91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • kiskorúbézoltán #11711
    Online persze, de technikailag lehetséges, a kevés lőszer meg... :DDD
    Próbáld ki, meg fogsz lepődni milyen egyszerű. Ha végképp nem meg akkor én - egy szövetséges oldalon és csak bombázóval repülő - csinálok neked tracket, 2-3-at bevállalok... :DD
    A lényeg, hogy ha ez lehetséges lett volna a valóságban akkor a stratégiai bombázókat kiírtották volna...
  • Lebowski
    nemistudom mit csinálnék egy ilyen takony vasárnap este nélkületek :)
  • Bucser
    ÉS? ez hogy jön a lelövési adatokhoz?
  • Bucser
    Felderítő mikor szállt harcba??? kb soha....

És tudtommal pont Dunkerque után kezdték a spit fejlesztést... Dunkerquenél még vastagon Hurricaneok adták a RAF gerincét... Sőt az angliai csata idején folyt a gyártás felfuttatása és beindítása...
  • Lacusch69
    A Messerschmittek 5%-a leszálláskor bekövetkező balesetek során semmisült meg. A felszálláskoriakról nincs adatom, de nem lehetett kevés az sem.
  • Lacusch69
    2.vh-ról volt szó.
    Amúgy a háború kitörésekor a Spit szolgálatban volt, esetleg Dunkerque mond valamit? De utána kellene néznem, hogy a felderítő Spitek mikortól repültek bevetéseket.
  • Bucser
    Volt olyan típus amit legyártottak és a legyártottak nagy része harcot sem látott mivel a földön semmisült meg. Vagy éppen elszállt felettük az idő és a pilóták új gépeket kaptak addigra hogy bevethetővé válltak volna. (szovjeteklnél jellemzően több párhuzamos projekt is futott ugye.)
  • Lacusch69
    Jónak tűnik, de egy kicsit kötözködöm: a Messzerben 65db 30-as van, és kb. 400-ról kellene vele lőni, elég kicsi kezdősebességgel.
    Namost az a 65 korán elfogy, másrészt online elég hamar az ember nyakába szakadnak, ha egy kicsit nem figyel.
  • Bucser
    Az angliai csata előtt légiharcot sem láttak a Spitek.

A Messerschmitt 109-es család pedig már a spanyol háború óta harcolt. Az már hamarabb volt, mint Lengyelország lerohanása. Ugyehogyugye?
  • Lacusch69
    Viszont a legtöbbet a Jak családból gyártották. A felét nem vetették be?

Miért ne nevezzük lelövésnek? Vagy akkor ne számoljuk a Raták, MiG-ek, stb... gépek győzelmeit se?

Az angolok mit értek el a cirkuszaikkal meg a rodeóikkal az amerikaiak tömeges bevetései előtt? Vagyis mit kezdtek a kontinenssel?

Anglia hadbalépésétől a háború végéig harcoltak a Spitfire-ök. Vagyis 1939.szept.3. és 1945 szept.2. között. Ez hosszabb idő, mint a Messerscmittek 2.vh-s szereplése. (Ha már Messerscmittet emlegettél alváltozat nélkül)

• kiskorúbézoltán #11701
    Akkor elárulom neked a titkot, de pszt el ne mond másnak! :D
    Végy egy bármilyen messzert vagy fókát amin van 30-as (110-es is jó!). Szépen a bombázók mögött repülsz szintben, 6 órán DE a védőgéppuskák lőtávolságán KÍVÜL éppencsak. Jól belövöd a szükséges távot, a géppuskások segítenek, fix távon kezdenek lőni, ha lőnek egy kicsit visszamaradsz. Ha kellően begyakoroltad a távot akkor rövid sorozatokat lősz a 30-asból. Voálá, szépen elkezdenek hullani... :) Innen már csak a pontosság/türelem/lőszerkészlet kérdése a lelövések száma.
    Jó étvágyat!
    Hogy ez a valóságban akkor se működött ha nem voltak kísérők, hát sry... :)

Hát persze,hogy szétcsapták a Jak-okat meg LaGG-okat, ahogy a játékban is, azért mondtam, hogy élvezd az előnyt szövi oldalon bennük... :D
  • Bucser
    bocs de ez kb bullshitlotto szintű beszólás volt....

