IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem is nagyon jól sikerült! Azt észre vetted, hogy a Messer f4 -re ha fel teszed a 20 mm szárny gépágyú akkor azok nem látszanak? Lőni lőnek megvan az effekt is a torkolat tűz és a nyomjelző, csak maga a gondola és a fegyver cső nincs ott! Eddig sokat nem repültem online, mert kicsit gyakoroltam mert elég régen mentem a Cloddal, meg próbálok minden gépet kipróbálni. A Wellingotn az valami fantasztikus! Kellet egy kis idő míg rájöttem, hogy hogyan tudok quick mission-ben a régebbi angol táj fölött repülni! :-)
Mindent összevetve szerintem nagyon jól összehoztátok, le a kalappal előtettek Tom!!!
Először is fel kell tenni az 1.42 drivert, én innen szedtem le. Installnál a joy legyen bedugva rendesen, mást nem kell csinálni, a gázkar ledjei jelzik majd ha kész. Nálam 2 mp volt a frissítés.
https://www.touslesdrivers.com/index.php?v_page=23&v_code=29823&v_langue=en&fbclid=IwAR1_j4VXcr1o3KO5Xro8H_J5ZuBPXEcb6lsyKJQdJjsA1gNTveOLRfaFKAo
Ha ez megvan, akkor le kell szedni ezt a file-t:
https://github.com/fred41/G940-firmware-fixes/blob/master/binary/g940_patch.exe
Ezt a korábban letöltött firmware install fájl mellé kell tenni, és futtatáskor ez felpeccseli a korábbi 1.42 driver file-t. Nem a joy-t!
Ezután újra el kell indítani az 1.42 telepítőt, a firmware frissítés újra lefut, de már a jó szoftverrel.
www.pumaszallas.hu
Én éveztem nagyon, 100 fő a szerveren és vajsimán futott, apróbb dolgokat kell még javítani, de összességében mindenhol nagyon pozitív a fogadtatása. <#eljen>#eljen>
www.pumaszallas.hu
mindig lesz aki előnybe lesz a másikhoz képest. a lényeg, hogy az aki játszik az jól érezze magát vele vagy így vagy úgy.
Megint én... :-)
A steamen hogyan tudom frissíteni a Blitzet? Ha rámegyek az egérrel nekem csak azokat a lehetőségeket dobja fel, hogy Játék, Kedvencekhez adás, Hozzáadás, Kezelés, tulajdonságok. Ha rámegyek a kezelésre ott sem jön be semmilyen frissítés. A steam látja a Tobrukot. Megvan. A facebookon az Atag-on láttam, hogy írták frissíteni kell a Blitzet, de hogyan. Bocsánat a hülye kérdésért.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Ha jól látom, akkor holnap GMT 5pm, azaz greenwichi idő szerint délután ötkor jelenik meg a játék, ami nálunk délután hat. Tehát akkor izzítják be a szervereket. 😊
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2020.08.05. 22:44:37
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.08.05. 21:45:16
www.pumaszallas.hu
A letöltési idő viszont problémás lesz szerintem, mindenki egyszerre nekiáll frissíteni, nem biztos, hogy holnap nagy repkedésnek nézünk elébe 😊
Szerintem repülős játékokban nagyon jó a VR (ezért dolgozunk rajta mi is), de nekem nem kizáró ok az sem, ha nincs. BMS, CloD, pont amikkel a legtöbbet repkedek, egyik sem tudja (még) <#szomoru1>#szomoru1>
www.pumaszallas.hu
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Egyébként ez egy új infó (legalábbis nekem <#alien>#alien>), hogy pl a hajtóművek élettartalmát is kezeli a CloD, amit eddig azért nem láttunk, mert egyszerűen minden refly-nál új gépet kapsz, így minden motor max 1-2 órát ment. Viszont online warban most majd lehet a repgépeknek serial számot kiadni, amit pilótákhoz rendelsz, és ha adott pilóta a "saját" gépével száll fel, akkor a hajtómű fáradását folyamatosan lehet majd követni. Ekkor lesz fontos, hogy mikor mennyire hajtod meg, ne repülj nyitott homokszűrővel porviharban és ilyenek.
www.pumaszallas.hu
Holnap este az ATAG Teamspeaken és/vagy Puma Discordon fent leszünk, ha bárkinek gondja van, vagy csak akar közösen repkedni, az nézzen fel. Valszeg a szerverek eléggé tele lesznek, akkor lehet saját hostot is indítani.
ps.
