91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lysandus

Bugok persze minden játékban vannak, de ez aranyos :)
  • repvez
    nov3ig 85% os akcio a BOS-ra a steamen
  • PhantomAss
    A félreértések elkerülése végett nem én tettem fel a videót, csak örültem hogy meg lehet nézni online és gondoltam megosztom itt is :)
  • feca1229
    Köszönöm, hogy feltetted!
    Jó volt nézni, bár engem nagyon szomorúvá tett a vége, ahogy Endre bácsi a film vége fele az eltávozott bajtársa fényképe előtt mereng.
    Köszönet minden magyar katonának akik a Hazát védték és védik!
  • repvez
    Jó , hogy elkészült a film és így egy kis darab megmarad emlékbe az utókornak, hogy ne legyenek elfeledve . Szerencsére volt szerencsém egy közös képet Bandi bácsival készítenem és egy darabon elvinni kocsival egyik épületből a másikig.

Az amit sajnálok, hogy csak ilyen kis filmbevágásokból mondat töredékekből áll és nincs egy egybefüggő történet mögötte.
    Kár, hogy nem lett egy olyan készítve velük ahol egy bevetésüket elmondták volna a kezdettől a végéig, vagy a sztorikat a századról. Biztos, hogy volt ilyen alkalom is, de sajnos ezeket csak azok hallhatták akik épp ott voltak személyesen és a szélesebb közönség nem ismerheti meg első kézből . Vagy legalább egy jó alap ha egyszer valaki megfilmesítené a Pumák életét a háború alatt.
  • LeonSilver
    Ez már nem mai datab. Amikor kijött én beszélgettem kicsit a film készítőjével. Örök hála Neki (is).
  • Lysandus
    Köszi, örök hála!

(Az óriási, amikor nézik a Szentgyörgyiről készült domborművet! :D)
  • VO101Tom
  • PhantomAss
    nemtom miért nem tudok videót linkelni, de elérhető a veteránfilm:

https://vimeo.com/403363329
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.10.16. 11:30:56
  • mustangdc3
    Köszi
  • VDomino
    Itt kapható lesz.
  • mustangdc3
    Sziasztok! kicsit off.
    oldakormány pedált keresek. 2 fajtát találtam melyek már sehol sem kaphatóak használtan sem. (logitech, thrustmaster)
    Van esetleg valaki aki tud ilyet vagy már nem használja és eladná?
  • dfsdfsddad
    A rubicon teljes lapszáma a Mo. felett vívott légi csatákkal foglalkozik. 700 ft érdemes megvenni.
    Az anglia csata pedig az aranysasban.
  • VO101Tom
    Valamiért ez előző linkek nem működnek :/

IL-2 Desert Wings – Tobruk (Part 1) – The Desert War
    IL-2 Desert Wings – Tobruk (Part 2) – I Don’t Like Sand
    IL-2 Desert Wings – Tobruk (Part 3) – The Aircraft
    IL-2 Desert Wings – Tobruk (Part 4) – Under the Hood & Final Thoughts
  • VO101Tom
    Chuck's Guide írója feltett egy egész részletes ismertetőt a Tobrukról a mudspike-ra, történelmi háttérrel együtt.

IL-2 Desert Wings – Tobruk (Part 1) – The Desert War
    IL-2 Desert Wings – Tobruk (Part 2) – I Don’t Like Sand
    IL-2 Desert Wings – Tobruk (Part 3) – The Aircraft
    IL-2 Desert Wings – Tobruk (Part 4) – Under the Hood & Final Thoughts
  • VO101Tom
  • Lysandus
    Ma esti esemény az ATAG-on:

Battle of Britain Day 09.12.

