91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Lacusch69 #11831 Nem baxogatás volt... :)
De ha gondolod, küldd nyugodtan tovább Szepynek, amelyikkel már végeztél. -
#11830 És van még egy könyv amit valószinűleg sokan ismertek,talán az első volt ami a cocializmusban evvel a témával foglalkozott.
M. Szabó Miklós
A Magyar Királyi Honvéd Légierő a második világháborúban
Elég száraz ,de nagyon sok adatot tartalmaz. -
#11829 Krascsenics Lajos
Egy magyar királyi vadászrepülő visszaemlékezései.
Ez se rossz. -
#11828 Kevertem a dolgokat. A Korall tengeri csatáról is van egy könyvem,csak most nem tudom pontosan a címét,meg hogy ki írta lévén dobozba vannak a könyveim,költözés miatt:) -
#11827 Azt mondjátok antikváriumban és könyvtárban találom ezeket?
Most olvastam hogy Tobak Cica könyveit már nem adják ki többet :\
Pedig érdekes dolgok ezek. Kíváncsi lennék, hogy elérhető-e bármi ilyesmi az oroszok részéről. Kíváncsi lennék, ők hogy élték meg a Vörös Légierőben. Egy olyan könyv lenne jó, amit már nem a komcsi cenzúra alatt írtak persze (ahol a gonosz fasiszták szálltak vasmadárral, szemben a normális értékeléssel ahol Luftwaffének nevezik). -
Szepy2884 #11826 "Ideje lenne visszaküldeni őket."
Nekem :)
Köszönöm mindenkinek a sok hasznos hozzászólást! Újra felnyitottátok a csipámat egy csomó jó dologra! -
#11825 Szegény én, televagyok jó könyvekkel. :) Ideje lenne visszaküldeni őket. -
#11824 Igazad van:) -
kiskorúbézoltán #11823 Walter Lord könyve nálam az örök kedvenc, nagyon olvasmányos. Jó 20 éve olvastam először... :D -
Lacusch69 #11822 A Midway-szigetekről szól a Hihetetlen győzelem. Az is Sanyónál van... :) -
#11821 Ja . A hihetetlen győzelem. Parázs légiharcok vannak benne. Meg a Midway -i csata,ha jól emlékszem, az is hasonló volt. -
Lacusch69 #11820 Olvastam. Most Sanyónál van az én példányom. -
#11819 Lacusch!!!! Ne fogadj :D
De pl ajánlani tudom a Fehér sas kék mezőben művet.
Megjegyzem engem a lengyel pilóták hősiessége gyerekkorom óta lenyűgöz.
-
Lacusch69 #11818 Fogadjunk egy pezsgőben, hogy nem olvasta a Földi/Kurt R. Összest! :)
Kérdeznék egyet-kettőt:
-Groehler:Légi háborúk története
-Horváth: Csodafegyverek
-Katonai repülőgépek tipuskönyve, I.kiadás
(Na jó ezekből alsó hangon 20éves a legfiatalabb)
Egyébként többnyire a Hajja&Fiai Kiadó könyveit olvasom. Ezek között van jobb és rosszabb is. A Puma fórumon írtam némelyikről ajánlót. -
Lebowski #11817 ja ragasztó.. :D -
#11816 Lacusch! Hogy mondhatsz illet ,Bucsernak! Mindent olvasott már,maga a két lábon járó lexikon:) Most komolyan. Szerintem nem tudsz olyat mondani neki amit nem olvasott.:DDDD -
Lacusch69 #11815 Nyugodtan olvashatsz K.R.-t és Földit is, azzal a megkötéssel, hogy a felbukkanó nevekre rákeresel a neten, valamint igyekszel megszerezni azokat a könyveket, amiből összevagdalták az övéiket.
Pl. Franz Staudegger nevét életemben először Földinél láttam...
