91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • artivizsla #83045
    Érdekes, de nem régen a Golán fennsíkon a szír kormányerők támadták az ISIS-t, szorongatták is őket, erre az izraeliek elkezdték lőni az ISIS helyett a szír kormány katonáit.

• sakkay
    "Már csak ezért sem hiszek ebben az "iszlám fenyegeti Európa alapvető értékeit" - ahogy a Mandineren írták, a "tolerancia és a kölcsönös tisztelet mindennapi gyakorlatát. Az erőszakmentességet." - felkiáltásban. Ezek nem a klasszikus Európa értékei, mely rettegésben és rabláncban tartotta a világ jó felét évszázadokon át, és mely War Nerd-et idézve "őrült és vérszomjas volt, mint egy azték főpap. (...) Egy kontinens tele elmebeteg fasisztákkal". Azután jött a második világháború, és a pusztításból magukhoz térő államok kitalálták ezt a jópofi, toleráns, jóléti állam elképzelést. Én tiszteletben tartom, hogy valakinek ez tetszik, és ez az ideális. De az nem tisztelet kérdése, hogy ez a modell ideológiailag gyenge lábakon áll, és mindenféle más elképzelést valló csoport elevenen tépi szét."
    by SchA
    Szívemből szól. Anyáik hátán baxák seggbe az európai telefonos hülye gyerekeket 20 éven belül(nagyjából ez lesz Európából csak le kell venni a bevándorlókat), ha így maradnak a dolgok. A világ-mindenhol egyre durvább és őrültebb-mi meg most öltözünk tetőtől talpig rózsaszínbe
  • artivizsla #83043
    Szerintem az ISIS-t nem létrehozták, hanem a nyugat által pénzelt ellenzékből alakult ki, melyre már nincs ráhatásuk, mint pl. a talibánokra. Ha már nagyon kényelmetlenek lesznek, akkor majd két választás között "elintézik" őket.

Egyébként miért is kellene Aszad "utáni" emberben gondolkodni ? Az én fogorvosom szír, Aszad párti, nyáron volt otthon, sokat mesélt az egészről. Az itthoni szír közösség a kezdeti "ellenzéki" támogatókból, újra kezd Aszad párti lenni, most, hogy látják, hogy mire is ment ki az egész Szíriában.
  • mustangdc3
    A vágásokról nekem is ez jutott eszembe hogy azt utólag is elvághatták a szállítás megkönnyítése miatt.
    De a pentagonba becsapódott repülőt ez nem magyarázza. Arról szóltak a hírek hogy oda is esett egy gép de egy csavart sem találtak ott ami repülőből származhatott volna. Az élő képeken sem látszott semmi csak egy fekete "folt"
  • Fürtös
    Úgyértem az Ukrán ismerőseidet kérdezhetnéd meg.
    Te szándékosan értelemezel mindent félre?
  • croatianus
    Elismerem, hogy valóban bagatel kérdés Kaddhafi származása. Csakúgy, mint az ISIS esetleges moszatossága is.

"Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy megnézed, hogy mik történtek, és mennyire logikus vagy törvényszerű, hogy az egyik esemény vezessen a következőhöz." - Hát igen, ha így nézzük, igazából valóban semmi jelentősége nincs annak sem, hogy az egész vér- és lángtenger közepette van ott egy szerény kis állam akinek nem érdeke olyan országok destabilizálása, melyekkel amúgy is szoros barátságban él.
    Ez az egész hajcihő arrafelé főleg arab vallási csoportok ügye, akiknek semmi sem szentebb, minthogy kiirtsák egymást, az USA meg csak vigyáz egy kicsit, hogy az olajérdekei ne nagyon sérüljenek. Esetleg Kínának van még köze a dologhoz, másnak semmi esetre sem.

