91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
AarPoe #11511 Manfred, a TeamSpeak szerver nevét majd ne feledd már please ( sose olvas magától privát üzenetet - többieknek :) ) -
AarPoe #11510 Az irányokat 30 fok pontossággal mondja a rádió (ami rohadt nagy szórás), erre vigyázz.
Richthofen barátom...alakul a kedvem, de még nagyon sokszor van mélypontom. -
#11509 Erőlködök a fullreállal, de egyszerűen nagyon bizonytalan az egész számomra...100km-es repülés 4-esben, de a többieket pár perc után szem elől tévesztettem, aztán a kisvárosból olyan kicsi látszott hogy le kellett szállnom jó mélyre, hogy megnézzem alaposan a helyet biztos ott vagyok-e, a német rádiós meg vektor 0-ról beszélt (tudtommal az teljesen észak nem?) miközben a Krím - félszigeten mentünk DK felé. Aztán megint kíváncsiságból letettem a gépet, megnéztem a repülési útvonalamat, átfogtam a két ujjammal és aztán összehasonlítottam a tervezett útvonallal és lám pont ugyanaz...nagyon trükkösek az AI gépek hogy soha nem látom őket. Ha még a sajátjaimat se látom akkor hogy tartom szem előtt az ellenséget?
Meg az irányok amiket bemondanak is elég kuszák...ha jól sejtem nem csak az én egységem irányai hangzanak el, szokott lenni román is, de egy idő után mi van ha összekeveredek egy másik német csapattal? -
nalyib #11508 Az én kedvencem a monitor előtt elszálló aprórovar, mikor is felhördülök hogy "ilyengépnincsen!!". Kicsit gyorsan megy, meg Elég Jól fordul:D -
nalyib #11507 Nade kérem, lehet hogy profi FS vagy X-Plane pilóta, azok után baromi unalmas il2-ben "polgári repkedni":P (nekem is az:) -
Lebowski #11506 :D:D:D:D ismerős :D:D:D
hehe -
Lebowski #11505 muha sok hitetlen :D
miazhogy fél óra rep uncsi??? nézegesd a műszereket.csinálj menet közben teljes chek-listet stb. jódolog a műszerekkel foglalkozni:) emelkedj fel 5kmre heinkellel és állítsd be hogy jöjjenek 9es spitik. v la7-esek. na akkor fogod utálni az elbaszott időt. nema úgy hogy jaj el köll repülnöm egyik reptérről a másikig.netán meg kell védeni a földi céljaimat... :D onlinewaron régen kimásztunk a térképről direkt, pedig az plusz sok idő... ez a legjobb az IL-2ben. mennyi vissza cfs3azni ha kell az "izgalom". muha :) -
madmanic #11504 ez így van.
amikor 30 percig próbálsz egy kis fekete pontot becserkészni, nem érted, hogy emelkedik folyamatosan.
aztán megpucolod a monitort...
majdnem sírtam... -
nalyib #11503 Viszont mindig lesz mire fogni;Ð -
Richtofen #11502 Kitartás!!! 1-2 hét és egyre jobban fog menni.
Nyugi, még évek múlva is lesz kudarcélmény bőven, ez nem vicc. -
AarPoe #11501 áh, minél többet gyakorolok, annál szarabb vagyok...elegem van ebből a játékból :((( -
AarPoe #11500 Hüm. Egyvalaminek örülök azért, nagyjából ösztönösen eltaláltam a best climb speed-et. Azt a röpke 4000m hátrányt 11 percen meg a Wep számlájára írom. :)
Bár a figyelmem laggolna, ez az online-ozás elég keserű dolog, ha az ellen gép mögött 50m-rel úgy dönt, hogy tartunk egy laza 5mp-es szünetet... :S -
#11499 Tessék. Hasonlítsd össze a grafikon adatait a sajátoddal.
BF-109-G10 Compare -
Richtofen #11498 Igen, a Compare-t érdemes tanulmáynozni.
Egyébként érdemes kitanulni a variométert figyelve, hogy mi az a maxmimális emelkedés, amit tartósan tud a gép (nem lassul le), és az emelkedési sebességet tartani azon a szinten, nem a haladási sebességet figyelni.
Személyes vélemény, hogy ha a maximális emelkedés a cél, akkor WEP-et be és hűtő nyitva (a kis sebesség miatt kevésbé számít a hűtő által okozott plusz légellenállás). Persze a WEP-pel és a gázkarral játszva, hogy a túlhevülés ne tegye tönkre a motort.