Az új hajnal hasad küldi lényege, hogy a kékek partra szálltak Isle of White-on, már csak meg kell tartaniuk, ha a vörösök ki nem verik őket. Ez egy nagyon jó, hangulatos mission, blitzes planesettel, tehát a Tobrukos gépek nélkül. Összefoglalás: Briefing

Kezdés: 21:00 GMT. ami nálunk 23:00. Előtte biztos fent leszünk már páran a TF serveren bemelegíteni, este kilenctől érdemes nézelődni.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2020.09.12. 13:33:49
  • PhantomAss
    Börgöndi repnap vasárnap, ha valakit érdekel
  • VO101Tom
    Köszönjük :)

Ami a kérdést illeti a játék tud kezelni több eszközt is, asszem 16 vagy 32 kontrollerig, nekem pl a G940 HOTAS-t is három joyként ismeri fel a windows, viszont vannak régebbiek, amikkel gond lehet. A Cyborg Evo joyról tudok, hogy azt pl a windows 10 felismeri, de a játék már nem.
    Most készül egy progi, ami a joy beállításokat automatizálja, de hogy az mennyire fog tudni segíteni ezeken, azt passzolom.
  • Lysandus
    Szerintem simán tud. Az egyiket az egyik joyra állítod, a másikat a másikra.
  • dfsdfsddad
    Sziasztok!

Még 1 olyan kérdésem lenne hogy a cliffs of dover tud-e egyszerre 2 joystickot kezelni? Tehát pl. az egyik a szokásos irányítás, másik meg pl a prop. pitch állítás.

Köszönöm a választ, és őszinte gratuláció a tf modért!
  • VO101Tom
    Szerver beállításai az más téma, azt úgy és azt állítja a tulaj ahogy akarja. Én a Tobrukot mondom, hogy az F /Trop meszákról nem az angolok vették le a bombatartót, azon nem is volt, offline sem, sehol (talán closed beta alatt még lehetett rátenni, de kiadáskor már biztos nem).
  • Lysandus
    Történelmi szempontból kétségtelenül igazad van. :D

De én a közelmúltból emlékszem arra, hogy ATAG szerver missionból kivették a /B 109-eseket, mert túl hamar győztünk velük. :))) Szóval, ha érdekeik úgy kívánják, akkor képesek túllendülni a történelmi korlátokon. :)))
  • VO101Tom
    A bombák teljesen szándékosan nem lettek hozzáadva a Trop meszákhoz - mert nem használták vadászbombázónak. F-eken bombát csak a keleti fronton használták, és azt is '42 végétől. A sivatagi meszák póttankot tudtak vinni, de a repterek és a front általában elég közel volt ahhoz, hogy azt is inkább csak átrepülésekre használták. A póttank jelenleg más okból van leszedve, elég későn lett a játékhoz adva, és a már elkészült összes hadjárat defaultként felpakolta volna minden egyes meszára, ezt javítani kell. De a bomba az más, az rendben van, hogy nincs (Emilre tehetsz, ha akarsz, de... nem akarsz )
  • Lysandus
    Ja, és még valami: jó érzékkel kivették a britek (nyilván a híres fair play jegyében) a szerverről az F4 bombatartóját. Pedig néhány 250-es vagy 500-as bombával simán ki lehetne ütni egy piros reptér légvédelmét, utána pedig mehetne az önfeledt hentelés.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2020.09.10. 09:46:16
  • Lysandus
    Persze, hogy lőtték a reptereket is, de egy lényeges különbség azért volt: nem volt refly gomb. Nem volt olyan, hogy semmi nem számít, csak az, hogy az ember vezesse a killboardot, nem lényeg, hogy mennyi KIA vagy MIA csúszik be közben. Mert a valóságban becsúszott: egy Mustang pilóta mondta egy interjúban, hogy az első rácsapást egy reptérre még meg lehetett úszni veszteség nélkül, ha meglepetésszerűen mentek. De ha valaki visszafordult egy második körre, azt már szinte biztos lelőtték.

A lényeg, hogy a legnagyobb exploit egy repszimben a refly. Ezt ki is használják, és még kivenni sem lehet a játékból.
  • VO101Tom
    A video szerintem is fasza.

