91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#83005 Ez, hogy kérdezz meg valakit az ottaniak közül", ez lesz a jolly joker? Más érv nincs? Király. Nem kérdezek meg, mert nincs arab ismerősöm (Izraeli sincs, ha a kérdés ezek után már felmerülne :), de ha lenne is, mitől válna ő hiteles forrássá? Valszeg azt mondaná ő is, amit az általa szimpatikusnak gondolt oldal propagál. Pont mint itt. -
croatianus #83004 Amióta kinőtt, azóta szakállam van, mégis elgondolkodva nézem Őket én is.
Lehet, hogy ideje váltanom? Mondjuk legalább egy Franz Joseph/Lemmy Kilmister féle pofaszakállra.
Márcsak mindkét úr iránti tiszteletem jeléül is.
-
Fürtös #83003 Nem engadélyezik a Szírek, Iránt Assad kérte fel, mert egyedül nem győzik az ISIS ellen (nincs pénz) azt meg tudják, hogy az USA nem fogja őket legyőzni sosem.
Az ISIS nem árul olajat, ki lenne az az idióta aki nyiltan vásárolna olyajat egy elismerten terrosrista államtól?
Szerinted komolyan van olyan politikus aki bevállalja azt ,hogy az ISIS től vegyen olajat ezzel támogatva napjaink egyik legnagyobb terrorszervezetét?
Gondolkodjunk már kicsit.
Vannak a hírek meg van a logikus valóság.
Emellett szívesen látnám ha az állításaidat meg is alapoznád. -
croatianus #83002 [/URL]
[URL=http://www.timesofisrael.com/gadhafis-mother-was-jewish-his-protocol-chief-says/]
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.03.21. 15:36:03 -
#83001 Elolvastam, többször is.
"Az ISIS alapvető célja a katonai beavatkozás legalizálása Szíriában, ezért tombolhatnak még szabadon. Ugyebár a NATO (USA)hivatalosan nem avatkozhat be országok belügyeibe. A sziriai polgárháború pedig belügy, más kérdés hogy külföldi szervezésben és támogatással zajlik."
Ezen mit értettem félre?
Az hogy az amerikai gépek véletlen pont az olajat pusztítják el és ez milyen rossz Szíriának... ne vicceskedjük el a dolgot azért. Az, hogy a felkelők kezén vannak azok a kutak, akik kitermelik és el is adják, az meg kifejezetten jó volt nekik igaz? :) Vagy nem lett volna egyszerűbb felrobbantani pár követséget, most a Szírek nevében (vagy mondjuk előhozni megint a vegyi fegyver témát) és szétbombázni azzal az indokkal? Vagy miért is bombázhatják MOST Szír engedéllyel az ISIS-t ha az tkp. a Szíreknek a legrosszabb? És miért állt be a sorba Irán és Jordánia is, akik pont nem arról híresek, hogy nagyon haverkodnának az amerikaiakkal (pláne Izraellel). Nekem ez nem áll össze, biztos csak átsiklottam valamin :) -
Fürtös #83000 Ugyan támaszd már alá miért is rohadék Gaddafi?
Kicsit már unom, hogy mindenkit ledegradálunk anélkül, hogy bármit is tudnánk rólla.
Vegyél már kicsit vissza arroganciából!
Olvastad bármely munkásságát? Voltál kint Lybiában az ő idejében?
Tudod miért pucssolták meg?
Mégis honnan etz a magabiztos tudás ha kérdezhetem?
Gold-backed “dinars”, BRICS, KONY 2011, ezek mondanak valamit?
-
Fürtös #82999 Nem tudom, mennyit járkáltál azon a környéken, de finoman jelezném, nem egészen ezen a véleményen vannak a népek ott a közel keleten.
Az előző hozzászólásom lényege irónia nélkül:
Az ISIS "elfoglalja" az olajlétesítményeket amit aztán az USA lebombáz, (persze ISIS tag a környéken nincs) ezáltal megfosztja Szíriát az olajbevételektől + az infrastruktura rombadöntése miatt a nép is erősen zúgolódni fog.