Igazából a helyzet az, hogy én amúgy magasról letojnám Kaddhafi származását, ha nem tudnám, hogy NEKIK milyen fontos ez. És emiatt nem tudom nem szamárvezetőnek használni az efféle infókat. Tény, hogy a jelenlegi történések tekintetében ő már nem tényező, azonban engem legalábbis talán egy kicsit közelebb visz ahhoz, hogy épp ésszel felérjem azt a kommunista-iszlám állam című abszurd komédiát, amelynek főbohóca volt. Amennyit én az iszlámról tudok, az alapján nem sok minden áll távolabb tőle, mint a marxizmus, bármily dolgokkal is próbálják mostanában összeegyesztethetőnek bemutatni. De mindegy is, mert most majd jó kis demokrácia lesz ottan is. Ami különben éppannyira passzol össze az iszlámmal mint a "népi" formája. Vagyis nem az "araboknak" nem való, hanem kulturálisan/vallásilag értelmezhetetlen számukra (megjegyzem, egyébként keresztény szempontból is az) Úgyhogy javaslom jobban megnézni azokat a nyugati szomszédokat is demokráciaügyileg. Hacsak nem azt érted alatta, hogy olcsón adnak olajat az USA-nak.
    Egy dologban biztos lehetsz: valódi muszlimok soha nem fognak forradalmat csinálni a demokrácia nagyobb dicsőségére.
  • pontijonny
    Nono! Nem ellopni a poénjaimat! Ezt én szoktam mondani meg mutogatni:)
  • VO101Tom
    Az acélszerkezetek vágását, amennyire ilyen discovery-s robbantós műsorokban látni lehet, ilyen V alakú robbanóanyaggal vágják el, nem tudom a nevét. Az ahogy a kumulatív lövedék is átolvasztja egy pillanat alatt az acélt. Csak itt nem egy kúp alakú hegy, hanem egy széles csík. Annak nem kellene fröccsenés nagy más nyomának lenni a megmaradt részeken? Ez olyan, mintha lángvágóval vágták volna el.

Amit írnak a képen, hogy bizonyíték, hogy termittel vágták el, azt hogy szokták? A termit folyik nem? Mármint lefelé, nem oldalra :)

De nem vagyok egyáltalán járatos a témában, csak discoveryn nézem az ilyesmit :)
  • VO101Tom
    A kérdés ugyanaz mint az előző hsz-ben, mikor készült a kép? Ha közvetlenül a torony összedőlése után, akkor ez nem a kupac alján volt, hanem a tetején, ergo ez a WTC teteje (vagy közel ahhoz ahol a gépek becsapódtak) Ha a kupac aljáról származik, akkor viszont nem lehet mondani, hogy a terrortámadásban keletkezet az a vágás, vagy ahogy bontották szét a romokat, akkor vágták el (több mint fél évig tartott míg mindent elhordtak onnan, és nyilván fel is kellett darabolni a megmaradt részeket).
  • Lacusch69
    Van még ilyen oszlop, jónéhány:
    Na, a photobucket-et nem szereti...
    AKKOR ÍGY
    Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.03.21. 19:38:44
  • VO101Tom
    Hát, nem tudom. Az a rész lehet a kupac alján, tetején is, bárhol. Ha ez közvetlenül a robbantás után készült, akkor valszeg valahol felül lehetett. Ha sokkal utána, akkor bárhol. Amennyire én a videókon láttam, a tornyok ott kezdtek összerogyni ahogy a gépek beleütköztek.
  • RepeszElek
    köszi srácok a navigálás tippeket, meg a tutoriált. Hasznosak!
    Egy csomó mindennek utána kell járnom többek közt mi a franc az a flap degrees indicator meg társai.
    Erről ez jut eszembe:

Bazi Joe: -Hát te mit csinálsz?!
    Csodabogár: -Sajtot eszem, bort iszom és gyűjtöm a sugarakat.
    Bazi Joe: -És a tank?!
    Csodabogár: -Elromlott, most csinálják.
    Bazi Joe: -Na és miért nem segítesz?
    Csodabogár: -Én csak vezetem, azt nem tudom mitől megy.

:D :D

Utoljára szerkesztette: RepeszElek, 2015.03.21. 19:27:11
  • VO101Tom
    Ha Aszaddal nem is kellene békét kötni, az egy dolog, de hogy mi lesz Aszad után, az mennyivel lesz rosszabb, azt senki nem tudja. És milyen tervezés lehet az, hogy ha elvesztjük a kontrollt az egyik csoport felett, akkor létrehozunk egy még brutálisabb, még szélsőségesebb csoportot, hátha azt majd nem bukjuk el? "Bátraké a szerencse", vagy valami ilyesmi? :)

A BT határozat be nem tartása abban az esetben lenne Izraelnek kényelmetlen, ha az ENSZ szankciókat hozhatna ellenük. De tudjuk kiknek van vétó joguk az ENSZ BT-ben, ez kb soha nem fog megtörténni. MI haszna így az egésznek?
  • Lacusch69
    " Nem lett volna sokkal egyszerűbb felrobbantani az alapoknál, és el van intézve?"

