91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • sakkay
    Ja Gabi nézz át légyszi a dcs fórumra!
  • sakkay

Hát onnan, hogy soha nem volt szimpatikus ez a dolog, amíg mellettem valaki ki nem köpte a fogát. Aztán arra gondoltam, nem is olyan hülyeség ez az izé. De mind a mai napig utálom.
  • pontijonny
    Tom mutatta meg is veheted az egész hóbelebancot. Vagy 7 projektor meg kabin.
    Itten nézd meg
  • mustangdc3
    ez nem flight simulator?
    hogy rakta össze vajon?
  • pontijonny
    Mit tudom én de tök jó:) Valami polimer ez is van sok videó róla.
  • GaBika6
    Aztán aztatat Te honnan tudod, hogy milyen 1 fogvédő?
  • sakkay
    Mi a fax ez? És mire való?
  • sakkay
    Én nagyon figyeltem..mert mondták. Csak simán elcsesztem.
  • Lacusch69
    Az első megégette a számat... :)
  • pontijonny
    ezt lesd meg
  • sakkay
    Olyan mint a fogvédő. Azt is ki kell főzni aztán rá kell harapni..csak vigyázni kell, hogy ne legyen atom forró! Na jó ez az anyag azért alakíthatóbb.
  • pontijonny
    Ebay on árulják ezt ,tök jó.

Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.22. 19:50:55
  • Lacusch69
    A Fülöp-szigetek felé nagy a hajóforgalom, a meglepetésszerű támadásnak reszeltek.
    Nem tudom, hogy mennyire megbízható forrás, de megvan az állítólagos TELEFONBESZÉLGETÉS.

• pontijonny
    DCS be tette be Repvez .Lehasaltam.
  • pontijonny
    Csak ,hogy érzékeltessem az alábbi beretvák árát ha szépen néznek ki.
    É még nincs vége a licitnek!
    http://www.ebay.com/itm/AMAZING-NOS-13-16-Straight-razor-FILARMONICA-by-J-M-Pou-cut-throat-/381178743477?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item58c0060ab5
  • pontijonny
    Kérlek szépen egyszerű a dolog.Gyémánt " kövön" 400 ason szépen addig leszedem az élt ,hál istennek seggre van fenve a borotva ,megmértem vonalzóval és ha kiegyenesítem az élt azaz a gerinccel párhuzamosan megcsinálom akkor pont eltűnik az 1 mm csorba.
    A másiknál meg pont fordítva ott a segge nagyobb.
    Azért nem köszörűvel mert nehogy megégjen az anyag ,lévén ott elég vékony már. Ráragasztok a gerincre vagy 6 réteg szigszalagot és tologatom a gyémánton az 1mm kb 10 perc alatt le is veszi.
    Utána már csak egy réteg cellux és jöhet az 1000 kő meg a folytatás 12000 ig.
  • VO101Tom
    Fülöp szigeteket se hagyd ki, az sem kis terület, sőt, területileg a legnagyobb. Akkor még amerikai gyarmat volt.

Pearlnél egy Japán tengeralattjárót másfél órával a támadás előtt süllyesztettek el. Akkor is riadóztathatták volna a flottát, de az is a körülményes parancsnoki láncolaton akadt el, nem Roosevelt-en. Vagy ott a radar, amit felállították, működött is, és észre is vette a közeledő gépeket majdnem egy órával a támadás előtt. Ott is a helyi parancsnok nézte B-17-eseknek a közeledő gépeket. Az sem Roosevelten múlt. Minek küldtek volna járőrözni rombolókat, minek tettek volna radart Honolulura, ha az a cél, hogy a saját flottájuk minél nagyobb veszteséget szenvedjen? Vagy ott vannak a csatahajók. Ha a hordozókat azért küldték gyakorlatozni, mert tudtak a támadásról, akkor a csatahajókat miért nem? Azok voltak a flotta gerince, és a háború végéig nagyon nagy hasznukat vették a partraszállásoknál és a hadműveletekben. Még ha a vezető helyet a hordozók vették át később, a csatahajók harcértéke sem lett nulla. Ráadásul a haditengerészeti doktrína ekkor még a csatahajókat gondolta fontosabbnak.

