91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
FixY #11911 A miértisproblémára: normál körülmények közt nem gond. Csak most feltűnt, mert kíváncsi voltam, az AI szerint hogyan kell leszállni egy anyahajóra.
Hát úgy nem lehet, ahogy szerinte kell. :D -
FixY #11910 Van egy szomorú hírem okoska: FPS-sel utoljára úgy két éve jáccotam :D
-
#11909 Most pedig teszteled a Blazing Angels-t ? -
FixY #11908 Kérdezd a fradi B középtől! ;)
Laca: nem tanácsot kértem, ha jól emlékszem... legalábbis nem volt szándékomban. Egyszerűen elpanaszoltam, hogy AI terén katasztrofálisabb a játék, mint eddigi tapasztalataim alapján képzeltem.
(tanácskérés eccer fordult elő: mire valók a különböző célkeresztek jelölései... na erre konkrét választ senki sem tudott :) )
-
nalyib #11907 Az AI-val kapcsolatban: azért gondolj bele, hogyan is működik az egész.
Igazat adok abban, hogy az IL2 nem szimulátor (jöhetnek a kövek;), de ha volna is ilyen szándéka a fejlesztőknek, az AI-nak Muszáj lenne csalnia.
Két jó oka is van. Az egyik, hogy légiharc- és leszálló AI-t Nagyon nehéz programozni. Ha muszáj lett volna a játékos repmodelljéhez használható intelligenciát írni, ez a játék sosem született volna meg.
Így is meglepő, hogy pusztán a térbeli helyzetből egyáltalán felismer egy-két szituációt (gondold át, milyen utasításokkal írnál erre algoritmust, ehhez úgysem programozói tudás kell), és aránylag sokrétűen reagál rájuk! (ok, a mostani AI közelharcban teljesen csirke, de legalább most tud energiaharcolni).
Ezért van, hogy tipikusan gépi stílusban repülnek - csak abban jók, amiben jók tudnak lenni. Pontosságban - miközben teljesen sablonosan repülnek.
Ezért akár azt is mondhatnám, AI-val képtelenség PC-n légiharcot kicsit is élethűen szimulálni.
Leszállni még a mai robotpilóták sem szoktak.. úgy tudom, maga a kilebegtetés most is a pilóta dolga.
A másik pedig, ez egy régebbi program, de szerintem még ma sem örülne a CPU-d, ha 20 harcoló gép repmodelljét kellene számolgatnia párhuzamosan... Olegék azt mondták a Pacific Fighters megjelenésekor, hogy az új modell esetleg leterhelheti a processzort.. pedig csak Egyetlen géphez számol!!
Egyszerűen muszáj egyszerűsíteni a repülésüket, másrészt pedig igazából miért baj, hogy az AI 110-zel száll le?.. ha úgy scriptelték volna 300-zal is megcsinálná, ez max. akkor gond, ha vele együtt szeretnél leszállni.
Jogos a felvetés, hogy miért jobb a teljesítményük is.. nos, gondolom eredetileg enélkül próbálták, és úgy semmire nem voltak jók. Lásd a fenti AI-nehézségeket. Gondolom nem akarsz kifizetni 50 ezret a programért, csak mert ügyes az AI... -
#11906 Mindig mondom,hogy csak a Puffin ad nekünk erőt ,és mindent lebíró akaratot.:) -
AarPoe #11905 Én nem csak ezt nem értem, de lehet hogy nem is akarom.
Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy a csávó messze nem ölt annyit ebben a gémben, mint egy "nehezített fps"-ben.
Huj-huj, hajrá! -
#11904 Én csak azt nem értem,hogy tanácsot kér , vagy húszan jó szándékkal
adnak is neki ,erre csak tamáskodás a válasz. Akkor mi az értelme a dolognak? -
Lebowski #11903 ennyi.kockák vagyunk :Dsjanálatos van olyan JÁTÉK amit élvezünk a kurva annyunkat meg olegnek is hogy hogy mer egy játékot élvezni.esetleg ugy hogy több évig foglalkozik vele.sok hülye kitartó ember hogy még segíteni is próbáltok másoknak.pfujj.ne süllyedtek el szégyenetekben??és még mge is magyarázzátok hogy mér szeretitek. vérlázító -
Lysandus #11902 Mér, a foci nem az? :-) -
FixY #11901 Najó... bye...
Szerintem néha nézzetek fel a monitorból! EZ CSAK EGY JÁÁÁÁTÉÉÉK!!!!!
