IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Pedál vásárlásán gondolkodok. Most Saitek Pro Flight van, de megadta magát az állítható pedál része. Őszintén szólva sose szerettem és elég gagyi műanyag cuccnak tartom. MFG Crosswindet nagyon dicsérik, viszont teljes lábat tartó pedálja van (ez leginkább a német gépeken volt, ha jól tudom), nem sarok a padlón típusú megoldás. Valamennyivel többért a Virpilnek van ilyen combat pedals néven futó kialakítása. Egy kissé pénztárca barátabb megoldás a VKB féle pedál, bár ez inkább a helikopterek pedáljára hajaz (függőlegesen mozdulnak a pedálok, nincsen fékezés).
Ki melyik megoldást preferálja?A még drágább Slawdevice-os és a Thrusmasteres TPR-en kívül milyen alternatívák vannak még? Kinek melyik van?
Meg az esti házi dogfightok 10+ fővel :D
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Már csak szerzek valahonnan egy joyt és csatlakozok majd :D
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Voltak esetek, de szerintem mindenki becsült a korod miatt, hogy nem morzsolódtál le, pedig sokat oltottak téged TS-n.<#hehe>#hehe>
Főleg Laca, de csakis segítő jelleggel.
Utoljára szerkesztette: VDomino, 2021.01.05. 20:56:35
Gondolom a 2010-es BoB waron a felszállás előtti bakira mindenki emlékszik aki akkor repült :D
Aki ott és akkor repült, az ismer téged.<#violent>#violent><#eljen>#eljen>
Vannak. Egy héten kb háromszor-négyszer, úgy este 9-től. Mostanában a TWC 41-es English Chanel kampányszerverén vagyunk fent, itt vannak a legtöbben. Ez ugyan nem Észak-Afrika, de az új gépekkel lehet itt repülni.
Megint szarakodik a multi úgy látom. Gondolom sokan is vannak fennt. Egy "High quality connection" szervert választottam az előbb. Semmi gond nem volt, se lag se LaGG <#vigyor>#vigyor>
Felszállok, repülök vagy 3Km-t aztán minden minden előzmény nélkül megszakadt a kapcsolat. Az internetem továbbra is fasza, más online játékoknál a világon semmi gondom nincs...
IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin
Azért nem kell fennakadni azon hogy mindenki arra megy amerre akar. A szerver kis üzenetekben jelzi hogy hol volt támadás saját oldalon(wol), arra reagálva van rá esély hogy találkozol ellenséggel ha tudod merre kell keresni őket.
Én csapatban repülök ha vannak fent a társak, ha nem akkor is szoktam menni egyedül is, viszont olyankor általában le is szednek. előbb utóbb. Csapatban be tudod csapdázni az ellenséget amíg egyikőtök támad a másik tudja fedezni és esetleg ha nem sikerül a lövés akkor felváltjátok egymást és a másik is tud lőni. ez nagyban javítja az esélyeket a túlélést illetően. De ha lelőnek sincs baj, kezded elölről a dolgot csak a statod lesz rossz, aztán ha beletanulsz jobb leszel. Mindenki úgy kezdte nagy általánosságban hogy eleinte sokszor meghalt az online küldetések során
Si vis pacem, para bellum
www.pumaszallas.hu
Most már én is megvettem az Tobrukot és alig várom, hogy repüljek Veletek ismét, hiányzott már, csak még letudom a záróvizsgáimat, meg szerzek / veszek egy joystickot valahonnan és csatlakozok, ha lehet persze és vannak még csoportos repülések. :D
GOOBY, pls
A hivatalos fórum multis topicjában érdemes tudakozódni, ott általában le van írva, melyiken hogy működik a kampány, mik a szabályok, stb.
Több szerver van, amihez tartozik egy weboldal, ahol követni lehet a kampány állását, stb.
GOOBY, pls
A szerver hátránya hogy (főleg hétvégén) tele van hülyékkel -már elnézést a kifejezésért-, friendly fire, felszállni sem tud, kill steal, hétvégén inkább nem is szoktam repülni mert csak felhúzom magam.
A másik szerver amit ajánlok az a Combat Box, az nehezebb, nincs gps, kevesebben is vannak, viszont normálisabbak is.
Az egyetlen nagy hátránya hogy baromi nagy a térkép, akár órákat repülhetsz úgy hogy senkivel sem találkozol. Ha kisebbek lennének a mapok csak itt repülnék, be sem tenném a lában a WoL-ra.
Amit még szerettem régen az a Knights Of The Air (KOTA) szerver (magyar), sajnos ma már eléggé kevesen repülnek rajta, elég kihalt. Itt is sajnos nagy mapok vannak és nehéz a navigáció, repülsz fél órát a célig és egy lövéssel leszed a légvédelem 4e méterről.
GOOBY, pls
HunAF, HRAF, ezek riválisok itthon, vagy ugyanaz csak más ID? Vagy HunAF DCS-ezik, HRAF Il-2-zik?
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2020.12.31. 09:55:52
Si vis pacem, para bellum
www.pumaszallas.hu
Kicsit még babázok a TacView-val, a kétkörös fordulózásnál üldözőként még rendszeresen levágom a fordulót belső íven, mert hamarabb kezdem, mint kellene. Aztán meg a másik farka mögött kisodródok külső ívre, 20-30 fok szöghátránnyal... <#crazya>#crazya>
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2020.12.28. 14:04:01
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2020.12.26. 20:20:46
A mustang úgy emlékszem automata, azon nem tudod állítani a hűtőt, inkább nézd meg a ruszki gépeket, azokon minden lehet állítani.