A messerből nem lehetett volna többet lelőni mivel nem volt belőle soha elég.

Valamint azért ne nevezzük már a legtöbb lelövést amikor: Ratak csajkák, mig 3-asok és egyebekkel kellett Messerek ellen repülni.

A Szigettel nem tudtak mit kezdeni mikor hasonló szintű modern gépekkel kellett volna harcolni, a távolsági vadászok és bombázók ellen meg már kevesen voltak.

Szimpla matematika.

Úgyhogy szar a kimutatás.. Jahh és a Messeren kívül egy gép sem volt ami elejétől végéig a háborúban repült volna. És ez is csak kényszermegoldás volt nem pedig mert olyan kúrva jó lettvolna a Messa. (fénykora a gustavok idején volt)

• Lacusch69
    1 vs. 10 esetén nem túl nehéz...
  • AarPoe
    http://en.wikipedia.org/wiki/Supermarine_Spitfire
    (Spitfire Mk Vb)

Nem tudom, mekkora az eltérés a többi típusnál, szerintem nem lehet kimagasló, de majd az okosok ezt eldöntik.
    Egyébként meg azért mégiscsak az volt a végeredmény, hogy az utolsó gépig le lett gyalulva a Luftwaffe, és mielőtt még azonnal nagyon sokan utálni kezdenének, megjegyzem, hogy SZERETEM at axis gépeket. Csakhát ez van...és kétlem hogy azért, mert a németek rosszabb pilóták lettek volna.
  • Lacusch69
    A sebességnél vedd figyelembe az IAS/TAS viszonyt is!
  • Lacusch69
    Melyik géppel aratták a legtöbb légigyőzelmet? (összességében)
  • Lacusch69
    Különös tekintettel pl. a K4 sebességére. Bizonyos sebességi értékek néhol 40km/h eltérést is mutatnak (nekünk kedvezőtlen irányba).
    Compare vs. Messerschmitt gyári adatok...
    A Fókákat tartották a közelharcok királyának. Nos, menj egy közelharcot pl. Spit IX.25lbs ellen...
    A Fókából híresen jó kilátás volt. Itt is?

Miben jobb a kék oldal? Amit idáig észrevettem: a K4 alacsony magasságú emelkedőképessége pár m/s-mal jobb a gyári adatoknál.
  • AarPoe
    Ha engem kérdezel, szerintem igen, abszolút lehetségesek voltak és voltak (lehettek) is példák erre a háború idején.
    Szepy: igen tudok róla, innen sikerült megtalálni az interjút. Később megkerestem az eredetijét is. Hát igen ez igaz, régebben még nem volt telemetria, mint manapság, a jó öreg manuális fémmadaraknak nem sikerült olyan pontosan leírni a repülési adatait (sokról még feljegyzés sem készült). DE ezért is volt nehéz dolguk Oleg-éknek. Örök rejtély számomra, hogy miért repülnek közel fele olyan végsebességgel a gépek a játékban, mint a valóságban, dehát semmi sem lehet tökéletes. Szignózom.

Viszont szerintem ebben a játékban az a szép, hogy akármilyen gyatra géppel is győzhetsz, ha értesz hozzá (nem magamról beszélek), és akármilyen szuper géppel is el tudod b*ni a szituációt (magamról beszélek). Még a Spit-el is. Én ezért (is) csodálom a Spitet, és az összes többi gépet, a játékban és a játékon kívül egyaránt.
    Bocs a regényért. Nem akartam vitát indítani.
  • Bucser
    Már megint a hibás következtetés, hogy 1 vagy 2 kiemelkedő pilóta tlejesítményét átlagolod a német légierőre.. ott is voltak 2-3 bevetést túlélő pilóták... bőven...
  • Lacusch69
    Értettem! Hazámat szolgálom!