A kép szerinted miről szól?
    Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.03.21. 19:20:46
  • artivizsla #83031
    "...Nem lett volna sokkal egyszerűbb felrobbantani az alapoknál, és el van intézve?..."

Sokan egyébként erre gyanakodnak, hogy ez történt, ill. besegítettek alulról is.

Itt.
    Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.03.21. 19:12:31
  • Lacusch69
    Nem akarok vitát gerjeszteni (pl. biztosítási csalás Mr. Silverstein...?), úgyhogy az ok-okozati részbe nem folynék bele.
    Műszakilag mi indokolja a zártszelvény oszlopok ilyen jellegű sérüléseit?
    Valamilyen termikus vágás. Pont.
    Tök úgy néz ki, mint amikor lángvágóval elvágsz egy darab vasat.
    Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.03.21. 19:10:46
  • VO101Tom
    Nyilván nincs bizonyítékom sem ellene sem mellette, ha lenne, akkor nem is lenne jó vitaalap ez már évek óta :) De hagy tegyek fel egy kérdést.
    Ha szerinted önmerénylet volt, miért kellett lebontani a WTC-t is. Szerinted, de most tök komolyan, ha csak egyetlen repülőgépet vezetnek csak a pentagonba, akkor az nem lett volna elég ürügy AKÁRMIRE? Az nem lett volna vezető hír, és az amerikaiak nem is reagáltak volna rá? Á, csak katonák haltak meg, volt már ilyen Pearl-nél is, mi dolgunk vele? Vagy hogy?

VAGY ha azt vesszük, hogy mégis kell a sok polgári áldozat, mennie kell a tornyoknak is. Ok. Nem lett volna sokkal egyszerűbb felrobbantani az alapoknál, és el van intézve? Ugyanúgy lehet okolni BÁRKIT akit akarnak. Ha úgyis maguk szervezték, odavihettek volna sokkal több cuccot, mint '93-ban, aztán el van intézve. Ugyan ki cáfolta volna meg őket és mivel?
  • artivizsla #83028
    "...Én azt sem tartom logikusnak, hogy USA/Izrael egy majd' negyven éves papír miatt majd pont arab szélsőségeseket támogatna, akik nyilvánvalóan nem állnának meg a határon, ha sikerülne neki Szírián vagy Jordánián keresztül jutniuk odáig. Még ha az ő támogatásukkal jöttek volna létre, még ha az ő pénzükből fegyverezték volna fel őket, akkor sincs semmi garancia nincs arra, hogy mit csinálnak majd, ha eljutnak a határhoz, vagy hogy jobb szomszédok lennének mint Assad (aki ugye még egyszer sem támadta meg őket amióta hatalmon van)..."

Ha nincs Aszad, akkor nem kell békét kötni senkivel, tehát nem kell hivatalosan kivonulni a Golánról sem és ha ráadásul még feldaraboljuk a szomszédos arab országokat is, akkor meg még tartani sem kell nagyon tőlük. Ez a feladat várt az ISIS-re, de Aszad kemény diónak bizonyult, a nyugat által létrehozott "ellenzék" felett pedig elvesztették a kontrollt. Volt már ilyenre példa a történelemben : Tálibok + Oszáma bin Láden
  • artivizsla #83027
    Nem csak a 67-es határozatok miatt, az oslói békefolyamatok része is volt a Golán fennsíkról való kivonulás, cserébe a békekötésért. A 90-es évek elején Izrael rendezni próbálta kapcsolatait a szomszédaival - oslói béke - de ennek még Izraelben sem örült mindenki egyformán.

"Ígéretet kaptunk arra, hogy Izrael kivonul a Golán-fennsíkról az 1967. június 4-i vonalig. Ez nem új, Jichák Rabin (néhai kormányfő) már 1993-ban tett ilyen ígéretet, és az őt követő valamennyi izraeli kormány megismételte azt" - mondta Muallem.

Elie Malka, a goláni telepesek képviselője szerdán kijelentette: a fennsíkról való lemondással Ehud Olmert izraeli kormányfő "veszélybe sodorja Izraelt". "Egy kormányfő, aki kész lemondani egy izraeli fennhatóság alatt lévő térségről, hogy azt a szíriaiaknak és az irániaknak adja, veszélybe sodorja Izrael állam jövőjét" - hangsúlyozta közleményében Malka, a Goláni Zsidó Telepek Tanácsának elnöke .

