91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    No hova küldjem a felvételt????????
  • Her Laca
    Ja de csak egy max másfél körig áll így sajnos.
  • Her Laca
    Mit nem tudsz meg csinálni?? De fel veszem neked ha annyira akarod:)
  • Lysandus
    Nem szabadott volna lefordulnia szerintem. De ez édeskeveset számít.
  • Lysandus
    Én nem tudom megcsinálni. Gondoltam te biztos meg tudod, így nem lehet gond az sem, hogy felvedd.
  • Lacusch69
    Ha feketedtem, akkor mégiscsak fordul... Olyan 450-ről idult a móka, folymatosan lassulva. K4 full farokra trimmelve ilyenkor.
  • Her Laca
    Hát ülj be egy fókába és csináld. Minek ahhoz felvétel?
  • Lysandus
    Lefordulnia semmiképpen nem szabadna. Kb. ugyanazon a sebbeségen voltatok? Mert a K4 nagy sebbeségen egyáltalán nem fordul. Szinte mintha nem is lenne magasságija high speeden.
  • Lacusch69
    A jóelőbb a WarCloudson 2000m-en (109K4) összefutottam egy P47-tel. Simán lefordult, pedig végig feketedéshatáron fordultam... Le is lőtt... (Na jó, aztán törlesztettem, de ez másik Tbolt volt)
    Hogy csinálta?
    (Ez a Datiger gyerek, meg általában a kínai I./JG54 elég gyanús. Már többször lehagyott 0m-en P47-tel, pedig A9-cel és K4-gyel voltam, a Compare szerinti végsebességtől egész picit elmaradva)
  • PhantomAss
    high speed yoyo
  • Lysandus
    Küld el nekem a tracket! Én majd akkor lepődöm meg, ha látom ezt felvéve.
  • Lysandus
    Igen. A szakirodalomban ezt hívják "Üldözés külső körön" manővernek. Külön előnye volt, hogy az üldözött gép "alá" került az ember, tehát ha felnézett, akkor látta az ellent, az viszont nem látta őt. Így az üldözött azt hitte lerázta az üldözőt, majd mikor egyenesített akkor jött a meglepi. Hat csőböl. Nekem ez még egyszer sem sikerült. (Persze, biztos én vagyok a béna.)
  • Her Laca
    Próbáld négyszáz felett tartani a sebességét,és meglepődsz.
  • Her Laca
    Ha fókával megyek war-t sokkal eredményeseb vagyok pl. Nem csábít forgolódásra. És ha van a szárnyába még két harmincas az nagy megelégedéssel tölt el:) A játékban ez egy csapat gép.
  • Trucker39
    De szép is volna. valahol olvastam, hogy a Fóka nagyobb körön fordult, mint a Spit, de nagyobb sebességgel, így tudta tartani a szögsebességet. Erről ki tud többet?
  • Lysandus
    Nem a fenét nem szar. Az A3-asnak verni kéne a Spit V-öst. Mivel A3-as nincs a játékban, ezért az A4-nek legalább.

Amint már írták: a Fóka a közelharc királya volt. A valóságban. Mert ebben a játékban nem az.
  • Lysandus
    Én is szeretem. De most nem arról van szó, hogy ki mit szeret.
  • Her Laca
    A Fóka nem szar a játékban!!!!!!!!!!!!!!!!! Én szeretem.
  • Lysandus
    Csak azt tudom mondani, amit már valaki leírt valahol: ha a Fóka ilyen szar lett volna az életben, mint a játékban, akkor sose rendszeresíti a Luftwaffe.

A Spit IX = cylon raider (különösen a vágott szárnyú spiti).

A bombázó témához: a B-25 +600 méterről lövöldöz. Megnézném én ki áll be mögé méricskélni a 30-as sorozatot. Másrészt a B-25 damage modelljét is korrigálták, ez a gép az, amelyik még 1000 km-t lerepül égő motorral. (Másik a Ligthning).