A TFS#3-on futó jelenlegi online missionokkal az a baj, hogy csak ideiglenes pályának készültek amikor kiadtuk a játékot aztán úgy maradt. Már rinyáltam miatta belsős fórumokon (leginkább azért, hogy miért nem volt sokkal jobban egyértelművé téve, hogy ezek csak placeholderek), van amelyiket már átdolgozták, van amelyiket még nem. Az a fő baj velük, hogy nincs földi célpont betéve, nincs frontvonal, nagyon üres az egész, és a másik reptere az egyik kiemelt célpont, amiért pontot osztanak (meg van 1-2 konvoj valahol a tengeren meg a sivatagban amit senki nem keres). Ehhez jön a gyenge légvédelem, plusz az, hogy általában 1-2 repteret aktivált az aki a missiont csinálta, csak arról a reptérről lehet felszállni a front 50-100 km-es körzetében, ami a fő célpont is, így minden adott, a vulchoz. Amire az angol gépek, simán a repülési karakterisztikájuk és a most kapott durva fegyvereik miatt sokkal alkalmasabbak. Alacsonyan, lassan forgolódva 2-3 spit tud dominálni egy teljes repteret elég sokáig. Volt, hogy Wellington körözött a reptér felett, a lövészeivel benyálazva a gépeket, amiket meg is kap airkillnek. Nevetséges, de sajnos sok játékos ezt élvezi.

Úgyhogy most azon dolgozunk, hogy ezeket a reptereket sokkal kevésbé vonzóvá tegyük. Mindegyik missionon lesz sok földi és tengeri célpont, lesz kidolgozott, erősen védett frontvonal, hogy ne tudjanak nullán átmenni a repterek közt, lesznek másodlagos, közeli repterek is, akár ideiglenes felszállópályák a sivatagba téve (FMB-ben be lehet tenni ilyeneket is), plusz sokkal erősebb légvédelem, vegyesen közepes és kiskaliber. Még AI vadászok is behívhatóak lesznek, de ezt normálisan le kell limitálni, hogy nehogy ezután meg ezzel éljenek vissza. Ha lesz reptér colpontnak adva, az pont hogy egy nem használt reptér lesz, statikus célokkal, erős légvédelemmel. A másik felszálló reptereit ezután is érdemes lesz támadni, hogy gyengítsd a frontnál harcoló erőit, de az csak áttételesen fog segíteni megnyerni a küldit, nem azok lesznek az egyetlen célpontok.

Egyébként a fő probléma nem is igazán az, hogy belekalapálnak egy egy repteret a homokba néha, hanem hogy minden este ez volt a program. A javított küldiken is előfordul, de már jóval elviselhetőbb volt amikor én legutóbb repkedtem rajtuk.

@ Nohab. Azaz
  • feca1229
    Ha megnézd nagyon sok "guncam" felvételen látható, hogy reptereket és az onnan fel vagy leszálló gépeket lőtték az Angolok és az Amerikaiak tudod: "a halott indián a jó indián" . Amúgy igazad van valóban elbassza a játék élményt, hogy ha téged lőnek le a reptered felett mikor éppen felszállsz, gondolom a vörösök meg boldogok a könnyen elért kill miatt!
    Nekem is a video kidolgozottsága tetszett meg. Szerintem ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni, hogy ha az ellenség meglát egy könnyű prédát akkor lecsap. Ahogy írtad talán a légvédelemmel lehetne távol tartani a vörösöket a reptértől.
  • Nohab
    Sajnos most megint nincs lehetőségem repülni. Talán majd a jövő héten tudlak titeket ismét erősíteni.

Amúgy a légvédelem általam ajánlott mértéke:

• Zpogi
    Nem nagyon tudom élvezni (egyébként tényleg jó videó). 0-24-ben ezt csinálják ezek a retkek.
    Sokkal jobbak a gépeik - ezt a szart leszámítva - és mégis ezt a harcmodort választják a légi harc helyett, egyszer - egyszer eltudom képzelni, hogy jó dolog....na de állandóan, és valahogy ez csak a vörös oldalra jellemző,nem is értem.
    Teljesen kinyírják ezzel a játékot, emiatt már alig néhányan vagyunk a szerveren sokszor, de valahogy nem jönnek rá, hogy széltba...ák az emberek idegrendszerét, meg hogy lassan nem lesz kire lőni.
    Tudom, tudom, lehet jönni másik reptérről is...bla bla bla, de sokszor elég messze vannak, és nincs az embernek kedve annyit repülni abban kis szabadidejében esténként.
    Hamarosan várható, hogy átdolgozzák a missionokat és erősebb lesz a légvédelem, meg ötletelnek rajta, hogy hogy lehetne,hogy ne kapjanak érte kill-t, csak pontot mintha földi célpontot támadnának, ha ezek meg lesznek oldva talán leszoknak az állandó vulch-ról.
    Azért már most is van egy kettő mission, ahol több az aktív reptér, ott ez sokkal kezelhetőbb probléma.
    Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2020.09.09. 18:36:00
  • feca1229
    Airfield Attack 02

