91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • sakkay
    Ugyanaz van Laca. Csak a mese más. És ez most nem egy jópofa mondás, hanem szó szerint. Egy pöttyel nem okosabb a nép. Csak más a mese.
  • pontijonny
    Anélkül uncsi is lenne az élet.:)
  • pontijonny
    No ezt csak most olvasom.
    Dehogy nézem én őket ostobának. Viszont azt azért ne felejtsük el,hogy a régmúlt emberei bizony jóval hiszékenyebbek voltak ,lásd csak a vallásokat, a mondáikat ,meséiket,mindenféle természeti jelenségnek olyan dolgokat tulajdonítottak amik mára ugye megmosolyogtatóak.
    Egy egy tárgyat felruháztak mindenféle tulajdonsággal,és ezt az okosabbja ki is használta ,mert régen sem szentek voltak az emberek és bezony akkor is maguk fele hajlott a kezük.
    Én azon mosolygok,hogy az előadó,miként kapcsolja össze a frekvenciákkal pl a keresztet a koronán:) holott az akkori ember Mátyás és tudósai sem tudták mi is az:) ez meg azonnal belemagyarázza . Ott a szent Grál,vagy a Torinói lepel,vagy az exkalibur,meg az isten tudja még mik.Mennyi tárgyat felruháztak mindenféle csuda dolgokkal a népek.Ja az a rozsdás szabja amit egy elázott nő hozzávágott oszt ettől ő lett a király ugye.
    Korona az kellett,mert attól vagy király.Persze ,hogy kifizette a lét,ne félj ettől Matyi nem evett kevesebbet ,meg nem is kuporgatott de még az urak se. Jól megemelte az adókat ,ugyan úgy mint mostanság oszt paraszt meg majd kiböjtölte a koronáját.Volt itt már király mindenféle náció,Árpádékhoz a felének köze se volt , de ugyanez a világ más tájain is ugyan így folyt le. Angelusoknál hány család vitte a királyságot pl? Irtották egymást ,aki erősebb volt ő lett a király. Ma sincs másként ,csak most nem 200 vagy mittudom én hány nemes választ górét hanem a nép:) de minek. Az egyszerű ember akkor sem számított semmit ahogy most sem
    Na elkanyarodtam,de a lényeg az,hogy evvel az erővel hihetek én akármiben akár a bibliában is ,de mégse teszem mert ellent mond minden józan eszemnek.
  • Willenbrock
    A fene sem tudja már ezeket követni, minden napra jut valamilyen szabadságharc :/
    Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.03.29. 19:30:51
  • pontijonny
    Na még egy kis kedvcsináló a közös repülésekhez. A végén a landolás miatt tettem be igazán
    Hettiékkel
    Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.29. 18:14:11
  • VO101Tom
    Hello.

A Spiten is a hűtő olyan, aminél ha kinyitod a zsalut, az az áramlásba nyílik bele, tehát légellenállás növekedést okoz. Nem olyan jelentős a sebességvesztés, mint a 109-esen, de azért van. És ez főleg a végsebesség elérésekor jelentkezik problémaként. Ezért a hűtőt annyira kell nyitni, hogy a víz ne forrjon föl. A Spit hűtővíz rendszere túlnyomásos, ezért 120 fokot nem szabad túllépnie. A valósággal ellentétben, ahol a Spiten volt túlnyomás szelepe, ilyen a CloD-ban nincs, ha a víz gőzzé alakul, a rendszert végérvényesen tönkreteszi, pár perc alatt kifogy és a motor tönkremegy. Emelkedés közben fokozottan kell figyelni, mert a CloD a hűtő hatásfokát úgy számolja, hogy az áramló közeg hőmérséklete, sűrűsége (nyomás), sebessége és az átfolyási felületet (mennyire van nyitva a hűtőzsalu) veti össze azzal, hogy milyen szívótérnyomással mekkora teljesítményen pörög a motor. Aztán a hűtés vagy elég vagy nem. Vagy vissza kell venni a gázt, vagy jobban rányitni a hűtőt. Ha túllépi a max értéket, akkor meg szétmegy.

A prop pitch (légcsavar állásszög) másképp működik mint a 109-esen, a meszánál PP kapcsolóval közvetlenül a PP állásszögét állítod ha manuálisan kezeled. Az automata rendszer az E-4-esen a 2400-2500-as fordulatot próbálja tartani. A Spitben a PP annyival másabb, hogy csak automata fokozata van, ami kapcsolóval le és felfelé állítod, az az automatával tartandó fordulatszámot állítod be. 3000-es fordulaton emelkedik és gyorsul a legjobban, de kicsinálhatja a motort, ha nincs elég hűtés. Végsebességet viszont a 2850-es fordulattal lehet elérni. Ott még le van terhelve a motor, de még nem pörög túl. Ha túlpörög -ez meszánál is igaz- attól a gép nem fog gyorsabban repülni, mert ez csak annyit jelent, hogy a légcsavar állásszöge túl lapos, ezért a motornak van ereje túlpörgetni. A legjobb, ha optimálisan van leterhelve a motor.

