91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Mindenkit nem tudok egyszerre fényképezni
De jogos, csak ketten voltunk, viszont jobban hangzott a schwarm,mint a rotte. -
VDomino #90744 Szép.
Akkor két komrádot már kilőttek mellőletek? -
R0T0R #90743 Jó lenne online, társaságban repkedni, de egyenlőre nem sok időm jut rá, még single-ben sem sajnos. -
#90742 A tegnapi Schwarm Savival.
Bekaphatják a vörösök!
-
Lysandus #90741
Azt a k, ööö csuda! Nagyon belejöttek a vörösök a vulcsolásba... -
Jöhetnétek repülni, elkél a segítség.
Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2020.09.01. 21:55:48 -
#90739 Interjú Mike-al és Pattle-val.
-
#90738 Küldtem privát üzenetet. -
#90737 Nekem van egy hármas, clip nélkül. -
#90736 Hali!
Ha valakinek val eladó Track IR-je ne tartsa magában. -
#90735 Nem a lövés távolságával van a baj, hanem az idővel. Amikor rácsapsz valakire, és csak 1-2 lövedék fogja eltalálni, akkor sokkal kisebb eséllyel esik le, mintha pár másodperces sorozatot kap. Ha BFM dogfight közben rátapadsz, akkor lőheted 50 méterről is, de ezt a módszert a német gépekkel inkább kerülni kell, vagy géppárban művelni, hogy ha deffenzívbe kerülsz akkor legyen valaki aki levakarja azt aki mögéd kerül. BFM-ben az angolok még mindig jobbak, főleg alacsonyan. Ráadásul már van nekik is 20-as, ami nem játék. És azt se felejtsük el, hogy ha közel mész, akkor sokkal nehezebb egy hirtelen irányváltást úgy lereagálni, hogy rajta tudd tartani a sorozatot.
Viszont a konvergenciát ettől függetlenül az angol gépeken is békén hagynám, mert sokszor csak távoli lövéssel tudnak utánad lőni, ha a német odafigyel, akkor nem fognak rátapadni (max ha meglepik magasról), és akkor jól jön az, hogy messzire is tudnak célzottan lőni. -
#90734 Nyugi, Hartmann is szeretett közelről lőni és lásd mi lett belőle :) -
R0T0R #90733 Anno a '46-ban pont így gyakoroltam (lehet újra ki kéne próbálni), a hiba inkább a kialakult "taktikámban" van, pont ahogy leírat: jobban szeretek közelről lőni, valamiért biztosabbnak érzem. Ha kicsit többet gyakorolnék lehet legyűrném a rossz beidegződést. Kissé elhanyagoltam a 2.vh-s vonalat és amúgy sem voltam egy mesterlövész :)
Utoljára szerkesztette: R0T0R, 2020.08.31. 20:09:47 -
#90732 Jó, hát ilyen előfordul a legjobbakkal is, Safi is leszedett engem 109-ben, de én is lőttem tegnap CR-t Ahol fát vágnak ott hullik a forgács -
Lysandus #90731 A videóból kiderült, hogy tényleg egy 110-es lőtt le. Még az első menetben. Épp az ellenséges reptér fölött csipegettem az ellent, amikor kiszúrtam a 110-eseket alacsonyba közelíteni. Lementem védeni őket, erre a támadás során kialakult káoszban lelőtt az egyik. Teljesen begőzölt, mindenre lőtt, aminek egy motorja van. :))) -
#90730 Ha esetleg célzást gyakorolnál, próbáld ki, hogy lelassítod az időt, Akkor akár nyomjelzőnként is látod, hogy hol repül, mennyire kell elé tartani, akár megállíthatod és külső nézetből is csekkolhatod a gépeket. Nagyon sokat segít a célzás fejlesztésében ez. Anno is azt tanították, hogy nem szabad a nyomjelzőre hagyatkozni, mert az csak utólag mutatja meg, hogy mellément a lövés vagy sem. A pilótákat úgy oktatták, hogy a Revivel célozzanak jó helyre, a nyomjelző max csak segít helyesbíteni.
Ha online akarnál repkedni, velünk bármikor jöhetsz (ez mindenkire vonatkozik), van közös discord csatorna, és bár hét közben elég hektikus, hogy ki hogy ér rá, hétvégenként mindig repkedtünk páran. Ott szóban is tudunk segíteni, ha valami nem megy.
Tegnap pl repültünk ezen a 110-es bevetésen is (a másodikon), bár csak véletlen . Felszállásnál láttuk, hogy milyen szép nagy csoport verődött össze, és elmentünk védeni őket. Miután kiléptem, utána olvastab fb-n, hogy streamelték is az eventet (nem voltunk velük egy rádión, de a kísérő meszák mi voltunk).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.08.30. 19:28:05 -
R0T0R #90729 Köszi a tippet, kipróbálom! -
#90728 Egyenlőre az FMB van erre. Vagy a lobby. Ott van refly és minden variálható ahogy online is működik.
