91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • AarPoe
    xQB5-A7 és 4 lépésben mattot ad...
  • Muki100
    Elfelejtettem írni hogy Plasztnovszkaját fényképezi egy felderítőgép és azt kellene kísérni, logikus az útvonalterv, felszállunk aztán forduló délnyugatnak, kerülő aztán szépen vissza, de az iránytű másképp gondolja.
  • Muki100
    Eddig ment a navigálás, de most egyszerűen megőrült az iránytű.
    Most direkt szépen lassan mentem, jobboldalt a Rottenflieger közvetlen mellettem, baloldalt a másik Rotte voltak, aztán pont a front mellett "átirányított".
    Egyébként kipróbáltam azt is, hogy ilyenkor végig követem de akkor mintha csak a reptér fölött köröztetne. Viszont ha abszolút a saját fejem után megyek, és csak a tájra hagyatkozva tájékozódom akkor honnan tudom hogy hol vannak a többiek, melyikek lesznek az oroszok, legfőképpen hol lesz a fényképezős repülő amit kísérnem kellene? Mondjuk azt konkrétan fullreál beállítások mellett még sosem láttam.
  • nalyib
    uh kicsit sokáig maradt függőben ez a hozzászólásom is..:D
  • nalyib
    Azt hiszi mindent olyan könnyű kezelni mint a B25-öst;)

egyébként válaszd ki a forgotten battles-t a HL-ben, csinálj egy regisztrációt (asszem csak be kell írni a nevet, jelszót a belépő mezőbe, meg a csetsávon még egyszer megerősíteni a jelszót (biztos ki van írva mert én is segítség nélkül csináltam), aztán elvileg lehet válogatni.
  • AarPoe
    azé há :) Kifejezetten szeretek felhőben repülni!
  • AarPoe
    Véletlenül mondasz egy hosszú búú-t, és át is villant a lábad a fejedben. :)
  • kiskorúbézoltán #11624
    Mer' ápol, s eltakar... :)
  • Lebowski
    de mé mész bele felhőbe?
  • AarPoe
    Én ha felhőbe érek, azonnal rátapadok a mesterséges horizontra, sokat segít, tudod vele tartani a magasságot és nagyjából a Ziránt is.
  • Lebowski
    node látod hogy nemmégyen ^^
  • Her Laca
    Még a múltkor azt írtad megyen neked a navigálás. :)
    A kismadarat pl én életemben nem követtem. Lejegyzem ,vagy megjegyzem hová kell eljutnom,milyen irányokon és odamegyek meg vissza. Sőtt ha kell még ide ,oda is.hehe
  • Richtofen
    Király az oldal!

Azt olvastam korábban is, hogy közelségi gyújtója is volt (nekem már ez is kicsit advanced-nek tűnt a korhoz képest), de hogy akusztikusan működött, és a bombázók propellerének a hangjára volt hangolva ???

Berosálok
  • Lebowski
    a waypiontok le vannak neked írva a brief melletti térképen. általában felszállás után egyből nem tesz irányra,hanem hagy időt hogy az AI-k felzárkózzanak, persze ha ésszerű maggaságokban van a gázkarod. értem ezalatt hogy nemkell egyből 100 körülire rakni. ha elérted a kéccá métert akkor huzd vissza 70re és akkor utolérnek. majd kövesd a kis vasmadarat és hidd el hogy oda fog vinni ahova köll.

a másik. próbálj meg felhőalap alatt vagy jóval afelett repülni hisz nagynagy fehér pamacsban senkisenem tud navigálni. csinálj egy dog szervert balatoni mappal akár télit is, írd le magadnak hogy monnyuk tapolcai felszállással győr-székesfehérvár-siófok-tapolca útvonalat akarod lerepülni. értelemszerűen a szektorokat is. ha ezmár faszántosan megy akkor keress kisebb falukat,városokat. hidd el mindenki így kezdi.
  • Lebowski
    azokkal a gombokkal kell irányítani ami bombázógépeknél a magasságot és a jobbra balrát köll irányítani. asszem.ugytom :) pesze semmi sem biztos de így rémlik.
  • Muki100
    Valaki tudna részletesen írni nekem a waypointos iránytűről? Eddig próbáltam arra és a környezetre hagyatkozni, de mégis csak ha felhőkben vagyok, nem látok semmit vagy épp olyan időjárás van meg egyébként is arra hivatkozok, de most 2 küldetésen egymás után is teljesen logikát nélkülözve működik....felszállok, és pontosan az ellentétes irányba mutat, mint amerre a bevetés lenne. Fogalmam sincs miért vagy hogy, ha a schwarmnak azt nyomom hogy következő waypoint akkor se csinál semmit.
    Valaki tapasztaltnak van ötlete?
    2 különböző küldetésen a Kubanon én csak a saját frontvonalunkon belül köröztem, a waypointokat követve, mikor a kijelölt út ill. a többiek is bőven az ellenfél légterében volt, ott haltak ki sokan.
  • Lebowski
    olvasd a chat-ablakot. ímél, jelszó és meg kell ismételni valamelyiket.ha nem tudsz angolul akkor megnézem neked
  • mafc07
    Tisztelt kiskorúbézoltán!
    Ahogy mondtad letölt, felrak, elindít Na és itt megállt a tudpmány mivel a válogat és belép nem sikerül:D
    Hogy a F... ba kell haszni a HL progit!!!
    KÖSSZ
  • AarPoe
    Ömm, nálam 33 ezernél kifogyott a benya...
  • nalyib
    Nade a lercse mégis csak egy rokkant helikopter, a rakétagépnek nem mindegy a 70k?:D (kb ez lehet az a magasság, ahol a terep fekete lesz..:)
  • Trucker39
    Igen. Bár nem tőlem kérdezted. :)