Ami a sebességeket illeti, repülőgépeknél a kabinban lévő műszer az IAS értéket mutat (Indicated Air Speed - kijelzett sebesség). Ez azt jelenti, hogy csak a levegő torlónyomásából (sebességből adódó nyomás) kijelzett érték. Ahogy a repülőgép emelkedik, és a levegő hígul, a torlónyomás csökken, a kijelzett sebesség is csökken. Ezt átszámolni TAS-ra, (True Air Speed - valós sebesség) van megfelelő táblázat, amiben számít a levegő tengerszinti nyomása, hőmérséklete, és a repülési magasság. Az adott gépek sebességértékeit, amiket a különböző tesztekben megadnak, azt TAS szerint kell nézni. A dologban viszont az a jó, hogy a repülőgép átesési sebessége, legjobb emelkedő sebességei ugyanúgy a levegő sűrűségéhez kötődnek, ezért azokat minden magasságon az IAS szerint kell nézni.

A végsebesség eléréséhez fontos a pedál használat is, a motor forgatónyomatékának kiegyenlítése, amikor pontosan középre lépett pedállal egyenesen repül a gép, azt az utazósebességre lövik be (meszán 400 km/h, Spitnél passzolom), az alatt és fölött viszont pedált használni kell. A csúszást a német gépekben a golyó, az angolban egy olyan műszer jelzi, ami lefelé és felfelé mutató nyíl van. (Ez ni, a középső panelen a jobb alsó)
    A lefelé mutató nyíl a repülőgép függőleges tengely körüli elfordulást jelzi, a fölfelé mutató a csúszásjelző. A pedállal úgy kell a nyílra lépni (vagy ellene csűrni), hogy az visszatérjen közép helyzetbe. Ez is jelent pár km/h-t (illetve mph-t :) )

És van ugye a vészteljesítmény, amit megint nem szabad elfelejteni, az angol gépekben valami olyasmi néven van a controls-ban, hogy "boost cut out", ami a sima gépeken +9 lbs, a 100 oktánosoknál +12 lbs lehet. Kabinban a 3D animálva is van, egy reteszt elfordít a gázkar elől, és az tovább tolható előre. Ez gyakorlatilag annyit csinál, hogy amíg a feltöltőkompresszorban van tartalék (alacsonyan ugye) akkor nagyobb nyomású levegőt enged a hengerekbe, azokhoz több üza mehet, ergo nagyobb teljesítményt ad le a hajtómű. Hosszú használat kicsinálhatja a motort, pár percig lehet csak használni, utána pihentetni kell (pontos időket és paramétereket most meg nem mondom, Spitet alig repülöm).

Mindezekkel együtt a Spitek közt is van különbség, a Spit Ia 100 oct -os Spitfire a legjobb alacsonyan, olyan 5000m fölött a Spit IIa.

Tehát röviden összefoglalva:
    Hűtő annyira legyen nyitva, hogy ne lépje át a 120 fokot a vízhőfok
    Prop Pitch 2850-es fordulatra beállítva
    +9 lbs boost vagy +12 lbs boost ráadva (+12-nél csak pár percig mehet!)
    Csúszásjelző középre lépve.
    Ne hullámvasutazz vagy forgolódj, ne emelgesd a gép orrát feleslegesen, ha körbe kell nézni, azt a pilótával tedd, ne a géppel (trackIR itt nagy előny).