• Lacusch69
    A valóságban is igen nagy mészárlást vittek vége a LaGG-ok és a korai Jakok között a Messzerek. Pl.valami Hartmann meg Barkhorn neve rémlik ebben a dologban... :)

4 motoros bombázót (ász ill. humán) még csak úgy lőttem le sértetlenül, hogy frontálisan támadtam.

Amúgy szerintem az ami gépek picit alul vannak modellezve.
  • Lacusch69
    Hmmm... Te bevallanád?

Melyik Spit?
  • kiskorúbézoltán #11689
    Mennyé' Jak-kal vagy LaGG-gal messzer ellen majd meglátod mennyire vagy kedvezményezett... :)))
    Értékes győzelmet akarsz? Hmm, német géppel is lehet olyan vérfürdőt rendezni amire a valóságban sose volt képes. Kedvenc példa?
    Kérdés: le lehet-e lőni messerrel vagy fókával 2 (szerncséseknek, sznájpereknek, űbermájereknek 3-4) négymocis ami bombázót úgy, hogy vissza se lőnek rád? Ha igen akkor csúnya oleg csalt és túl gyengék az ami gépek? Vagy űberre csinálta direkt a messzereket?
    Vagy lehet-e stukával tömegmészárlást csapni egy ami bombázókötelékben? Hmmm?
    Vagy ezek technikailag lehetségesek lettek volna a valóságban is?
    Nézőpont kérdése minden... szerintem... :)
    (Majdnem elfogultságot írtam de inkább nem... :))
  • Trucker39
    Az ismételten felvetett témát tényleg nem érdemes gerjeszteni. Már többször megállapodásra jutott a két oldal, hogy a szövetséges oldal a "kedvezményezett" ebben a szimben. Ez van.
    Abban is megegyezett a két oldal, hogy a német gépekben elért légigyőzelmek "értékesebbek" bizonyos értelemben. Igen komoly munka van befektetve egy-egy jó eredmény mögött. A szövi oldalon is van ilyen, de ott közel sem kell ennyit "dolgozni" a jó eredményért.

Csak a kedvenc példámat említeném meg.

Ha beülsz egy Spit-be, két dologra figyelj:

1. Nézz hátra, hogy ne lepjenek meg.
    2. Forduláskor ne húzdd túl a gépet, mert átesik.

Az összes többire nem kell figyelni. Értem a sérülést, az emelkedést, lőszert, üzemanyagot és még sorolhatnám. :)
  • Trucker39
    No megnéztem. Az eredményedhez gratulálok, az általad említett pilótának, meg szerencséje volt. Vagy azért, mert ért a programozáshoz, vagy van ilyen ismerőse. :D
  • kiskorúbézoltán #11686
    Szepy! A pc szimeknek mindíg is lesznek korlátai, természetesen nem lesz olyan mint az igazi, ez van.
    Az, hogy melyik oldalnak ez hogy jön ki az meg nézőpont kérdése. Bizonyos szempontból a német gépek is sokkal jobbak a valóságosnál, de ez van. Persze a kedvenc oldalát senki sem kapirgálja...
  • Szepy2884
    Hadd ne folytassam a Fóka tényleges és a szimulátorbeli teljesítményének összehasonlításával. De kár is ebbe belemenni, mert soha senkinek sem lesz módja a valóságban összehasonlítani a gépeket. Csak és kizárólag a ránkmaradt valódi pilóták által tesztek útján készített teljesítmény görbékből utalhatunk a gépek tulajdosnágaira. Ráadásúl ezek is eléggé szubjektivek. Az viszont biztos hogy a játék compare adatai alig közelítik a fent említett eredeti adatokat.

Jól tudom mit mondott Oleg, mert én magam fordítottam le az egyik interjúját. Ha vissza olvasol, megtalálhatod ebben a topicban is.