Ettől függetlenül SZERINTEM az összetartást nem érdemes variálni, német gépeken semmiképp, az angoloknál esetleg ha valaki nagyon közelről lő csak, de az is inkább megszokás kérdése. Online repkedésekkor látom, hogy csapja a mesza az angolt, 300m, semmi, 200m semmi, 100méter semmi, majd 50 méterről elereszt 1-2 lövedéket és azonnal túl is fut rajta. Ezek a fegyverek 400m-ig nagyon hatásosak, 300 méterre lehet már célzottan is lőni, simán kigyújtod és leszereled a kiálló dolgokat róla ha rácsapásnál már 300 méterről elkezded lőni (oké, el is kell találni :) ), nem csak 50-ről. -
R0T0R #90727 Értem, köszönöm a segítséget! A fegyverzet összetartását sem lehet változtatni? Vagy azt is a főmenüben kell? Ezer éve repkedtem vele, most újra elővettem, meg beszereztem a Desert Wings-t, de úgy látszik kiestek ezek a dolgok... A különféle lőszer összeállítások kipróbálására van esetleg valami egyszerű módszer? Régebben FMB-ben összedobtam egy egyszerű küldit, ott állítgattam be a hevedereket, de ez kicsit molyolós -
#90726 Üdv.
Szándékosan lett kiszedve, mert egyjátékos módban a mission beállításai az irányadóak, eddig sem lehetett megváltoztatni a gép fegyverzetét, csak a festését, de ott volt a gomb, ami nem csinált semmit és sokan azt gondolták bugos.
Ami zavaró lehet, hogy a CloD-os quick mission és a single mission között sok különbség eddig sem volt, most készül a régi Il-2 quick missionhoz hasonló cucc, ami egyszerűbb szituációkat, de több beállítási lehetőséget ad majd a játékosnak. De ezt még csak most kalapálják a programozók.
Amire viszont figyelni kell (több régi, tapasztalt játékos is belefutott ebbe a Tobruk tesztelése kapcsán), hogy a főmenüben a pilóta beállításainál ahol az egyenruhát lehet beállítani, ha leveszed róla az ernyőt, akkor offline vagy online repkedéskor sem tudsz kiugrani a gépből. Ez a beállítás pl megjelenik a missionokban is. A repülőgép fegyverzet beállításai nem. -
R0T0R #90725 Hali
Egy kis segítséget szeretnék kérni! A legutóbbi CloD frissítés után eltűnt a Loadout opció a settings-ből, ahogy nézegettem a fórumon, nem csak nekem jött elő a probléma, de a szerény angoltudásommal nem sikerült kibogarásznom, mit is kéne csinálni(már az újratelepítésen kívül). Van valakinek ötlete/tippje/tapasztalata esetleg? -
#90724 Többen repkednek vele, mint a Blitz-el, az értékelésekből van pozitív és negatív is, de annak örülünk, hogy a pozitívak van többségben. A fórumokon a hangulat sokkal jobb egyébként, mint Steamen, ami nem is csoda, fórumozni a játékosok járnak fel, steamen meg bárki kritizálhat. Az üzleti részéről nem mondhatok semmit, nem csak az NDA miatt, de az, hogy sikeres lesz vagy sem, az nem két-három hét alatt dől el, és nem is mi döntjük el. Nekünk tetszik az 5.0 és ahogy a kiadás zajlott, de a döntés nem a mienk. -
#90723 Amikor a faszerdő rohan a Spit után. Ki találja meg az összes Meszát?
-
feca1229 #90722 Szervusz Tom!
Hogy látod mennyire sikeres a Tobruk? Viszik rendesen, pozitiv visszajelzés sok van? Mert ugye ettöl függ a folytatás, olvastam pár forumon ott azt irták, hogy mindent összevetve sikeresnek tünik a dolog. Nekem is eddig nagyon bejön!!! -
#90721 akit érdekel a BOS most 85%os akcioban van steamen 24.ig- 7 euro -
#90720 Én is ezen a véleményen vagyok. Hozzátenném még hogy a box sorozat multi része jól meg van csinálva, változatos küldetések vannak és többféle szerver közül lehet válogatni amik mind más miatt jók és mindegyiken vannak sokan -
#90719 A TrueSky-t már kiadásra be akartuk tenni, csak voltak vele gliccsek, amiket javítani kell, és nem akartunk 1-2 hónapot csak a TrueSky miatt ráhúzni. Szóval az közel van (a komplex időjárás lehet, hogy egy második lépcsőben jön, ezt még nem tudjuk). A PBR-ra is vannak már tesztek, ezért tudjuk, hogy elég gyorsan bele lehetne tenni, viszont a PBR-al az a gond, hogy ott a programozás az egyszerűbb, viszont sok textúrázás kell hozzá. A VR az hosszabb lesz, mert ahhoz még kabinokat is át kell alakítani. Viszont VR-hoz nagyon kellene a PBR előtte. De ez még nincs eldöntve. Mint sok minden más, ez is attól függ, hogy tudjuk-e folytatni, és a TFS tagok közül is mennyien akarják folytatni. -
#90718 Igen ez is igaz.