Ez nem kapcsolódik szorosan ide, de ha offline játszol a nehézségi beállításoknál az antropomorphic control legyen kikapcsolva, mert az azt szimulálná, hogy a pilótának csak két karja van, és ezért egy időben csak két dolgot engedne használni. Érdekes alapötlet, de a PC-s kontrollerek által adott fals jelek teljesen tönkreteszik a rendszert, 1-2% különbségen rezeg a gázkar, abból te semmit nem érzel, csak azt, hogy hiába próbálsz a kabinban mást csinálni, egyszerűen nem engedi. Ez minden online szerveren is ki van kapcsolva. Bugos szar.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.29. 17:43:50
  • croatianus
    Elnézést kell kérjek, ha alaptalan lenne az előítéletem a TE irányodban, azonban az előítéletességet vissza kell utasítsam Papp Gábor és eszmetársai irányában (nem látom értelmét különválasztani őket, hisz tökéletesen egy "rendszert" alkotnak), mivel, mint már mondtam, elég jól ismerem őket. Mondjuk eléggé megbántam, hogy ráugrottam a témára, hiszen egy fórum nem a legmegfelelőbb hely ennek megvitatására (pláne nem egy "repszimes" topik), annál igazából sokkal bonyolultabb a kérdés. A problémát az okozza, hogy én is vallok egy-két olyan nézetet, amely kiveri a biztosítékot egy "általános műveltséggel" rendelkező egyén számára, melyeket azonban a józan paraszti ész számára messzemenőkig elfogadhatónak, sőt egyedül elfogadhatónak tartok. Azonban ezek kifejtéséhez vissza kéne menni Ádámhoz-Évához, és legalábbis ugyancsak 10 db 3-4 órás előadást tartani. Viszont a tisztesség úgy kívánja, hogy legalább megpróbálkozzak valamivel, ha már belefojtam:
    Amivel nem árt tisztában lenni, hogy bő százötven év alatt hogyan tettek hivatalossá egy alapjaiban meghamisított történelmet, amelynek megvallása hovatovább a fő biztosítékává vált annak, hogy valakit hazafinak lehessen hívni. Ennek a történelmi álláspontnak a lényege, hogy többszáz év teljesen legitim, és Árpád-vérben nem szűkölködő magyar királyait megtették a magyarság főellenségeinek, velük együtt természetesen a katolikus egyházat is, és mindeközben a legaljasabb nemzetveszejtő szabadkőműves kifutófiúkat kiáltották ki hősöknek. Arra, hogy ez egy tudatos, háttérből irányított munka volt ezer és egy bizonyíték van, de tényleg ne kívánd, hogy itt most elkezdjem sorolni őket. Egy példát azért megemlítenék: a "kuruc" kifejezés kimondottan szitokszónak számított 1948 előtt, és kimutathatóan az azutáni, a szabadkőművességgel kétségtelenül szoros kapcsolatban álló íróink "rehabilitálták" azzá ami ma is. Ahogy nyilván a kossuth-kultuszról is hiba lenne azt gondolni, hogy a bölcs nép termelte ki magából. Érdemes jobban utánanézni, hogy mennyiben volt '48 a "népakarat" megnyilvánulása, vagy mennyiben inkább a Kohn Béláékéhoz hasonló terror. Aminek elgondolkodtatónak kéne lennie, hogy ezeket a "jobb" és baloldal egyöntetűen vallja, de még a szocializmusban is érinthetetlen dogmák voltak. Énszerintem viszont aki egy kicsit is valóban elgondolkodik ezeken, sejteni fogja, hogy itt valami nem stimmel, mert ellent mond a józan észnek. Azonban Pap Gáborék, miközben látszólag lázadnak a hivatalos történelemszemlélet ellen, pont annak alaptézisei mélyítik el egészen zsigeri, mondhatni "vallásos" szintre, időnként egészen aljas hazugságokig is elmenve. Hovatovább - továbbszőve az állami megrendelésre készített, arcátlanul ferdítő "nemzeti rockoperánk" gondolatát - náluk már Szent István is tk. a gonosz ügynöke, aki a fősátán "németekkel", karöltve a magyarságra erőltette tűzzel-vassal a fajidegen római katolikus vallást, holott semmi ilyesmire nem utal egyetlen valós forrás sem. Arra igen, hogy a nem éppen fajidegen oligarchikus elképzelésekkel meggyűlt a baja az ország megmaradása érdekében végrehajtott hatalomkoncentrálás közepette. Jó tudni, hogy az "ősei hitét" védelmező Koppány oldalán álltak inkább külföldi szerencselovagok, nyilván a megígért birtokokért cserébe, és hogy István, ha arról volt szó, saját apósa seregét is úgy elpicsázta, hogy sikítva szaladtak haza.