-
#11900 Drága testvírem!:) Csak annyit ,hogy 41 éves vagyok,és messze nem ez a játék határozza meg az életemet:D De amikor néha odaülök akkor biza kikapcsol,de úgy mint semmi más pc -s játék. Meg azért az itt irkáló emberek nagy töbségének a repüléshez való vonzódása asszem kis korára datálódik ,ahogy a régebbi hozzászólásokból kibogarásztam:)És ez az egyik döntő mozzanat!!!! -
Lebowski #11899 annó az ai-k propptchet használtak.de most nemtom :) akkor lehetett szépen köteléket tartani. -
Lacusch69 #11898 "Számomra az sem gáz, ha pölö végtelen lőszer- és üzemanyagkészlettel játszom. Az viszont kifejezetten irritáló, hogy fizikai képtelenség a játékba épített küldetések végrehajtása, mert az AI egyszerűen figyelmen kívül hagyja a játékban általam irányított gépre érvényes szabályokat."
Nézd, én nem "Beginner" vagy "Novice" stb... nehézségben játszom sem az FPS-eket, sem az RPG-ket, sem a szimulátorokat. Nincs értelme, ha nincs kihívás.
Az online világ meg egész más. Némelyik pilóta veszélyesebb, mint offline 4x1 Ace. Néha meg sokkal könnyebb a legjobb pilótát is lelőni, mint egy rookie AI-t. Ez benne az érdekes... (Nem fair ugyan, de én inkább az utóbbi módszert alkalmazom)
És qrva jól esik az embernek, amikor beköszön a szerverre, és kap egy "hi lacusch"-t az egyik holland sráctól, vagy egy másiktól magyarul egy "szia!"-t...
Egyébként az egyes géptipusokon belül is jelentős(?) szórások voltak. Pl. a magyar gyártású G6-osok kb. 10km/h-val gyorsabbak voltak a németeknél. Oka: nem hadifoglyok készítették rabszolgamunkában.
Mai példával élve: ha kipróbálsz egymás után két, teljesen egyforma motort, néha nem is hasonlítanak a benyomásaid egymásra. Úgy hívják: szériaszórás.
Vedd úgy, hogy gyengébb példány kaptál...
-
#11897 Van egy nagyon jó és szerintem épp neked megfelelő "szimulátor". Az a neve, hogy Blazing Angels. Szerintem próbáld ki, biztosan tetszeni fog. -
#11896 Hidd el, pár héttel ezelőtt én is így voltam vele, de azóta már tudok rendesen tájékozódni, és néha lehullik egy-egy Iván is előttem, pedig realisztikus beállítások mellett repülök, úgy, hogy előtte mentem tizenvalahányat nem realisztikus mellett, csak hát mondták hogy minél előbb annál jobb. Persze először én is sokkolva voltam ahogy próbálkoztam fullreálon, de meg lehet szokni és sokkal átélhetőbb, tudatosul bennem hogy repülőben ülök nem pedig mindenféle csíttel ellátott csodamadárban. -
Lebowski #11895 hajjaj. hidd el Lacának is csak egy játék. de attól még beleéli magát. de ha e nnyire undorocc attól a gondolattól hogy esetleg játékok között fontos legyen neked ez a szim akkor nemértem miért erőlteted, ahelyett hogy letöltenéd a revoltot és nyomogatnád a távirányítós autókat. azokban a küldik semmi lehetetlen sincs sőt az AIk is ugyanúgy tudnak gurulni mint te. sztem meggondolandó.
amúgy mi is csak gyakorlás és pár év tapasztalás után tudjuk megállapítani egy repülő mozgásából, alakjából stb h milyen típusú. az hogy nincs térkép elég abszurd. maximum nincs rajta a kicsike repülőcske ami gps-el megmonnya neked h merre vagy fellelhető. térkép igenis van és tájékozdni sem egy nagy cécó. csak picit több időt kell ráfordítani annál, hogy kvikkmissön 4*C-47 unlimited ammo,fuel,vulnerability off,realistic gunnery off,overheat off és és rágörcsölünk a ravaszra. -
#11894 Látom, tapasztaltál már olyat, hogy bevetés végén úgy kelett egyenként az ujjaidat lefejteni a botról és mehettél zuhanyozni, mert két liter-t izzadtál. -
Lysandus #11893 Ne személyeskedj, légy szives. Mindenki azért játsza ezt a játékot, amiért akarja. Lényeg, hogy örömet okozzon.
Azt pedig nem lehet megkerülni, hogy gyakoroljon az ember. Még egy fontos dolog: ez a játék teljesen más offline és online. Sok olyan embert ismertem, aki úgy kezdett el online repülni, hogy évek óta hülyére verte az AI-t offline. Nos, a többségük soha nem barátkozott meg az online il-2-sel. -
FixY #11892 Najó... ettől komolyan kiütést kapok...
