91308
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#90826 Még nem nagyon láttam hogy bárkit is kitiltottak volna, de persze előfordulhat. -
Razor18 #90825 És a WoL szerveren nincs kitiltás vagy bármi bünti a köcsögségekért? -
#90824 Ajánlom a Wings of Liberty (WoL) szervert, kezdésnek talán az a legjobb (sokan vannak, van gps). Mutatja a mapon a feladatokat mindkét oldalnak (ellenséges gyár, reptér, vasút, stb amit le kell bombázni, meg kell semmisíteni). értelemszerűen ha bombázóval repülsz kiválasztasz egy célt és imádkozol hogy egyben hazaérj, ha vadász vagy akkor szoktak csetben kíséretet kérni vagy védheted a saját objektumokat is. A térképek sem nagyok, pár perc repülésre vannak a célpontok.
A szerver hátránya hogy (főleg hétvégén) tele van hülyékkel -már elnézést a kifejezésért-, friendly fire, felszállni sem tud, kill steal, hétvégén inkább nem is szoktam repülni mert csak felhúzom magam.
A másik szerver amit ajánlok az a Combat Box, az nehezebb, nincs gps, kevesebben is vannak, viszont normálisabbak is.
Az egyetlen nagy hátránya hogy baromi nagy a térkép, akár órákat repülhetsz úgy hogy senkivel sem találkozol. Ha kisebbek lennének a mapok csak itt repülnék, be sem tenném a lában a WoL-ra.
Amit még szerettem régen az a Knights Of The Air (KOTA) szerver (magyar), sajnos ma már eléggé kevesen repülnek rajta, elég kihalt. Itt is sajnos nagy mapok vannak és nehéz a navigáció, repülsz fél órát a célig és egy lövéssel leszed a légvédelem 4e méterről. -
Razor18 #90823 Mindegyik szerveren csak ilyen ad hoc fetrengés megy, vagy csak a finn szerver ilyen kaotikus "ki többre"?
HunAF, HRAF, ezek riválisok itthon, vagy ugyanaz csak más ID? Vagy HunAF DCS-ezik, HRAF Il-2-zik?
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2020.12.31. 09:55:52 -
#90822 Szerverenként változik a kommunikáció. Van ahol van srs de nem nagyon használják. Inkább chaten vagy a squadonként szoktak egymással kommunikálni a játékosok. Sajnos a chat veszélyes tud lenni a kémek miatt. Ha egyedül mész fel egy szerverre akkor túl sok esélyed nincs hosszútávon, kivéve ha nagyon profi vadász vagy. Általában kiszemel mindenki magának egy célpontot és ki merre lát alapon mennek a dolgok. Német oldalon viszonylag kicsi az összhang sokan ülnek 109esbe és vagy a beérkező vöröseket keresik, vagy saját célt védenek. Támadó gépekre kevesen ülnek mert sokszor kénytelenek fedezet nélkül repülni és sokszor le is szedik őket. Vörös oldalon meg sok a támadó gyorsan kiszedik a német célokat és nyernek. A sok német 109 es csak azután szedi ki a vörös támadót miután az már eldobta a bombáit. Egy célra csak többen érdemes elindulni lehet h látsz a chaten ilyen üzeneteket hogy hol kell fedezet, vagy hogy ki hol támad, de vagy jön segítség vagy nem. -
Razor18 #90821 Ha az ember beugrik valamelyik zsúfolt szerverre, és Allies vagy Axis oldat választ, utána honnan lehet tudni, adott felszállásból mi a teendő? A Briefing semmi konkrétat nem mutat, Route térkép nem jön fel. A legnépszerűbbnek tűnő finn szerveren csak azt látom, hogy körülöttem mindenki száll fel, mint az önfeledt molylepkék. Vagy "minden mindegy, csak az ellenséget találjuk el valahogy"? Kommunikáció egymás közt, ha van kivel együtt multizni? SRS? TeamSpeak? Vagy szerverenként változik? -
#90820 Nyugodjon békében! -
#90819 Nov. 21-én elhunyt Dániel László is Chilében, így Bandi Bá volt az utolsó még életben lévő egykori Puma pilóta. Nyugodjon békében! -
Lysandus #90818 Isten nyugosztalja! -
#90817 Az utolsó Puma is eltávozott !