És nem is minden gépnél okoz számottevő légellenállást a hűtő nyitása. -
#11497 Olyan lóugrásban kérdezel, hogy nem győzlek követni. Mi az laggol a figyelmed? :)
Hasonlítsd össze az eredményeidet ezzel: Il-2 Compare 4.07m
-
AarPoe #11496 radiator closed, ez kimaradt -
AarPoe #11495 Gyakoroltam az emelkedést, várnék egy gyors értékelést róla.
Gép: BF-109G-10
Gáz 101%, nincs WEP, átlagos sebesség 260km/h
A következő időket mértem:
1000 - 1:48
2000 - 3:06
3000 - 4:26
4000 - 5:56
5000 - 7:34
6000 - 9:14
7000 - 10:54
-
Neoncsoves #11494 Gears of War,Crysis,Google earth :) -
#11493 Íme:
Il-2 Joy control -
Neoncsoves #11492 csííter!!!:D -
Neoncsoves #11491 annyira azért nem érdekel :) amugy sem vagyok türelmes tipus, tehát a fél órás repkedés izgalom nélkül, nekem uncsi... jobban komálom az éppen felszállos, egyxből lezuhanós, reptéren ütközős témát :D -
Neoncsoves #11490 jah, most nézem ezeknek egész jó minőségük van. hazaér fater, megbeszélem vele azt az összes map térképét kinyomtatom. esetleg nincs olyan kép, amin kint vannak fajtánként a repcsik, és megmutatja hol a legsebezhetőbb? tehát ahol nagyon sebezhető ott vörös, ahol kevésbé, ott világosabb piros, és igy... red orchestrahoz vannak ilyenek... ez is érdekelne engem, hogy van-e ilyen... vagy esetleg magyarul egy leirás hogyan kell bombázni,stb...zuhanobombázás, meg ezek, mert azt is szivesen kinyomtatnám :D -
#11489 Mire vagy kiváncsi?? Sokáig használtam, sőt, most is fenn van a gépen. -
#11488 Nyomtasd ki több darabban és ragaszd össze. én is úgy csináltam.
A szükséges részt ki kell hasjtogatni, majd bele egy irattartó mappába, ami lehetőleg átlátszó. Erre lehet rajzolni is meg jegyzetelni is bevetés előtt. Régebben gyakran alkalmaztam. Sokat segít a navigálás során. ma már csak a WOE szerveren repülök, oda meg nem kell tudni navigálni.
OFF
Tudom, unalmas, hogy mennyit dicsekszem, de azért is... :)
WOE stat lap -
AarPoe #11487 Elég jól megy az angol, de gőzöm sincs, mit csinál az Il-2 Joy Control nevű program. Valaki...?
itt a link: http://mission4today.com/index.php?name=Downloads&file=details&id=1021 -
AarPoe #11486 Állítsd be a kívánt részletességet, majd repülés közben lopd ki a kis képeket és irány egy Photoshop :)) -
Neoncsoves #11485 hú ez jó! asszem ezt kinyomtatom, kösz! nem tudsz esetleg olyat aminek jobb lenne a minősége? és egy A4es lapra pont ráférjen a teljes térkép, de részletesebb legyen ennél egy kicsit -
Richtofen #11484 Nem fontos és többynire elég a grid, de 10x10km egy grid, nem mindig lehet látni olyan messziről. Vannak olyan mapek amin képtelenség kivenni a tájba olvadó pontokat; vagy ha földi célt akarsz közölni a többiekkel; vagy ha rossz idő van. -
AarPoe #11483 Manfred v. R., pü ment -
AarPoe #11482 Fontos a kicsi grid? Ha a nagyban benne vagy, és a magasságod stimmel, szerintem már látod a pontot...nem kötekedni akartam, csak egy szerény kis megjegyzés volt. :) -
#11481 Akkor bocsi hogy belekontárkodtam:) Ha meg tudod állapítani akkor sewmmi gond. -
Richtofen #11480 Még egy dolog. A térképen úgy szoktunk pozíciót megadni (saját vagy másik gép helyzete), hogy
- grid neve, pl B8, AI11, stb
- gridet 3x3 azaz 9 kis kockára osztva a numerikus billentyűzeten látható számokkal azonítva egy pontosabb pozíciót adunk meg
- magasság
- esetleg irány
pl. I'm in bravo 8 keypad 5 at 4.5k, heading east (vagy heading 90)
uganez chatben I'm B8k5 4.5k hdg 90
Vagy 2 bandits I15k1 ~3k -
Lacusch69 #11479 Rengeteg módja van a hovatartozás azonosításának messziről is.