"A Golán-fennsík Izrael állam elidegeníthetetlen része, valamennyi állampolgáráé, akik nem tűrnek el ilyen felelőtlen lépést, amely stratégiai adukat nyújtana az ellenséges államoknak" - áll a közleményben. Szíria a Golánról való izraeli kivonulást szabta a békeszerződés feltételéül. A két ország között amerikai közvetítéssel folyó tárgyalások 2000-ben szakadtak meg..."

• VO101Tom
    Igen, a Kadhafi pártiak és a felkelők közötti polgárháborúra gondoltam.

Rövid távon nyilván rosszabb helyzetben vannak, mint előtte, hiszen a front előre hátra végighaladt az országon, és az soha nem jó. De hosszú távon, ha sikerül hasonló, demokratikusabb rendszert kialakítani, mint amilyen a környező országokban már sikerült, akkor gazdaságilag is megerősödhetnek. Persze, van aki azt mondja, hogy az araboknak olyan nem való. Nos, azért van példa ahol működik, elég csak a közvetlen nyugati szomszédjaikat megnézni.
  • croatianus
    "israel is your home"

• Lacusch69
    Tom, én műszaki ember vagyok. A robbantáshoz nem sokat értek (amit a seregben tanultam meg alapszinten), de többek közt a lángvágásból is vizsgáztam.
    Nekem soha, senki nem fogja megmagyarázni, hogy a tornyok összedőlésekor ezek a zártszelvény oszlopok véletlenül lettek ilyenek:

(Egyetlen magyarázatot tudnék elfogadni a képre, ami az önmerényletet cáfolná, de azt sehol sem hallottam)
    Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.03.21. 18:33:14
  • VO101Tom
    Nagyon titokzatos vagy, inkább nem is kérdezem meg, nehogy valakinek baja legyen belőle :)
  • VO101Tom
    Ezt a magától értetődő összefüggést pontosan melyik cionista direktívával kellene látni, mert őszintén bevallom, én hallottam már párat, de - gondolom mert nem vagyok a téma nagy rajongója - kicsit elveszve érzem magam.

Ami a cikket illeti, tényleg nem értem, hogy akár az arab tavaszhoz, akár a térség politikai játszmáiban mit számít az, hogy Kadhafinak voltak-e zsidó felmenői vagy sem, igaz-e a történet vagy sem, csak lejáratás vagy sem. Illetve értem, hogy bizonyos körökben ez mennyire kínos lehet, ahogy magyar példát is láttunk már erre, de nem hiszem azért, hogy ezek a dolgok nagy súllyal vetődtek latba amikor Tunéziában meg Egyiptomban döntögették az arab kormányokat.

Hmm, Ahmadinezsád-ra gondolsz? Ő nem elnök 2013 óta, ha ő most rugózik azon, hogy Iránban a zsidók milyen jól élnek, akkor ez most panaszkodás az utódjára, vagy dicsekvés a közösen elért helyzetért? :)
  • Valka78
    Polgárháború után? Szerintem annak még nincs vége. Legfeljebb a Kaddhafi rezsimnek.
    Amúgy meg pár hete hallottam, hogy líbiai menekültek tömege próbál bejutni az EU-ba, főleg Olaszországba. És hogy már millió fölött van a menekültek száma a polgárháború kitörése óta. Lehet hogy "utána" visszamentek, de érdekes, hogy most meg még többen mennek el.

De még mindig nem vágom, hogy kinek volt jó a Kaddhafi rendszer megdöntése, mert úgy tűnik a líbiaiaknak nem igazán. Bár azt hallottam, még anno, hogy a lázadók még nem is győztek, de az első hivatalos lépésük az volt, hogy bankot alapítottak az IMF égisze alatt. Na, azoknak biztos jó volt.
  • Fürtös
    Én semmiféle bizonytékot nem említettem, információforrásként jelöltem meg.
    Mondjuk lehet meglepődnél ha megkérdeznéd őket :)
  • croatianus
    Na csak eljutunk ide.
    Ha beidézek egy ilyen "jelentéktelen" felvetést határozottan nem antiszemita forrásból (egy másik a "Times of Israel"-től akart lenni - csak valamiért nem sikerült - na az lehet, hogy egy kicsit antiszemita ), az természetesen "jó ízes zsidózásnak" számít.