GOOBY, pls
Egyébként P-51D-vel próbáltam amit mondtál, de levegőben, külső nézetben. Nem mozog egyik sem. De a fülkében az olaj- ill. a hűtőfolyadék gomb sem mozog...
TARGET-et nem használok. Te?
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2020.12.26. 19:05:34
A kifutón állva ha nyitod-csukod a radiátorokat akkor mutatnia kell a mozgázukat (pl a Jakok vagy a Mig hasa alatt, La 5-nél külön lehet szabályozni a csillagmotor léghűtését terelőlapokkal, azt is szépen mutatja.
GOOBY, pls
Ja, egyébként a radiátorokat kézibe kapcsolva a billentyűzet parancsokkal sem mozognak a cockpit kapcsolók. Hát ha már úgyse, akkor hogy a p-ba kellene? Eszem megáll... Ötlet?
Vibrálni nekem is vibrál néha de csak töltésnél, pár másodpercig, aztán játékban már okés.
GOOBY, pls
Te VR-ban tolod a BoS-ot? Ha igen, esetleg nem tudod, vajon mitől esik szét két külön vibráló félképre a szim, amikor rákattintok pl. az Accept gombra, vagy a Start Mission-re? Tiszta epilepszia roham generátor jellege van...
Az biztos hogy ha realisztikusra rakod akkor mindenképpen kezelni kell a mixture-t (indításkor kicsit előre a gázkart, 100% mixture, full prop pitch), aztán visszavenni addig amíg nem füstöl a motor, jakoknál ez olyan 60% környékén van. Mig 3-nál az automata mixture 50%, de ha be akarod kapcsolni a boostot ahhoz 100% mix kell, csak akkor adja le anagyobb teljesítményt. Ezek az adatok amúgy le vannak írva a játékban is, ha kiválasztasz egy gépet és játék közben megnyitod a mapot, akkor ott van egy plusz oldal, a specifications fül alatt teljesen letekered és megtalálod az épp repült gép adatait és hogy mik azok a speciális beállítások amire figyelni kell.
A másik az olajhűtő/vízhűtő, ha ki akarod hozni a max sebességet akkor folyamatosan figyelni kell őket.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.12.25. 19:44:02
GOOBY, pls
Ebben a sim-ben (eltérően minden más normális sim-től) attól, hogy "axis" hozzárendelést ír a sorban, attól még rohadtul elfogad keypress inputot is, nem csak analóg tengelyt. Én meg a POV switch fel-le inputot - ahogy az évek megtanítottak - az "Axis" sor alatt következő Trim up és Trim down diszkrét értékekhez próbáltam egyenként hozzárendelni. Ez nagy hiba, mert itt mégis az "axis" sorba KELL belekattintani, és fel-le kell mozdítani a POV switchet, amitől regisztrálja, hogy POV 180 °/ POV 0° lesz a két irány. Szó szerint évtizedek óta szimezek, de ilyet még nem láttam...<#falbav>#falbav>
Ja, még egy kérdés: sokkal többet ki lehet hozni a gépekből advanced engine managementtel, pitch-mixture-oil-water, vagy tulajdonképp csak a hardcore immersion a cél vele, user oldalról? Mondjuk arra nem jöttem rá, hogy a Yak-1 néha miért veszi vissza a gázt 100%-ról 75-80-ra... Lehet a túlmelegedés miatt visszavesz a teljesítményből, csak bénán kezeli a radiátorokat, és nem előre gondolkodik az AI?
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2020.12.25. 19:05:51
Warthogom van, nálam tökéletesen működnek a trim gombok a hatswitch-re rakva, a prop pitch pedig a gázkaron lévő tekerőn van.
2 dologra tudok gondolni:
-a német gépeken nem elevator trim a neve az options-ban, hanem talán stabilizer, lehet hogy nem azt állítottad be. A Jak elvileg az elevator trimet használja, annál jónak kellene lennie. Nálam működik is megfelelően.
-a másik pedig hogy lehet hogy ütközés van a gombkiosztásban (ez a gomboknál egy kis ikon mutatja is ha több lehetőséghez is ki van osztva ugyan az a gomb), és ez felülírja a beállításodat.
GOOBY, pls
Boldog Karit először is mindenkinek ! <#integet2>#integet2>
Főleg a VR miatt, tegnap rábólintottam a BoS-ra, 12 USD-ért már a hülyének is megéri szerintem, csak ezért vágtam bele <#crazya>#crazya>. Felinstalláltam, update-elve még nincs, majd a "hétvégén", ha él majd az update szerver. (Lehet az update majd alapból megoldja a gondomat?)
Még csak egyet repültem a Yak-1-el, "csak az íze végett", de TM HW joysticken hiába rendelem hozzá a trimm-et a joystick 4-way POV billenőkapcsolójához, a játékban meg se mozdul az in-game trimm kerék. Ha viszont a Ctrl Up-Down-t használom ugyanekkor, akkor megy gond nélkül. Ugyanez érvényes pl. a prop pitch funkcióra, ha a gázkar valamelyik 4-way kapcsolójához rendelem. Én csinálok valamit rosszul? A sima nyomó gombok (pinky, paddle, NWS, ill a gázkaron lévők is) "toggle" funkcióra működnek, a két- és háromállású throttle kapcsolókat még nem próbáltam.
Köszi a válaszokat, ráér majd a bejgli után.
Üdv
Bocsi ha láttátok már.
Utoljára szerkesztette: balint75, 2020.12.23. 11:55:12