Egy 30-assal pedig orosz vadászgépeket nem lehet leszedni. Köztudott, hogy a LaGG sérülésmodellje az Il-2-estől származik, ezt megkapták a Jakok is. Spitet és Mustangot lehet leszedni egy 30-assal, de csak ha a szárnyba kapja, és éppen nagyon belehúz, mert akkor törik a szárny. Jakra pl ugyanez nem igaz.
  • Lacusch69
    http://www.youtube.com/watch?v=Vcj6WrCxJQ8

Az első támadás az érdekes.
  • Lacusch69
    A Spites dologhoz hozzátenném még, hogy a virtuális Pumák is egy csíter sz@rnak tartják. Márpedig ott van olyan emberke, aki annyit tud a valós repülésről, amiről mi még csak nem is álmodhatunk...
  • nalyib
    Szóval ott tartunk, hogy gyakorlatilag nem tudsz érdemben nyilatkozni az Oleg Világa témában, de feltétlen szükséges felháborodni, ha előhozzuk:P

Hasonló repülő alatt gyakorlatilag bármilyen II.vh vadászt értettem, ugyanis az a baj ezzel az álomspittel, hogy tényleg egy kezdő-gép, amivel bizonyos - elég szégyenletes - korlátok közt azt csinálhat a kezdő játékos, amit szeretne, és igen gyors sikerélményeket érhet el az amatőr mezőny tetejével bezárólag.
    Ilyen pofátlan szintű manipuláció egy komolynak szánt repszimbe egyáltalán nem Való. Ez a gép NEM csak a történelemnek, hanem (túlzás nélkül) a fizika törvényeinek is erősen ellent mond. Tényleg érdemes kipróbálni vele mindent, amiről úgy gondolná az ember, hogy nem működhet. Igaz, egy Extra300 vagy egy Mig-29 a legtöbb trükkjét gond nélkül megcsinálná. Ha nem is mindet..

Olyan vörös oldali problémákra gondoltam, amik a repüléssel, sérüléssel kapcsolatosak; nincs az a kék oldali könnyítés, ami ne lenne meg pirosaknál - fordítva ez nem áll.

A .50 pontossága, háát láttam már P-47 guncam felvételeket (ráadásul földre lövöldözött), és az első benyomásom az volt a játékhoz képest, hogy mennyire összevissza mennek azok a golyók.
    Szerintem is el van nagyolva a fegyverzet, pl úgy tudom nem illene sok gés fordulókban gond nélkül működniük. Viszont ha ezt megcsinálnák, a kezdőknek megint csak befellegzett..a PF óta valahogy végképp csak a kezdők számítanak.

Bombázóban minden lövész döglassú, már arra sem jók, hogy gyorsan megmutassák hol az ellen.. a tornyosok talán csak egérrel lassabbak a többinél. A mesterlövészeket támogatnám (bár megint csak az volt a baj, hogy minden helyzetben ugyanolyan jól lőttek) mert aki nem tud bombázóra támadni az ne tegye, csak online nem jó, mert beülsz egy B25be és egy sétarepüléssel magától lesz 6 győzelmed. Ennek ellenére a mostaninál jöhettek volna valami kifinomultabb ötlettel...mert ez ugyanúgy nem jó.

Spit vs fóka.. akkor nagyon röviden:
    Az első idézetben a gyorsulásról volt szó, amiben az igazi FW jobb. A játékban a Spit az egyik (ha nem a legjobb) gyorsuló, ami helyes. Az Anton fóka (kapaszkodj) azt hiszem a Legrosszabb. Emelkedésben a játékban szintén spit az egyik legjobb.. a fóka megint csak a Legrosszabb. 5500-6500 közt a legrosszabb az igazi spitnek a fókával szemben - ehhez képest a játékban a FW-nek ott kb semmi esélye nincs.

