91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
pontijonny #83325 Soltom.Te ilyenekben otthon vagy ,ezt a krapekot ismered?
https://youtu.be/hmlGxiwlAPk -
Valka78 #83324 ~46K -
pontijonny #83323 Aztán majd megszokod ,oszt pár hét múlva megint csak azon kapod magad,hogy fejeden egy búvárszemüveggel ofline tesztelgetsz egy város felett és felbaxod magad mert leesik az fps 10 el és ezt te nem tűrheted:) Persze más lesz a dimenzió de a lényeg ugyan az marad:) Hidd el nem fog megváltozni a játék szokásod ,ha eddig nem vitézkedtél online akkor ezzel sem fogsz,persze ha tetszik a dolog akkor jó az offline is ,csak mint fentebb írtam ,ez megint egy olyan dolog lesz neked amitől agyfaxt fogsz kapni ,mert az ziher,hogy valami nem lesz 100 as ezzel sem:)Oszt éles szemeddel azonnal kiszúrod,majd levelezésbe kezdesz mindenféle gyártóval,kereskedővel,majd bújod a fórumokat megoldást keresve.
Ismerlek ,erre komolyabb fogadást mernék kötni:)) -
Solt #83322 Elárulod, hogy mennyiért vesztegetik őket? -
Solt #83321 Na azért azt nem, de, hogy melyiket vegyem majd, az kemény dilemma lesz! :)) Nekem nagyon bejön... az a 10 perc is amit próbálhattam, baszottul tetszett... egyszerűen más dimenzió az eddigiekhez képest! :)
A csajom úgy van ezzel, hogy inkább itthon idétlenkedjek, akkor legalább tudja mit csinálok... :) -
pontijonny #83320 no feldobom a hangulatot. menjetek repkedni.
-
pontijonny #83319 Vegyél újat.
Látom ez neked fontos szempont így szerintem kár ezt ragozni. Olyan amilyen ,a lényeg ,hogy neked megfeleljen és ellegyél vele.
Így ne is gondolkodj tovább.
Amúgy a 680 nem melegszik,nem hangos ,és pont ,hogy meglepően keveset fogyaszt. Nézz rá az EVGA honlapjára,meg lehet hosszabbítani 5 és 10 évre is a garanciát nem is sok pénzért amúgy.
-
Valka78 #83318 Nem ilyen egyértelmű :)
A 660 Ti is egy speckó edisön, ami talán elég lenne pl a DCS-ben a sok textúra megjelenítéséhez, a 3GB RAM-al. Csöndesebb, nem melegszik, új.
A 680 szintén gyári tuningos, nagyságrenddel erősebb a fentinél, viszont nagy az energiaigénye, jobban is melegszik, 2GB RAM (elég, nem elég, már fogalmam sincs) és 3 éve használja a gazdája.
Másfelől lehet, hogy bejön valami új technika és akkor villámgyorsan elavul mindkettő. És a 680 is kibír még két évet biztos. Viszont a 660-at jobban el tudnám adni -
pontijonny #83317 Mondjuk aztán engem ez nem érdekel ,lévén sem a riftet sem emezt nem raknám a fejemre ,de rajtad jókat mosolygok,mert úgy várod ezeket mint a megváltót:)
Majd jóóóóóóóóóól megveszed ,szerintem minden fajtából veszel egyet ,biztos ami ziher ,mert ki tudja melyik lesz a jobb,és nőd amikor meglát ,hogy tekergeted a fejed egy búvár szemüvegben pánikszerűen el fog menekülni:) -
Solt #83316 Metro...
Ott van, hogy két kijelzős, egyenként mekkora a felbontás, hány Hz, illetve, hogy év végére tervezik... ha pedig bemész a steam-ba, már nem csak szoftvert találsz, hanem hardvereket is... igaz a búvárszemüveg még nincs köztük, de a kontrollernek és a steam gépeknek már ára is van... :)
Hinni jó... a vidám vasárnaphoz meg csóró vagyok! :D
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.28. 17:35:55 -
#83315 Én a 680 -ast venném, Lacával maximálisan egyetértek. A nyers erő többet számít full hd-ban mint a +1gb ram szerintem. -
pontijonny #83314 Mivel volt a fix 60 az elvárásod? Clod ban tudja még a 680 is.
És nem receg forgolódáskor sem.
Vagy ha igen engem sose zavart ,legalábbis annyira nem,hogy észrevegyem. Ellenben a csúcs radeonok azok beza recegtek,legalábbis annyira,hogy zavartak.