R.I.P -
Lysandus #90816 Basszus, a rekorderek lényegében helyből szállnak fel! -
Lysandus #90815 Egy kicsit off, de szórakoztató:
-
Razor18 #90814
Kicsit még babázok a TacView-val, a kétkörös fordulózásnál üldözőként még rendszeresen levágom a fordulót belső íven, mert hamarabb kezdem, mint kellene. Aztán meg a másik farka mögött kisodródok külső ívre, 20-30 fok szöghátránnyal...
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2020.12.28. 14:04:01 -
#90813 Zsír
Akkor nyomás repülni :) -
Razor18 #90812 Megoldódott a Yak is, köszi ! -
Razor18 #90811 Na ezt kibogoztam, de a Yak-1 még mindig ellenáll... -
Razor18 #90810 A Mustangon ki lehet kapcsolni az automatát (lebillentve a piros védőfedelet), de utána nem bírom open vagy close állásba billenteni a kapcsolót, még billentyűparancsokkal sem. Pedig lehet azokat mozgatni, valamelyik Bodenplatte P-51D Youtube videóban világosan látszik, meg a DCS-ben is így működik.
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2020.12.26. 20:20:46 -
#90809 Rosszul írtam, 3 állású igen. pl hat switch a gázkaron.
A mustang úgy emlékszem automata, azon nem tudod állítani a hűtőt, inkább nézd meg a ruszki gépeket, azokon minden lehet állítani. -
Razor18 #90808 A radiátorokhoz hogyan lehet kétállású gombot, vagy melyiket? Nyit-Megáll-Csuk alapján háromállású kellene, nem? Vagy mindig kopptól kopping állítod?
Egyébként P-51D-vel próbáltam amit mondtál, de levegőben, külső nézetben. Nem mozog egyik sem. De a fülkében az olaj- ill. a hűtőfolyadék gomb sem mozog...
TARGET-et nem használok. Te?
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2020.12.26. 19:05:34 -
#90807 A radiátorokat és kétállású gombokra raktam a gázkaron, azt kezeli rendesen. Ahogy nyomom a gombot pörög a radiátor kereke a fülkében. Próbálj egy quick missiont, abban custom difficulty, kapcsolj ki minden segítséget, a külső nézetet engedélyezd.
A kifutón állva ha nyitod-csukod a radiátorokat akkor mutatnia kell a mozgázukat (pl a Jakok vagy a Mig hasa alatt, La 5-nél külön lehet szabályozni a csillagmotor léghűtését terelőlapokkal, azt is szépen mutatja. -
Razor18 #90806 Kib@sz az észből ez a program. Most épp próbálnám az engine management funkciókat elosztani a TM WH throttle-en, de nincs az az Isten, hogy akár analóg tengelyt, akár 4-way switchet hozzárendelve meg tudnám mozdítani "kézzel" akár az olaj, akár a coolant radiátorok bármelyikét. Minden assist-ot kikapcsoltam a Custom módban, kivéve az auto pilotot, Expert módban ui. szerintem nincs engedélyezve a külső nézetet, ezért a Customból indultam ki.
Ja, egyébként a radiátorokat kézibe kapcsolva a billentyűzet parancsokkal sem mozognak a cockpit kapcsolók. Hát ha már úgyse, akkor hogy a p-ba kellene? Eszem megáll... Ötlet? -
Razor18 #90805 Oculus Rift. Igen, azt hiszem a vibrálás a jó kifejezés, és hál Istennek nekem sem játék közben, csak mikor "homokórázik", mint a Windows anno... -
#90804 Aha, vr-ban repülök. Ilyen szétesést még nem tapasztaltam, milyen headseted van?
Vibrálni nekem is vibrál néha de csak töltésnél, pár másodpercig, aztán játékban már okés. -
Razor18 #90803 Köszi!
Te VR-ban tolod a BoS-ot? Ha igen, esetleg nem tudod, vajon mitől esik szét két külön vibráló félképre a szim, amikor rákattintok pl. az Accept gombra, vagy a Start Mission-re? Tiszta epilepszia roham generátor jellege van... -
#90802 Én sosem próbáltam az egyszerüsített engine managementet, szóval ezt a részét nem vágom. Az online szervereken is komplex engine management van, szal jobb ha megtanulod mire kell figyelni.