Hogy jól jött-e Rooseveltnek és az Angoloknak, hogy támadtak a japánok? Persze. Jól jött-e nekik, hogy felkészületlenül várták őket, elpicsázták az egész flottát és a Japánok úgy vonulhattak vissza, hogy gyakorlatilag alig volt veszteségük? Nagyon nem.
  • artivizsla #83108
    "...Már ,hogy ki hal meg ,meg mennyien. A végcél érdekében bizony áldozni is kell ..."

Esetleg a WTC elleni támadás idején is érvényben volt ez a doktrína ?
  • artivizsla #83107
    A kicsorbult éllel mit tudsz csinálni ?
  • pontijonny
    Apropó.
    Nincs valaki aki esztergál ?
    Kéne nekem egy kiütő amivel rézlemezből az alábbi formát ki tudom csapatni.
    Egy vésőből flexxel ,köszörűvel már gyártottam egy prototipust ,csak ,hogy lássam működik e,és működik,de azért jobb lenne egy szépen megmunkált darab.
    Ezeket kéne.

És a régiek így csinálták.

Egy eszterga padon kb 2 perc alatt meg lehetne csinálni de még a környéken sem ismerek senkit.
  • pontijonny
    Na ezekből lesz még gyönyörűség.

• pontijonny
    No meg "ahol gyalulnak ott forgács is van" asszem ugyanattól.
  • Lacusch69
    Mondjuk sok lehetőség nem volt a támadás helyére.
    Aleutok, Hawaii, Midway.
    Nem hiszem, hogy nagy probléma lett volna a készültségi szint megemelése az említett térségekben.
  • Lacusch69
    "Egyesek halála tragédia, millióké statisztika." A jó öreg postarabló mondta...
  • pontijonny
    Amúgy meg nem tudom olvastátok e a Szigorúan bizalmas című könyvet.Valami amerikai faszi írta ,szárnysegédje volt Eisenhower nek.
    Ez egy nagyon érdekes könyv , de többek között kifejti ,hogy egy tábornoknak,vagy bármilyen magas rangú vezetőnek akiknek döntéseket kell hozni a siker érdekében sose szabad az egyénnel foglalkoznia. Már ,hogy ki hal meg ,meg mennyien. A végcél érdekében bizony áldozni is kell .
    Szóval valami ilyesmi is szó volt benne.
  • VO101Tom
    Az amerikaiak is sejtették, hogy támadás készül, csak nem tudták, hogy hol és mikor. Gondolom a forrásmegjelölés azért maradt ki a doksiból, mert nem kifejezetten a második világháborúval foglalkozik a többi része (minden rosszindulat nélkül, ezt katonák írták, nem történészek). Erről a telefonbeszélgetésről én sehol nem olvastam még (persze, ez semmit nem jelent), és amennyire a google-ban fellelhető infóknak hinni lehet, a téma persze ismert, de a telefonbeszélgetésre közvetlen bizonyíték sehol nincs. Anélkül pedig nem több mint találgatás. Amiről van bizonyíték, hogy Nov. 25-én az angol rádiófelderítő szolgálat Singapore-ban elfogott egy olyan Japán rádióüzenetet, ami a flotta kihajózásáról szólt. Ezt követően az angol felderítőgépek intenzív járőrözésbe kezdtek, de nem láttak japán hajókat Singapore környékén (az angolok meg voltak róla győződve, hogy ha a japánok támadnak, akkor egyszerre támadják meg az amerikaiakat és az angolokat is). Ugyanez a felderítő szolgálat Dec. 2-án fogta el a "Mászd meg a Niitaka hegyét" üzenetet, ezt is kódolatlanul rádiózták.