Ezzel az Assad kormányt igyekeznek gyengíteni hogy a Szír felkelők minél hamarabb megdönthessék a kormányt.
A közel kelet egyik fele amerikai kézen van, és ők szeretnék a másik részét is a saját irányításuk alatt tudni.
Az USA pontosan tudja, hogy az olajárral rendesen meg tudják őket fingatni a burnuszosok.
Az USA gazdaság meg ugye erősen függ az olajtól, mindent megtesznek, hogy minél nagyobb befolyásuk legyen az olajpiacra.
Nyereség reménye nélkül csak pusztán segítő szándékkal még mindig nem háborúzik senki a földön.
Kicsit olvass utánna a világgazdasági mozgásoknak meg az olajpiacnak, mielőtt leoltasz.
Meg az sem árt ha van néhány ismerősöd arról a környékről is :D
Én ha az iráni helyzetre vagyok kíváncsi akkor nem a BBC-t nézem hanem beugrok egy shisára az Iráni haveromhoz és elbeszélgetünk kicsit.
Mostanában elég sokat voltam az arab országokban, és egyre inkább úgy néz ki az a lufi is ki fog pukkanni hamarosan.
Más:
Laca te engem egyre inkább felb**ol ezekkel a beretvákkal, már már ott tartok,hogy megkérdezlek boltoljunk egyet nekem
Bár attól tartok igencsak összekaszabolnám magam...
-
#82998 Tedd hozzá azt is, hogy azok nagy része haza is ment Egyiptomból a polgárháború után :) Apróság, de azért lényeges szerintem :)
Kadhafi rendszerét is sokan kiszolgálták, különben nem maradhatott volna hatalmon olyan sokáig, azok nyilván nem mentek haza ha el tudtak menekülni. Ezért lett polgárháború belőle, ami sosem jó, de az, hogy egy ilyen rohadékot elzavartak, az hosszú távon jót tesz nekik. -
#82997 Ó, soha semmi nem fekete vagy fehér, de az, hogy 9/11-et az usa szervezte meg maga ellen, azt nem hiszem el. Nyilván. -
Fürtös #82996 Tom, olvasd el légyszives mégegyszer amit írtam. -
croatianus #82995 Ezek szerint számodra működőképes "9/11"-el kapcsolatban a "hivatalos verzió"? -
Valka78 #82994 "...Kadhafi eltávolításával szerintem az ottaniak is jól jártak."
Amennyire tudom a líbiai menekültek száma már milliós nagyságrendű. De biztos vannak akik jól jártak. -
#82993 A BT határozatok amiket te említesz, azokkal 1967 óta nem foglalkoznak érdemben, hol olvastál te olyat, hogy ez változna a közeljövőben? (a "nem foglalkoznak vele" pont azért lehetséges, mert a határozat szövege nem egyértelmű, és mindegyik fél úgy értelmezi, ahogy neki kényelmes. Nem azért mert Szíriában épp egymást lövik az emberek). Én azt sem tartom logikusnak, hogy USA/Izrael egy majd' negyven éves papír miatt majd pont arab szélsőségeseket támogatna, akik nyilvánvalóan nem állnának meg a határon, ha sikerülne neki Szírián vagy Jordánián keresztül jutniuk odáig. Még ha az ő támogatásukkal jöttek volna létre, még ha az ő pénzükből fegyverezték volna fel őket, akkor sincs semmi garancia nincs arra, hogy mit csinálnak majd, ha eljutnak a határhoz, vagy hogy jobb szomszédok lennének mint Assad (aki ugye még egyszer sem támadta meg őket amióta hatalmon van).