Ez pont akkora lehúzás, mintha kitalálták volna, hogy na akkor a spit fog az egész játékban a legrosszabbul emelkedni, meg gyorsulni is, ja és vegyünk vissza a fordulásából. (a jelentés szerint a spit fordulózik jobban, de nem azt írták, hogy porba alázza...) A legtöbb vöröspárti itt hörögne összevissza, hogy mekkora egy nevetségesen szar játék......de mindenki elképzelheti ugyanezt a kedvenc vadászával.

Szerintem a legjobb német vadász ilyen szintű megcsonkítása (a másik oldal tápolásával együtt főleg) egyértelművé teszi a fejlesztői szándékot.

Bombázók lelövése: eddig arra hoztad ezt elő, hogy a messzer is übergép, ha akarjuk. Most kiderült, hogy ebből a szempontból kb minden vadász pont ugyanakkora csíter, és ez csak még egy pont, ahol szidhatjuk a játékot. Egyébként a B25 kibír egy-két találatot, nem tudom hogy lőhetnék le így a gépedet...hacsak nem bombázás közben.
  • Kferro
    Ezt találtam a szerintem sokak álltal ismert "Fehér sas kék mezőben" című könyvben:

"Mivel a hosszabb repülésekre szánt Spitfire IX-es gépek törzse alá póttartályt szereltek, e gépek sebességük és fordulóképességü tekintetében elmaradtak a Messerschmittek és a Focke-Wulfok mögött."

Párszor már repültem Spittel a progiban, s pakoltam is fel póttartályt. Jó pár lelövésem volt úgy, hogy csak leszállás után jutott eszembe, hogy póttank volt a gépen, s igazából meg sem tudtak szorongatni a németek.
  • Lacusch69
    Trucker, a II./JG101_Reich statját nézd meg a WarClouds honlapján is. A 44:1 kill/death aránya ott csak 3:1 körül van...
  • Lacusch69
    Azért kicsit csínján a pontossággal, manőverezés közben a szárny csavarodik, ami 150-200m-re vetítve már elég nagy szórást eredményezhet. (A Messzernek legalább ilyen problémája nem volt)

Ha megnézel egy 2.vh-s guncam felvételt, a megtámadott gép egyszerűen nem fordul ki a tűzcsapásól. Van sok ilyen felvétel, a Youtube a barátod...
    Én láttam konkrétan olyat, hogy a Spitet 4-5másodpercig lőtte egy német gép, és nem tudott olyan manővert csinálni, ami megmentette volna.
  • Szepy2884
    apropó döglődés... a másik fórumon is lassan már csak magammal fórumozok...
  • Szepy2884
    "Lacu, miért gyűlölöd ennyire azokat a gyönyörű Spitmadarakat? :)"

Innen indult az egész. Ezért minden érintettől bocsánatot kérek és részemről a vitát lezártnak tekintem."

Sose szabadkozz :)) A fórumok erről szólnak, ha nincs egy szaftos vita akkor döglődik az egész. Én speciel korábban direkt azért vetettem be a "Hartmannak télleg annyi az annyi?" című provokációt, hogy kissé felpörögjön a topic. Ráadásúl igazán csak ilyenkor tanul az ember a legkényelmesebben és legizgalmasabban, mert sok olyan embert tud szólásra késztetni, akinek amúgy nem lenne alkalma vagy kedve megosztani a saját tudását.
  • kiskorúbézoltán #11724
    Spitről had ne nyilatkozzak, online soha, offline tán ha ötször repültem az összes változatát összesen... Nem az én műfajom, semmi vonzót nem találok benne, no de nem ez a lényeg.

Hmm, repnapon éppen láthattam volna hasonlót, de ott sem érdekelt, szóval ez is passz, sry...

Vörös oldalon is van probléma, ami németnél nincs de az meg olyan is amilyennek lennie kell, kevés cső, kiskaliber, kevés lőszer.
    Amúgy az angolszász megoldás, a 6-8 .50-es - szerintem - a legjobb vadász ellen, ha a pontosságát is a valósághoz igazítanák az tényleg erős ellenkezést váltana ki a másik oldalon... Mint ahogy az is a vörösön ha a német fegyvereket is a helyére tennék, hasraütve mondom, de tán az MK108 az egyetlen ami hellyel közzel jó lehet.