Coventry-t az Enigma miatt hagyták lebombázni. Ha nem volt fedősztori, az angolok az Ultra információira nem reagáltak.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.22. 16:37:35
  • pontijonny
    Azt hittem én is de aztán utána olvastam és kiderült,hogy ezüstből vannak.
  • croatianus
    Csak most vettem észre, hogy a bökeren milyen szép kis gravír van!
    A múltkori W&B-nél nem azt írtad, hogy ólombú van az a díszítés?
  • pontijonny
    Vannak ilyen beretvák,hogy a nyak részt csonttal,fával díszítik. Majd meglátom milyen állapotú ha menthető természetesen megmentem max újra szegecselem , a nyél az bakelit szerűség ,van anyagom hozzá a törött nyél oldalt meg tudom ugyanolyanra csinálni,csak hát fa meg bakelit ugye. Max körbe kivágom a Böker jelét a fát úgy karikástól és egy fa nyélbe belehelyezem.Majd meglássam.
    A WB nyele az szaru természetesen,azt vagy fel tudom újítani vagy ugyanilyen anyagból csinálok újat ,a díszítés az ezüst szokott lenni csak jóóól be van már feketedve.
    A pengét tükörre kell megcsinálni csak úgy ér valamit,egy rozsdás vassal senki sem akar borotválkozni érthető okok miatt.
  • sakkay
    Ez kb olyan, min hogy az orosz flotta, meg gyakorol (most)északon. Aztán egyszer csak odabaxnának Londonnak egy atomot! Kevés rá az esély, de matematikai van. Bocs a hülye példáért.
  • croatianus
    Hehe, az a "dupla nyél" az nagyon jópofa. Gondolom, ha hidegben kell borotválkozni, jól jön. Nem fagy hozzá az ember keze.
    Ráadásul nem valami útszéli fának tűnik, talán valami rózsafa. Lelked rajta, ha lecseréled. Az a fácskás bakelitszerűség se rossz, csak látom, el van törve. Nem lehet megragasztani. Na persze a lehető legtávolabb álljon tőlem, hogy beleszóljak!
    A másiknak miből van a nyele, valami szaruból? (Azt már mondani sem merem, hogy azon mennyire tetszik a penge foltosodása.)
  • Lacusch69
    Megint kötözködnöm kell... : tudtak róla.
    Ez viszont hivatalos oldalon van:

"Pearl Harbor 1941. december 7-ei megtámadásával kapcsolatban:
    1941. november 26-án a német birodalmi rádiófelderítő szolgálatnak
    Hollandiában települt és a tengeralatti nemzetközi telefonkábelek lehallgatására
    szakodosott egyik alegységénél sikerült lehallgatni Roosevelt amerikai elnök és
    Churchill brit miniszterelnök közötti telefonbeszélgetést. Ennek során Churchill
    jelezte, hogy a japán flotta – hat repülőgépanyahajóval – a Hawaii-szigetek felé tart
    és valószínű célpontja Pearl Harbor kikötője."

FORRÁS 42.o.

Churchill is tudott Coventryről, mégis hagyta az egészet.
    A politika nemigen foglalkozik az emberéletekkel, ha valami nagyobb célt akar megvalósítani.
  • Lacusch69
    Mind a termit, mind a lángvágás magas hőfokon történik, hasonló eredményre vezet. (4k ill 3k 'C)
    A bontás utáni kép lehetősége: erre gondoltam, hogy az egyetlen, amivel magyarázni lehet. (csak sehol nem olvastam)
    A gugli a thermit cut kifejezésre ad jónéhány ilyesmi képet, de mikor készültek?
  • sakkay
    Nagyon elvetemült" Érdekesnek nagyon érdekes, de azért nem kicsit kell..hm...furának lenni, hogy ezzel játszon' valaki. Persze ha szakmabeli, vagy matekos az más.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.03.22. 15:13:23
  • pontijonny
    Na közben mit szereztem.
    Micsoda jó kis meló lesz ezeket tipp toppra megcsinálni.
    A vékonyka Böker kap csontból takarást a fa helyett a pengén ,és valami szép nyelet, a W&B-t meg majd renoválom korhűre.

• VO101Tom
    Midway-nél is az üzenetek kb 15%-át tudták megfejteni, ezért kellett a trükk a víztisztító hibával, hogy konkrétan beazonosíthassák "AF"-et.