Na most te is beteszel ezzel a steames szemüvegről egy hírt,de semmi konkrétum. Jó kis reklám szöveg aztán ennyi. Ezt te sem veheted komolyan .
Úgy vélem már te is öregszel és kezdesz áttérni a csodavárók körébe:)
Innen már csak egy ugrás a vidám vasárnap!! vigyázzá!:))))
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.28. 17:31:08 -
Valka78 #83313 680 ez a másik. Még kb egy hónap gari van rá a gyári 3 évből. -
#83312 Mondjuk garancia nélkül, ismeretlentől én még talicska téglát sem vennék, nem videokártyát :) -
#83311 Ó, én általánosságban beszéltem a memória méretről, amikor egy-egy kártya tényleges teljesítményére vagy kíváncsi, főleg a többiekhez képest, akkor azt passzolom. Nálam sokkal tájékozottabban is vannak itt, én is csak netes tesztetek olvasnék, ha össze kellene hasonlítani A és B kártyát. -
Solt #83310 Jaaaaaaaj mesterem! :)))
Fix 60 FPS volt az elvárásom, max grafikán, némi nemű élsimítással... na ezt nem tudja a 780-l sem, rendszeresen 40 FPS környékére is leesik... mondjuk kb nem érdekel, mert 20 percnél többet még nem voltam képes játszani vele, unalmas! :)
Itt nem a több FPS a kérdés ebben a viszonylatban, hanem az, hogy a nagy felbontású textúrákhoz elég-e a 2GB vram... mert, ha nem, akkor hiába kap több FPS-t, ha forgásnál a szeme előtt rajzolódik ki a textúra, vagy éppen akadozik neki. :) Ha választani kéne a 3GB-s, garanciás GTX660 Ti, vagy a kb 15-20%-l gyorsabb, de csak 2GB-s, garancia nélküli GTX680 között, én nem az utóbbit választanám, az fix! :)
Valamit már tudni róla... :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.28. 17:11:20 -
Valka78 #83309 660 Ti erről a kártyáról van szó. Szerinted?
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.03.28. 17:07:49 -
pontijonny #83308
Most ezzel a képpel aztán előrébb vagyok.
Tapasztalatok a tesztelőktől,hardver igény,mit is fog tudni,mikor jelenik meg . -
#83307 A clodnak is voltak dolgai, amikor 4096x4096-os textúrát húztak rá még a pilótákra is. Nem kamu, az egyenruhán még a birodalmi sas varrása is látszódott. Fölösleges faszság (fejlesztők részéről). TF patchek sokat optimalizáltak ezeken, egy 1GB-os kártyán is simán elmegy, persze a kártya sebessége más kérdés, viszont hely az elég neki. BoS, CloD nem moddolható bárkinek, ilyen memória gond azokkal manapság már nincs is.
A DCS viszont más kategória. Egyrészt a kabinok nagyon részletesek, és ahogy elnézem nem is foglalkoznak sokat a spórolással. Quality mindenek felett. Az Fw 190-esnél csak a cockpit használ 10 db 4096-os és 10 db 2048-as textúrát (!), ami qrvasok.
Hozzáadjuk ehhez az user made textúra packokat, akkor könnyen túlfuthat akármekkora memórián. Ott megint nem szoktak utánaszámolni, hogy egyetlen 4096-os textúra 64 MB videokártya memóriát puszil be (a windows-os tömörítési eljárások a videokártyába töltéskor már nyilván nem számítanak, sőt, a kitomorítés csak lassítja a textúra kezelést. Videokártya memóriában 32 bites bmp-vel megegyező lesz minden kép mérete, mindegy, hogy azt jpg, dds, bmp,-ként tárolja a rendszer vagy sem. A .dds (nvidia szabvány ;) ) annyival jobb formátum, hogy az már a tárolásnál olyan megoldásokat használ, hogy piszok gyors legyen a betöltés, nem kell kitömörítenie, átalakítania semmit. Cserébe qrvanagy már a winyón is).
Ettől függetlenül, szerintem is elég a 2GB, csak ésszel kell az ultraHQ textúra packokat kezelni, főleg mert azok alá azért olyan gép is kell, ami könnyedén mozgat akkora mennyiségű adatot.
Akit mélyebben érdekelnek ezek a mítoszok és igazságok, itt egy egész jó összefoglalás a videokártyákról:
http://www.tomshardware.com/reviews/graphics-card-myths,3694-5.html -
Valka78 #83306 Steam VR -
pontijonny #83305 Én nem tudom te miket csinálsz de 680 al és 780 al is ugyan olyan mindegyik ,én nem tudom neked mit jelent a kifekszik:) de mondjuk te nem is vagy mérvadó,mert egy apró röccenést is a világ végének veszel,és napokig idegeskedsz miatta:)
Amúgy mit okoskodok én:)
Értelem szerű ,hogy egy 660 3 gigás az majd jobban bírja az új dolgokat mint egy 680.