MI AZ, HOGY "NEM NEKED VALÓ EZ A JÁTÉK"???
Meg akarjátok tiltani, hogy játsszak vele vagymivan????
Tényleg ennyire nehéz észrevenni, hogy ez csak egy J-Á-T-É-K-P-R-O-G-R-A-M????
(egy egekig magasztalt, ámde minél újabb verzió, annál inkább elkefélt játékprogram... már szimulátornak sem nevezhető sajnos... max. egy nehezített FPS.)
ehhh... -
FixY #11891 Azt hiszem te sem értesz :)
Ti ebben benne éltek. Én nem tudok, nem is akarok. De mind1, ez már messzire visz, hagyjuk... -
Szepy2884 #11890 Teljes mértékben egyet értek veled! Pl: amikor először olvastam Tobak könyveit akkor persze tetszett, hisz érdekelt a téma, de mégis az egész olyan távolinak tűnt. Viszont amikor újra elkezdtem olvasni úgy, hogy mellette a játékkal is játszottam, akkor sokkal de sokkal jobban megérintett a könyv. Fantasztikus volt ráismerni, hogy ami az íróval megtörtént, az, vagy ahhoz hasonló velem is (csak persze a játékban)!
Fixy: Talán tényleg nem neked való ez a játék, de ezt ne vedd sértésnek. Ahogy az elvárásaidat elnézem a játékkal kapcs.-ban, azt egy hasonló "árkádos" gém tökéletesen kielégítené. Szerintem ez a játék úgy jó, ha minnél reálisabb. Igaz ilyenkor a siker nem azonnali és nem is garantált sokat kell agyalni a cél érdekében. Szóval mindenért meg kell küzdeni és ha nincs az emberben egyfajta fanatizmus már az elején, akkor talán a későbbiekben sem lesz. A másik az AI-k és az offline játék esete. Gyakorlásra jó, de csak akkor fejlődhetsz igazán, ha húsvér emberekkel és ellenük repülsz. Az egész csak akkor igazán színes és nem sablonos, ha több a humán mint az AI. Leírhatatlan amikor az ember észreveszi, hogy az ellenfél humán és nem AI, és úgy kell vele fel venni a harcot, hogy talán ügyesebb is, de érzel némi sanszot ellene. Na én ilyenkor kerülök szívroham közeli állapotba és az adrenalin majdhogy nem a fülemen folyik ki :))). -
FixY #11889 Mi az, hogy...
Hát kérlekalássan: pölö, csak egy fekete légypiszok látszik a 100m-nél távolabb repülő gépből és nincs mellette az azonosításra alkalmas felirat.
Esélyem sincs felismerni.
Nincs térkép, nem tudok tájékozódni.
Sok esetben csapatba kellene beilleszkedni még ott is, ahol egyébként nem erről szól a játék, ehhez viszont menet közben kellene társalogni, lehetőleg angolul.
Én bőven elvagyok vele a kis szobácskám magányában, csak vagyok oly merész, hogy nem a "komcsibarát" fejlesztőket köpködöm, hanem a totálisan elkefélt dolgokat teszem szóvá.
Egyébként az összes hozzászólásdból süt: rég képtelen vagy _játékként_ kezelni a programot. Neked ez a való élet... én meg kösz, de inkább játékként kezelem. Számomra az sem gáz, ha pölö végtelen lőszer- és üzemanyagkészlettel játszom. Az viszont kifejezetten irritáló, hogy fizikai képtelenség a játékba épített küldetések végrehajtása, mert az AI egyszerűen figyelmen kívül hagyja a játékban általam irányított gépre érvényes szabályokat.
-
#11888 Nézd kollega! Az előttem szóló ékesen leírta az összegzést a játékról.
Én csak pár dolgot hozzátennék. Először is mi az hogy nehézre van állítva?
Valóság közeli beállítások? Miért,amúgy mi értelme van az egésznek?
De nem akarom fecsérelni a karaktert ,valóban ha nem érzel rá akkor valószinű ez nem a te játékod. Ez van ,keress olyat ami jobban tetszik.
Csak példaként mondom ,hogy én alpjában csak az online war-okat veszem komolyan,és van az amikor álmodok egy egy bevetésről. Engem nagyon feldob ,ha 5-8 társammal egymást védve segítve megoldunk egy feladatot, sőtt a legnagyobb öröm számomra ha valakit ki húzhatok a csávéból.
A legbüszkébb arra vagyok ha ellenséges területről kimenthetek egy bajbajutott kollegát. Ezt mellesleg csak háromszór tudtam megcsinálni .