ATAG TS: 104.153.108.10, jelszó: calais, default channel:
Puma Discord: https://discord.gg/VZupjP (jelszó egyenlőre nincs, remélem ez így is maradhat)
www.pumaszallas.hu
Holnap este csak annyi dolgom lesz, hogy megnyitom a Steam-et és az telepíti magának a Blitzre a Tobrukot és ennyi? Vagy kell még valamit tennem?
Azt mondanám hogy minél távolabb történik valami annál jobban látható a monitor előnye, közelben pedig a trackir előnye.
De ezzel együtt is megéri nekem.
A motion reprojectiont próbáltam de nem tetszik a szellemkép, inkább legyen meg a stabil fps. Nekem szerencsére nem bántja a szemem, valahogy élesebbnek látom a képet így. Sajnos az új renderelés nem tett jót a vr-nek, napokig próbálgattam a grafikát mire ezt is be tudtam lőne. Valszeg a 1080ti már túl régi architektúra ehhez, majd az új nvidia 3xxx remélem jó lesz.
GOOBY, pls
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Amúgy nem hinném hogy van 100% sli támogatás, az alapból is egy zsákutca, vr-ban meg sosem működött igazán.
Mondjuk amióta kijött a 4xxx patch a grafikát vissza kellett vennem balaced-re, és majd minden alapon van, így van stabil 60 fps (60hz mód). Azelőtt ultrán volt 90hz-en. 1080ti+9700k+reverb.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.08.05. 11:11:28
GOOBY, pls
Naaa, próbáltál már HP reverb-et? Persze ha 4K-s monitorod van akkor valóban gyengébb a látvány, de amikor (off) DCS-ben éjszaka CASEIII landolás küldetés elején látom az anyahajó fényeit (asszem 50 mérföld!!!!) akkor én azt nem mondanám olyan rossz felbontásnak. Egy reverb 90%-ra hozza a fullHD monitor felbontást, 100% csak azért nem, mert ha nagyon nézed homogén felületen látszik a pixel.
Egyetértünk, hogy a realizmushoz iszonyú sokat ad. Én is elfogadom, van akit ez nem hat meg egy repülőszimulátorban, és sokkal inkább azt szereti ha a 4K monitoron minden ultra-high-ra húzva trackir-rel repül. Valóban szebb a kép, egy reverb 9M pixel, azt ultrán semmi nem hajtja ki jelenleg. Vissza kell venni, igen ha kell az fps, ez tény.
Én a repülés élményéért szimulátorozom, ahogy írod valósághűbb, realisztikusabb. Emlékszem, amikor először próbáltam haver rift-jében a DCS-t, csináltam egy orsót és megmozdult a gyomrom. Ezt semmi monitor, trackir nem fogja a büdös életbe előhozni senkiből. Nálam a monitor csak addig van használva, amíg bekonfigurálom a VR-t 😊 És ezért nyihog minden VR-es ha nincs támogatás a szimulátorban. Én tuti nem baxakodok monitor előtt repszimben, gagyi érzés számomra.
De nem akarok én senkit meggyőzni semmiről, libsi vagyok mindenki úgy repül ahogy neki tetszik, felőlem játszhat mobilon is ha neki az okoz örömet. Haverom most adott el mindent (riftS, warthog, pedál stb), és acecombat-ozik, 5 perc után már untam nézni dehát lelke rajta.
Addig egy VR ben 110 fokon látod a 110 fokos POV-t és a fejmozgás is 1:1 ben sokkal természetesebben tudod forgatni a fejed és segíti a koordinációt.
mindamellett nagyobbak a műszerek is .