Az biztos hogy ha realisztikusra rakod akkor mindenképpen kezelni kell a mixture-t (indításkor kicsit előre a gázkart, 100% mixture, full prop pitch), aztán visszavenni addig amíg nem füstöl a motor, jakoknál ez olyan 60% környékén van. Mig 3-nál az automata mixture 50%, de ha be akarod kapcsolni a boostot ahhoz 100% mix kell, csak akkor adja le anagyobb teljesítményt. Ezek az adatok amúgy le vannak írva a játékban is, ha kiválasztasz egy gépet és játék közben megnyitod a mapot, akkor ott van egy plusz oldal, a specifications fül alatt teljesen letekered és megtalálod az épp repült gép adatait és hogy mik azok a speciális beállítások amire figyelni kell.
A másik az olajhűtő/vízhűtő, ha ki akarod hozni a max sebességet akkor folyamatosan figyelni kell őket.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.12.25. 19:44:02 -
Razor18 #90801 Köszi, rájöttem mi volt a gond, hosszas googlizás után egyetlen félmondatot nagy nehezen elcsíptem a hivatalos honlap fórumon... :
Ebben a sim-ben (eltérően minden más normális sim-től) attól, hogy "axis" hozzárendelést ír a sorban, attól még rohadtul elfogad keypress inputot is, nem csak analóg tengelyt. Én meg a POV switch fel-le inputot - ahogy az évek megtanítottak - az "Axis" sor alatt következő Trim up és Trim down diszkrét értékekhez próbáltam egyenként hozzárendelni. Ez nagy hiba, mert itt mégis az "axis" sorba KELL belekattintani, és fel-le kell mozdítani a POV switchet, amitől regisztrálja, hogy POV 180 °/ POV 0° lesz a két irány. Szó szerint évtizedek óta szimezek, de ilyet még nem láttam...
Ja, még egy kérdés: sokkal többet ki lehet hozni a gépekből advanced engine managementtel, pitch-mixture-oil-water, vagy tulajdonképp csak a hardcore immersion a cél vele, user oldalról? Mondjuk arra nem jöttem rá, hogy a Yak-1 néha miért veszi vissza a gázt 100%-ról 75-80-ra... Lehet a túlmelegedés miatt visszavesz a teljesítményből, csak bénán kezeli a radiátorokat, és nem előre gondolkodik az AI?
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2020.12.25. 19:05:51 -
#90800 Hello,
Warthogom van, nálam tökéletesen működnek a trim gombok a hatswitch-re rakva, a prop pitch pedig a gázkaron lévő tekerőn van.
2 dologra tudok gondolni:
-a német gépeken nem elevator trim a neve az options-ban, hanem talán stabilizer, lehet hogy nem azt állítottad be. A Jak elvileg az elevator trimet használja, annál jónak kellene lennie. Nálam működik is megfelelően.
-a másik pedig hogy lehet hogy ütközés van a gombkiosztásban (ez a gomboknál egy kis ikon mutatja is ha több lehetőséghez is ki van osztva ugyan az a gomb), és ez felülírja a beállításodat.
-
Razor18 #90799 Tisztelt Urak,
Boldog Karit először is mindenkinek !
Főleg a VR miatt, tegnap rábólintottam a BoS-ra, 12 USD-ért már a hülyének is megéri szerintem, csak ezért vágtam bele . Felinstalláltam, update-elve még nincs, majd a "hétvégén", ha él majd az update szerver. (Lehet az update majd alapból megoldja a gondomat?)
Még csak egyet repültem a Yak-1-el, "csak az íze végett", de TM HW joysticken hiába rendelem hozzá a trimm-et a joystick 4-way POV billenőkapcsolójához, a játékban meg se mozdul az in-game trimm kerék. Ha viszont a Ctrl Up-Down-t használom ugyanekkor, akkor megy gond nélkül. Ugyanez érvényes pl. a prop pitch funkcióra, ha a gázkar valamelyik 4-way kapcsolójához rendelem. Én csinálok valamit rosszul? A sima nyomó gombok (pinky, paddle, NWS, ill a gázkaron lévők is) "toggle" funkcióra működnek, a két- és háromállású throttle kapcsolókat még nem próbáltam.
Köszi a válaszokat, ráér majd a bejgli után.
Üdv -
balint75 #90798 https://www.youtube.com/watch?v=xzY7LPwHMos
Bocsi ha láttátok már.
Utoljára szerkesztette: balint75, 2020.12.23. 11:55:12 -
#90797 Ok, köszönöm szépen Urak. -
#90796 Egy ismerősöm külön gázkart keres használtan, (esetleg x 52-t egyben), normális áron.
Ha tud vki ilyesmit pls szóljon. -
Lysandus #90795 Szerintem is a második. -
VDomino #90794 A 2.-at vedd. -
#90793 Köszia a válaszokat!