Ami az arab tavaszt illeti, nemtom ki mennyire emlékszik rá, de Tunéziából indult ki, ahol azóta sem történt semmi, amiért az a nyugatnak fontos lehetne, majd pár lépcső után jutott Egyiptomig, ami viszont MNNA tag volt, az ottani amerikai befolyás elvesztése nagyon érzékeny veszteség volt az USA-nak (más kérdés, hogy azóta mennyire szerezték vissza). Az egyetlen, nyugatiak számára is előnyös változás az Líbia volt, de Kadhafi eltávolításával szerintem az ottaniak is jól jártak. Melyik idióta amerikai CIA-s tervezhette ezt? :) -
#82992 Fürtös. És az nem probléma, hogy az ISIS pont hogy nem a szír kormányerők uralta területen szerveződött, hanem a felkelőkén, és a ha szerinted a felkelőket a nyugat szervezte, akkor 1. miért kellene egy újabb "nyugati" csapatot küldeni azok mellett? 2 miért kellene azokat a területeket szétbombázni, ami már a "nyugatiak" kezén van? :) Itt érzek halvány zavart az erőben, mert jelenleg az ISIS a szír polgárháborúban Assad ellen lép fel, őket bombázni az segítség Assadnak. Nem? :) Ha vééééletlen Assad egységeit és vonalait bombáznák szarrá a Szíria fölé berepülő gépek, akkor -mégha erőltetett is kicsit- de lehetne azt mondani, hogy igen, az usa-nak/Izraelnek előnyös ez, ez lehetne ürügy.
Na, nem mintha az usa-nak egyébként olyan nagyon szüksége lenne ürügyre. Szerbiát is úgy bombázták szét, hogy nem volt ENSZ felhatalmazás (oroszok megvétózták ugye), ők meg szartak bele. De ettől függetlenül mindenki úgy csinál, mintha minden ok, maiért látszólag tényleg jogosan lépnek fel, az biztosan egy duplacsavarral pont általuk szervezett ürügy, ami nekik is kárt okoz, az okok sem tiszták, de mindegy is mert mindenhez kell egy ürügy. Dehogy kell. A másik, hogy ott volt 9/11. Utána megtámadták Afganisztánt. És Irak? Iraknál miért nem robbantottak fel még pár épületet otthon? Biztos lehetett volna még pár biztosítási csalást szétosztani a haverok közt, ahogy 9/11 -ről is állítják nem? Iraknál már csak szimplán bekamuzták a tömegpusztító fegyvereket és kész? Nem visszalépés ez az előzőekhez képest? Hát nincs ezekben egy szemnyi szakmai büszkeség, hogy ha olyan jól ment 9/11, akkor miért nem villantottak valamit újra? :)
Apropo Irak. Irakban a kormányerők Amerika szövetségesei. Az amerikai olaj és nyersanyag kitermeléssel azért ők nem járnak olyan jól, mintha szabadpiacon adnák el azokat, de ugrálni sem ugrálnak nagyon emiatt (nem is tudnak). Az ISIS viszont nyíltan Amerika ellenes. Lefejeznek, megégetnek embereket, sokat a sajátjaik közül is, ronda ügy. Miért akarna Amerika egy ISIS-t a jelenlegi Iraki kormány helyett? ISIS legnagyobb területeit dél Irakban szerezte, ahol az olajkutak is vannak... biztos jó oka van usának erre, csak én még nem jöttem rá :) Az meg, hogy most Irániak, Amerikaiak, Jordánok kvázi közösen lépnek fel ISIS ellen, annak sincs sok értelme, ha ISIS az usa szervezése vagy bábja lenne. Nem igaz? :)
-
Rue East #82991 Szíria nem egy csóró állam?
GDP/fő alig több mint Ukrajnának.
A hadsereg morálja nem megkérdőjelezhető?