Az meg, aki ezt a játékot akár a legkisebb mértékben is a valósághoz akarja hasonlítani az enyhén szólva elvan tájolva.
  • Richtofen
    Corsair
  • AarPoe
    jujjjj :))
  • Muki100
    Jó tudom hogy aki a repülőben ült nem kommunista meg náci csak szerettek bolsevikozni meg Ivánozni ugyebár.
    Vettem valami "Cougar Pro Flightstick" nevezetűt.
    Valaki el tudná magyarázni, hogy a win joystick beállításain belül mi az a "csúszka"? Még nem próbáltam játékon belül, de nem tudom hogy ez a csúszka mit takar vagy mi lesz a játékban stb. de azt még sose sikerült megmozdítani. (mégegyszer megjegyzem én élvezőpálcák terén totális lama vagyok.)
  • madmanic
    Az ijesztő spitfire :)
  • AarPoe
    Az általad említett Oleg - ahogyan több internetes interjújában is kifejtette - SEMMILYEN, arra irányuló fejlesztési lépést nem tett, hogy a két oldalt kiegyenlítse. Ők egyszerűen csak megalkották minden gép közel (!)tökéletes szimulációját, így kialakult a VALÓS erőviszony.
    Egyébként meg lesd meg, mennyi volt a Spitfire maximális sebessége a valóságban, és mennyi a játékban, osztán a valós manőverezési képességeiről dönts belátásod szerint.
    Maximum speed: 330 knots (378 mph, 605 km/h) - forrás: Wikipedia, English
  • Szepy2884
    Ha már máshol nincs is, legalább ezen a topicon legyen már szólás szabadság és demokrácia.

A spitet én is nagyon szerettem amíg még nem repültem ezzel a szimmel. Önmagáért szerettem, mert valóban szép gép és a történelme miatt.

Viszont ebben a szimben én csak is német (esetleg japán) oldalon repülök, és a shitfire-t meggyűlőltem!! Általánosságban elmondható, hogy: helyben fordul energia veszteség nélkül, leemeli még a G2 is, sőt még le is gyorsulja, a lövedékeket (különösen ha élével lövöm) valamilyen bűvös energia pajzs eltéríti, bezzeg a Messzer ilyen esetben simán bekapja a lövedéket, golyóálló, stb. stb. Hirtelen csak ennyi jutott eszembe. Ja, és a német gépek távolról bazi nagy pötyök hozzá képest mert a spit csak egy kis halvány szürke kis légyszarnak tűnik.

• kiskorúbézoltán #11678
    El ne kezdjétek megin' ezt az olegcsítelszövikneklegyenjó sz*rt, mer' feszült leszek...
  • Lacusch69
    Mert azok: "Oleg's official cheater planes for girls and gays"

Szóval a Messzerrel 10-20percig is építgetek egy pozíciót, amit egy jobb Spit pilóta egyetlen manőverrel semlegesít, a következő manőverével meg már mögöttem is van. Ezért. (A valóságban köze sem volt ehhez)
  • kiskorúbézoltán #11676
    A Spit gyönyörű???
    Ha már vadász, akkor inkább Jak-3-7-9, na azok a szépek... :)
  • Lacusch69
    Trucker:

http://www.war-clouds.com/modules.php?name=TARGET&theatre=WF&op=playerstats&pilotid=8272

Az "Aircraft detail"-t nézd, aztán klikk a 109K4-re, és meglátod a toplistát...
  • AarPoe
    Lacu, miért gyűlölöd ennyire azokat a gyönyörű Spitmadarakat? :)
  • Lacusch69
    Hmmm... szerintem nyomtatásban maradjunk annyiban, hogy "lelőttem egy MIG-et, LAvórt, JAKabot stb...)
    Azt hiszem, mivel játékról van szó, így a helyes.
    A TS-en más kérdés...
  • Muki100
    Megvolt első légi győzelmem full reálon :)
    BF-109 G-2vel lőttem egy kommunistát, gyönyörűen első sorozatra amit ráeresztettem le is jött a bal szárnya. Nem gondoltam volna hogy valaha is meg lehet szokni ezt a teljes realizmust...attól még a végén odakentem a gépet a kifutópályán.
    Kerestem kicsit tovább youtubeon, és találtam egy ilyet:
    stuka replika repülés közben
    Van sziréna is de elég halk.