91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
nalyib #11791 Próbálkozz Ju-88A-val, onnantól a 110 mindjárt könnyebbnek tűnik;Ð -
Lacusch69 #11790 Szerinted hány alkalommal tettek a Messzerekre gondolát?
Rettenetesen rontotta a manőverezőképességet, és csak nagyon ritkán használták. Tudomásom szerint (ami nem feltétlenül biztos), a hazai Messzereken a keleti fronton volt néha gondola, Il-2 esek elleni bevetésen.
Ha ismered Molnár Laci halálának körülményeit, akkor tudod, hogy a gondolákkal felszerelt német "nehézvadászok" mennyire esélytelenek voltak a Mustangokkal szemben. -
kiskorúbézoltán #11789 Gondolában, a szárny felénél harmadánál... Nem vágom, hogy ott miért nem hatna rá a tekeredés, hajlás, stb...
[Remélem nem azt a poént akarod elsütni, hogy háhá az orrában volt! mert az nagyon gyenge lenne...] -
Lacusch69 #11788 Azért ne felejtsd el, hogy a gagyi dogszervereken, ahol a pilótafülke nincs bekapcsolva és van külső nézet meg színes ikon, könnyebb dolga van a felderítésnél, célazonosításnál és a "deflection shot"-nál.
Akik meg hozzászoknak ezekhez a könnyítésekhez, a WarCloudson csak célgépnek jók... -
AarPoe #11787 Csak nekem ilyen nehéz leszállni a BF110-essel, vagy ez tényleg nem könnyű? Baromi nagy az önsúlya és nehéz belőni a sebességet (lassan repülni vele). -
Lacusch69 #11786 Hol is voltak a Messzerek fegyverei (kivéve Emil) ? -
FixY #11785 Nézitek esténként az m2-t? Őrjárat az égen... Mig15(?)-ökkel, meg talán 21-esek is lesznek... -
nalyib #11784 ;Ð kb. Tavaly vettem saját konfigot a szobámba monitor nélkül, aztán ez volt kéznél. Előtte vagy 1,5 évig egy 200MHz MMX-en ezt használtam éjjeli netezésre meg nosztalgia-játékra, szóval úgy megszoktam:D
A 640*480 meg az észlelés miatt kell, úgy mindenekit jól látok. -
kiskorúbézoltán #11783 14colos?? 640x480??? Időhurokba kerültél? :DDD -
nalyib #11782 Nem gondolnád, de a nullaméteres hősök sokszor jobbak bombázó ellen.. külső nézetes dogszervereken sokszor hamarabb lelőnek B-25-ben is.
WC-n képesek pontosan 6 órából hosszan próbálkozni, ez a mákom mert másfelé junkersből egyszerűen nem célozhatsz.
FR-ra azért nem megyek, mert úgy megszoktam a 14 colos monitorom, hogy azóta is azt használom:D 640*480-ban szavan sincs rá, csak épp azonosítani teljes képtelenség.
Hogy bénák a lövészeim az még elmenne, de én itt úgy fogalmaznék, hogy nincsenek. Német bombázóból soha senkit nem fognak lelőni (najó láttam már példát rá a csetsávban..), miután kizárólag motor/hűtőtalálat ér valamit, sokszor abból sem túl kevés. A pilótát a páncélüvegen keresztül meg nehezebb velük lelőni (nem jellemző 30 méterről sem), inkább összeolajozom a szélvédőjét, onnan félig nyert ügyem van. -
kiskorúbézoltán #11781 Hmm, úgy értem ruszki bombázón offline sem ülök át... -
kiskorúbézoltán #11780 WC-n sose repültem, amíg van FR szerver (meg az a nagy pofám:)) addig kizárólag olyanra megyek, bár hónapok ótan nem repültem online addig is csak a spit/messer(?) meg a zeke/wildcat(?) szerverekre jártam. Úgy mindent összevéve 1:1 arányt lehet hozni B-25-tel, legalábbis nekem annyi sikerült bombázó vs. vadász viszonylatban. Hogy milyen ellenfelek vannak ott? Nem tudom, vagyis inkább nem véleményezném. Ha azt mondom, hogy 0m-en dogoló messzerek és fókák szoktak lenni az ellenfelek az elég? :D
Online (offline ruszki bombázón se) nem szoktam átülni lövésznek, max a bombázó helyére, mert ugye az irányzék csak onnan elérhető, minden más csökkentené a realitást, ha bénák a lövészek ám legyen, ez olyan saját szabály nálam... :DDD -
nalyib #11779 "Én IRL nézegettem már eleget, igaz az nem repcsire volt szerelve."