Ha a felbontási gondokon túllépnek és esetleg a szem- kézmozgás követés is alap lesz , akkor már nem lesz kérdés.
Szerény véleményem szerint aki tényleg szereti a szimulátorokat az a valósághűségre, realizmusra törekszik. Én legalábbis a szart is megenném ha ettől a játék reálisabb lenne, de szerencsére erre nincs szükség, van helyette vr, ami elérhető, és ár/érték arányban a lehető legrealisztikusabbá teszi a játékot. Ehhez viszonyítva nekem a trackir+monitor kombó az kb. olyan bohóckodás mint amilyen szimulátor a war thunder.
Számomra a vr óta nem az a kérdés hogy ki a jó pilóta (mondjuk eddig sem ez volt a lényeg), hanem hogy ha valaki szimezik miért részesíti előnyben az árkád játékot a monitorral, amikor sokkal realisztikusabb módon is repülhetne.
Én nem tudom elképzelni hogy feláldozzam a realizmust a könnyebb kezelésért és a jobb statisztikáért.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.08.04. 23:53:10
GOOBY, pls
www.pumaszallas.hu
Ha tényleg veszel egy Ferrárit azért képet küldjél...
:-)
A számokat mi sem ismerjük még, de ha tudnánk is, nem mondhatnánk el akkor sem. Ezek tipikusan a szigorúbb üzleti titkok közé sorolandók. Én nem várok az elővételtől sokat, ha már 1-2 hónapja ki lesz adva a játék, akkor érdemes ezeket a számokat és a tendenciákat nézni.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.08.03. 20:32:13
www.pumaszallas.hu
Minnyi giga lesz a Tobruk?
Amúgy veszik rendesen, vagy még kivárnak a megjelenésre? Ha kérdezhetek ilyet.
www.pumaszallas.hu
(Ott van jobb oldalt fent a DLC-knél, meg is tudom nyitni, a "manage my 1 DLC"-re kattintva. Itt egyelőre kivettem a pipát az installálásról, hiszen majd augusztus 6-án lesz elérhető, addig ne keresse feleslegesen.)
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2020.07.31. 21:44:15
Amúgy igen 6-án lesz elérhető.
Utoljára szerkesztette: feca1229, 2020.07.31. 21:38:59
A Blitz verzió akkor került Steamre, amikor az első hivatalos - ingyenes - TFS patchet megkapta a CloD. 1C ezzel akarta jelezni, hogy ez egy teljesen felújított játék, kvázi új lappal indulhattunk a különböző értékelő oldalakon is, ami az alapjáték bűnrossz statisztikái miatt PR szempontok miatt sem volt utolsó. A Blitz-et mindenki ingyen megkapta, akiknek megvolt a régi, de kvázi új játékként mindenkinek telepítenie kellett a régi helyett. Aki újként veszi, az csak a CloD - Blitzet vásárolhatja meg, Steamen a régi már vissza van vonva.
A Tobruk annyiban lesz más, hogy az nem külön címként jelenik meg a játék listában, hanem a Blitz lesz frissítve az új tartalmakkal, ha valaki megvette a kieget. Ha nem, a játék akkor is frissül, minden technikai fícsört és hibajavítást megkap a "csak Blitz" is (ingyen), hogy a verziószám, verzió kompatibilitás megmaradjon. Ha a szerver csak a régi BoB tartalmakat használja, akkor együtt tud repkedni az aki megvette és aki nem (de ez azt is jelenti, hogy pl. az sem használhatja az új kabinokat, akinek megvan a Tobruk, mert a BoB kontentben az nincs benne. Tudjuk, hogy vannak más játékok, ahol ez másképp működik, de a CloDban ezt csak így lehetett megoldani).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.07.31. 18:55:02
www.pumaszallas.hu

Csak az volt a fura, hogy amikor szerettem volna megvenni a Tobrukot, akkor Steam-en keresztüli bejelntkezés után azt írta, hogy nincs meg nékem ez a verzió (lehet azért mert anno dobozos verziót adtam hozzá Steamhez).. De simán regisztrálva engedte.
Köszönöm 😊