De így kerek a történet:
    "By the time Colonel Muammar Gaddafi came to power in 1969, roughly 100 Jews remained in Libya. Under his rule, all Jewish property was confiscated, and all debts to Jews were cancelled. Despite emigration being prohibited, most Jews succeeded in escaping the country and by 1974, only 20 Jews remained in Libya.[7]

In 2002, the last known Jew in Libya, Esmeralda Meghnagi, died. In the same year, however, it was discovered that Rina Debach, a then 80-year old woman, who was born and raised in Tripoli, but thought to be dead by her family in Rome, was still living in a nursing home in the country. With her ensuing departure for Rome, there were no more Jews in the country.[8][9]

In 2004, Gaddafi indicated that the Libyan government would compensate Jews who were forced to leave the country and stripped of their possessions. In October of that year he met with representatives of Jewish organizations to discuss compensation. He did, however, insist that Jews who moved to Israel would not be compensated.[10] Some suspected these moves were motivated by his son Saif al-Islam Gaddafi, who was considered to be the likely successor of his father. In the same year, Saif had invited Libyan Jews living in Israel back to Libya, saying that they are Libyans, and that they should "leave the land they took from the Palestinians."[11]

On 9 December, Gaddafi also extended an invitation to Moshe Kahlon, the Deputy Speaker of the Knesset and son of Libyan immigrants, to Tripoli, purportedly to discuss Jewish property in Libya.[12] In 2010, it was claimed that Gaddafi had Jewish ancestry.[13] Two Israeli women of Libyan origin claimed to be distant cousins of Gaddafi, and their grandmother's sister was a Jewish woman who converted to Islam and married Gaddafi's grandfather, a Muslim Sheikh. The daughter of this marriage was Gaddafi's mother.[14][15]"
    (wikipedia)

Vagyis úgy tűnik, hogy a cionista direktívával tökéletes összhangban megalijáztatta azt a pár családot.
    Persze, mindez semmiféle korrelációban nincs az itt tárgyalt dolgokkal.
    Még azzal sem, hogy Ahmenidezsad meg pont azzal fényezi magát, hogy náluk milyen jó dolga van a zsidóknak.
    Csak egy teljesen mellékes, viszont annál illetlenebb kérdés.
    Ezer bocsánat.
    Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.03.21. 16:48:22
  • VO101Tom
    Az a baj a fórumos vitákkal/beszélgetésekkel, hogy qrvára nem jön át az, hogy milyen stílusban vagy mit akarsz mondani. Csak a szavak, amiket olyan hangulatban olvasol amiben vagy. Nem feltétlen ugyanaz amiben íródott. Én nem vitázni akarok veled, nem is "leoltani" (főleg nem sértgetni). Ezt jó tisztázni mielőtt tovább olvasol :)

Az, hogy te bizonyítékokkal bármit alátámasztanál, azt nem tudom hova tenni. Vannak ismerőseid akik neked elmondják a tutit. Ok. Nekem is vannak orosz és ukrán ismerőseim, akikkel együtt repkedünk clodban, néhányan TF-ben is benne vannak. Tudod miért nem kérdezem őket soha arról, hogy mi megy ott? Mert aki Donyeckből játszana, az qrvára nem mondana semmi jót az ukránokra, aki meg északról, az ugyanúgy nem mondana semmi jót az oroszokra. Ugyanúgy nem tudod eldönteni, hogy melyiknek mennyire van igaza, mert még ha ott is él, honnan tudná, hogy mikor milyen nagyhatalmi kavarások mennek a háttérben? Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy megnézed, hogy mik történtek, és mennyire logikus vagy törvényszerű, hogy az egyik esemény vezessen a következőhöz. És az ISIS és usa kapcsolatánál nekem qrvára nem áll össze a kép.

Ami az ISIS feketepiacon árult olaját illeti, rengeteg cikket találhatsz róla, ha google-ban keresel, az, hogy melyik forrást fogadod el igaznak, az megint abból fog eredni, hogy alapvetően melyik oldallal szimpatizálsz. De hogy ne lehetne illegálisan olajat eladni, az elég vicces :) Bármit el lehet adni, drogokat, fegyvert, miért pont olaj lenne a kivétel?

Pár hír az ISIS olajáról:
    http://rt.com/news/203723-isis-iraq-oil-smuggle/
    http://english.alarabiya.net/en/perspective/analysis/2014/08/28/Experts-ISIS-makes-up-to-3-million-daily-in-oil-sales.html