-
Lacusch69 #11814 Az biztos, hogy bármilyen blackoutod van, a trimmeket lehet működtetni. Néha megszívják a szövik, amikor a földig követnek a zuhanásban... -
kiskorúbézoltán #11813 A legelső (alap,sima) Il-2 demo óta röpülgetek de erre nem jöttem rá...
Álmomban nem gondoltam volna, hogy trimmelni meg a gázt adagolni lehet lövészhelyről is... -
nalyib #11812 Hja kérem, aki tud az tud:P :)
Ha a pilóta meghal, csak fekete lesz a #1 nézet és nem reagál a bot. De az igazi terrorbomber játékos simán elvezeti akármelyik nézetből, trimekkel;Ð
Csak leszállásnál necces, mert max trimmel is vagy 50-70% gáz kell az orremeléshez... de egyébként sem volna egyszerű gázkarral kilebegtetni.
Az külön rossz, hogy valami 240-250 fölött nem enged fékszárnyat nyitni...csakhogy ennél a sebességnél anélkül meg majd lezuhan:D
Most nem tudom félreértettél-e valamit, vagy vicceltem hogy nem lehet meghalni..;Ð üvegkoporsó mindkét német bomberfülke.
"ááááh. a páncéllemez csavarjai kilezultak [...]"
hát ebből kiindulva szerintem nincs is benne csavar:DD -
Szepy2884 #11811 "nem bírtam elhitetni vele, hogy szinte soha nem használok flaps-et harc közben, 109G2-n sem, sőt soha de soha nem trimmelek forduláshoz magasságit."
Én sem trimmelek magasságira fordulás közben soha, sőőt én még az oldalkormányhoz sem nyúlok, csak felszállásnál. -
kiskorúbézoltán #11810 Hmm, igaz messzer írtál mindig... Ezek szerint félreérthettem valamit, zt gondoltam van még valami amire nem gondoltam... Na mindegy. -
Szepy2884 #11809 ja és lehetőleg vadászokkal kapcs, de ez nem kikötés. -
Szepy2884 #11808 II. vh-s repülös téma. A felsorolt könyvekből is látszik :) -
Lacusch69 #11807 Soha nem írtam "német gépeket" ebben az összefüggésben. Mindig "Messzert" írtam. És hogy miért nem volt zavaró tényező a szárny csavarodása ebből a szempontból rájuk nézve? Már válaszoltál korábban, mégha olcsó poénnak tartottad is... -
kiskorúbézoltán #11806 Hmmm, és ennek mi is a jeletőssége esetünkben? A kérdés az volt, hogy a szárny mozgása, csavarodása miért nem hat károsan német gépek esetében a pontosságra, nem? -
#11805 Mármint IL-2 sturmovik témában? Mert történelmi visszaemlékezések tárgyalgatására van itt II.VH-s topic is. Ez maradjon a szimnek.
Egyébként Kurt rieder féle könyvek =0. -
Szepy2884 #11804 Egy kis könyv sarok :)
Ha valaki olvasott a témával kapcsolatban egy jó könyvet az pár sorban írjon már róla ajánlásképpen!
Amit eddig olvastam:
Norbert Hannig: A Luftwaffe szolgálatában. Nagyon jó könyv! Olvasmányos, izgalmas csak ajánlani tudom.
Heinz Knocke: A hazámért repültem. Szintén nagyon jó, de az előzőhöz képest sokkal komorabb és nyomasztóbb. Hát mint a háború ált.
Tobak Tibor féle könyvek. Ezeket meg sem említem, mert ezek ETALONOK!!! Aki ezeket nem olvasta, az nem is magyar ember :))) Na jó azért ne legyünk ilyen szigók, mert sajnos ezeket legfeljebb csak antikvárból lehet megszerezni, vagy ahogy én csináltam:
könyvtárközi kölcsönzéssel (kár hogy vissza kellet vinni) :((((.
Punka György: A Messzer. Szintén alapmű! Fantasztikus könyv, lebilincselő olvasmány, sok visszaemlékezésekkel. (Pont ezekre bukok)
Becze Csaba: Elfelejtett hősök. Szintén alapmű.