Egy kis olvasni való a témával kapcsolatosan:

Ruhrstahl/Kramer X-4
  • Valka
    próbáld ki a me163-at. gond nélkül repked még 70000m fölött is.
  • Valka
    hogy érted azt, hogy huzallal? össze volt kötve dróttal a gép meg a rakéta, vagy hogy kell ezt érteni?
  • FixY
    Na az még egy szép darab... hogy kezelni nem tudom, az még rendben is van.
    Nade hogy függőlegesen többezer métert emelkedik és gond nélkül repked még 11000m felett is... :D
    Igaz, úgy 1000km/h körüli sebességnél darabjaira hullott. :)
  • Lacusch69
    Hs-298, rádióparancs-közlő távirányítással.
  • Lacusch69
    Na igen, kell a sikerélmény az amcsi hülyegyerekeknek...

A Tiny Tim egy közel 600kilós szerkezet volt, 70kg robbanóanyaggal. Én annyit tudtam meg róla, hogy Okinawánál használták kisérleti jelleggel, ismeretlen hatékonysággal.
    Koreában is használták, viszonylag eredményesen, de a koreai háború után kivonták a szolgálatból.
    Nem túl fényes karrier...
  • Richtofen
    Kifejezetten légiharc rakéták csak kísérleti fázisban léteztek a háború alatt, ha jól tudom. Pl az X4, amit Lerche-re lehet szerelni a játékban, az huzallal volt távírányítva
  • FixY
    Hmmm... Corsair-re és még valamelyikre fel lehet tenni egy Tiny**** (nem jut eszembe a neve) rakétát. Ennek egyetlen (illetve kettő, mivel párban lövi ki őket) elsüllyeszti a japán hordozókat.
    Ezzel együtt lehet felszerelni egy másik fajta, kisebb rombolóerejű rakétából 3-4 (5?) párt. Ezek jók mondjuk arra, hogy a hordozóról indulni készülő gépeket repképtelenné tegye az ember :)

• Lacusch69
    Természetesen egy 2.vh-s repgép fedélzeti rakéta csak elenyészó károkat okoz egy nagyméretű hajóban.
    A NIR fegyverzetet leginkább szárazföldi és tengeri "aprómunkára" használták, pl. hk-k megsemmisítésére (M.Wittmann)
    Ezek a célpontok lassúak és csak 2D-ben manővereznek, tehát jóval kevésbé nehéz eltalálni rakétával, mint pl. fordulóharc közben egy Zerót.
  • FixY
    Utálom, hogy nem lehet szerkeszteni:
    Az "Egyébként igen:" kezdetű sort hárommal lejjebb akartam írni. A Me262-ről szoktam Pe8-ra lövöldözni rakétával. :)
  • FixY
    Mit értesz "rohadt pontosan alatt"? Azért egy anyahajót eltalálni, az még nem jelent túl nagy pontosságot ;)

Egyébként igen: Pe8-asokra szoktam ezekkel a rakétákkal vadászni. Lehetőleg szemből. :)

juteszembe: a Me262 rakétáit ki lehet lőni úgy is, hogy nem megy el egyszerre az összes? (nekem úgy tűnik, nem)
    Másik: pl. Corsair gépeket fel lehet fegyverezni kétféle rakétával. Lehet ezek közt váltani vagy kizárólag fix sorrendben lehet kilőni őket?

• Lacusch69
    Olyan rohadt pontosan nem kellett tudni a rakétákkal lőni, a szövik nagyon ritkán használták légi célra (állítólag a ruszkik 13 japcsi gépet lőttek le rakétával Halhin-Golnál), a Me-262-es 24db R4M készletezése pedig egyszerre (is) indítható volt, leginkább nehézbombázó kötelékre.
    Utána kellene néznem, de szerintem igen elvétve használtak a 2.vh-ban NIR-t légi célok ellen, a LL IR-k meg akkor kisérleti fázisban voltak.
  • FixY
    naja... légi célra max. a Me262-ből lövök rakétával.
    Hajókra és egyebekre viszont igencsak hatásos tud lenni. :)
  • mafc07
    Kössz!!!
  • kiskorúbézoltán #11597
    Legfrissebb HL letölt ITT, telepít, elindít, válogat, belép, örül. Ennyi...

Amúgy ott a FAQ...
  • mafc07
    Szevasztok!
    Most vagyok először :D és
    Lenne egy kérésem, tudna valaki olyan IP cimet adni ahol tudnék interneten egy kicsit repülni valakivel illetve amelyik csapatban van tagfelvétel annak naon örülnék!
    Nem ma kezdtem ha ez számít.
    Előre is kössz!!!
  • nalyib
    Csak egyszer sikerült egy P-38nak rakétával szétdurrantania a Junkersem, meg is lepett erősen..:D
  • Lebowski
    hát a rakétával levegőben iggen nehéz célozni, ha eltalálod akkor eggen nagy szerencséd van. földi célokra meg télleg attól függ hogy honnan indítasz... szal télleg ki kell tapasztalni. amúgy úgy tanították őket hogy nesze szállj fel próbáld meg eltalálni ez és ez alapján, majd eccercsak sikerült. olyan mintha lőnél. először nem lövöd ki a 10es kört gondolom....
  • FixY
    Gondolom, a II. VH-s pilótákat sem úgy képezték ki, hogy "na menny fijamm, repülj pár kört, itt van 200 rakéta, találd ki, hogy lehet eltalálni vele a célt!" ;)
  • Lebowski
    hogy tanulod másképp ha nem tapasztalati úton? :D