Ha viszont ez a cikket vehetjük annyira "bizonyítéknak", mint a thenewamerican cikkeit, akkor kérdés, hogy vajon ki veheti meg tőlük? Biztos nem a Szaúdiak :) Oroszoknak van saját. Kínának viszont nagyon kell. De rajta kívül is bárki, akinek olcsó olaj kellene.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.21. 16:25:27
  • pontijonny
    És ilyen lesz a nyele.
  • Fürtös
    Mondjuk ez nállam simán bunkóságnak minősül, ha ilyeket írkálsz. Az eddigi Írásaid alapján nem méltó hozzád ez a stílus.
    Nem az arab haverjaim mondják meg a tutit, de ha mondjuk a BBC leadná, hogy Irak lerohata szíriát akkor én azért megkérdezném az ismerősöket is ,hogy most akkor mi van.
    Egész egyszerűen arról van szó, hogy több információhoz férek hozzá mint te( lehet jobban is érdekel a téma).
    Az sem mellékes, hogy én esetleg járok olyan helyekre dolgozni amit te max a hiradóban látsz.
    Az egyik "barátom" például végigfotózta a Libiai "Polgárháborut". Meglepődött,hogy a Libiai felkelők mennyire jól beszélnek angolul egymás közt...
    Ha nem tudsz korekkt módon megnyilvánulni akkor hagyjuk az egészet, nem szeretnék lesülyedni erre a szintre...
  • VO101Tom
    Nem értem ez hogyan kapcsolódik a témához, hacsak nem akar valaki egy jó ízeset zsidózni. Biztos divat valahol, engem hidegen hagynak az ilyen cikkek. Komolyan. Ha igaz, ha nem, ettől Kadhafi kezéhez pontosan ugyanazok a bűnök tapadnak, mint ezelőtt.
  • pontijonny
    Tán a jövő héten lesz egy olyanom ( azaz 2 darab jön)amitől nem csak felbosszantod magad,hanem seggre is ülsz:)
    Egy Filarmonica. Tán a föld legjobb beretvája,de mindenképp ott van az első 3 ban. És egy 8/8 as az azt jelenti ,hogy akkora mint egy péklapát ,és ha éppen nem beretválkozik vele az ember akkor tükörnek is jó,de evezőnek is megteszi:) És csudiszép.
    Majd meglátod:))
  • asw27
    Szerintem rengeteg cég és politikus vágyakozik féláron olajat venni, A tőkések és a politikusok pont az erkölcsükről híresek.
    A politikusi morál megítéléséhez még csak külföldre sem kell menni, elég szétnézni kis hazánkban. Az IS általános iq-jához csak annyit, hogy a tanításuk szerint a nap kering a föld körül..... sötét középkori szinten mozognak, de Red Bullt isznak.
  • Fürtös
    Nem szeretem ezt a stílust, elolvastad amit linkeltem?
    Nem a dollárt akarta tönkretenni, hanem be akarta vezetni az arany alapu dínárt mint közös afrikai fizetőeszközt, hogy ne dollárért kelljen eladnia az olajat.
    Neked ez nem lett volna jó, a Libiai népnek viszont nagyon jó lett volna.
    Gaddafi azt mondta: az afrikai olajból afrika népeinek kell jól élnie!

• Fürtös
    Olaj feketepiac nincs, olyan van,hogy nem dollárért vesz valaki olajat, amit AZ USA tűzzel vassal próbál korlátozni.
    Ezért lesz óriási balhé a BRICS böl, meg az eurázsiai gazdasági unióból, már ha hallottál róla ,hogy elindult januárban.

Kína és Pakisztán nem vehet olajat az ISIS től, mert azzal akkora politikai támadófelületet nyitnának, hogy abba a kormány azonnal beleroppana.
    Honnan jönnek ezek az információid?
  • VO101Tom
    Oké, maradjunk ennyiben :) Az arab haverjaid biztos a tutit mondják :)
  • VO101Tom
    Ok, Kadhafi tönkre akarta tenni a dollárt. Az miért is lett volna jó nekem, ha sikerül?
  • Fürtös
    Nézd én nem állok le vitatkozni veled, az azért látszik, hogy én le is vezetem az állításaimat te meg semmi infót nem raksz mögé, csak közlöd ,hogy ez márpedig így van. Ez nem vita, hanem Hit.
    Te ebben hiszel, ellentétben én nem hiszek az én verziómban, ha megfelelő tényekkel és informciókkal alátámasztod és meggyőzől akkor én simán azt fogom mondani, hogy neked van igazad és az nem logikus ahogy én gondolom.
  • VO101Tom
    Ja, mert az Pakisztán vagy a kínaiakhoz feketepiacon SOHA nem is ment olaj. De sohasem. Kitaláció az egész :)
  • Fürtös
    http://www.thenewamerican.com/economy/markets/item/4630-gadhafi-s-gold-money-plan-would-have-devastated-dollar