    De tényleg csak kiragadott példákat tudok itt most felhozni eme nagy tanítóink hitelességének alátámasztására.
    Például ott van a nem általuk kitalált, de általuk is dogmaként terjesztett tézis a "finnugor" elmélet Habsburgok merényletként emlegetése.
    Arról, hogy maga a "finnugor-elmélet" valóban mennyire elképesztően abszurd, itt egy elég jó kis tanulmány. Arról viszont, hogy mennyire abszurd ezt a Habsburgoknak tulajdonítani, érdemes elovasni ezt. Utóbbi linken van még egy-két érdekes bejegyzés a témában meg másról is. Elismerem, elég meredek egynémelyik elsőre, "hinni" nem kell ezekben se, de elgondolkozni nem árthat róluk, főleg, hogy elég lelkiismeretes forrásmegjelölésekkel vannak tűzdelve.
    Igazából amivel borzasztó nagy baj van náluk, az az elméleteiknek odáig való kifutása, hogy a világ őseredeti és egyetlen bölcsességének egyesegyedül a magyarság a letéteményese, mégpedig genetikailag a "népbe" kódolva, és hogy voltaképp minden más a világon ebből származik. Ennek nagy ellenlábasa pedig szerintük a minden valamirevaló értéket ebből ellopó, korcs, irigy indo-germánok. És ennek bizonygatásától nem tartja őket vissza semmiféle ellentmondás. Például az, hogy az általuk megfellebbezhetetlenül vallott szkíta-magyar azonosság - nem érintkezés, netán némi rokonság, átfedés, hanem genetikai! azonosság - kapcsán fel kellene merülnie annak, hogy amit a szkítákról tudni lehet, az alapján valamiféle iráni eredetű nép volt, és mint ilyen, határozottan indo-árja. Egy alapvető csúsztatásuk az is, hogy az Árdád-házi királyokat valamiféle nemzeti, a népből kitermelődött uralkodóknak tekintik szemben a "német" idegenlelkű királyainkal. Holott tudniuk kellene arról, hogy Árpád-háziak éppúgy nem elegyedtek a "néppel", mint egyéb királyi dinasztiák, tökéletes képtelenségnek számított volna a házasságuk bármilyen, akár bárói rangú egyénnel, ez csak egyéb dinasztia tagjaival jöhetett számításba. "Nemzeti" király gondolata fel sem merülhetett, a király, és maga a dinasztia nemzetek feletti mivoltából fakadóan, ami józan ésszel belátható, hogy az uralkodás záloga volt. Azt már csak megjegyzésként említeném, hogy amúgy "nemzetnek" kizárólag az arisztokráciát tekintették a korban.
    És itt jön az "igazságos" Mátyás király problémája, aki ugye egyik első számú "szentjük". Az ő propaganda-osztálya igen csak túlterhelt volt, pontosan emiatt. Valóságos média-kampányt kellett folytatnia, hogy a legitimitásnak legalább a látszatát elérje, mivel a hatályos jog szerint a napnál világosabb volt, hogy legitimitás szempontjából Frigyes a nyerő. Ezért volt bedobva az állítólagos balkézről való Árpád-házisága (ezt már Orbánnál is pedzegetik!), de a mesék ezt szolgálták a fenenagy igazságosságáról, hiszen valójában, mivel a nemesi bandériumokra pont e problémák miatt sem támaszkodhatott, zsoldoshadsereget kellett fenntartania, ami miatt hatványozott terhekkel sújtotta az ő szent népét. Az is érdekes, hogy neki sem akaródzott a rögmagyar bárónék közül válogatni, hanem inkább egy jelentéktelen, ám királyi dinasztia rangjával rendelkező család lánya kellett neki.
    Ami konkrétan Papp Gábort illeti, elképesztőnek tartom, hogy aki ekkora koronakutató, és a Magyar Szentkorona ekkora tisztelője, az hogyan képes gyalázni egy olyan másik, hasonló szimbolikus erővel bíró tárgyat mint a Német-Római Császári Korona. Ez számomra már az elmebaj kategória, mint ahogy a Csontváry-képek feldarabolása elméleteinek alátámasztása érdekében. Róla itt egy kis "felségsértés" a már linkelt blogról.
    Na jól rá ment erre a délutánom, kellett ez nekem?!
    És ennyivel azért még nem lehet lezárni, gondolom. Még akartam írni pár gondolatot, de most el kell menjek kicsit.
    Ja, és boldog párod-szülinapját!!!
  • pontijonny
    Nyugodtan mehetsz akár mikor ,szerintem csak örül neked mindenki,én biztatlak ,hogy minél hamarabb keresd a társaságot.
    Hidd el többet fogsz megtanulni bármiről is így 1 hét alatt ,mint egyedül sok sok hónap melóval.
    Keresd Tomot ,ő mindent tud:)