Bombázó: ha megfigyeled inkább csak azok a lövészek lassúak amelyek forgótoronyban vagy körsínen lévő géppuskát kezelnek, azok tényleg totálkárosak, bár az egyszerű forgatható géppuskák is nagyon lassúak.
    Azért remélem mindeketten emlékszünk a sokat szidott mesterlövészekre, na az se volt jó senkinek. Remélem nem tartozol azok közé akik igenis hisznek benne, hogy külön ai van a két oldalnak.

Spit vs. Fóka szintén homályzóna számomra...

Bombázó lelövés: ofkorsz! Ugyanaz német gép esetében, max annyi lehet a különbség, hogy kisebb kaliberrel lövöm és több kell bele, de ez logikus. És, hogy kinek fáj? Nekem, mert az én gépemet is le lehet szedni így, bombázóval repülök. Ha nem látom a lövedékeket mellettem elmenni nem tudok róla, hogy van mögöttem valaki...
  • nalyib
    Az Il-2 az a fajta program, amit nem lehet azzal védeni, hogy "a pc szimeknek mindíg is lesznek korlátai"... bőven a korlátai alá konfigurálják, elég végiggondolni miket tettek bele, vettek ki a verziók során, mik is változtak meg. Egyáltalán nincs a fejlesztőkben olyan szándék, hogy a lehető legélethűbb legyen. Az eddig látottak alapján én pl. elégedett vagyok a program lehetőségeivel.

A spit témában lenne két kérdésem mindenkinek, aki szerint jó ahogy most van, mert ezekben már nem vagyok biztos.

1. komolyan nekiültetek már kipróbálni, miket tudnak a 4.08m (főleg késői) spitjei?

2. ha igen, láttatok már hasonló gépet repülni, manőverezni? Ez a furcsább rész, mert nyilván igen. Biztos nem kell elmagyarázni hogy nincs az a hűtő ami ilyen gépet segít 1,5 órán át vészteljesítményen futni, meg olyan sincs, hogy pár másodperc alatt megfordul de tartja a sebességét, de már mindent felsoroltunk itt, azt hiszem.
    Persze hogy a német gépet is könnyebb repülni mint a valóságban, csakhogy még nem tapasztaltam piros gépeken olyan nehézséget, ami ne lenne a másik oldalon is. Fordítva meg ugye.. hát erről vitatkozunk.

A kedvenc példád közepesen lényegtelen, kinek fáj, hogy egy AI gépet "csalással" le lehet lőni? Egyébként sem tudom elképzelni, hogy egy német bombázót nem zavarsz le ugyanígy (azért majd kipróbálom).
    Azt sem tudom miért hagyod ki, hogy mióta Oleg belőtte a védőlövészeket, igazán azt csinálsz egy bombázókötelékkel, amit szeretnél...ennyit a Vérstukákról.

Még valami, a FW-190. Úgy emlékszem senki nem szokott reagálni rá, ha felvetjük. Én igazán nem repültem még igazi fókával (:P), de honnan jöhettek ilyen repülési adatok?... egy dolog hogy Oleget látszólag egy darab német gyári teszteredmény sem érdekelte.
    De elém kerül egy brit (!!) összehasonlító (tehát nem a két gép eredményei külön-külön) tesztsorozat jelentése (FW190A vs. SpitIX), és abszolút semmi köze sincs a játék viszonyaihoz...biztos a KGB keverte el a papírokat:P

"A FW-190 kezdeti gyorsulása minden körülmények közt jobb a Spitfire IX-énél, kivéve a Spitfire-nek kedvező magasságokon, egyenes repülésnél."

"Összehasonlító emelkedéseknél változó magasságokon 7012 m-ig, mindkét repülőgépet maximális emelkededési teljesítményre bírva kevés különbséget találtunk, bár összességében a Spitfire egy kevéssel jobb volt" (6700m fölött kezdett gyengülni az Anton)

"A Spitfire IX számára legelőnytelenebb magasság a FW190 (Anton) ellen 5486-6707m közt van, valamint 914 méter alatt."