Kurt Rieder, magyar hangja Földi Pál-féle könyvek. Háát, ezek között van jó is, meg...
pl: a Harcosok az égen egész jó. A HJM-t meg még vadászom.
??: Véres Vizcaya. Ahogy beleolvastam a boltban szintén nagyon jónak tűnt sok eredeti visszaemlékezéssel, de én "hüjje" nem vettem meg, mert inkább bombázókról és felderítőkről szól mint vadászokról.:(( De ez már az én bajom.
Ami még a revimben benne van, az a Fegyvertársak. Az angliai csatát dolgozza fel sok vissza emlékezéssel mindkét oldalról, de ezt már mondtam.
Ha vkinek van még valami, akkor az ossza már meg vel(em)ünk.
-
Lebowski #11803 ááááh. a páncéllemez csavarjai kilezultak és csak egy tartotta.pont az egyet találta el Smith és az a nyakadbaesett. a nyakcsigolyád meg nemnaonszeresse azt a nagysúlytot :)
^^ -
Lebowski #11802 pilóta nélkül amúgy hogy viszed haza a gépet??? ha kilövik a pilótát akkor hiába rángatod lövészből a botot akkorsem reagál neme? -
Lebowski #11801 hidd el nemcsak heinkelt repültem bombardierként:) stukával elég jokat szántottunk kötelékben.4 db géppityu azé elkergette akkoriban az ellent.nomeg a mustangokat:D gyönnyörű fákjaként lobognak ha bennragadnak ekár egy sorozat erejéig...
amúgy te montad h nemlehet német gépben meghalni :D -
#11800 ja én nézem:) -
Kferro #11799 :))) -
nalyib #11798 Köszönjük Oleg, Nélküled ezt sem tudtuk volna meg soha;) -
Kferro #11797 Ejnye kedves kolléga, hát még ezt sem tudod? A páncéllemez azért van, hogy ne legyen olyan jó a kilátás hátrafelé... :D -
Richtofen #11796 A legbárgyúbb PéKámat valamilyen Antonban, tökegyenesen repülve, szintben pont 6 óráról, 500-600méterről kaptam be egy mustangtól.
1 koppanás és halál. Csak tudnám minek van a péncéllemez a pilóta háta mögött.
Vagy netán a játék modellezi a szívinfarktust? -
Kferro #11795 Én akkor untam meg nagyon a PK-t, amikor 4 egymást követő felszállás során is eme nemesnek nem nevezhető kegyben részesültem, asszem Messzerben ülve. Már az asztalt csapkodtam, hogy ilyen nincs! :) -
nalyib #11794 lehet hogy 1 év junkerssel is én állok rosszabbul..:D Az a bazinagy páncéltrón a pilótának mintha ott se lenne......gyakrabban hal meg mint a hátsó lövész. Olyan gyakran csinálták ki, hogy megtanultam pilóta nélkül hazavinni a gépet:D
Még leszállni is majdnem sikerült 1-2x, de általában megszívtam, mostanában sérült Junkersből inkább kiugrok...ennél az egynél úgy érzem, talán még az igazival is könnyebb lenne leszállni:) -
Lebowski #11793 mennyi pk-t kaptam heinkelbe. ha meg tudnám számolni egy a végtagjaimon naggyon örülnék. monnyuk olyan kis csíterekkel mint Gida... :D de monnyuk 3 évbe simán belefér huszon-x pk :D -
nalyib #11792 Lehet, de úgy vettem észre, nem úgy támadnak, hogy kihasználhassák a könnyítéseket. Pl alulról, oldalról és a legfontosabb, hogy Óvatosan.. de igazság szerint nem kell leszólni ebben a vörös WC pilótákat, nem ok nélkül szoktak hozzá, hogy Ju88-nak elég hátulról birkamód nekimenni...AI lövész ellen bőven jó.