Többek véleménye akikkel együtt repülök ,hogy az izgalomtól szinte remeg a kezük.Adrenalin tultengés:) Azt hiszem ez megmagyaráz sok mindent. -
Lebowski #11887 az a problémám hogy van:D meg be kellett voln seggelnem egy 340 oldalas könyvet amit vhogy nemvolt kedvem megvenni potom 6500 ftért.úh egy ilyen 64 oldalas leszűkített változattal szenvedtem, de eljutottam odáig, hogy szarok rá.megpróbálok vmi okos meber mellé beülni és majd jól megtárgyalom vele:) meg amugy lesz még holnap ezen kívül két zhm úh pláne verihepi vagyok :)
/off -
#11886 Kell help? Ha igen privátban írd le a problémát. -
#11885 Sokáig hasonló képp gondolkoztam magam is. Igen, sokszor szar a net (nálam) és kivág a szerver. Igen, néha előfordul, hogy csaláson kapsz (vagy csak vélsz) valakit és elmegy a kedved tőle. Igen, vannak olyan szerverek, amin túl nehéz repülni és állandóan lelövik az embert. Még hosszan sorolhatnám, de, illetve DE:
- Soha nem volt még olyan offline játék, ami ilyen mértékben feldobott volna
- Sokkal, nem, SOKKAL érdekesebb online, Élő pilóták ellen illetve azokkal együtt repülni.
- Egyáltalán nincs olyan érzésem, hogy a buta AI-k szenvednek körülöttem.
- Az AI pilóták csak néhány utasítást ismernek fel és többnyire azt sem jól.
- Az ún. "ott érzés". Bizonyos idő eltelte után megszűnik bizonyos mértékig a környezet és a virtuális valóság "tényleges valósággá" válik.
Ez utóbbi némi magyarázatra szorul, mert azt látom, hogy ez sokmindenkiben negatív előjellel szerepel.
Ha például olvasol egy jó könyvet, egy idő után beleéled magad a szereplők helyébe. Ha ez nincs így, vagy nagyon zavarnak a betűk (sajnos egyre többen vannak ilyenek is) vagy egyszerűen szar a könyv.
Ezt ugyanígy elmondhatom a filmekről is.
Mégsem mondjuk rájuk azt, hogy milyen károsak az emberi értelemre.
Szerintem nincs ez másként a játékokkal sem. Igen, bizonyos határok között. Tulajdonképp úgy kell felfogni a szimulátort is, mint egyfajta szerepjátékot. Valamilyen, általunk elnevezett, virtuális szereplő helyébe képzeljük magunk és nem mi vezetjük azt a repülögépet és nem mi lőjük le a másik gépet, hanem az a virtuális hős (kicsi, vagy nagy, az ebből a szempontből lényegtelen), akinek a bőrébe bújva, próbálunk helyt állni az ő saját világában.
Persze, nincs úgy kihegyezve a dolog (most a kék oldalról beszélek), mint a tényleges szerepjátékokban. Itt nem kell karakterlapot írni, nem kell kockákat dobni, viszont bizonyos értelemben kicsit komolyabb is a szerepjátékoknál. Miért? Úgy gondolom, azért, mert a hősünket "mindössze" a saját legjobb tudásunkkkal tudjuk felruházni. Itt is kapunk tapasztalati pontot, csak nem lehet olyan hamar szintet ugrani. Magyarra fordítva a szót. Ebben a "szerepjátékban" a saját tudásunk fejlődik, kinek lassabban, kinek kicsit gyorsabban. No meg vannak a "csíterek", de ezt most mellőzzük, mert ilyenek mindenhol vannak.
Maradva a szerepjáték példánál, a karakterünk akkor fejlődik, ha tapasztalatot szerez. Ebben a játékban, hogy lehet? Itt nem lehet megküzdeni a sárkánnyal, itt csak a többi, lehetőleg hús-vér pilótával kell együtt "virtuálisan" élni és így lehet tapasztalatot gyűjteni.
Ezzel mindössze egyetlen, visszariasztó baj van. Nem meg egyik napról a másikra. Ha csak a gép által generált rosszfiúk ellen, mellett hadakszom, akkor csak az "Ő" általok ismert tapasztalatokat fogom megismerni, de soha nem fogom megtudni, milyen érzés lehet olyan virtuális világban "kalandozni", ahol minden karaktert, szintén hús-vér emberek irányítanak.