Alan Cameron Boyle nevű srác készítette a videót "old stilusban".
    Szerintem nagyon jól sikerült!
    Utoljára szerkesztette: feca1229, 2020.09.09. 17:12:30
  • VO101Tom
    A far static shadow van lekapcsolva nálam, minden más a legmagasabb beállításon van.
  • dfsdfsddad
    és milyen beállításokon használod? A legmagasabb?
  • VO101Tom
    Üdv. A sima HD nekem kevésnek tűnik ekkorában (43-as 4K-s monitorom van), 1070-es kártyával (8GB) fut 4K-ban is, de ha leveszem 2960x1440-re (az kb félút a HD és UHD között felbontásilag), akkor 120 fps az átlag. Ott meg sem reccen még 90+ fős szervereken sem.

A kép szétesést az szokta okozni, ha kikapcsolod a vsync-et. Ez fps-től függetlenül bárhol előjöhet, úgyhogy érdemes bekapcsolni.
    Plusz a képbeállításoknál válaszd a Pseudo módot full screenhez, ez jobb ha nem a monitor natív felbontáson futtatod a játékot.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.09.09. 14:06:31
  • Lysandus
    Nekem gtx 1060 van, igaz, 6 gigás. Azzal semmi probléma nincs. Szinte minden beállítás a legjobbon.
  • dfsdfsddad
    Sziasztok

Olyan kérdésem lenne hogy egy 43 inch-es tv-n csúnyán néz ki full hd-ban a játék? Nem túl nagy a képátló az ilyen "kis" felbontáshoz? A tv eredetileg uhd felbontású, csak a játékhoz gondolnám lejjebb venni mind a tv, és mind a játék felbontását, hogy ne kelljen olyan erős videókártyát venni. A kérdés hogy nem lesz csúnyább? Nem esik szét a kép?

illetve milyen videókártya kéne nagyjából, egy gtx 1060 3gb-ra gondoltam, használtan 30 e ft. Korábban azért hanyagoltam a cliff of dovert mert nem volt pénzem ilyen drága hardverekre. A régi il2-vel nagyon sokat repültem lobby-n.

A választ előre is köszönöm.
    Utoljára szerkesztette: dfsdfsddad, 2020.09.09. 12:18:28
  • acidrain
    Üdv!

Ma este kilenctől össznépi hirig a Team Fusion #3-as szerverén.
    IL2-Sturmovik Desert Wings 5.004-es verzió szükséges.
    Discord csatornánk: https://discord.gg/5Cmjgj
  • VO101Tom
    Puma discord:
    https://discord.gg/5Cmjgj
  • Lysandus

'They told the kid, a '38's the thing
    It's got two props and guns that sing.
    It's got plenty of range, and can carry a load
    And it's a friend to have on a combat road.
    But, the kid looked up and said in revolt,
    "You take your '38, I'll take a 'Thunderbolt'"

Then they said, "The Spit's mighty sweet
    And for maneuverability it can't be beat.
    It met the Luftwaffe at its best
    And records show it passed the test."
    But the kid just answered, with a smile and a shrug,
    You take the Spit, I'll take a 'Jug'"

Then they said, "Those two are pretty hot,
    But they don't have what the '51's got.
    It's got the guns and it's got the speed
    And more damned gadgets than you ever need."
    The kid looked up and shook his head
    "Keep them both, Mine's a Jug instead."

The kid spoke, "Your '38's sweet,
    Your Spit's pretty hot and the 51's neat,
    But, listen fellows, I'll make a bet
    Just fly those ships, they'll kill you yet.
    And when you're up in "Pilot Heaven"
    I'll still be here in a P-4-7."'

Poem by Lt. E. C. Buckley, P-47 pilot
  • acidrain
    Nálam is volt fényképezőgép :)