A tecsöveden a nevem alatt van sok videó azokat is nézegetheted ,hátha tanulhatsz valamit.
    Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.29. 17:14:53
  • DrBrown5
    Köszi, akkor úgy látszik nem csak velem van a baj. Sajnos a CloD AI-ja több helyen is igen gyengécske, nem tudom miért nem javítják, pedig nem mai darab. (Lehet, hogy pont ezért?)
    Köszi a videót is, hát van még hova fejlődnöm. Gyakorolgatok még single-ben és ha összegyűlik a kellő bátorság és egy kis tapasztalat, megpróbálok csatlakozni egy közös játékhoz. :)
  • GPx8
    Sziasztok!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Van egy kihasználatlanság/helyhiány miatt eladó G940-es rendszerem. Ha valakit érdekel, írjon privátot!
  • Papa01 #83355
    huh, legalább finom? :) Boldog szülinapot párodnak! :)
  • pontijonny
    AI nál ez sajnos probléma nem úgy repül a vezér mint ahogy az életben azaz egy humán tenné.Ugyanis a kötelék parancsnoka mindig figyel arra,hogy ne full gázon menjen hisz a hátsók sose érnék utol,de még a köteléket sem tudnák tartani.
    Ez az egyik.A másik,hogy főleg a spitnél igencsak oda kell figyelni ,hogy az optimális teljesítményt kihozd a gépből,na nem nagyon bonyolult de a keverék,a légcsavar állásszög meg hasonlókra figyelni kell. A gáz maxon az is hibás különben.
    Bf nél pl ha emelkedsz akkor mindenféle képen 250 vagy a fölött legyen a sebességed,mert különben csak laffogsz fölfelé.
    De mondom AI val nem nagyon tudsz kötelékezni ha csak nem te vagy a vezérgépben.
    Javaslom menj ATAG ra és akik még repkednek magyarok azokkal gyere össze TS en ,ott jókat lehet bulizni meg akár tanúlni is tőlük,már ha van mit.
    Itt egy videó ami szemlélteti,de van sok másik is ahol ez van
    Tessék kis kedvcsináló
    Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.29. 15:04:11
  • DrBrown5
    Sziasztok, engedjetek meg egy repüléstechnikai kérdést és ne kövezzetek meg érte. :) A CloD-t repülöm éppen.
    A maximális sebesség eléréséről szeretnék kérdezni. Ugyanis alig tudom tartani a köteléket a géppel. (Nem Multiban) Nem értem, hogy
    240-250 mph-el gangolok a vezér után és csak egyre távolodik, ráadásul még sokszor emelkedik is. Ennél nagyobb sebességet csak süllyedve tudok elérni, de ha visszaállok horizontra vissza is lassul a gép 250-re. Adott esetben egy Spitfire-ről van szó és többiek is ugyanilyen géppel repülnek. (De ez géptől függetlenül szinte mindig így van.)
    Az alapokkal tisztában vagyok. Mondanom sem kell kerekek, fékszárnyak behúzva. Radiátor nyitva, de az kell is. A propeller dőlést is feltolom nagyobb sebességnél, de a végsebességen nem sokat változtat. Gáz maxon. Egyedül a mixture-t nem tudom állítani.
    Szóval egy kicsit bosszantó, hogy nagy keservesen utolérem őket (süllyedve és visszaemelkedve), szépen tartom a köteléket, megyünk 240 körül, aztán egyszer csak elkezdenek kicsit emelkedni és otthagynak mint a sza*t, csinálhatok bármit. Persze kapom a lecseszét rádión, hogy tartsam a köteléket.