Végszóként még annyit tennék hozzá, hogy ez is csak egy játék, egyáltalán nem kell átesni a ló túloldalára. Ettől még foglalkoztathatja a fantáziánkat. Megint csak a régi vesszőparipámhoz tudok visszatérni. Nagyon sok olyan virtuális pilóta repül online, aki egyáltalán nem tizenéves, sőt mégcsak nem is huszonéves. Miért van az, hogy az ún. idősebb generációt az ilyen tipusú játékok jobban lekötik, mint az egyéb játékok?
Csak magam nevében beszélhetek. Minden helyzet más, egyedi, de mégis hasonlit egy olyanra, ami már megtörtént. Van benne kihivás. nem gagyi AI-k ellen kell repüljek, akinek még a seggére is szem nőtt, sőt lát a felhőn keresztül is. Még hosszan sorolhatnám, de minek. vagy ráérez az ember az ízére, vagy nem. Ha igen, akkor minek meséljek, ha meg nem, keresni kell olyan játékot, ami jobban kielégíti a személyes igényeket. Kár erre pazarolni az energiát. :) -
AarPoe #11884 Ez teljesen igaz :)
Szerintem félre lettem értve, ez nem negatív szapulás volt, hanem pozitív...így még nekem is esik néha 1-1 kill és gyakorolni tökéletes.
Attól függetlenül, hogy persze pl. megoldhatták volna, hogy campaign-ban ténylegesen le tudjam vakarni magamról a wingit (Break), és ne halljam, amint a landolásom utolsó mozzanatában elkezdi mögöttem bőgetni a motort, mert annyira rám van tapadva (nem egyszer oda is csapja magát). :)
FixY: össz-vissz fél éve repülök, 3 hete online, milliószor lenyírnak, de bátran állíthatom: online játszani JÓ! :) -
FixY #11883 -olyan :)
-
FixY #11882 És? AI nem része a játéknak? Őszintén szólva, nincs sok kedvem neten játszadozni. Pláne, ahogy titeket olvaslak, hogy már-már IRL valóságként kezelitek a virtuális hadszíntéren történő dolgokat...
Egyébként sem szeretem az online játékokat.
Pár éve próbálkoztam Il2-vel neten, de nem volt elég izgalmas. Vagy azért volt dögunalom, mert mindenki csalt ahol tudott vagy azért, mert olyan túlságosan nehézre volt állítva a szerver. Átmenet nem nagyon volt.
Mindezek tetejébe a szar, örökösen beszaggató hálózat...
Lehet, hogy mára sokminden változott, de nekem bőven elég lenne, ha a saját gépemen normálisan játszható lenne.
-
Lebowski #11881 vaslaki semmisítse meg a tér-idő kontinuumban a pénzügy fogalmát, létezését, és oktatásának minden formáját.!. most!:D -
#11880 Mi az hogy nincs időd? Hát szakíts rá. Én aszt mondom arra van időnk amire
akarunk időt szakítani. -
#11879 Egyébként a könyvekben nem volt igazad:D
Csak 2-t olvastam a 4-ből:)
De mostanában olvasni sincs időm. -
#11878 Igaz ,de hogyan is kételkedhettem benned:))))))) Nálam is úgy vannak külön. -
#11877 HA egy egységbe vannak akkor első rázuhanással ki lehet tolni 1-et a másik kettő meg képes összeütközni ahogy elzúgsz köztük.
De volt hogy kipróbáltam 4-et és ahogy utánam fordultak mikor a leadet kilőttem a másik 3 szarrá törte magát.
Hogyha külön squadba repülnek akkor sokkal függetlenebbek egyástól és nem próbálnak formációban maradni. -
#11876 Revidiálom! Igazad van ,megnéztem külön vannak:) -
nalyib #11875 Én nem is tudom milyen lenne ez a játék, ha plusz pár dolog helyett is az AI-ra koncentráltak volna... :) -
#11874 Én hárommal szoktam ,de egy egységbe rakom őket. Úgy élvezetesebb,van amikor lelőnek azért:) -
#11873 4 vs 1-ben tudnak meglepetést okozni az ACE AI-k azért:) Boom and Zümit gyakorolni jók. (persze csakis úgy, hogy 4 squadronba vannak szétszedve, hogy ne repüljenek soha egymás után.) -
#11872 De akkor sem értem:))) Minek szapulni az AI-t? Olyan, amilyen megjegyzem őket lelőni nem nagy dolog. Mondjuk gyakorolni jók csak annyi. Persze azért tudnak meglepetéssel szolgálni. Például I16 AI olyan negatív manővereket csinál ,hogy csak bámul az emberfia. Leszállni meg egy idő után szerintem abszolute rutin lessz,előbb utóbb bármilyen helyzetből leteszi az ember.