Ez egy géppuskánál szerintem nem utolsó különbség..:D
A TB3-nál igazad lehet, agyamra ment.. főleg ez a célpont nélküli lövöldözés, bár az mindenhol megvan. Nekem olyan AI beállítás kéne, hogy forogjon, de ne lőjön, vagy csak 1-2 golyót...
Nem tudom általában milyen axis pilótákkal akadsz össze, én WC-n a Ju-88 tapasztalataim alapján bátran mondhatom, hogy ha azok a srácok jönnének míg én B25+régi AI-val repülök, hat győzelem sokszor összejönne magától. (a Ju88 játékpuskájával néha 3 vagy több vadászt is leszedtem, egy veteran AI vadász sokkal veszélyesebb, de tán még az Average is)
Nem a repmodellen kellett volna változtatniuk (a gép tud amit tud, nem? bár ebben a TB3 is úgy csíter ahogy van, mindent kibír a sárkány:) hanem mondjuk letiltani a lövészt G terhelésnél, pontosságon kicsit rontani stb...ez a lassítás a legrosszabb amit kitalálhattak, a másfelé lövöldözés is azért lehet, mert a villámgyors AI-hoz tervezték aztán úgy "maradt". Külön extra, hogy kb 80 méteren belül már Nem Lő az AI..)
"Ha vagánykodok nem vagy bénán lőnek, vagy agyaggalamb és lőnek."
úgy érted te az AI-ra bízod a dolgot?.. nekem a németeknél muszáj volt megtanulni egyszerre vezetni és lövészkedni:D
Spit fóka: természetes hogy egy összetett játékban a másik gépe a leggyanúsabb, de ez már baromira elfajult, szerintem nem létezik olyan teszt, ami legalább közelítene az Oleg-fókához....... vagy egy szokásos szovjet nagyotmondóverseny eredményezhet ilyen feljegyzést, vagy egy szintén náluk rommá lőtt/kényszerleszállt és "megjavított" fóka tesztje.
A játék fókája is használható, ezért annyiban megértem a dolgot, hogy a kiadó szempontjából 62 év után sem lehet egy, valószínűleg a Hayaténél is jobban repülő német vadászt a játékba tenni. -
kiskorúbézoltán #11778 Ja. Amúgy a messzernek miért nem volt ilyen problémája? -
Richtofen #11777 A bombázók védőlövészeiről: elég sok eredeti guncam felvételt láttam, de egyiken sem tűnnek intenzívnek a lövészek. Pont ma linkelt be valaki asszerm 109 vs B17 videót. Miközben a mesza aprította, a látható lövésztornyok meg sem mozdultak, még ideges vaktában lövöldözés sem vol, nem hogy célzott lövések a vadászra.
Persze, ez lehet attól is, hogy az éberebb lövészekkel rendelkező bombázókat támadó vadászgépekről nem került soha elő guncam felvétel valami miatt... :) :| :(
-
Lacusch69 #11776 Ismét egy hiányosság... :) -
Richtofen #11775 "Én például már megszoktam, hogy akár messerrel is hagyom a nagyobb sebességet és nem tépem az enemi után."