Meg a régieket is:) Ha jobb akkor jobb ,hiába az az 1 giga vram az mán a csoda kategória:)
De a radeon az meg majd hogy bírja:) Az eleve egy űber előre mutató valami,ugye a jövőnek készült:)
Csak szólok ,hogy addig álljál te vívó állásban amíg megjelenik az első használható VR sisak. Elzsibbadsz!
A steam meg ,hogy mit jelent be ,na az a másik. Láttál már róla valamit? Pc-t is jelentett már be de én még nem tudok róla,hogy lett is belőle valami.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.28. 16:35:32 -
Solt #83304 A Metrót annyira bírja, hogy még a 780-m is kifekszik sok helyen alatta... :) A DCS-hez van egy csomó textúra mod, amik jóval nagyobb textúrákat használnak, oda 1000%, hogy jól jön a 3GB vram. :)
Az új API(k)-ra érkező játékok esetében még a 7950 is elég lehet, a régi játékok esetében lejjebb kell venni a grafikát, és nem lesz "gond". Mondjuk egy DCS esetében halál mindegy... :)
A steam karácsonyra jelentette be a saját VR sisakját, ha jól emlékszem... ezek után sokat az Oculus nem késhet... -
pontijonny #83303 Metrót bírja ! Tudom ezt meg nem magyarázod. DCS-t bírja Tudom ezt se magyarázod meg.
GTA meg BF3 multit nem próbáltam.
VR-t meg a te kártyád is neccesen fogja vinni,már ha megjelenik mondjuk idén amit kétlek. -
Solt #83302 GTA IV, Metro, BF3 multi, vagy éppen a DCS módosított textúrái... :) Bírni bírja, legfeljebb néha végignézi hogy töltögetnek be a textúrák, vagy éppen beakad néha... :)
Év végén jönnek a VR kütyük, tehát ha a mostani vásárlást 2 vagy több évre tervezi, akkor lehetnek gondjai... -
pontijonny #83301 Mit nem bír a 2 gigás 680? Csak kérdezem? Ne mondj már ilyet bakker.
Hol van eleve még a búvár szemüveg! Na ha arra akar VGA-t valaki akkor nagyon előbbre van az itt említett akármelyik kártyával is:)))))
De még a 780 is necces lesz oda ! -
pontijonny #83300 Hogy megvegye a szerencsétlen.
Van egy architektúra atz úgy van kitalálva,hogy az a memória mennyiség amivel megtervezték bőven elég neki.
Mindig ürül a memória ,így mindig van elég hely ,olvass utána .
Ha jön egy másik generáció dupla annyi memóriával az megint más ,de ha valami 2 gigával indult az nem a 3 vagy 4 vagy 5 giga memóriától lesz jobb.
De hagyjuk is mint mondtam nekem mind1 mit vesz a kollega,,azért amint írtad az a 30% az nem kevés.Ha csak annyi!! -
Solt #83299 Először is azt kéne eldönteni, hogy mennyi időre veszed a VGA-t. Ha hosszabb távra tervezel vele, és érdekelnek az új játékok, illetve a VR, akkor a 2GB vram egyértelműen felejtős, mert egyrészt már most is vannak olyan játékok 1080p-ben amik bőven 2GB vram felett fogyasztanak, másrészt pedig a VR sisakok tuti, hogy 1080p-s felbontás felett fognak jönni. Természetesen el lehet vegetálni a 2GB vrammal is, csak nem fogja úgy bírni az élsimítást, beakadozik, stb.
Ha a CLoD-l sokat játszol, akkor egyértelműen 660Ti, mivel azzal nincsenek grafikai hibák. Ha ez nem elsődleges szempont, akkor a 7950 jobb választás lehet... fejlettebb, aminek elvben most lesz majd jelentősége.