Ugye ezeket nem kell túlmagyaráznom...aki ezeket próbálta, nem hinné, hogy a Fókáról van szó. Ráadásul a britek a Spitet ismerték, a FW-t nem... elég meredek lett volna az utóbbival túl jól teljesíteni...

(a jelentés, valamint korai Anton Spit VB ellen, ha valakit érdekel:

http://www.odyssey.dircon.co.uk/Spitfire9v190.htm
    http://www.odyssey.dircon.co.uk/VBv190.htm )

A spitet én is szeretem, most is. Főleg mióta FS-hez is van egy igényes korai Spit-modellem. Megalázónak tartom rá nézve, hogy az IL2-ben ilyen hülyeséget csináltak belőle.. mert jó lenne Spittel menni néha, szinte csak amiatt kezdtem keresni egy jó 2.vh-s szimet annak idején.
  • Muki100
    Lehet hogy alapból többen voltak, de a sok frontra szétoszlatás eredménye meg is lett a végén.
    Norbert Hannigot, egy Messer később Fw pilótát ahogy elfogtak az oroszok, megkérdezték mi a véleménye a Vörös Légierőről. Erre Hannig (aki nem volt fanatikus egyébként) azt mondta, hogy csak sokszoros túlerőben tudnak győzni és hogy nem tartja őket sokra. Persze ezután az oroszok csúnyán néztek rá de végülis elengedték és nyugatra szökhetett :)
    Szerintem ezért nem igaz, hogy a németek végig többen lettek volna...összesen lehet, de sokszor ők voltak hátrányban helyi szinten.
  • AarPoe
    Azért akárhány bevetésből bárehány veszteséget is számolunk, tovább hajtanám a régi kereket, és mégiscsak azt mondanám, hogy a lényeg a végeredmény: a német légierő veresége. Ami - ha jól tudom, kérlek benneteket, javítsatok ki, ha rosszul - több gépet számlált össz-darabszámban, mint bármelyik akkori légieről.
    Azt állítani pedig, hogy pár bácsi sikertelen landolásán fogyatkozott meg a dolog....nem fejezem be a mondatot.

Még valami!
    "Lacu, miért gyűlölöd ennyire azokat a gyönyörű Spitmadarakat? :)"

Innen indult az egész. Ezért minden érintettől bocsánatot kérek és részemről a vitát lezártnak tekintem.
  • Lacusch69
    Bocs, félreérthető lett. Az első mondat az 5%-os leszállási veszteségre vonatkozik.
  • Lacusch69
    Csak mert mondtad, hogy nem volt elég 109-es...

Dunkerque, 1940.máj.27-jún.2.:

Spitfire: 746 bevetés, 48 veszteség
    Hurri: 906 bevetés, 49veszteség

109E: 1595 bevetés, 29 veszteség.

Természetesen nem 1vs1 légiharcokban!
    (Asszony tusol)
  • Bucser
    holnap nekem meló lesz meg tanulás, szal nem sokat fogok fórumkázni
  • Bucser
    jajj..... Ez bocsi de nagyon szar volt... Akkor ha a németek nem bombázzák, le a az orosz reptereket már az elején akkor nem ment volna ilyen jól az offenzíva és a Luftwaffe soha nem lő le ennyi gépet a keleti fronton...

Ami ö9sszetört az összetört semmilyen statisztikában em számít...
  • kiskorúbézoltán #11716
    Hajrá Lacush69né!!! :DDD
  • Lacusch69
    Folyt.köv. holnap, mert mindjárt megölnek...
  • kiskorúbézoltán #11714
    Ő is szövi oldalon megy? :DDD
  • Lacusch69
    Na ja, de nekem mindjárt elvágja az asszony a torkom...
  • Lacusch69
    Olyan szinten, hogy ennyivel kevesebbel lehetett győzelmet aratni.