:)
Egyszer egy viszonylag jó napomon mentem pár tucat 1vs1-et egy magyar század kiváló pilótájával (Jetfly top4, annyit elárulhatok ;) )
Persze alaposan kikaptam, de elismerő szavakat kaptam. Nem is ez a lényeg, hanem hogy nem bírtam elhitetni vele, hogy szinte soha nem használok flaps-et harc közben, 109G2-n sem, sőt soha de soha nem trimmelek forduláshoz magasságit. És ez a fókás harmodornak köszönhető (amit sokkal gyakrabban repülök). -
kiskorúbézoltán #11774 Lacusch69:
"Azért kicsit csínján a pontossággal, manőverezés közben a szárny csavarodik, ami 150-200m-re vetítve már elég nagy szórást eredményezhet. (A Messzernek legalább ilyen problémája nem volt)"
Naaa, ki ne találd má', hogy az Il-2 sorozat bármelyikében ilyesmit számolna a progi... :DDD
nalyib:
"Szóval ott tartunk, hogy gyakorlatilag nem tudsz érdemben nyilatkozni az Oleg Világa témában, de feltétlen szükséges felháborodni, ha előhozzuk:P"
Mondhatjuk így is, meg úgy is, hogy nem próbálok hozzáértőbbnek tűnni mint amilyen vagyok... :PPP
"A .50 pontossága..."
Én IRL nézegettem már eleget, igaz az nem repcsire volt szerelve.
"...a tornyosok talán csak egérrel lassabbak a többinél."
Próbáld ki, a legjobban TB-3-ason látszik, repülj vele egyet offline és figyeld az első lövészt, sokszor úgy lő, hogy 90 fokos szektorban nincs is ellenség csőtengely szerint csak annyira lassú...
"...beülsz egy B25be és egy sétarepüléssel magától lesz 6 győzelmed."
Gondolom nem szó szerint érted, egyetértek.
Van egy sanda elképzelésem erre a bebogyózott lövészes dologra, bár nekem is necces, hogy úgy baromság ahogy van... Szóval a boldog zajceves időszakokban simán lehetett ugye dogolni a bombázókkal is (különösen a TB-3-mal) mert a lövészek gyorsan célon voltak akár milyen vadul forgolódtam is. Na ez nem tetszhetett valakinek de nem a repmodellen változtattak hanem a tornyok sebességén. Eredmény: ha dobálod a gépet sose lőnek a tornyok így rá van kényszerítve az egyszeri bámberpájlot a - vadász szempontból - reálisabb kinézetű repülésre. Az uccsó változatoknál ugyanis akkor a leghatékonyabb a lövész ha szépen nyugisan - agyaggalambként - repül az ember.
Ez a válaszom erre is:
"Egyébként a B25 kibír egy-két találatot, nem tudom hogy lőhetnék le így a gépedet...hacsak nem bombázás közben."
Ha vagánykodok nem vagy bénán lőnek, vagy agyaggalamb és lőnek. Szerencsére messziről nem szokott senki sniperkedni - bár lehetséges lenne! - így marad az egyenes repülés lent a tulipánokat kerülgetve...
Spit fóka stb.
Amióta az Il-2 demó kijött azóta megy a sírás minden oldalról, felmégy az il-2 comra, fórum, ezzel van tele időtlen idők óta, dokumentumok pro és kontra, én nem vagyok olyan májer a témában, hogy nyilatkozzak... :)
-
Richtofen #11773 Osztom a véleményt. -
CrazyCharlie #11772 Köszi -
#11771 Charles „Chuck” Yeager aki elsőként lépte át a hang sebességet ,nos ő repült a háborúban asszem mustanggal. Ő tesztelt pár gépet a háború után és azt nyilatkozta,hogy a fóka a legjobb repülő volt a háborúban.
-
nalyib #11770 Toogle Wing Fold és Chocks az első (elég hosszú) részleg legvégén vannak, az ülésállítás meg a Views rész végén (a seat position benne van, az lesz, amit keresel). -
nalyib #11769 Ha mindkét motor leáll, akkor még inkább javasolt... másrészt, némely egymotoros vadászok is tudják, pl Gladiator, P-11, Macchi. -
nalyib #11768 én cáfolom:P ha egymás ellen/mellett reptették ezeket a gépeket, az idegen, ráadásul kényszerleszállt gép (úgy tudom a britek végül nem loptak fókát) brit kézben legfeljebb Alul teljesíthetett volna....