Amennyiben max 1 évre tervezel előre, akkor valamelyik GTX... akár a 680 is, de azt csak akkor, ha rákérdezel az EVGA-nál, hogy van-e még rá garancia... ki tudja milyen előélete volt, garancia nélkül én nem merném megvenni. (persze, ha ismerőstől veszed, az más) -
Valka78 #83298 Szerintem az alábbi kérdésem rejti magában a választ. -
#83297 Jobb a 680 ez nem vitás! Én azt mondom, hogy Te látod melyiket éri megvenni! Biztonság (garancia ahogy írtad) vagy teljesítmény. A 660ti 3gb a kártyán az bolhafing, de valamivel mégis jobb mint az ugyan olyan 660ti 2gb. Viszonylag ott számít, ahol nagy területet kezel a kártya, vagy sok egységet egyszerre. A 680 az olyan 30% erősebb!
Laca az meg hogy nem fogy el a 2 gb ram teljesen nem igaz! Mit értesz alatta? Miért tesznek akkor 3gb-ot vagy 4gb-ot egyes kártyákba, ami jóval drágább?
Utoljára szerkesztette: GaBika6, 2015.03.28. 15:23:31 -
Valka78 #83296 Na és oculusnál, ahol két megjelenítő van? -
pontijonny #83295 Nem fogy el a 2 giga. Ezt nem tudom honnan veszitek de kicsit utána kéne olvasni ,hogy működik egy VGA-n a memória. Pláne nem az NV-k amiknél ez probléma hál istennek.
-
Valka78 #83294 3 GB-ot lehet, hogy nem tud maradéktalanul kihasználni, de ha elfogy a 2 giga, akkor is van tartalék. Gondolom én. -
#83293 Nyilvánvalóan én is azt vallom mindenki azt használ amit szeret, vagy akar és persze amire van pénze! Ámen!
Csak nekem ugrottál és megijedtem hogy valami rosszat csináltam megint!
Utoljára szerkesztette: GaBika6, 2015.03.28. 13:49:25 -
pontijonny #83292 Kipróbálja az ember oszt ennyi. Ráadásul mint írtam az EVGA az 5évet ad asszem . De mondom nekem mindegy ,viszont tartom azt,hogy a 3 giga ram az semmit nem ér azon a kártyán.
A majdnem max és a max között nekem mindig is volt különbség:)) amúgy. -
#83291 "Nyilván jobb a 680, de 3 éves!"
Végigolvastad amit írtam??? FX6300-hoz bőven jó a 660ti! A szövegkörnyezetből én azt vontam le hogy dcs-hez és clod-hoz kérdi! És mint írtam nem vennék ismeretlentől 3 éves kártyát. Pláne úgy, hogy nincs rá valami garancia! Ha szar mit csináljak a szar kártyával? Adjam tovább vagy szóljak neked? Tehát nem verseny van kinek nagyobb Laca! Oda is írtam hogy jobb a 680! Nálam i-7 2600k van, de "csak" 660ti-m és majdnem max felbontáson megy a clod 1920x1080-ban, mert annyira helyretette a pöcs? Erre írtam a nem igaz a 3-4 gb kártya HD-ra! Bőven megfelelő számomra egyenlőre ez is! És 660ti 2gb és 3gb között is van különbség. Pláne ha dcs-ben nagy textúrákat használ, mert felzabálja a kártya memóriát. -
pontijonny #83290 Ráadásul ha jól tudom az EVGA ra 1000000 év gyártói garancia is van de ennek utána kell nézni. -
pontijonny #83289 -
pontijonny #83288 Kész vagyok:)
Mi ez a 660ti 3 giga mekkora jó dolog:))))
a 680 az 680 az a 660 TI 100giga rammal se tudja azt amit a 80 as,ráadásul ez a 3 giga ram egy parasztvakítás azon a kártyán.
Gabika! Az hogy neked mid van egy dolog de ha majd esetleg lesz egy 680 od ,vagy egy 780 asod majd utána mond ,hogy a butítottabb verziók mennyire remek cuccok.
Mindezt úgy mondom,hogy pont lexarom ki mit rak a gépébe,csak azért ne keverjük már a szezont ha lehet. -
Valka78 #83287 Köszönet a segítő szándékú hozzászólásokért! -
#83286 Ez nem igaz, de dcs-hez én is a 660ti-t venném 3 gb-al pláne ha új! A textúrák betöltésénél nem árt a 3 gb -ram, ha nagyobb textúrákat használsz! Nekem 2gb-os 660ti-m van és meg vagyok elégedve vele. Jó kártyák az ati-k bf3-hoz olyan képet ad hogy beszarás, de szimulátorhoz nvidia. És ezt tapasztalatból mondom nem itt olvastam! Nyilván jobb a 680, de 3 éves! Csak akkor venném ha ismerős adná! Ha forradalmi változás lesz úgyis piacra dobja az új kártyáid az nvidia. Nem fog lemaradni az tuti. Ez üzlet!