Apropo kódfejtés. Kicsit off most, nemtom egyáltalán kit érdekel, pár hete találtam neten egy teljes értékű (!) Enigma szimulátort :)
    http://users.telenet.be/d.rijmenants/en/enigmasim.htm

A manualban írják, hogy ez a kis progi 100% kompatibilis a valódi gépekkel, visszafejthetők az akkori szövegek is akár. A tárcsákat és az alján lévő dugaljakat is pontosan ugyanúgy kell konfigurálni, ahogy a valódi gépeket. Ami még érdekes, hogy leírja az eljárásokat is, hogy hogyan használták ezeket, milyen trükköket használtak a németek. Pl. az üzenet első pár betűje csak halandzsa, aztán a kódolt üzenet egy olyan kóddal folytatódik, ami csak a tárcsák beállítását tartalmazza, amivel a többi része tovább olvasható. Leírják, hogy hogyan írtak számokat és egyéb dolgokat. Be lehet konfigurálni, hogy a hadsereg és légierő négy, vagy a haditengerészet öt tárcsás gépét szimuláld. Jópofa. Szerintem :)
  • pontijonny
    Na egy szónak is száz a vége.Tudták nem tudták egyre megy ,beléptek de ez is csak idő kérdése volt azt senki nem gondolhatta komolyan,hogy végleg kimaradnak a buliból . Előbb utóbb a németeknek úgy is hadat üzentek volna ,ürügy az termett mindenfelé.Amúgy erre voltam kíváncsi,hogy mennyivel is fejezték be.Ha csak a nagyok amint mondtad 24 darabot csináltak 45 re az szinte hihetetlen. Mekkora erőforrás kell egyhez is ezek meg szinte xarták őket .És emellett minden mást is ami a háborúhoz kell ráadásul ugye 2 fronton ,mert Afrikában is azért ott voltak ,meg ugye sziciliánál,meg Olaszt is végigverekedték,aztán ugye a partraszállás,plusz ha akarják Berlint is ők veszik be.

Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.22. 13:56:29
  • sakkay
    Totális rádiócsönd volt pearl-nél. De ha a stratégiai lehallgatás érted, nem mondtak semmit erről. Csak az indítókód volt ugye. Azt meg hiába fordítod ha csak pár ember tudta mi is jelent.
  • VO101Tom
    Nem voltak a Japánok felkészülve a partra szállásra, ezt te tudod így utólag, de előre? Annyira nyugodtan fel lehettek volna készülve amennyire Midway-nál készültek. A katonasággal semmit nem érsz, ha a flotta szétágyúzza a szigetet. Pearl nem volt úgy beerődítve, mint később a japánok által megerősített szigetek, amiket ágyúzhattak napokig, a barlangokban, föld alatti bunkerekben nem sok kárt tettek. A Yamato 460 mm-es ágyúi 42 km-re ellőttek, és a japán hadsereg sokkal jobban felszerelt, harcedzett volt ekkor még, mint az amerikai. Persze, ma már tudjuk, hogy ezt sosem tervezték a Japánok, mert túl messze van tőlük, és Midway elfoglalása is Doolitlle bombázása után lett csak terv. De előre ki lehetett biztos ebben? Az amerikaiak még San Fancisco-ban is vártak Japán támadást...

Az amerikaiak négy nagy hordozóval kezdték, Korall tengeren kiesett egy, Midway-re maradt kettő ép és a toldozott-foldozott Yorktown. Midway után maradt kettő nagy, szerencséjükre a kettő ép. A háború végéig 24 nagyot állítottak hadrendbe, de a kis kísérő hordozókkal együtt közel száz repgéphordozójuk volt (ez a teljes szám, az egy időben hadrafogható hordozók száma ennél kevesebb volt).

A japánok hat nagy hordozóval kezdték a háborút, a Korall tengeren kiesett kettő nagy és elsüllyedt egy kicsi kísérő. Midway-re négy hordozójuk maradt, Midway után csak az a kettő, ami sérülten hazajutott Korall tengerről. A háború végéig ez a szám 15 nagy és 10 kicsi lett. Ez is a teljes létszám, amiből nekik jóval nagyobb ütemben fogyott mint az Amerikaiaknak.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.22. 13:47:36
  • sakkay
    Így van. És ezek elég komoly kérdések.