pl a játék után elhiszi valaki, hogy a korai Anton ideálisan Meredekebb szögben emelkedik a Spit V-nél?... abszurd. Pedig ezt is a britek tesztelték. -
CrazyCharlie #11767 A controls-on belül nem találom az alábbiakat: "wing fold", "change seat position", "chocks". Hol vannak? Már 3X néztem meg sorról-sorra és nincs benne... -
#11766 Így van. Több motoros gépeknél, motor meghibásodás esetén, az adott motor légcsavarját kell ebbe az állásba állítani, így a menetszél nem akarja a motort forgatni. Azért célszerű használni, mert az adott oldalnak jelentősen megnő a légellenállása és nem győz a pilóta ellenkormányozni. A leszálláskor fellépő nehézségekről nem is beszélve. -
Lysandus #11765 Ne haragudj, de én az A3 vs Spit V ügyben egy ilyen emberre hivatkoztam. A tesztpilóta ugyanis egy brit volt, aki mindkét típust repülte.
Egyébként pedig a légcsavar vitorlázó állása a feather prop pitch. Jól jön ha kilövik az egyik mocid, és minél kisebbre szeretnéd csökkenteni a légellenállását. -
AarPoe #11764 Azt hiszem, - és szerintem ezt egyik oldal sem cáfolhatja - hogy ezt a vitát egyedül egy olyan ember dönthetné, akinek volt szerencséje mindkét oldal gépeit élőben kipróbálni és tapasztalatot szerezni. Ilyen mázlistából viszont nem hiszem, hogy sok szaladgálna a világban. :)
Más: mi az a Feather Prop? Használja valaki?
-
Lysandus #11763 Mit gondolsz, honnan van annyi időm írogatni? :-)))))))))))))))))) -
#11762 Vaze :))))))) Jól elbeszéltünk egymás mellett:) -
Lebowski #11761 jáájjjj -
Lysandus #11760 Fogalmam sincs, hogy mit csináltál. Nem láttam még. Nem vagyok otthon, melóból irogatok ily bőszen! :-))) -
#11759 Én értem ,de most mért magyarázod? Azt csináltam nem? Nem rángatom asszem hanem tartom a sebességet és bizonyos pontokon látszik hogy nem tud lefordúlni.De mind egy . -
Lysandus #11758 Akkor csináld meg. Fordulj együtt egy spittel. De ne utána, ahogy te írtad, tehát, hogy 400 körül megrántod, és elveszted a sebbességed, hanem vele. Úgy hogy megőrzöd a sebbeségelőnyöd. A fordulókörötök középpontja azonos, csak a tiednek nagyobb a sugara. A körnek kb ugyanazon a sugarán mozogtok. Érted már? -
#11757 Na egyről beszélünk:) Mi itt a gond:D -
Lysandus #11756 Akkor nézd meg légszi a #11737-et. Arról volt szó. De reagáltál is rá... -
#11755 Nem értelek? Mi az hogy üldözéses külső kör? Ha nagyobb a sebességed persze hogy nagyobb ívben fordulsz de mivel gyorsabb vagy kiegyenlítődik a dolog. A baj csak az ,hogy a fóka hamar elveszti a sebességét. ÉN például már megszoktam ,hogy akár messerrel is hagyom a nagyobb sebességet és nem tépem az enemi után. Akkor valóban ez a jelenség fordul elő amit te külső körnek nvezel. De mostan arról volt szó asszem,hogy a Fóka utána tud e fordulni egy Spitnek,erre írtam azt ,hogy négyszáz körül igen. -
Lysandus #11754 Figyu, ezt én is tudom. És ezt meg is tudom csinálni. Én az "Üldözés külső körönre" lettem volna kivancsi, amirol Trucker irt. -
#11753 Persze hogy nem:) Persze ez humán ellen főleg ha tépi a spitet mint ahogy azt tenni szokták ,már necces,de jól látszik,hogy 370-420 körül utána fordul az ember. -
Lysandus #11752 Privátba ment a cím. Gondolom nem offline műsort készítették nekem...