Sokat repülök szimulátorokkal, de van még mit tanulnom tudom és úgy látom itt igazán hozzáértő társakra leltem. :)
  • Solt
    Párom szülinapja... rendeltünk a Wasabi-ból... 30000.-Ft... asszem most megyek, és lezuhanyozok egy kenyérpirítóval! Ennyi pénzért mennyi sült császárt kaptam volna... :(((
  • Solt
    Én ezt a sztorit nem hallottam, csak azt tudom, hogy abban az időben irdatlan összeget fizettünk érte... szerintem sok minden más mellett ez is mutatja, hogy mennyire fontos volt nekik... nem volt opció, hogy vigyétek, ennyiért csináltatunk 10 másikat! Nekik az kellett! :)

sakkay #83350: 100%-ban egyetértek.
  • sakkay
    Nem nagyon folynék bele a vitába. Egy megjegyzést azonban engedjetek meg. Mindig szomorúan látom mekkora pusztítást végzett az 50 év kommunizmus' Magyarországon. Míg Amerikában vagy Franciaországban alap az egészséges nacionalizmus, és a jelképek tisztelete-az amiknak a zászló gyakorlatilag szentség-nálunk pedig hülyének nézik azt, aki ugyanígy gondolkozik. Ez volt a pro..jön a kontra
    Ezzel együtt persze megjelent a totális szélsőség, amikor Jézus Magyar volt, mi találtunk fel az írástól a nadrágig mindent, és különben is a Marsról jöttünk. Ezekre ugyanúgy haragszok, mert nagy kárt okoznak abban, hogy az országunk visszataláljon az egészséges öntudathoz. Vale.
  • Valka78
    Én 80000 aranyra emlékszem. De az is egy érdekes sztori és jól példázza nemzetünk akkori nagyságát és mentalitását.
    Ha jól emlékszem 40000 aranyat kértek először a habsik és valami bankárbrigád számította ki ezt az összeget, amit a magyarok már biztosan nem tudnak kifizetni. A célja ugyanis az volt, hogy Mátyás kezdjen el alkudozni és ezzel váljon a magyarok szemében méltatlanná, hogy tudniillik kufárkodik a szent koronával. Amikor megüzente nekik, hogy rendben van kifizeti az összeget, felemelték 60000 aranyra a "váltságdíjat". Mikor arra is azt mondta, hogy kifizeti, felemelték 80000-re. De arra is szó nélkül azt mondta, hogy kifizeti. Innentől kezdve a habsi császár becsülete lett oda, mi meg simán kicsengettük az összeget és még csak meg sem reccent a gazdaság.

