanús,mert ott volt az izolacionista ami társadalom, amivel nem lett volna egyszerű nekimenni japánnak. Kellett egy szégyen napja. Fura módon a Pearlben áldozatul esett hajók kivétel nélkül kiszuperált,tartalékba helyezett iskolahajók voltak,míg a valóban értékes anyahajók a támadás előtti estén nyílttengeri gyakorlatra távoztak...(amiért a japán tengernagy a támadás elhalasztását javasolta amúgy,hisz azok lettek volna a támadás tulajdonképpeni fő célpontjai) a bázison akkor sem rendeltek el riadókészültséget,mikor már észleltek japó tengókat és repülőket. 1-2 hónappal később már pontosan ismereteik voltak az amerikaiaknak a japán szándékokról érdekes módon.Szerintem megengedték a támadást,hogy háborúba vihessék az usa-t. A Lustania-ról meg elég elolvasni Colin Simpson könyvét,bőven bizonyítva látom mind azt a tényt,hogy tele volt illegális fegyverszállítmánnyal,és így legális hadi célpont volt,mind azt,hogy Churchill és Lord Fischer szándékosan tették kockára a hajó sorsát egy ideig,hogy azzal segítsenek háborúba vinni az USA-t anglia oldalán. ( ismerték a tengeralattjárók rejtjeleit,a katasztrófa napján tudták,hogy az U-20 ott figyel a Lusitania útvonalán...ehez képest lassításra adtak neki parancsot,a védelmére rendelt cirkálót meg visszahívták a kikötőbe...)
    Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.03.21. 23:44:52
  • pontijonny
    ez de jó
  • pontijonny
    Gyerekek : csak ismételni tudom magamat azaz a nagy klasszikusokat.
    Minden más csak szószaporítás asszem:)

• croatianus
    Tom!

Izé... mielőtt még összeveszünk, esetleg tudnál segíteni, hogy 6 magos procihoz milyen affinity mask-ot érdemes beállítani CloD-ban, és hogyan?
    Illetve egyáltalán, hogy használja a magokat?
  • sakkay
    Valaki belinkelte-ja én-amikor a norvég elit megy harcba a talibán ellen. A végső felkiáltás elég vikinges meg a valhallás duma is. Van még talán egy két ki nem aludt parázs mélyen, majd meglátjuk. Mondjuk valószínűleg apáink éltek csak nyugodt életet, minekünk nem lesz csendes öregkor.
  • croatianus
    Úgy látszik, betett nekik a sok black metal.
  • sakkay
    Az anyjuk hátán..há' mondom én..de érdekes amúgy , hogy az északiak még-politikailag kicsit külön utasok. Főleg izrael-palesztin témában. De a multikultiban viszont éllovasok..
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.03.21. 21:25:07
  • artivizsla #83047
    Ha már WTC, akkor egy kis érdekesség.
  • croatianus
    Nem, már támadunk!