Ezek fix konfigok,sajnos nem variálhatóak, és javarészt játékra kellene a gyereknek, HDD-t meg persze vennék hozzá.
Én is jobbnak gondolom a második konfigot, csak kérdés, hogy megéri-e azt a plusz 90 ezret?
Illetve az i5-öt eltudom adni 20-25 K-ért és lecserélhetem i7-re.
Mondjuk az is tény, hogy mire felhypolom hasonló szintre ,majdnem ugyan ott leszek árban és akkor az még mindig , csak egy 4. generációs konfig....
Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2020.12.18. 13:52:36 -
#90792 A 2. konfig egyértelműen, jobb a proci és ddr4-es a ram. Az elsőben hiába van a 1080as vga, az a proci nem biztos, hogy teljesen ki tudja hajtani. -
#90791 Üdv Pogi.
Ez a két konfig fix? Vagy lehet alkatrészeket válogatni?
Nekem a 2. konfig szimpatikusabb proci és ram miatt (a ram könnyebben bővíthető később, plusz az az 1333-as kissé lassúnak tűnik már manapság), viszont 1070-es kártyát én ma már nem vennék, 1080 az jobb. Nemtom a gyereknek pontosan mire kell, SSD-ből szerintem ha nem kell kifejezetten nagy másolási sebesség, akkor a sima SATA SSD is elég windowsra, játékokra. Bár ha nem sok a különbség köztük, akkor az M.2 is jó. Háttértárnak sima HDD is bőven elég, viszont az 1. konfigban nem látok HDD-t, megint a kérdés, hogy a kissrácnak mire fog kelleni a gép, 360GB összesen az pillanatok alatt el tud fogyni ha felteszi a windowst és 1-2 nagyobb játékot.
Alaplapok elég sok összetevősek szoktak lenni, portok száma (főleg USB, USB3 mennyi van), SATA és PCIe slotok, illetve ha M.2 SSD-t használsz, az foglal-e SATA slotot (az én alaplapomon 2db M.2 hely van, de ha a másodikat is használom, akkor a hat alaplapi SATA csatlakozó közül csak az első négy használható, mert annak a sávszélességét foglalja el). Meg ez alaplap függő, meg kell nézni, hogy ha kettő memóra slot helyett mind a négyet használod, akkor a memória sebesség kevesebb lesz-e, mintha csak kettőt.
Ha csak csomagban adják, akkor én a 2.-ra szavazok. -
#90790 Sziasztok!
Egy kicsit off, de a segítségeteket szeretném kérni, mert nem tudok dönteni.
A gyereknek szeretnék gépet venni és két konfig között vacilálok.
Az egyik:
Alaplap: ASRock Z87 Extreme4
Cpu: i5-4690K
Cpu hűtő: Raijintek Triton vízhűtés
RMA: 4x4GB DDR3 1333mhz
SSD: Kingston UV400 120GB
SSD: GOODRAM CX300 240GB
VGA: MSI GTX 1080 AERO 8G OC
A másik:
CPU:i5-9400F (6 mag, 2.9GHz - 4.1GHz)
Hűtő:Cooler Master Seideon 120V ver.2 vízhűtés
Alaplap:GIGABYTE B365M DS3H
RAM:16GB (2x8GB) Corsair Vengeance 2400MHz DDR4
VGA:MSI GTX 1070 Ti GAMING 8GB GDDR5
SSD:Kingston 250GB M.2 NVMe A2000 SSD
HDD:1TB Wester Digital Black HDD
Árban 90k a különbség.
Köszönöm előre is.
-
sindelnet01 #90789 Üdv !
Holnap vállalati buli,stb,üzenet küldési lehetőségeim jelentősen korlátozódnak...Január elejéig.
Megragadom az utolsó alkalmat,hogy a fórum lelkes olvasójaként kellemes Ünnepeket kívánjak
Mindenkinek,aki ezt olvassa!
-
Death Rattle #90788 Halló halló ! Életben van itt még valaki vagy már elestetek az Il-2 hadszínterein ?
Vajon csinált valamit 1C a multi szerverekkel ? Utoljára a 2-3 hete repkedtem, akkor nagyon szidták a chatben hogy állandóan kidobálja az embereket, folyamatosan ment az anyázás...
Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2020.12.13. 19:44:40 -
sgforum #90787 Üdv
Olyañ kérdésem lenne hogy milyen sávszélességű internet kell a jateknak?