Pl.: Hogyan viselkedik a terület légvédelme?
Milyen színű fényjelzőket lő az ismeretlen gép?
Milyen a repülési profilja?
Hogyan viselkednek a már azonosított gépek vele?
Milyen célpontokat támad?
Ha pici pont és helyben fordul, akkor Spitfire.
Ha magasról, nagy sebességgel zuhan, akkor P51, P47, P38 vagy a mi oldalunkon Messzer, ill.Dora9.
Stb...
Idővel ez majd kialakul benned, de addig sokszor le fognak lőni...
Azt hiszem, Richthofen írta korábban, de megismétlem: ameddig nem bizonyosodott be, hogy baráti, addig ellenségként kezelendő! -
#11478 A számok alapján meg tudom állapítani hogy merre kell menni szögmérő nélkül is, csak elég zavaró hogy mindenki aki a levegőben van bemondja az irányt. Amikor a románok hablatyolnak azt meg tudom különböztetni, de amikor 3 különböző német van fent akkor nem tudom hogy melyik-melyik és épp hova fordulnak.
Amúgy még nem voltam olyan szituációban, de egy igazi fullreál harcnál hogy azonosítod messziről hogy ki az ellenség és ki nem? Egy 4 motoros bombázót meg tudok különböztetni a messereinktől de van amikor elég sok féle típus repked és ráadásul még ha rátapadok az üvegre célkereszt nézetben is csak kis pontok.
Gondolom menjek hozzá közel és vagy lő vagy nem? :) -
#11477 Ja és felszállásnál valamelyik oldalra elfordítod a gépedet,hogy előre láss. Fék benyomva kis gáz ,oldalkormány elfordítva. -
#11476 Na itt vannak a térképek.
http://www.airwarfare.com/Sims/FB/fb_maps.htm -
#11475 Na segítek. Lévén már igen sok srácnak megtanítottam a navigációt:D
Leegyszerűsítem neked. Először is ballagj el egy papír írószer boltba és vegyél egy 360 fojos szögmérőt. A bevetés előtt tanulmányozd a térképet , a szögmérővel határozd meg a kükönböző útirányokat ,ezeket írd le egy papírra a szektorok nevével. Értelem szerűen 0 az észak 90 fok kelet stb. Szóval szépen lejegyzetelsz mindent, memorizálod a jellegzetes tereptárgyakat a megadott szektorokban ,ez sajnos leginkább a a folyók krikszkrakszában merül ki ,de az erdősávok is elég felismerhetőek.
Na ha mindezzel megvagy felszálsz és lerepülöd az utvonalat és ha hazataláltál hát akkor jól csináltál mindent. Valahol fent vannak a neten a térképek nyomtatható verziói,ha kinyomtatod őket még könnyebbé teheted a dolgodat lévén folamatosan előtted van. -
AarPoe #11474 Jó úton haladsz, én hetekig nem mertem fullreált indítani. Nézelődj sokat, sőt rengeteget, az sokat segít tájolni is. Megyek, mielőtt robban a Szájborgevó-bomba :) -
#11473 Figy veszel 1 Sanyitek Cyborg Evo-t ez jó 1-2 évig kezdőknek, profiknak kb 8-10k ingyé van ahhoz képest milyen jó
Fordulj 1 kicsit ki felszálláskor és akkor látni fogod a felszállást:D
Bár az aikkal kicsit nehéz repkedni ha nem te vagy a géppár parancsnok.. -
#11472 gondolhattam volna hogy nem egy vagyon hiszen 2001-es.
No mindegy, kipróbáltam egy fullreál karriert, előtte alaposan átnézegettem a térképet is, próbáltam memorizálni az irányt. Elég rossz, hogy a Frigyesen csak egy féle iránytű van, ami a checkpointok felé mutat. Szerencsére tudtam melyik égtáj felé menjek, de nem láttam senkit (pilótafülkéből nem vettem észre hogy már mindenki felszállt előlem...), úgyhogy kíváncsiságból kiugrottam hogy megnézzem a térképen végülis merre felé menjek és pont jó úton voltam. Pech, de nagyon el voltam bizonytalanodva úgy, hogy senkinek a nevét nem láttam vagy hogy egyáltalán merre megy. A checkpointos iránytű meg végüls megbízhatatlan mivel nem feltétlenül érintem őket nem?