A CloD sokkal jobb mint a DCS WW2, még ezzel a grafikával is.
Számomra a legjobb az a BoX grafika+CloD-DCS repmodell / komplexitás lenne.
A háromból lehetne összegyúrni egy überszimet.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.08.18. 10:04:00 -
#90717 Ez nem feltétlenül gond, ha a játékosoknak ad elég szorakozást, hogy tullépjenek a "csak" grafikán. Ott van a BMS , 98 óta folyamatosan használják, elavult grafikával, de ellenpéldának meg ott a DCS WW2 szép grafika, de alig hallani hogy valaki is repülne vele.
Tehát semmit se ér a grafika, ha nincs mögötte tartalom, de ha van tartalom akkor nem számit a grafika annyira.
És a Clod, szem jobb környezetet tud addni mint a DCS WW2 vonal, jelenleg legalább is. Ott van egy autentikus géppark térképekkel és küldetésekkel, mig a másik oldalon ott van egy térkép szedett vedett gépparkkal és egyénileg szerkesztett küldetésekkel. -
#90716 Csak ugye az a fránya idő...ez a kieg is évekig készült a régi elavult motorral, és egyet kell értenem azzal amit a Stormbirds cikk is írt, hogy 10 éve ez a grafika lenyűgöző volt de ma már kevés. És ha a pbr-hez is évek kellenek akkor nem biztos hogy sok értelme lesz az egésznek.
Mert azért hiába a kimagasló repmodell, azt be kell látni hogy egy repszimben a grafika sokat dob a hangulaton.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.08.18. 07:33:57 -
#90715 kösz a részletes választ, akkor van még potenciál benne rendesen ahogy látom .
Hát igen ha egyszer hozzá kell nyulni a kabinokhoz vagy bármihez akkor az eredeti textura már nem fog jó lenni, akkor már nem mindegy , hogy sima vagy PBR kerül rá vissza. egy mocskos kézzel meg lenne minden -
#90714 Javítani bármit lehet, a kérdés mindig az, hogy mennyi idő alatt és hány ember kell hozzá. Én legelsőnek kukáznám ezt a specular mapos anyagokat és váltanék PBR-ra (a most használt mapok nagy része jó lenne ahhoz is, normal és roughness-t kellene alá kalapálni, a többi gyakorlatilag megvan most is, a negatívum viszont, hogy ez mindenre vonatkozik, épületektől, járműveken át a repülőgépekig, és ez a sok meló), plusz egy rendes környezeti fények sem ártanának, ami dinamikusan változó tükröződéseket is rendesen kezelné (ez kódolás kérdése). Az összes anyagon nagyon sokat javítana ez, bár inkább csak a kabinbelsőben lenne látványos változás, a külső modelleken kevesebb. Lobbizok is a PBR-ért, majd meglátjuk mennyire sikerül. Közben jön a TrueSky a fasza felhőkkel, kidolgozott időjárással, és valszeg lesz 3D-s tenger is, aminél a víz áttetsző lesz (TrueSky engine része egy ilyen víz is). Tessellation már most az engine-ben van, csak még nincs "bekapcsolva" (az talajnál lesz nagyon jó, alacsonyról nagyon sok detailt tud rátenni), és persze a VR, amihez még a kabinokat át kell alakítani (ezért lenne jó a PBR váltás most, mert akkor csak egyszer kellene ezeket megcsinálni). -
#90713 Azokat amiket emlitett korlátokat az engine korábol fakadóan, mennyire tudnátok módosítani, hozzáadni nagyobb beavatkozás nélkül vagy teljes graf motor csere nélkül ? Lehetséges lenne? -
#90712 Stormbirds írt egy elég hosszú bemutatót a Tobrukról, ha még nem olvastátok volna. Egész jó lett szerintünk, tárgyilagos, ír arról is amin még javítani kell, és arról is ami szerinte jó.
https://stormbirds.blog/2020/08/16/desert-wings-tobruk-full-review/ -
Lysandus #90711 Ok! -
#90710 Az lett javítva, ami a changelogban is benne van. Bármilyen hibajavítást csinálunk, annak a javítás után van egy kb egy hetes tesztelési ideje, és az azt követő patchba kerül bele. Hogy meddig fog tartani ez a heti egy patch, azt nem tudom. -
#90709 elég messziről futtok neki a verziószám növelésnek :P -
Lysandus #90708 Akkor a 109-es hűtőjét és a légcsavar légellenállását ez még nem javítja? -
#90707 Tobrukhoz kint van az 5.002 patch. -
#90706 Pár kép az elmúlt napok repüléseiből
Utoljára szerkesztette: acidrain, 2020.08.12. 18:24:13