Nem tudom mennyi igaz ebből, de nekem nagyon tetszik a sztori.
  • Solt
    A dolog onnan indul, hogy például a Szent Korona esetében nem az előadást tartó ruházza fel (jó esetben) a "tárgyakat" "olyan" tulajdonságokkal, hanem csupán azt mondják el, hogy anno, ezt miképpen gondolták. Valami oka csak volt annak a "felruházásnak", ha Mátyás hetvenezer aranyat (emlékeim szerint 1 éves bevétel) fizetett azért, hogy visszaszerezze, mert csak onnantól számított ténylegesen magyar királynak, amikor a Szent Koronával megkoronázták...

Egy dolog, hogy ma az embereknek a Szent Korona csak egy jelkép, vagy egy aranytárgy, de régen ennél jóval többnek tekintették... bárhogy is volt, egy biztos, én nem esnék abba a hibába, hogy az őseimet hülyének nézzem! :)
  • Solt
    Onnan indultunk, hogy tettem egy kijelentést Pap Gábor és a Szent Korona vonatkozásában. Ehhez képest már Szántainál, Molnár V-nél, és az égig érő paszulynál tartunk, no meg itt:

mert pontosan tudom mennyire meddő az általuk kinyilatkoztatott "ősi magyar bölcsesség" őszinte híveivel "vitázni".

Jó szándékom jeléül ez utóbbi kijelentésed felett elsiklom, bár nem értem meg, hogy az ilyen és ehhez hasonló félreérthető megjegyzések miért kerülnek bele egy beszélgetésbe már rögtön indításnál... legalább várd meg amíg összeveszünk... :)

Maradva Pap Gábornál és a kijelentésemnél... végighallgattam egy 10 részes (egyenként 3-4 órás) sorozatot a Szent Koronáról, ott voltam számtalan egyéb előadáson, Csontvárytól a finnországi templomokig, megvan közel egy tucat könyve, de soha, sehol nem hallottam, olvastam olyat, amiből az általad tett kijelentések levezethetőek lennének! Akinek a kiválasztottság tudat, vagy a nem egészséges nacionalizmus jön át ezekből, az meghülyülne egy nemzeti szalaggal átkötött pick szalámi látványától is, valami külföldi üzlet polcán...

Annak viszont nem egyszer fültanúja voltam, hogy óvva intett minden erőszaktól, illetve, hogy a magyarsággal kapcsolatban a megőrzés, illetve a gyógyítás szerepét hangsúlyozta. Lásd a Szent Koronán a gyógyító szentek ábrázolása... Azért nagyon nem mindegy, hogy egy király milyen "üzenetet" kap, milyen erkölcsi alapon működik. Ha személy szerint választhatnék, hogy olyan király legyek, aki ó szövetségi üzenetet kap (lásd Német-Római császári korona), vagy olyan király, akinek a gyógyításra is felhívják a figyelmét, azt hiszem, én az utóbbit választanám, és nem azért, mert ez a magyar példa. (egyébként tudtommal a világban egyedülállóan)

Fentiek fényében arra kérlek, hogy Pap Gábortól idézz nekem olyan előadást, könyvet, bármit amit személyesen hallottál, olvastál, és aminek következtében arra a megállapításra jutottál amit fentebb levezettél. Értelmes, tárgyilagos, tiszteletteljes stílusban nagyon szívesen megvitatom veled a témát.

Nacionalizmus: Szeretnék idézni neked valamit, íme: Glatz Ferenc „A magyarok krónikája“ című munkájában (Budapest 1996. 9. oldal.) :
    “A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.”

Ez az ember az MTA elnöke volt, egy általam cseppet sem kedvelt párt pedig úgy gondolta, hogy még a miniszterelnöki jelöltnek is megfelel. Na most, ha ilyen beosztásban emberek így vélekednek (mert tényekhez ennek semmi köze) a saját nemzetükről, akkor ilyen környezetben az egészséges nacionalizmus egyenesen elvárt, már csak a túlélés miatt is!

Népmesék: Jó nagy kanyart tettél, de, ha már szóba hoztad... kiragadott példák és bemondások alapján itt sem fogunk előrébb jutni, főleg nem úgy, hogy pár mondattal eljutottunk oda, hogy gyakorlatilag megkérdőjelezed a népmese kincsünket. Én nem tudom, hogy Benedek Elek, Szántai, vagy Molnár V. mit csinált, de ettől függetlenül hatalmas népmese kincsünk van, amik bizony magyar vonatkozásúak, és bizony ősiek... tuti van a gyűjtésben olyan, ami más népeknél is előfordul, mint ahogy van ilyen a népdalok terén is, de ettől még az egész gerincét nem lehet megkérdőjelezni. Itt van előttem egy könyv, a változatosság kedvéért Pap Gábortól, címe: Emberséget járunk tanulni. Egy példát ragadnék ki belőle... Fehérlófia. Javaslom elolvasásra.