Szerintem a világon nincs olyan arab reguláris hadsereg amire ez igaz lenne, de hogy a szírekre nem, az biztos. -
artivizsla #82990 Az arab tavasz nem jött be mindenhol, bár ezt szerintem előre is tudták pontosan. Irán is kezd nyíltan fellépni az ISIS ellen, ráadásul újból iraki területen tevékenykedik, nem tudom, hogy nem lesz-e később majd baja belőle, ha a nyugati közvélemény szemében esetleg ettől "elfogadottabbá" válik? -
Fürtös #82989 Az ISIS alapvető célja a katonai beavatkozás legalizálása Szíriában, ezért tombolhatnak még szabadon.
Ugyebár a NATO (USA)hivatalosan nem avatkozhat be országok belügyeibe. A sziriai polgárháború pedig belügy, más kérdés hogy külföldi szervezésben és támogatással zajlik.
A külföldi érdekek alapján megpróbálták megpucssolni az Asszad kormányt, ami nem jött be mert a szírek nem vették be a dolgot,ezért polgárháborút"robbantottak" ki.
Mivel Szíria azért nem egy csóró állam,és a hadsereg morálja sem megkérdőjelezhető ezért a Lázadókat hamar elkalapálták a külföldi támogatás ellenére is.
Ne feledjük, nyiltan nem lehet beavatkozni, mert Szíriának aztán semmi köze az usához meg europához, egyszerűen nincs legális indok a beavatkozásra.
Marad a pénzzel és fegyverrel történő támogatás. A felkelők viszont nem porofesszionális haderő nem nagyon lehet őket irányítani, nem lehet nekik parancsolgatni.
Így a "polgárháború" nem halad és még mindig nincsen USA barát kormány hatalmon, sőt ahogy látjuk a helyzet egyre romlik a lázadók szemszögéből.
Erre nyújt megoldást az ISIS. Hirtelen felbukkan egy nagyon jól szervezett csoport, államot alapít Szíria területén, ami ugyebár IS néven fut.
A nemzetközi sajtóban már simán el lehet adni, hogy az IS nem Sziria, ezért ott be lehet avatkozni.
Meg is kezdték akkurátusan szétbombázni az ISIS támaszpontokat.
Arról már ők nem tehetnek,hogy ezek a fránya terrorpisták imádnak állami olajipari komplexumokban tanyázni, szét is bombázták szépen mindet.
Ezzel a módszerrel gyönyörűen ki lehet véreztetni a kormányerőket, mert ugye Szíriának legfőképpen olajból van bevétele.
Azt meg ugye mondanom sem kell, hogy háborúhoz 3 dolog kell: Pénz,Pénz,Pénz, +1: nem árt ha van még hozzá egy kis Pénzed is!
Még szerencse,hogy azért Szíriát támogatják több oldalról is, ami ellen lázadozik is az USA.
Ennyi dióhélyban, és nehogy párhuzamot vonjatok ukrajnával -
artivizsla #82988 Szíria esetében a gond az volt, hogy Izraelnek lassan vissza kellett volna adni a Golán fennsíkot, cserébe a békéért, meg Aszad azért elég keményen kézben tartotta azért az országot. Most nem kell egyenlőre visszaadni a Golánt, nincs napirenden a kérdés.
-
beci43 #82987 Ejj,barátom,ez gyönyörű! -
#82986 Az hogy ilyen sokat lehet tudni a különböző külföldi haderőkről szép és jó de mi folyik itthon talán arról is érdemes szót ejteni.
Volt szó róla hogy a virtuális vadászrepülő századok tagjai segítségével reklámozták az NFTC programot melyre 2017 ig lehetett folyamatosan jelentkezni.
Úgy tudom pár évre fel is függeszették a jelentkezést mivel kellő számú pilótát sikerült kiképezni. Nemrég viszont újra láttam a hirdetést hogy lehet jelentkezni nem is értettem hogy miért de már igy a cikk alapján világos
[URL=http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/gripenek-vadaszpilotak-nelkul-1278228][/URL] -
Lacusch69 #82985 Nem fog Iránban hatalomra kerülni, mert egyrészt azok perzsák, nem arabok; másrészt Irán siíta, ezek a faxok (ha jól tudom) szunniták.
Társadalmi támogatottság nélkül meg nem számítanak jelentős tényezőnek. -
#82984 Az lesz durva,ha ez IÁ átveszi az uralmat pl Iránban is,tudósokat is maga mellé állít és tömegpusztító fegyvereket vet be esetleg. Mert azt először bizonyára Európa ellen vetné be. Egyébként a nyugat elintézhette volna már csírájában az egész bandát,ha akarta volna. Nem akarták,sőt fegyverezték,pénzelték őket,mert lehetetlen,hogy ne látták volna mi folyik ott,kikhez kerül a sok "szabadságharcosoknak" szánt fegyver. Nem hiszem,hogy ne látták volna kik öröklik majd a politikai hatalmat a részben az ő segítségükkel megdöntött kormányok után. Tudták és pont ezért csinálták,nekik jó most ez a káosz,a zavarosban jobban lehet halászni. Az olajat kapják és veszik tőlük olcsón,tehát megy az üzlet,ami ugyebár fontos szempont. Eladtak egy rakás fegyveret és még el is fognak sokat,Izrael ellenségei belsőleg összeomlottak (Szíria pl) ez is egy pozitív szempont nyilván. Ráadásul ha majd elég erősek lesznek és problémákat okoznak errefelé is,akkor majd el lehet kezdeni egy újabb nagyszabású hadjáratot,a nyugati lakosság lassan kérni is fogja a háborút ellenük.A háborús üzlet felpörög, aztán az új bábkormányok majd felveszik az újjáépítési hiteleket is.Szerintem kb ez a lényege az egésznek,csak nehogy a körmükre/körmünkre égjen a gyufa. -
sakkay #82983
Utolsó egy perc..beszartam-pedig utálom a csávót! -
sakkay #82982 Nem csak itt van ivászat Laca -
pontijonny #82981 -
pontijonny #82980 -
pontijonny #82979 És ez. Ahogy nyeli el őket a gép gyomra.
-
pontijonny #82978 Bakker itt nézegetem a tecsövedet és beugrott ez .
Eszembe jutott ,hogy már nincsenek ilyen fazonok a mozivásznon .Mecsoda eleganciával akcióztak .
-
pontijonny #82977 Különben jut eszembe,itt van a nagy igazság. És kár okoskodnunk a világ folyásáról:)
-
Solt #82976 Nekem ez kimaradt, leragadtam a south parknál... :) -
pontijonny #82975 Mert gyárilag egy farok:) De imádom:)) -
pontijonny #82974 -
Solt #82973 Ennek a csókának miért van két here az álla helyén? :) -
pontijonny #82972 Mi lenne? Tökéletes landolás.
Mert
-
Solt #82971 Kicsit meredeken érkezik, kíváncsi lennék mi lesz a vége... -
pontijonny #82970 Alakul ,csak várom a szegecs fejeket.Úgy látszik az USA posta sem kapkodja el.
-
pontijonny #82969 No kérem ezek már a szent helyeiket sem kímélik.
Mondjuk itt van valami Huszi meg mittudomén milyen vonzat is ,no de ez akkor sem járja. -
pontijonny #82968 Nekem a lőkiképző őrmesterem volt olyan,hogy nem tudtunk kibaxni vele,akármit adtunk a kezébe (volt hogy a csövet megtapostuk ,ugráltunk rajta) amivel a második lövésre ne lőtt volna tökéleteset.És minden testhelyzetben képes volt az öreg rá. És mikor volt az:))
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.20. 21:26:29 -
pontijonny #82967 Na majd egyszerre:) -
pontijonny #82966 Jó lőképet csinálnak:)
De azt nem tudhatjuk ,hogy máshol hogyan csinálják.
Biztos máshol is adnak arra,hogy topp ra fejlesszék a készséget akinél kell.