Én pedig azt kívánom neked, hogy legyen türelmed egyszer előítéletek nélkül, a lényeget felismerve, értő füllel meghallgatni egy előadást.
  • pontijonny
    Én magam sosem érdeklődtem behatóbban az ősiségünk felől, de azt mindig viccesnek tartom amikor tárgyakat pl a koronát olyan tulajdonságokkal ruháznak fel mint alant hallható. No de ez is egyfajta hit ,én meg azt tisztelem ha valaki ,valakik hisznek valamiben , eszemben sem lenne véleményezni ,pontosan addig toleráns is vagyok amíg nem erőszakosan akarnak "meggyőzni " a véleményükről és nem teszik azt kötelezővé számomra,hogy elfogadjam.
  • pontijonny
    fokozódik a nemzetközi helyzet
  • artivizsla #83344
    Kávé mellé.

Fóka vásár.
    Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.03.29. 07:12:05
  • croatianus
    Az említett három úriemberrel a legnagyobb bajom, hogy alapvetően igaz dolgokat kevernek össze az őrületeikkel és tesznek sokszor egyenesen ellenkező előjelűvé. Olyan szinten kutyulják a dolgokat, hogy nem kevés lapáttal dobnak az amúgy is több száz éve folyó forradalmáros agymosásra, "szellemi" szintre emelve azt. Ezt a "kiválasztottságtudatot" a zsidóságról másolva kezdték el terjeszteni, már a protestantizmus előfutárai - husziták, albigensek, stb. - és aztán maga a "reformáció", nem kevés holland, angol, francia geopolitikai érdek mentén, hogy aztán kitermelődjön belőle a nacionalizmus "nemes" eszménye, többek közt a deklaráltan többnemzetiségű Magyar Királyság vesztére, és ami segítségével elég jól ki lehet játszani a népeket egymás ellen a mai napig. Azt gondolom tudod, hogy a kalevalát pl. kábé a kisujjából szopta a szerzője, de az kevésbé ismert, hogy Benedek Elek sok esetben ugyanígy járt el. A Szántai által elemzett "ősmagyar mesék" egy másik része nagyjából a husziták korában terjedt el, és ismertek egy az egyben katár iratokból. Szóval korántsem magyar specifikumok, és nem is olyan ősiek (az "égigérő paszuly"-ról pl. az angolok úgy tudják, ősi brit mese). És mondom ezt úgy, hogy vagy tíz kötetnyi mesegyüjtésem van, és tudom, hogy emelt be "Józsi bácsi" a legutóbb olvasott ponyvából neki tetsző részleteket a meséjébe az őstudás nagyobb dicsőségére.
    De mondom, nem kívánnék nagyon belemenni, mert pontosan tudom mennyire meddő az általuk kinyilatkoztatott "ősi magyar bölcsesség" őszinte híveivel "vitázni".
    Csak azt tudom kívánni, hogy sikerüljön előbb-utóbb kiválogatnod a búzát az ocsúból, és továbblépni.
    Amúgy Molnár V. gyerekrajzokkal kapcsolatos meglátásait értékesnek tartom.
  • Solt
    Akkor nem értem a #83385-t... mert az Pap Gáborral nem igazán hozható össze.
  • croatianus
    Előlről-hátulról ismerem Pap Gábor, Szántai Lajos, Molnár V. József munkásságát, de az - asszem már nem létező (elmentek a földről) - "Arany Rózsakereszt Szellemi Iskolát" is, elég sokat tudok az Ole Nydahl-féle álbuddhizmus, hitgyüli, szkientológia és a reiki viselt dolgairól, hogy a különböző hátha-jógákat és boszorkány- meg táltosiskolákat már méltatlan lenne is sorolni.
    Épp ezért eszem ágában sincs erőltetni. Tudom, hogy felesleges.
  • croatianus
    Ezzel az a baj, hogy az igazi hülyeséggel már saját magát eléggé bántja az ember, de ha szándékosan beszél hülyeségeket, netán megrendelésre, az viszont meg már nagyon nagy bántás. A hülyeség és a gonoszság mindig kéz a kézben jár.
    A szkientológia nem véletlenül van betiltva pl. németországban, mint államellenes tevékenység. Itt bezzeg nyugodtan nyomhatják, maximum a hitgyülivel kell felosztaniuk a piacot.
  • Solt
    Más amikor te járatsz be valamit, és más amikor megveszed egy idegentől, aki ki tudja, hány különböző biost rakott rá, mennyi plusz feszt adott neki, meddig, hányszor, stb... Ha választani kéne inkább adnék 60-t a garanciás 770-ért, mint 46-t a garancia nélküli 680-ért! :)
  • Solt
    Ismered a Pap Gábor munkásságát? Ha nem, akkor ezeket szerintem ne erőltesd... :)
  • PhantomAss
    Amúgy a gari témában én nem lennék ennyire sötétlátó, nekem van 10 éves vga-m is ami pöpecül üzemel. Azér ez nem egy Peugeot hogy hetente elromoljon.
    A mostani 560 ti -m is négy éves és köszöni jól van.
    Szóval engem speciel a gari nem izgat annyira.
    Meg azt se felejtsük el hogy a 680=770.
    A 770 meg még mindig nagyon jó kártya.
    Persze ez az én véleményem csak, de ebben a konkrét esetben számomra csakis a 680 lenne a nyerő, nem kérdés.
  • pontijonny
    Én mindig aszondom,hogy mindenkinek jogában áll "hülyének " lenni ,(ezt nem negatív értelemben mondom) csak ezzel ne bántsunk meg mást.
    Nekem is megvan a magam "hülyesége" meg mindenkinek.
    Amúgy hogyne lennénk kiválasztott nép? Kiválasztottan szopunk már elég rég óta:) Amúgy meg semmivel sem vagyunk különbek másoknál,de mások se nálunk. Uff.
  • croatianus
    Kérdés, hogy honnan jön az a "hatalmas tudás"? Melyik bolygórú?
    Gondolom, a magyarok ősbolygójáról.
    Jó "tudni", hogy a magyar a "kiválasztott nép", nem pedig a jujjdejók.
    Mer' kiválasztott népnek márpedig lennie kell!
  • Solt
    Ritka cuccok, de az értük kért ár, az kb a piaci ár... nem tudom most mivel játszol, de én a helyedben ezekre nem biztos, hogy ráugranék... Ha annyira NV-t akarsz, akkor 60-tól garanciális GTX770-nek vannak... 65-től meg már zsír új GTX960. De, ha az már sok, akkor 51-ért van GTX760 25 hónap Ipon garanciával... igaz, hogy ezek is csak 2GB-s verziók, de legalább garanciásak...
  • croatianus
    "EVGA e-GeForce GTX680 SC Legutolsó ismert ár (2013. 08. 11.): 145 900 Ft"!!!
    Baszki, az egész konfigom nem vót annyi. Nagyon jó kell legyen. Pedig csak egy propellere van nekie.
    Az reális, hogy ennyivel kevesebbért adják háromévesen? Mert akkor ez jobb befektetés, mint az újautó.
  • Valka78
    Biztos? Ezek elég ritka cuccok szerintem. Monnyuk radeonban tényleg mindig nagy a választék. De én most nvidiát akarok.
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.03.28. 19:35:30
  • Solt
    Hááát... nem tudom... ez nem tűnik olyan alkalmi vételnek. Ilyen paraméterekkel bármikor találsz VGA-t.
  • Valka78
    Tudom ki ez a srác. Régebben ő vitte a 2012 blogot. Nagyon elszállt elméleteket tettek közzé az atlantiszi származású, jelenleg a szellemvilágban élő "irányítókról" akik gyakorlatilag az embert teremtették. Ja és azért vannak "odaát", mert a fénylények megbüntették őket, ugyanis tök szemetek. Mármint az atlantisziak. Nagyon jól felépítették az egészet, ha azt mondják, hogy ez egy fantasy világ, aszondom kurva jó. Viszont ők úgy adták elő, mint valóságot. Ja és persze a népszerű összeesküvés-elméletek ezerrel. Azokat is a ...... na mindegy
  • Solt
    Jaaa... :) Vannak jó meglátásai, de Szent Korona ügyben innen-onnan csipeget, és nem a legautentikusabb forrás... ebben a témában (is) Pap Gábor a koronázatlan király. :) Végigültem pár előadását, hatalmas tudása van az öregnek.
  • Valka78
    Mindkettő.
  • pontijonny
    Nincs kérdés csak véletlenül belehallgattam ebbe a videóba,meg másokba is ,és te jutottál eszembe.
    Érdekes megközelítései vannak.
  • Solt
    Emlékszem, a TrackIr mennyire megváltoztatta a szokásaimat... ha a VR csak ezt hozza, pár évig elleszek! :)) Szeretek tesztelgetni, de azért eltúlzod... a játék azért jobban érdekel! :) Az onlány élet nekem nem nagyon opció... amikor az emberek többsége a gép előtt ül, akkor én javarészt dolgozom, amikor meg ráérnék, mindenki más dolgozik! :) Öregszem... bőven elrepkedek úgy például a DCS-l is, hogy még csak nem is lövök... beindítom, felszállok, leszállok, terelgetem a kávédarálót... :))

Valka78 #83324: Mármint a 680, vagy a 660Ti?

pontijonny #83325: Igen. Mi a kérdés mesterem? :)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.28. 19:05:21